Трикове в домакинството или как да си откраднем свободно време

• 39 998
  • 300
  •   1
Отговори
# 90
Emillybg,
аз просто не правя разлика F/M когато някой се спусне да ми "помага" оценявам желанието...
Малко бях вдигнала ръце от кулинарния период на сина ми, който всеки ден като се върнех от работа ме изненадваше с нещо...сандвичи, плодово-млечни бъркочи, но отмина този период и сега изморен от ритането на топка дори чинията си не може да отсервира.
Обичат да пазаруват /има тази възможност/ дори със списъче, вземат си количка и като големите...все пак ако прекаля изведнъж се изморяват и  fiuuuuuu... newsm49  1swing

# 91
  • София

Момиченцата са доста по-прибрани.

Това за съжаление е мит  Cry поне в моя случай  Laughing

# 92
Аз не мога да се похваля с вашата организираност и мога само да ви се възхищавам.Успях да дресирам щерка малко поне да ми помага, но имам страшни проблеми със сина, който щом ме види, че подреждам, с бясна скорост започва да вади, например, обувки от шкафовете...

Малко в шеговит план, за да се придвижвам по- бързо от стая в стая ще ползвам ролерите на дъщеря си.Понеже нямам съдомиялна, мога да сложа по- големи количества зеленчуци в пералната на програма изплакване.Повтарям, само се шегувам!Иначе идеята е перфектна!

# 93
Иска ми се да чуя някои трикове от майки на момчета....дали всички като мен се главоблъскат  Rolling Eyes как да ги примамват да са по-подредени или да им помагат понякога?

Shocked  аз направо съм се "трикнала"от трикове с 3 момчета...  Ако тръгна да събирам блокччетата от единия край на стаята поне 3 кутии с играчки биват изсипани през същото време. Мисия Невъзможна Simple Smile
Големия помага, а аз си му плащам за домакински задължения Mr. Green Да си оправи стаята, да разтовари миялната, да прибере чиниите и т.н.. от време на време го хваща музата и излъсква цялата кухня. Но пък не е на кеф всеки ден Simple Smile Повече когато иска нещо определено да си купи...разбра ли сме се че парите за желания /не за нужди като дрехи, уч. помагала, храна и т.н./ идват само от изкараните от него пари, а аз правя "бонуси" когато съм доволна и давам повече от време на време да може да си купи каквото иска.
От малките - невъзможно засега да искам помощ.
Таткото почти не помага. така,ч е го броя за 4тото момче Simple Smile
Прането - пера по 1 пералня на ден през седмицата, събота и неделя поне по 3 на ден. Суша всичко в сушилнята - нямам нерви за простиране и гладене, а от сушилнята 99% от дрехите като излязат нямат нужда от гладене.  За готвене - не готвя сложнотии. Ако не ми се готви ядем пици/готова храна или излизаме да ядем навън. Чантите на децата за градина глася от вечерта, сутрин само слагам закуски/сокове/мляко и т.н. в тях. Ако сутринта ще съм сам с децата нося чантите нагласени в колата от вечерта. Сутрин занасям само себе си и децата в колата Simple Smile
Къпя се сутрин с 2та малки звяра заедно с мен под душа за да съм сигурна, че няма да запалят къщата сами. После поне съм сигурна, че са им измити очите  Mr. Green
Пия си кафето сутрин на крак/немога да изляза ако не си направя кафе/ докато малките лапат нещо - винаги имам запаси от бисквитки, филии с фъстъчено масло, сокче или нещо друго.
Чистя у дома когато мъжа ми е у дома - за да може един да гледа децата. /ама и моите са много  големи беладжии и неможе да се оставят безнадзорни/ Не ми пречи да подритвам дрехи и играчки.
Мия подовете и кухнята с препарата за прозорци - така не се цапат толкова. Преди се скъсвах да мия белите си плочки/цялата ми къща е с бял теракот/ с какви ли не препарати  - все бяха мръсни. Откакто една приятелка ме светна за прозоречния препарат се родих  Hug
Вечер предпочитам вместо да се тормозя да чистя да си играя с децата. Ако ми е много разхвърляна къщата и немога да я гледам - излизаме всички на разходка  Mr. Green и проблема е решен.
Искам чистачка...да идва в понеделник и да ми измива всичко, изглажда и подрежда.... дано мога да си го позволя скоро - това ми е най-голямата хитрина Mr. Green

# 94
Скъпа Деси,

Ситуацията /и бандата/, която си описала ми се струва страшно позната. И при моята група картината е подобна. За това в началото на ваканцията направих график с домашните задължения /прахосмукачка, прах, почистване, подреждане итн/, колко пъти в седмицата трябва да се изпълняват и на кого се пада честта да ги изпълнява.

Тъй като моят тийнейджър винаги за нещо врънка, започнах да му давам възможност да ми помага. За целта му предлагам да изпълни няколко странични от задълженията в графика му задачи /наричаме ги мисии/. Всяка мисия фиктивно е оценена в пари, които той би могъл да “заработи”, за да събере за поредната си прищявка /тук не попадат дрехи и всичко, от което се нуждае детето/.....Начинанието все още му е интересно. Забелязах, че като че ли започна да се замисля, коя от прищявките му си струва труда Laughing, и от коя може да се откаже Joy.

