Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 6 юли 2007, 11:58 ч.

Да се запознаем... Майки на недоносени деца

 • 225 038
 • 635
 •   1
Отговори
# 630
 • Мнения: 2 387
Да. Цедя постоянно, опитвам на всеки два, най-много 3часа през деня и през нощта, когато се събудя. Започвам и са съхранявам вече. В болницата нямах условия.

А днес ме посрещнаха с добри новини. Вече не му подават кислород и според лекарите е въпрос на време да го извадят от кувьоза. За ден е качил 40гр. Това, че го видях да стои до бебенцата на термолегла, а не при най-малките ми подейства много успокояващо.

# 631
 • Мнения: 9
Здравейте, аз съм майка на недоносено бебче. Родено 23.02.2017. 1430 гр. Хипотрофично защото се роди по ПРМ 22.03 термин , т.е. 36 с. В епикризста бяха написали термин 23.04 ... и големи разправии, не искаха да го коригират, защото било приключено и архивирано. Имах преекламсия и детето ретардира.
Към днешна дата да “чукна на дърво” се развива добре детето. НО.. минах на всички прегледи , защото супер много се страхувах. Иначе в епикризата ще има препоръки за прегледите , които трябва да се направят( отговарям на майката , която бе писала какви прегледи се правят) ... важно е трансфонтанелната.. да се види какво е положението с мозъчето. Ние имахме ИВК II ст. , но разбрах от епикризата, не са
Ми казали затова, защото 1 и2-ра ст не са проблем и опасни. И действително всичко беше резурбитано на контролата след 1мес. Иначе бебчо се роди изплака, дори след апгар теста ми го донесоха за да го целуна, т.е дишаше си сам. 1 мес бяхме в болницата заради теглото, дишаше си сам, нямало е лечение, просто много слаб.
Та да се върна на прегледите Simple Smile очен 4 пъти, нефролог, ортопед , невролог доц Чавдаров за евентуално ДЦП и да прецени бебчо дали има нужда от рехабилитация. Коремни органи ехография. Отложих вакаините 7 месеца за да съм спокойна ...
От изледванията всичко беше наред очен никакви проблеми , невролог каза, че няма риск , дори рехабилитация не сме правили , ортопед също ... седна стабилно на 7 м. Изправи се в креватчето на 11 м. , но ако го изправя прав стоеше с опора още от 9 м.
Ходеше с 2 ръчички на 9 м. С една на 10м . Обикаляше сам мебелите от 11 м. Първи крачки на 1г1м реални. Но падна и се уплаши и започна да лази и чак сега започна да се поотпусна, но пак ако може предпочита да лази. Казва думи мама тата Па-Па , ам-ам. И нещо си бърбори бебешки. Храни се чудесно общо взето всичко и даже с допълнително. Това го разказах за да дам кураж на всички майки, които сега се сблъскват. Повярвайте ми минах през Ада , но благодаря на БОГ , че бди над нас. Все още се страхувам за бъдещото развитие , ко засега си вървим в нормите 9,500 тежи ам 1г 3 м. Но много се движи , просто неспира и израсходвс всичко ( Simple Smile Simple Smile) скорошно изписване на бебечетата ...

# 632
 • Мнения: 2 387
На ТФЕ излезе ИВК 1степен. Бебето е и зле с рефлексите. Имали ли сте подобен проблем? Според неонатоложката бил добре като се има предвид анамнезата му, но въпреки всичко се тревожа. И да се притеснявам ли, че вече е на 1 месец, а кръвоизливът не е изчезнал? Като ви чета стигам до извода, че в повечето случаи кръвоизливите се резорбират до края на първия месец, а при моето бебе на 28 ден все още не беше изчезнал. В болницата така и не са му правили ТФЕ и до следващата другия месец ще ми се пръсне сърцето от тревога.

# 633
 • Мнения: 527
Диди и Митко, на нас лекарите ни обясниха, че може и година-две да минат, докато се резорбират кръвоизливите. Така че, месец не е показателен.

# 634
 • Sofiq
 • Мнения: 22
Здравейте мами, приятно ми е да се запознаем. Имам син роден 23.06.18г. в 34г.с с тегло 1650г и 42см. Беше 38 дни в болница, от които 4-5 дни беше на неинвазивна апаратна вентилация( проплака на 3мин.). Правена му е ТФЕ при който се виждат: ИВК 2-3 степен,2 кисти в десния плексус и вентрикулна дилатация на левия заден рог. Притесняваме най много ТФЕ, на контрола е другия месец.

# 635
 • Мнения: 5
Здравейте, казвам се Мария, родих на 29 авгист, 40 дни преди термина,който беше за 5 октомври. Моето момиченце се роди 1 490кг и с височина от 40 см. Родих в Майчин дом, малката принцеса беше 3 седмици в ковьоз. Един месец бяхме в Майчин дом. Моето слънчице се родо при изпълнителния директор на болницата, на когото много благодаря. На 29 делември ще стане на 4 месца бебчо.

Общи условия

Активация на акаунт