Трикове в домакинството или как да си откраднем свободно време

• 39 640
  • 300
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Друга хитринка, ама съм я научила от форума (само че не помня кой беше споделил преди време):
Всеки делничен ден върша по нещо мъничко от домакинската работа, за да не ми се струпват много задачи в почвните дни. Не винаги успявам, но пък като се получи е страхотно.

# 121
  • София

Еййй това за двете торбички една в друга бойна готовност в коша за боклук - страхотна идея! Благодаря за трика на пепеляшка!
  bouquet

# 122
  • Германия
Да мисля-един приятел си е взел и ще ходя да видя как работи.Много ме дразни с ютията да гладя и винаги остават следи от щипки,някакви гънки и на ръкавите някакви мачканици.Ако пък ги гладя повечко дрехите избеляват или се разпъват,а с това излизат като от магазина.Винаги съм се чудила как така е изгладен толкова добре този човек ,при положение ,че приятелката му не живееше при него ,а то какво било-разкри ми тайната си
Това гладачна преса ли е, такава с пара?

# 123
Да предполагам -не съм я виждала още само говорихме за нея.

# 124
  • София
Друга хитринка, ама съм я научила от форума (само че не помня кой беше споделил преди време):
Всеки делничен ден върша по нещо мъничко от домакинската работа, за да не ми се струпват много задачи в почвните дни. Не винаги успявам, но пък като се получи е страхотно.

Аз бях споделила, че правя така - може би съм аз.
Определено върши работа, а задачите се отмятат неусетно

# 125
И аз това го правя ,а уикенда е за почивка,семейство и приятели Wink

# 126
  • в моя свят на мир и любов
И аз това го правя ,а уикенда е за почивка,семейство и приятели Wink
Да, но затова пък здраво чистене пада в петъка и в понеделника

# 127
Малко повече време отнема ,но не е трагично.Ако започне да ме дразни вадя стирката и се мятам Grinning

# 128
Да,всеки ден по нещо от домакинската робия свършвам-пускане на пералня,поливане цветя,по 1 стая бърсане на прах или само на телевизорите из стаите,график нямам-на момента решавам какво от всичкото ми се върши и така в събота имам време за мързелуване и дълга разходка.А в неделя-прахосмукачка и стирка  clean clean newsm28 newsm75половин ден.  А  1ironing wash hang са късно вечер,след като детето заспи около22,00ч или сутрин преди да стане-м-у 8и9ч.

# 129
  • Сливен
Преди сортирах торбичките от магазините на 3-4 размера и за всеки размер си имаше по една по-голяма торба. Но тя винаги изглеждаше ужасно. Тук във форума някой пусна идеята да се завързва всяка торбичка на възел. Т.е. навивам я около пръстите си и крайчето промушвам вътре. Така стават едни малки кокетни топченца, за които имам чекмедже с три прегради за всеки размер. Разкош е! Не мога да се нарадвам на тази идея. Научих и доста народ около себе си на нея. Simple Smile

# 130
  • На небето
Преди сортирах торбичките от магазините на 3-4 размера и за всеки размер си имаше по една по-голяма торба. Но тя винаги изглеждаше ужасно. Тук във форума някой пусна идеята да се завързва всяка торбичка на възел. Т.е. навивам я около пръстите си и крайчето промушвам вътре. Така стават едни малки кокетни топченца, за които имам чекмедже с три прегради за всеки размер. Разкош е! Не мога да се нарадвам на тази идея. Научих и доста народ около себе си на нея. Simple Smile

Ей това трябва да го пробвам Peace, че иначе става един хаос от торбички.  ooooh! И все изглежда разхвърлено и грозно. Само трябва да намеря подходящ шкаф Thinking, ей че нямам чекмеджета там където ще се местя, язък толкова са удобни иначе.

# 131
  • Сливен
Ей това трябва да го пробвам Peace, че иначе става един хаос от торбички.  ooooh! И все изглежда разхвърлено и грозно. Само трябва да намеря подходящ шкаф Thinking, ей че нямам чекмеджета там където ще се местя, язък толкова са удобни иначе.

Можеш да си направиш кутии от обувки за целта. Или кошчета от 10 литрови бутилки в някой по-голям шкаф.

# 132
  • На небето

Можеш да си направиш кутии от обувки за целта. Или кошчета от 10 литрови бутилки в някой по-голям шкаф.

Ей това с кутията за обувки, ще е супер. Ще трябва да намеря нещо подходящо и май се сетих за един по голям кашон (от кутия за обувки), който може да използвам за тази цел. Мерси!  Peace

# 133
Аз имам едно нещо за пликчета от ИКЕА - полуцилиндър с дупки и се слага някъде - аз съм си го сложила от вътрешната страна в шкафа под мивката. Много ми е удобно - бутам, бутам, бутам - после дърпам от където се е показало Peace

# 134
Ооо, мислех си пък, че всяка къща си има голяма торба в шкафа под мивката за малките кокетни топченца.
Вече съм много сръчна: смачквам кисийката /оставям я без въздух/ и започвам да навивам от дъното към дръшките плътно около двата си пръста, щипвам с тях останалото крайче и го промушмам като си издърпвам пръстите.
 newsm03 като че ли кой знае какво обяснявам  newsm62

Общи условия

Активация на акаунт