P.s. Не съм успяла да въведа още нужната дисциплина по стриктното изпълнение на графика Sick #2gunfire, но не губя надежда Sunglasses

# 95
Иска ми се да чуя някои трикове от майки на момчета....дали всички като мен се главоблъскат  Rolling Eyes как да ги примамват да са по-подредени или да им помагат понякога?
Ох, мъка ... .всичко става с много уговорки от рода на "занеси си чорапките (които самият той е определил като "мръсни") в коша за пране, иначе няма да идем на разходка". Съвсем съзнателно няколко пъти съм отлагала излизането по тази причина, за да види детето, че говоря съвсем сериозно. Но той е на 2г8 мес. И все още минава уговарянето. От друга страна не може да продължаваме все така да се уговаряме, а да си му стане навик. Най-лесното обаче е да го оставям да е самостоятелен - ако сам закусва, ми спестява време; ако не ходя след него, ще може сам да си намери еди-коя си играчка или да си налее вода и т.н.
В началото мъжа ми не носеше мръсните си дрехи в коша с дрехи за пране и процедирах така: пусках в пералнята само това, което е в коша, независимо дали има други видимо мръсни дрехи. Така 2-3 пъти като си потърси дреха, за която мисли, че трябва да е изпрана, пък се окаже, че е мръсна и още на пода, почва да се приучва. Не знам колко е голямо детето ти, но можеш да пробваш така, поне с любимите му дрехи, вероятно ще има ефект Wink

# 96
  • в моя свят на мир и любов
Ами аз по едно време изпаднах в нервна криза заради това домакинстване, но сега вече включих моите помощнички и се радвам на живота.

Купих си акумулаторна метла - сега няма и трохичка в къщи, защото малките се избиват да я ползват, ча даже след това я включват да се зарежда.
Препарата за прозорци се разпръсква  много хубаво и децата правят основно почистване на пода, масата и всички мебели, до които достигат - даже и забърсват накрая.
А голямата обожава да се мокри и да бърше с гъбичка и сапун, затова банята е неин приоритет - излиза от там след като е лъснала всичко, че и себе си дори.
 А мъничето подрежда - дрехите в коша за пране, обувките - в шкафа за обувки.
Забравих да кажа - голямата се научи и да пере - мръсните чорапи и ризите на мъжа ми биват старателно насапунисани и сложени в пералнята за доизпиране.

Само за играчките още нищо не мога да измисля, уж ги подреждат, пък после пак ги разхвърлят.

# 97
  • София
... Купих си акумулаторна метла ...

Сподели, каква е тая метла, да взема и аз да я яхна...  Laughing

Мисля да си вземам нова прахусмокачка, та затова питам ...

# 98
Страхотна тема  bouquet
Повечето от триковете,които ползвам сте ги изредили вече.
В нашето семейство палачинките са на почит,но дълго време бях спряла да правя..Нарязвам един картоф на две и в една чаша с малко олио,потапям картофа забоден с вилица и след всяка изкарана от тигана палачинка,намазвам тигана.
Старата четка за зъби ми върши чудеса в банята.
Препарата за прозорци ползвам навсякъде.
Микровълновата я почиствам много лесно,като преди това сложа чаша вода и я пусна за 2-3 минути.
Когато пържа покривам стените с вестник.

Напоследък спрягам сина ми да помага,като му изкарах един камион и в него събира дрехите от пералнята,пренася ги в сушилнята,а от сушилнята на леглото.
Космите от котката събирам много бързо от дивана с  влажна кърпа за миене на чинии.
Това е от мен,най вече да се запиша Blush

# 99
Микровълновата я почиствам много лесно,като преди това сложа чаша вода и я пусна за 2-3 минути.

Добра идея!   bouquet

# 100
  • София
Аз освен че нямам празен ход, не отивам в някоя от стаите само да направя намисленото, а и нещо дребно да пипна - например в кухнята като минавам, забърсвам едо малка лавица, поливам едно от цветята. Коридора - подреждам обувките, забърсвам набързо огледалото. Банята - измивам умивалника, изтърквам 2-3 плочки и така неусетно работата намаляла поне наполовина.

Това за картофа в олиото за палачинки и много добра идея, нова за мен.

# 101
  • в моя свят на мир и любов
... Купих си акумулаторна метла ...

Сподели, каква е тая метла, да взема и аз да я яхна...  Laughing

Мисля да си вземам нова прахусмокачка, та затова питам ...
Нещо като прахосмукачка без кабел, но в никакъв случай не може да я замести. Просто се ползва вместо метла. Представлява четка с контейнерче, в което се събира боклука. Когато се включи, четката отдолу се върти и прибира по-дребните боклучета. Изпробвала съм я с трохи, пръст, зрънчо - все върши работа. И е доста по красива от обикновената метла с лопатка. Дават й режим на работа до 25мин., след това трябва да се включи за да се дозаредят батериите. Ползвам я непрекъснато, и ми е много удобно, а и децата лесно почистват вместо мен.
Купих я от Технополис.

Иначе и аз ще си купувам нова прахосмукачка, но не мога да реша каква. Много ми се иска от тези, дето са тип "Дръжка", но мисля че са с малка мощност, малък контейнер за боклук и къс кабел. Ако някой си е взел хубава такава да сподели.

# 102
  • Smallville
Това за картофа в олиото за палачинки и много добра идея, нова за мен.
И за мен е нещо ново,което ще използвам непременно,благодаря ти gery gerry   bouquet
  Благодаря за хубавата темичка,момичета  bouquet

# 103
  • София
Да и аз такава мисля. А да знаете, има ли прахосмукачки с воден филтър които да не са големи и тежки? Щото сме в гарсониера, без дете и не става чак такава цапаница.

# 104
Аз си мисля за прахосмукачка на батерии която сама си чисти. Wink

Общи условия

Активация на акаунт