Трикове в домакинството или как да си откраднем свободно време

• 39 705
  • 300
  •   1
Отговори
# 105
  • в моя свят на мир и любов
Аз си мисля за прахосмукачка на батерии която сама си чисти. Wink
видях такава в Технополис - кръгла, с размер на малка прахосмукачка, на батерии и се върти около 2часа без да спира. Принципа е като на детските играчки, дето се движат на  батерии. Само че струва 2 000 /две хиляди/ лева и е по-висока от леглото, т.е. няма как да се пъхне отдолу и да почисти ъгълчетата. Значи пак се стига до нашите ръчички.

# 106
  • в моя свят на мир и любов
 newsm78

# 107
  • Германия
Прането:
~в банята съм сложила 2 мрежести торби с 4 "етажа"(която всъщност е за събиране на играчки) и в нея веднага след събличане дрехите се сортират по вид и цвят. Така не се налага после да губя време преди пране, а направо вадя и слагам в пералнята.
~ готовото пране го вади синчето и ми го носи, така хем на мен ми спестено навеждането, хем той учи кое какво е+цветовете.
~Тениските например окачвам веднага на цакачалки, така ми е по-лесно после за гладене.

Гладенето ми е хоби Mr. Green докато мъжете ми спят или си имат занимавка.
Стремя се да гладя, докато е леко влажно, така е по-лесно и бързо.
Връхните дрехи са на закачалки, само бельото сгъвам.

Чистенето
~бърсането на прах е при всяка възможност. Колкото повече затворени шкафове- толкова по-малко прах за чистене! Party
~Миенето на прозорците ми отнема минимално време използвайки "чистачка"(подобно на тези за колите)
~Съдовете първо удавям във вода+веро , после минавам с гъбата и накрая изплаквам.
~В коша за боклук слагам винаги по 2 торби, така като извадя пълната, остава 1 в "бойна готовност".
~На балкона стои кашон, в който събирам хартиените отпадъци и 1 за стъкло.
~ Празен ход нямам. Синчето само си прибира играчките вечер.

Във форума кибича и пия кафе, докато кърмя и приспивам бебето; така използвам 1 време за поне 2 неща Mr. Green

# 108
Aз правя така :
 -при белене на зеленчуци или плодове ползвам магазинерските торбички,в тях директно падат обелките,връзвам торбичката и в гол.чувал за отпадъци на балкона.Така предотвратявам събирането на рояци мушички над чувала.
 -изваждам прането от пералнята в леген,простирам на балкона и оставям там легена.На другия ден в същия оставен леген събирам изсъхналите дрехи,като ги сгъвам и ги трупам една в-у друга;така не влизам и излизам постоянно,за да вкарвам дрехите в стаята.
 -при готвене на супи и течни ястия-слагам почти всички зеленчуци и подправки от самото начало и оставям да врат, в това време разчиствам кухнята,бърша плотове,плочки,зареждам миялната или простирам.Ястията ми не загарят,защото слагам доста вода и  наглеждам какво става ,но не си играя да бъркам постоянно.При печене на месо със зеленчуци във фурната-същото-доста вода ,бира,подправки олио и не бъркам.

# 109
Това със обелките от зеленчуци итн. продукти и аз го правя с мини-торбичките. След като свърша с обелването или събирането просто завързвам торбичката и се лишавам от мушици  ooooh!

# 110
  • София
Какви мушици?
Никога не сме имали мушици в/над/при боклука  newsm78

# 111
  • гр. София
Какви мушици?
Никога не сме имали мушици в/над/при боклука  newsm78

Янита,излагаш се. Wink Нито имате гъбички по краката,нито мушици.Язък.

# 112
Аз намерих по евтин вариант с четки отстрани за  я темата http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=200839.0
Мисля си дори за машина за гладене както при химическото ,т.е календар.Те също са скъпи ,но има някакви малки варианти за 350 лев които може би ще са ми точно.Имам специално перално помещение в мазата и не ми е проблем да го побера и да се отърва от досадното гладене веднъж завинаги.
Днес бях на гости в една приятелка и видях хартията за ръце ,която има и по заведенията и се замислих,и преди съм я виждала ,но сега се светнах за какво е.Не се налага като имаш гости да сменяш кърпите.Така всеки си има кърпа ,а гостите си ползват хартията -много хитро и супер хигиенично:)

Последна редакция: пн, 16 юли 2007, 23:48 от Monka

# 113
~В коша за боклук слагам винаги по 2 торби, така като извадя пълната, остава 1 в "бойна готовност".
Малка, но много времеспестяваща хитрина smile3521 Благодаря!!!

# 114
  • France
Относно "празния ход"- при мен няма такъв, т.к. живеем в кръгъл апартамент Joy

# 115
  • Пловдив
Относно "празния ход"- при мен няма такъв, т.к. живеем в кръгъл апартамент Joy

Значи и ъгли нямаш. И паяци нямаш?

# 116
  • София /Абсурдистан
Мисля си дори за машина за гладене както при химическото ,т.е календар.Те също са скъпи ,но има някакви малки варианти за 350 лев които може би ще са ми точно.

Гладачна преса ли е това newsm78

# 117
Да мисля-един приятел си е взел и ще ходя да видя как работи.Много ме дразни с ютията да гладя и винаги остават следи от щипки,някакви гънки и на ръкавите някакви мачканици.Ако пък ги гладя повечко дрехите избеляват или се разпъват,а с това излизат като от магазина.Винаги съм се чудила как така е изгладен толкова добре този човек ,при положение ,че приятелката му не живееше при него ,а то какво било-разкри ми тайната си

# 118
О, не! Зарибена съм! Монка, моля те за повече инфо, МОЛЯ!

# 119
Ще видя как глади и ще споделя WinkВиждам в нета има обяви за малък каландър ,но не знам дали върши работа???

Общи условия

Активация на акаунт