МАЙско бебче обичливо с мама много е щастливо!

• 8 825
  • 295
  •   1
Отговори
# 165
имам един въпрос мацки?Знам,че е трудно да се определи режим на такова малко бебе но ние ако не се изкъпем до 20.30 не се успокоява не че ме притеснява но при вас как е?
Ми и при нас няма режим, но къпането винаги е след 10 - понякога 11, понякога и по-късно  Blush, тъй де, така ми се буди само по веднъж на нощ, някъде към 4, а тая нощ даже и не яде, само с биба минах.  Mr. Green Явно е въпрос на навик, колкото и да са малки бебетата, свикнали сме ги вече на някои неща.
МАЙЧЕ, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН! Да обичаш и да бъдеш много обичана! Децата ти да са все така готини, и да слушат от време на време. Филков да те води по-често на екскурзии! Работата да те забавлява! Абе всичко дет се сетиш да се изпълни!
Аз да се похваля, имам си баба. Маминка ми е на гости и много и се радвам. Друг е въпроса, че туй не ме облекчава от грижите за бебо, щот както се сещате на  мама балкона е най-удобен за спане.  Twisted Evil  Но пък сколасах днес да направя торта, да си оправя цветята, че бяха тръгнали да ни превземат, човек не може да си излезе на терасата от тях.  Joy Сега ми остава да си опиша снимките, да почна дневника на детето, да прочета за захранването и тн. .. нямат край мечтите Wink
Янче, радвам се че си имате биба, да си я смучете с кеф  Mr. Green

# 166
Хайде и аз да седна на спокойствие Mr. Green

Майче, честит рожден ден, да си жива и здрава, много щастлива и късмета винаги да е с теб!
Вчера направо ме убиха тия от БТК с тоя нет, или по-точно с липсата му.
Тина78, и ние бяхме така с кърменето и за мое огромно съжаление от седмица вече сме на АМ. Цял месец се мъчихме и напъвахме, бре цедих, после дохранвах с цеденото, само и само да не давам АМ. Накрая вече не изтрайваше и 1/2 час след кърмене и се предадох. Предполагам, че има и нещо наследствено при нас, защото и майка ми не е могла да ни кърми (къси мнечни канали, каквото и да означава това), и лелите ми не кърмиха много, така че и това е някакво обяснение за мен.
Каката едвам едвам месец я кърмих, докато не почнах да изцеждам с 300 зора 15мл от двете гърди и край, а тя се отби иначе от 2 дохранвания, затова сега направих всичко възможно да не дохранвам, но пак не ме огря, а така се бях ентусиазирала този път, че ми е още по-гадно от предния.
А малкото наистина си е било гладничко, сега гласчето не му се чува освен ако не е станало време за хапване.
Вчера с тая липса на нет бяхме на разходка всички, докато все още беше хладно и направо ми падна шапката, все едно беше паднала бомба в парка - жива душа нямаше, всички се качили на балкана, че в тая жега не е за живеене направо.
Хайде поразписах се, лека вечер и спокойни сънища за малчовците, следователно и за мамите Mr. Green

# 167
  • Варна
 Да се похвалим - вече сме 6230 и 59 санта!! Сиреч - номерата от типа "малко ми идва кърмата" са си чиста проба лакомия или кривотия!!! Mr. Green

За сватбата много зависи за какъв период от годината става дума - за август,септември, май и юни най-бързо свършват часовете. Също така тези за 16.30-17.30, които са най-подходящи за вечерна сватба (във Варна са и по-скъпи обаче, не знам как е при вас). Ако е над 60-70 души и ресторантите, които стават също не са много. Та от много фактори зависи, искам да кажа.....

# 168
за кърмата - при мен като че ли стана обратно, първо криза на ръстежа, гарнирано с изцеждане - в резултат, ядем като разпрани, повръщаме редовно, наддаваме порядъчно (500  гр за 2 седмици)
кърмата тече като че ли те стрелят с воден пистолет, и остава поне още 90 мл  #Crazy
няма угодия  Mr. Green

# 169
И мен в началото ме боляха зърната на гъдите, докато кърмех Митко, може би до края на първия месец някъде, но сега вече не ме болят.

Относно кърмата по едно време мислех, че ми намалява, но после всичко се оправи. Гледам да съм спокойна, да не се тревожа, да си почивам, да хапвам редовно и пия от време на време от чая на Hipp за кърмачки.

