Трикове в домакинството или как да си откраднем свободно време

• 39 671
  • 300
  •   1
Отговори
# 75
  • Пловдив

От чорапките, които се предлагат в боулинг клубовете си спретнах разделителни пакети при пране. Вече не ровя из прането кое къде се намира, а вадя от пералнята  и знам кое на кой простор да го закича.

Това май не го разбрах? Може ли малко пояснение? newsm78

Това са мрежички, в които преди да пусна пералнята сортирам примерно: в едната чорапки, в другата потничета, в трета къси гащета и като се изперат не губя време в чудене и ровене кое къде да просна, а и предпазват от загуба на чорапки (пералнята ми ги краде често и стават поразии).

# 76
Да и на мен ми изчезват чорапки-те в канала ли отиват?Винаги се чудя:)))
Това с мрежичките е супер

# 77
  • София /Абсурдистан
Unknown_lady  това е страшно хитро.Аз от няколко месеца се тормозя  умувам къде да си сложа шкафове за кофите .Трябва да имам една с доместос задължително-заради кучето  и една с друг препарат да мирише хубаво.Ти ми реши проблема.И с маркуча не е никак лоша идеята.

ДаваЙ с пръскалката, къде ще си играеш с кофи Mr. Green

И на мен ми изчезват чорапи, наистина къде ли са?

# 78
  • Пловдив
Някои във филтъра, други неизвестно къде  newsm78.

# 79
AlexaS аз си мислех дали да въвеждам предварително сортиране на дрехи "за сериозно" и ежедневно пране, а като прочетох твоя постинг реших, че ти ги разпределяш в торбички едната например за единия балкон, а другата - за това, което би искала да простреш на друг балкон/тераса.

Monka и при мен се е случвало с бебешки чорап и банели Sick но като чувам, че банела дращи по барабана, предполагам, че и чорапчето ще се е изнизало под барабана някъде #Crazy

# 80
  • Русе
Освен това омразните торбички от магазините употребявам с удоволствие така: слагам ги в кофата за отпадъци и разпъвам /загъвам краищата.
Винаги имам накълцани подправки, но са в пликче във фризера.
Това и аз го правя  Peace
Винаги имам нарязан лук във фризреза, сложен в кутийка с капак...

п.с. Темичката е мн готина   bouquet

# 81
Ауу за лук да си сложа не съм се сещала,вместо да плача всеки път

# 82
Най-мразя да гладя. Затова имам огромен панер, в който складирам всичко за гладене. Когато се препълни, така че да няма място за нищо друго, сядам пред телевизора и започвам да гладя. Чаршафи не гладя, пердета също (закачам ги директно от пералнята и до ден два са в перфектен вид).

За да не се случи нещо да липсва вкъщи, имам шкаф с резерви от всичко (шкаф за хранителни продукти и шкаф за битова химия и козметика). Така, когато нещо в основния шкаф свърши, взимам от резервния и веднага купувам нова резерва.

Боклук събирам в пликчетата от магазините и всяка сутрин пликът се изхвърля, независимо колко е пълен (така не се налага да слизаш специално за боклука).

За подправките вече сте казали, но и аз имам цял ред с измити, нарязани и замразени зеленилки, както и нарязани на дребно чушки за миш-маш.

Имам навика след 22 ч. да си говоря по телефона с приятелката ми (когато децата ни са вече по леглата). Говорейки по телефона измивам съдовете, оправям къщата, простирам (така съчетавам полезното с приятното).

Чистя веднъж седмично. През пролетно-лятно-зимния сезон мъжът ми и дъщеря ми излизат в петък привечер (независимо дали заедно или поотделно), за да ми освободят терена за 2 часа (от 18 до 20 ч ми стигат предоволно). Пускам си силно музика и се развихрям. Така освобождавам уикенда от досадна домакинска работа.

Готвя изобилно в неделя след обяд (особено през зимата), за да стигне за максиманло дълго през седмицата.

И никога не правя празен ход!

# 83
  • Бургас
Възхищавам ви се колко сте организирани   bouquet Непременно ще си крадна някоя идея.
А за тинейджърски чорапи върши работа и малко Роли върху намокрения чорап и в пералнята
Любимо ми е да пъхна нещо във фурната, да я програмирам и да изляза на разходка с децата - когато се върнем вече е готово

Последна редакция: пт, 13 юли 2007, 12:44 от radinna

# 84
  • На небето
Най доброто ми попадение са индукционните котлони готвя скоростно (което ми пести много, много време, направо се родих от както си купихме печката) дори и да забравя нещо на котлона имам часовник който пищи и ме подсеща да си погледна яденето така избягвам изгарянето на храната, което преди ми се случваше често, понеже съм забравила, че готвя докато правя нещо друго. А и освен това чистенето е истинско удоволствие, за секунди с препарата за стъкло и лъсва. Фризера също ми е пръв помощник. Нарязвам зеленчуци (моркови, пипер, спанак, лапад....) и подправки (копър, магданоз...) и пъхам в кутийки. Така не губя време да настъргвам, режа и т.н. когато готвя. Вадя от фризера и слагам, като свърши купувам 1-2кг. режа наведнъж и пак зареждам фризера. Или винаги имам замразени полуфабрикати, ако не ми се готви някой ден претоплям набързо или пека и готово.

