Трикове в домакинството или как да си откраднем свободно време

• 39 648
  • 300
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Аз си слагам  ... пресни подправки нарязани и в кутии  ...
Микрофибърната кърпа ми е голяма приятелка ...
newsm10 и аз така,
а съпуна за пране /на моя даже не мога да му прочета името щото има някакви иеруглифи, 4 бр.за левче/ наистина дразни кожата на ръцете, веднъж дори се бях обринала до лактите, но пък върши чудаса. Снего пера чорапите, ама попитах данеби някой да има по-мързелив номер  Embarassed
[

Само мога да предложа гумени ръкавици - така поне не се дразни директно кожата на ръцете ... но над китката сигурно поне малко ще пръска

# 61
О да и аз си мисля за едни гумени ръкавици ,но от тези дебелите ,защото медицинските не вършат работа -пак се мокря и мириша на белина,когато работя с доместос.

# 62
[Блазе ти за улеснението. Ние сме в апартамент,
Ние също. Обаче едно от умните неща, които направиха строителите, беше да вкарат отводния канал от терасите в улуците, които пък за вкопани в земята директно в канализацията. Така мога да си мия терасата колкото си поискам, без да поливам тротоара долу  и прането на комшиите. Считам, че това е едно прекрасно решение Peace
И при нас е така. И сме намерили още по-мързеливо решение - монтирали сме маркуч в единия санитарен възел, който когато не се ползва си стои напълно изприбран в шкафа и не се забелязва, че го има Wink. Като дойде време за миене на тераси, въпросният маркуч се проточва из апартамента, до терасата и се действа директно с него, струята на макс. Вече почти не ползвам препарати, защото силната струя почиства перфектно праха от плочките на терасите. Също така балконските цветя ги поливаме директно с тоз маркуч. Миенето на терасите ни отнема не повече от 30 минути, в това число изваждането и прибирането на маркуча и преместването му към всяка от терасите Wink

# 63
По принцип не изхвърлям кутии от обувки.Опаковам ги с хартия за подаръци и си дружа в тях различни неща-документи,спомени,пресата  и пр...

# 64
  • Сопот
Темата е много добра!
 Моето време за подреждане е късно вечер/след 10/.тогава малката спи и работата спори.Това е и времето за гладене,защото е по-хладно. понякога използвам празно шише от препарат за прозорци,сипвам вода и пръскам дрехите за по лесно гладене.
 Вечер пускам  пералня и простирам,а сутрин прибирам прането/ако не забравя/.
  В тава,тостер или скара поставям алуминиево фолио.Спестява голямо търкане/нямам миялна/.
 прозорците мия с кухненска хартия/ролките/ и препарат.много е удобно.
Някои други хитринки вече са споделени!

# 65
  • София /Абсурдистан
Купувам Медикс за миене на плочки и санитарен фаянс. Понеже ме мързи да разтварям една капачка на незнам си колко литра вода и после всичко да оливам, че и след процедурата да мия кофата, правя така: Сипвам малко от концентрата в празно шише с пръскалка от препарат за миене на прозорци и доливам до горе с вода. После много лесно се напръскват плочките, ваната и фаянса без да се олива нищо излишно  Mr. Green Разпръсква се много равномерно и без разхищения. После само се минава отгоре с четка или парочистачка. Остатъка си остава в шишето за друг път.

# 66
...
В тава,тостер или скара поставям алуминиево фолио.Спестява голямо търкане/нямам миялна/....

Разкошна идея!!!
Благодаря!  bouquet

# 67
  • Пловдив
Миенето на тераси у дома се пада на мъжа ми, както и "отсервирането" на пликавете с боклук. За миенето на едната тераса често ползваме водата от голяма туба в ъгъла на съответната тераса, в която се излива конденза на климатика  Sunglasses

Тази водичка е идеална за поливане на капризни китки. Достатъчно омекотена е.

Тъй като си лягам последна, всяка вечер изливам разтвор на белина, доместос, медикарин или каквото и да е в тоалетната чиния, на сутринта всичко блести  newsm10 без да търкам.

Гладя чаршафи, пердета, покривки за маса без да суша на простора, директно от пералнята. За целта ги пера тогава, когато ще имам време за гладене.

Запалих сина си по цветарството и сега той пулверизира цветята с водния си пистолет.  Laughing

Винаги когато режа краставица за салата не забравям отделените краища да  ги обтрия на лицето си преди да ги изхвърля в коша.

Научих се да правя възможно най-мързеливите банички. Хем мъжкото тяло ги обожава, хем аз доволна. И съответно никога не признавам, че се правят за 15 минути.

Храните от конвектоматите ми пасват перфектно понякога, когато определено времето цепи минутите. Спретвам само едно бързо сосче, добавям някое бульонче и става номера: "това е домашно, нали?"

От чорапките, които се предлагат в боулинг клубовете си спретнах разделителни пакети при пране. Вече не ровя из прането кое къде се намира, а вадя от пералнята  и знам кое на кой простор да го закича.

# 68
  • София
  В тава,тостер или скара поставям алуминиево фолио.Спестява голямо търкане/нямам миялна/.

Същото, само че с хартия за печене. Дори я държа в шкафа, в който стоят тавите - да не пропусна някой път да си постеля.

В дрешника винаги има по една торба за всяко от децата, в която прибирам омалелите им дрехи - така не губя много време при пренареждане на гардеробите. Още при гладенето прибирам омалелите неща. Като се напълни торбата, надписвам и прибирам.

Един несесер стои винаги готов за пътуване: четки за зъби, паста, сапун, шампоан, гребени... Спестява суетенето в банята преди път.

# 69

От чорапките, които се предлагат в боулинг клубовете си спретнах разделителни пакети при пране. Вече не ровя из прането кое къде се намира, а вадя от пералнята  и знам кое на кой простор да го закича.

Това май не го разбрах? Може ли малко пояснение? newsm78

# 70
  В тава,тостер или скара поставям алуминиево фолио.Спестява голямо търкане.

Да, това и аз го правя!

# 71
Unknown_lady  това е страшно хитро.Аз от няколко месеца се тормозя  умувам къде да си сложа шкафове за кофите .Трябва да имам една с доместос задължително-заради кучето  и една с друг препарат да мирише хубаво.Ти ми реши проблема.И с маркуча не е никак лоша идеята.

# 72
  • в моя свят на мир и любов
  bouquet

# 73
Измислям игри за детето, по време на които аз или и двамата свършваме някоя работа. Така хем сме прекарали времето заедно в забавления, хем сме отметнали работа.
Идеи за игри:
"Хранене на цветята"
"Експедиция за спасяване на разпилените пластмасови животни"
"Кой ще събере най-много разпилени дрешки"
Докато мия пода "превземам територията на неговото кралство" - докато не приключа със стаята и не я обявя за мое владение следващите 10 мин докато изсъхне.
Докато готвя му давам да се плеска с нещо, което и аз използвам (иначе не е интересно) или играем на цветове.
Когато простирам аз (много рядко се случва - това е задължение на мъжът ми) - играем на "Познай на кого е това" - той ми подава дрехата от легена, казва на кого е, после вади и щипки. Спестява ми навеждането и тигелирането. Същото е при прибирането на прането. Не важи, ако се простират големи неща.
Миенето на чинии е най-великото забавление. После обаче има загуба на 3 мин. за преобличане и забърсване на пода. Ама си струва   Wink

# 74
еха, това е достра хитро! Wink

Общи условия

Активация на акаунт