МАЙско бебче обичливо с мама много е щастливо!

• 8 848
  • 295
  •   1
Отговори
# 180
лелеееееееее Лейди как не те домързя:)

Ентусиаст съм Party
евала баце... аз не мога да пиша толкова, въпреки, че ми се ще на моменти. ше заспя всеки момент.

# 181
Хаха...аз от 17 ч  до допреди малко спах...уж гушнах малкия в леглото да го кърмя и съм откъртила...сега цяла нощ няма мигване  Crazy

# 182
Хаха...аз от 17 ч  до допреди малко спах...уж гушнах малкия в леглото да го кърмя и съм откъртила...сега цяла нощ няма мигване  Crazy

а аз цял ден чистих. и малкия не спа. ама не защото чистих, ами щот е диване. сега ти желая.. хъм приятно неспане, аз ша пуша една сигара и лягам да спя:)

# 183
  • София
С риск да се повторя , и аз ще кажа, че спокойствието е много важно за кърменето.И то в смисъл да не се мислят  непрекъснато неща от сорта на: " Стига ли му ?", " Не мога да изцедя нищо,значи няма нищо(което не е вярно)" , " Допреди малко яде, а сега пак реве, значи не му стига" , и т.н., и т.н.Колкото повече се затормозяваш с подобни неща, толкова повече постепенно трупаш негативни емоции към кърменето...
Спомням си в Св.София, когато раждах, една от по-нелюбезните акушерки беше казала нещо от сорта"Абе вие сте много специални , я вижте циганките как си кърмят без проблем, а българките постоянно нещо не им е наред", доста грубо казано,разбира се, но с замислих над това...
Лично аз винаги съм възприемала кърменето като един естествен процес,при изпълняването на който не би трябвало да се срещат кой знае какви трудности, при положение, че  векове наред жените са кърмили своите бебета  .Съвременните майки обаче имат и алтернатива - при това не толкова лоша,колкото кравето мляко- и това може би донякъде подкопава нещата.Много майки съм чувала да казват:"Бих се радвала да кърмя, но ако не стане, и с адаптирано мляко пак ще порасне детето", и тъй като повечето възможни трудности при кърмене възникват в първия-втория месец, доста често се посяга твърде рано и  ненужно към тази алтернатива...разбирам , просто е трудно да издържиш на целия този стрес покрай грижите за новородено,ако и без това имаш непрекъснати притеснения като тези,които посочих по-горе.
Отделно и сума ти педиатри с лека ръка предписват на притеснената майка дохранване,вместо да я насърчат и да помогнат за кърменето;(някои го правят и по користни причини,тъй като са дистрибутори на АМ),изобщо картинката никак не е розова.
Ключът към успешното кърмене всъщност е прост:спокойствие и увереност,кърмене на поискване, без никакво съобразяване с часовете, интервалите,през които детето иска, без опити да се преценява колко кърма е поело (което е и невъзможно,пробните кърмения не са точен показател!),без непрекъснато гледане на кантара ...следи се само честотата на изхождания (пишкания) за денонощие, и то без излишно вманиачаване, а също и общото състояние на детето-как изглежда и се чувства то, като изключим коликите .
 Подхождам по този начин и нямам никакви проблеми с кърменето.
Доста дълго стана, но дано помогне на някой Simple Smile

Много много съм съгласна!!! От самото начало и аз повторих 100 пъти, че кърменето трябва да се приема като естествен процес, а не като някаква страшна сложнотия... Лейди прекрасно го е казала - ако детето е добре, памперсите пълни, храни се на поискване, няма за какво да се притеснявате.

Естествено, че и с АМ, и с кисело мляко, и с прясно мляко да се хранят децата все ще пораснат, но не е там идеята.

# 184
Розалина и на мен не ми се отваря това  newsm78
Напълно съм съгласна с вас, аз така я карам на поискване и съм много по добре така , по този начин спестявам много и на мен и на нея. Никога не съм я будила да яде , случвало се е и по 6 часа пауза но не се притеснявам. Веднъж я събудих и повърна всичко после скимтя  и само където и развалих съня и оттогава не съм я будила
Лека вечер

# 185
лу - вЕрно, как не те домързя. 'ма добре си го казала  Peace

мойта рожденна вечер мина не-приятно (не неприятно, а не-приятно  Mr. Green) - децата реваха, камен фасонясва, поръчката ми се затлачи, подаръкът ми беше връчен между рева, къпането и салатата /не лош бай дъ уей - комплект черни перли/, така че не се зарадвах твърде, освен това ла редут не ми даде да си направя он-лайн поръчката и все ме връщаше на някакво име и нещо друго си, което не разчитам к'во е, щото френски аз не панимаю. абе имала съм много, много по-приятни рожденни дни  Rolling Eyes нищо де - добрите времена пак ще дойдат при мен все някога  Mr. Green

днес прибрах ок. 7-8 бодита. имам чувството, че тази нощ камен изведнъж порасна с 5 санта - така едновременно му умаляха дрехите  ooooh! това беше хвърлено просто ей така - няма връка с нищо останало, изплюто до сега  Mr. Green

и има ли някое друго диване, което яде х 4-5-6 пъти на нощ newsm78 - това също е вметнато просто ей тъй  Mr. Green

# 186
Lady Lou, браво  bouquet
Аз установих , че кърма си имам, явно колики получава вечер само докато се храни...Вчера цедях и след яденето и остават по 20-30-40 грама. А пак вчера се е хранила на 3 часа.
Тина 78, с баткото имах проблеми със зърната, но никога не съм усещала как слиза кърмата, а сега не съм имала проблеми със зърната, но пак усещам как слиза кърмата, това специфично боцкане Simple Smile