# 85
При готвене:
-   ако трябва нещо да се вари, загрявам водата в термоканата, след което я изливам в тенджерата (пести време)
-   ако яденето, което предвиждам да сготвя за следващия ден позволява, от предишния ден си подготвям част от нещата – например сварявам картофите, моркови, яйца и т.н. (така усещането за прекарано в кухнята време се намалява)
-   за лесни неща включвам дъщеря ми – чистене на зелен фасул, оформяне на топчета за супа топчета, рязане на зеленчуци

За да не се чудим кой, дали и кога е полял цветята сме определили събота сутрин за тази цел. Свикнаха вече на този режим и си живеят добре. Даже когато заминаваме на море не се налага да ангажираме съседи с тях. Слагаме ги в легени или тенджери с вода и те си пият.

За да се избегне суетнята при пътуване, имам списъци с необходими неща за различни случаи: за уикенд, за вилата, за море в БГ, за път в чужбина и т.н.
Багажът пък подготвям като изсипвам всичко от списъка на канапето в хола, в зависимост от обема решавам кои сакове ще трябват и прибирането отнема 5 минути.

# 86
  • в моя свят на мир и любов
Най-мразя да гладя. Затова имам огромен панер, в който складирам всичко за гладене. Когато се препълни, така че да няма място за нищо друго, сядам пред телевизора и започвам да гладя. Чаршафи не гладя, пердета също (закачам ги директно от пералнята и до ден два са в перфектен вид).

За да не се случи нещо да липсва вкъщи, имам шкаф с резерви от всичко (шкаф за хранителни продукти и шкаф за битова химия и козметика). Така, когато нещо в основния шкаф свърши, взимам от резервния и веднага купувам нова резерва.

Боклук събирам в пликчетата от магазините и всяка сутрин пликът се изхвърля, независимо колко е пълен (така не се налага да слизаш специално за боклука).

За подправките вече сте казали, но и аз имам цял ред с измити, нарязани и замразени зеленилки, както и нарязани на дребно чушки за миш-маш.

Имам навика след 22 ч. да си говоря по телефона с приятелката ми (когато децата ни са вече по леглата). Говорейки по телефона измивам съдовете, оправям къщата, простирам (така съчетавам полезното с приятното).

Чистя веднъж седмично. През пролетно-лятно-зимния сезон мъжът ми и дъщеря ми излизат в петък привечер (независимо дали заедно или поотделно), за да ми освободят терена за 2 часа (от 18 до 20 ч ми стигат предоволно). Пускам си силно музика и се развихрям. Така освобождавам уикенда от досадна домакинска работа.

Готвя изобилно в неделя след обяд (особено през зимата), за да стигне за максиманло дълго през седмицата.

И никога не правя празен ход!

Все едно си описала дейностите, които върша, само че гладя и чаршафите.
А свекървата на моята майка така я учеше: Празен ход да няма - ни напред, ни назад.

Във всяка стая имам красиво кошче за боклук с найлонова торбичка - така не ми се налага да ходя до кухнята  за всяко боклуче, вдигнато от земята. А и децата винаги се включват в разчистването и използват кошчетата.

# 87
 Янита, Solaris, искрено ви се възхищавам!  bouquet    bouquet

# 88
Мдааааааааа струва ми се, че при майките с момиченца е като че ли малко по- лесно, па било то и с една идея.

Иска ми се да чуя някои трикове от майки на момчета....дали всички като мен се главоблъскат  Rolling Eyes как да ги примамват да са по-подредени или да им помагат понякога?

Дали им се случва да минават и да обират редички от съблечени и изоставени чорапчета, блузки итн или аз единствено съм вдигнала ръце newsm78

# 89
  • Пловдив
Не си единствена. И при мен е същото. Понякога минава номера да се организира състезателна игричка за събиране на играчки, но не винаги. А и вече все по-рядко ми се връзва (на 5.6 е). Като ми писне само подритвам играчките, правя си пътечка и си минавам. Определено не събирам всяка вечер. 

Момиченцата са доста по-прибрани.

Общи условия

Активация на акаунт