За сватбата, нашата я подготвихме за около месец, или по точно определихме датата месец преди да подпишем. Мъжа ми беше в казармата и я организирахме по време на отпуските му. Тогава аз бях в Русе, мъжа в казармата, а сватбата се състоя в Пещера. Първо избрахме дата, записахме си час в ритуалната и в църквата. Направихме списък на гостите, и според броя им избрахме ресторант, като при нас имаше условие да резервираме и хотел за моите роднини. От ресторанта ни свързаха с DJ и оркестър, както и фотограф ни препоръчаха. Поканите аз си ги направих (работя във рекламна фирма), а роклята си я купих след обикаляне на няколко магазина в Асеновград.

# 170
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, МАЙЧЕ!!!

# 171
нашата сватба я организирахме за 20 дена беше в Варна през месец май 2005г
Розалина благодаря за инфото но този хотел ми е скъп на мен за съжаление , трябва да отседнем с престой от 14 дена ако беше за седмица да

# 172
кар4ита ние ще отседнем тук:
http://www.vibs-bg.com/show_firm.php?id=1161
Тройна стая (спалня и 1 единично легло) е 48 лева, като управителката каза, че ще ни направи отстъпка от цената щом ще е за повече дни. А апартамента е 60 лева, като ще ни го даде за 50 на вечер. Двойна стая не съм питала колко е. Гостите ползват 10% отстъпка от храната, която се предлага  в механата. Къщата скоро е била ремонтирана и е много приветлива, вчера ходихме на място да я видим. Къщата се намира близо до центъра и до басейн.

# 173
  • София
rozalina За къде става на въпрос, че на мен не ми се отваря.

# 174
С риск да се повторя , и аз ще кажа, че спокойствието е много важно за кърменето.И то в смисъл да не се мислят  непрекъснато неща от сорта на: " Стига ли му ?", " Не мога да изцедя нищо,значи няма нищо(което не е вярно)" , " Допреди малко яде, а сега пак реве, значи не му стига" , и т.н., и т.н.Колкото повече се затормозяваш с подобни неща, толкова повече постепенно трупаш негативни емоции към кърменето...
Спомням си в Св.София, когато раждах, една от по-нелюбезните акушерки беше казала нещо от сорта"Абе вие сте много специални , я вижте циганките как си кърмят без проблем, а българките постоянно нещо не им е наред", доста грубо казано,разбира се, но с замислих над това...
Лично аз винаги съм възприемала кърменето като един естествен процес,при изпълняването на който не би трябвало да се срещат кой знае какви трудности, при положение, че  векове наред жените са кърмили своите бебета  .Съвременните майки обаче имат и алтернатива - при това не толкова лоша,колкото кравето мляко- и това може би донякъде подкопава нещата.Много майки съм чувала да казват:"Бих се радвала да кърмя, но ако не стане, и с адаптирано мляко пак ще порасне детето", и тъй като повечето възможни трудности при кърмене възникват в първия-втория месец, доста често се посяга твърде рано и  ненужно към тази алтернатива...разбирам , просто е трудно да издържиш на целия този стрес покрай грижите за новородено,ако и без това имаш непрекъснати притеснения като тези,които посочих по-горе.
Отделно и сума ти педиатри с лека ръка предписват на притеснената майка дохранване,вместо да я насърчат и да помогнат за кърменето;(някои го правят и по користни причини,тъй като са дистрибутори на АМ),изобщо картинката никак не е розова.
Ключът към успешното кърмене всъщност е прост:спокойствие и увереност,кърмене на поискване, без никакво съобразяване с часовете, интервалите,през които детето иска, без опити да се преценява колко кърма е поело (което е и невъзможно,пробните кърмения не са точен показател!),без непрекъснато гледане на кантара ...следи се само честотата на изхождания (пишкания) за денонощие, и то без излишно вманиачаване, а също и общото състояние на детето-как изглежда и се чувства то, като изключим коликите .
 Подхождам по този начин и нямам никакви проблеми с кърменето.
Доста дълго стана, но дано помогне на някой Simple Smile

# 175
kimba77 за Велинград става въпрос

# 176
Браво LadyLou страхотно изказване  Hug
Аз си лягам вече, лека и спокойна нощ на всички!

# 177
лелеееееееее Лейди как не те домързя:)

# 178
лелеееееееее Лейди как не те домързя:)

Ентусиаст съм Party

# 179
Лейди Лу,  bouquet Hug

Общи условия

Активация на акаунт