# 187
Като заговорихте за кърмачески неволи да се оплача, че откакто се е родил Ники за трети път ми се запушва каналче #Cussing out Ама ще го оправям някак. След малко ще си метна един памперс с топла вода  hahaha
Иначе съм напълно съгласна с Лейди Лу. Аз процедирам по същия начин Peace

# 188
майче - нощното кърмене при нас е на почит...даже преди 1-2 дни режима му беше на 2 ч като по часовник.Не знам, може би защото през нощта е по-хладно и им се отваря апетит  Mr. Green

аз азбелезях и нещо друго- уикенда излизахме, общо взето не се спираме много вечерите, (малкия кръчмарче ще правим) обаче навън детето  като че ли се разсейва и не яде добре, хапва по-малко търси по на често и най-вече става неспокоен дали е така или е гузната съвест на майка  newsm78

# 189
мама 21 зависи каква сватба искаш. Нашата я направихме за 1 месец, като само за седмица аз сама организирах всичко но да се има предвид, че аз с това се занимавам да организирам събития  и май май от септември, октомври пак ще стартирам семейната фирма , че сватби ми се правят.Но...ако искаш някакви идеи и съвети пиши ми на лични с удоволствие ще ти помогна когато не сам ангаже с малкия. Апропо за нашата сватба даже писаха в несебърския вестник при все че аз се бях разтропала само до бургаските 24 часа..   #Crazy
Мами до сега си траях защото се борих и незнам да продължавам ли... Писах в кърмаческия и там ми помогнаха момичетата, послушах ги и кърмата се увеличи , обаче от 4 дни става нещо лошо>Малкия се бие с мен и не иска цица, направо ме пребива..рита, реве , а кърма има като стисна.Незнам достатъчна ли е или не , но скоро май ще свърши така.Таткото ика да се боря, но не мога ужасна гледка е детенце да ти се гърчи в ръцете..защо се получи така...Иначе е здрав, растем.
Нашия тати има рожден ден в петък и сме решили да ходим на клуб  ooooh!
Наши приятели от софия Екстремум ще посвирват ..Бебо с баба.
Хайде че ще ни отчитат водата.  Hug

# 190
  • Варна
добро утро

# 191
  • Burgas, Bulgaria
Благодаря на отговорилите ми  Hug
приказка ще те имам в предвид   bouquet

# 192
Приказка, според мен това е кърмаческа стачка. Лора направи 2 такива в рамките на месец и аз се предадох с кърменето(тогава тя беше на 4 месеца) Но сега по въпроса има много информация - виж в библиотеката на кърмаческия).

# 193
Здравейте и от мен Simple Smile
явно снощи или не ви се е спинкало или ...... си е имало друга причина Laughing
относно изказването на Лейди Лу - и аз съм съгласна на 100%, но не при всички е така - не всички мами търсят "лесния" начин - при мен просто си нямаше кърма. По принцип съм против хранене на поискване, но само и само за да ми слезе кърмата - ядяхме през час, час и половина ..... но какво да яде милото след един час - като нищо няма в цицата Cry и така изкарахме около 15 дни след раждането. И вместо да е качил след изписването ..... ние бяхме свалили още - което пък от своя страна може да причини доста проблеми в развитието на новородено. Единствения вариант беше АМ. Доволна съм, че още не се е отбил и продължаваме смесеното хранене. Все пак най-важното е детето да е нахранено  Grinning  Радвам се на всички, които са само на кърма, защото това е най-доброто за децата, но има доста жени, които нямат и знам на тях какво им е. И аз предпочитам само да вадя цицата, но се налага да купувам АМ и да занимавам с куп глупости покрай приготвянето на млякото Confused Така че не всичко е липса на желание или мързел - има доста, които биха предпочели само лесния начин - кърменето
и все пак - най-важното е децата да ръстат и да са доволни  Hug
относно къпането - около 20:30-21 часа си правим гимнастиката, която е с продължителност 20-30мин, след това се къпем и около 21:30-22 часа е последното ни хранене. Вече издържа по-често през нощта, но има вечери когато се събужда около 5 - давам малко водичка или биба и отнася до към 6-6:30
и нека да се похваля най-накрая - снощи по време на гимнастиката сам се обърна от легнало положение по корем - на гръб. както стоеше и изправяше раменцата, протегна напред дясната си ръчичка и ..... хоп - търкулна се по гръб  Heart Eyes изумих се. очаквах това да стане след около месец, но явно миличкия тренира  Laughing стана му доста интересно и го направихме няколко пъти, а той се смее и гука сякаш му разигравам театър Simple Smile
ами това е момичета за сега - ние отиваме на разходка и после ще се включим пак

# 194
И аз прибрах една торба малки дрешки на Мая, дрешки кайто на Галина съм обличала до 4 месеца на нея са й малки вече  Shocked или Галина е била по дребничка или Мая е по едра от кака си.
Разбира се че всяка майка иска най - доброто за детето си , аз Галина я кърмих 6 месеца и когато ношия татко тръгна за Испания кърмата спря изведнъж ,ставам в 4 през ноща да кърмя и както имах изведнъж бях пресъхнала , за мен беше шок но сига си казвам че не е трябвало да го приемама чак толкова тежко колкото толкова, а и пресъхнат ли гърдите нищо неможеш да направиш, сега нашият тако пак го няма но засега кърма има , но няма да се учудя ако пак така се получи, защото мъкъта към любимия и към бащата на децата ми немога да я подтисна. След това не прие АМ и продължихме на кисело мляко ,след това направи алергия и сега пие домашно приготвено козе мляко и ако ви кажа как наддава от него просто не е истина .
FREE браво за новите умения  Hug

Общи условия

Активация на акаунт