Тайната на дългата и гъста коса-12

• 34 082
  • 381
  •   1
Отговори
# 210
zizi top нави  ме - искам и аз  къдрици  Hug сега ще изровя цялата  рецепта и ще си я забъркам  Hug Hug Hug

Embarassed А каква е рецептата?И аз май искам къдрици Flutter Разрових се назад из постовете,но така и не видях къде сте го обсъдили Rolling Eyes

# 211
Jezabel, маската я има в началото на темата.
Аз маската я правих един месец, но моята коса не се начупи. Да видим след почивката като я почна дали ще стане къдрава.

# 212
 newsm78 newsm78 newsm78 За маската с тривитаминола ли става въпрос? Нея я правя вече 2 месеца,сега почивам.
Аз пък си помислих че има и някаква друга маска от която ти се къдри косата Rolling Eyes Не вкючихче за тивитаминола става въпрос  Embarassed Embarassed Embarassed

# 213

Оригиналната маска:
2 суп.л. тривитаминол (ново име- АД3Е/мастна основа, Виалитон/водна основа)- купува се от ветеринарна аптека, струва около 4-5 лв за 100 мл.
1 суп.л. свинска мас - заменя се с бадемово масло (най - мощния стимулант за израстване на коса); зехтин; масло от гроздови семена (за регулиране на омазняването); масло от пшеничен зародиш (за много суха коса),  масло от шеа/карите , ....
1 суп.л. ракия - или друг алкохол - водка, ром
1 суп.л оцет - за да се избегне миризмата на салата, можете да замените с лимонов сок
2-3 капки газ - ако е с изтекъл срок на годност мирише по - слабо. Купува се от железария или евентуално магазин за домашни потреби.

Към тази маска в зависимост от вида на косата може да се прибави:
кисело мляко - за еластичност на косъма
мед – за всеки тип коса, прави косата мека и подхранена
жълтък -  подхранва, но „извлича” боята от боядисаната коса , затова ще се наложи да се боядисвате по – често. Изсушава леко. Да се измива внимателно с хладка вода, тъй като ако започнете с гореща, ще се пресече и „свари” – ще останат малки топченца, които трудно се премахват и започват да гният в косата.
аспирин – за растеж и п-в пърхот

Нанася се в корените и се разнася по цялата дължина на суха коса, преди миене. Косата се прибира в найлонова шапка /торбичка и се завива с кърпа. След 2 часа се измива.
Прави се 2-3 пъти седмично (зависи от честотата на миене) за период от 2 месеца (една опаковка тривитаминол/АД3Е е достатъчна за около месец при посочените по - горе количества на продуктите), след което се почива месец - два, за да не се пренасити косата и да се предизвика обратен ефект.

АНГУА ,ето рецептата Peace

# 214
 Laughing ДА, Jezabel, за маската с тривитаминол говорим -
на някои ни действа накъдрящо  Hug

# 215
момичета къде в София да на меря тривитаминол моля за съдеиствие  Praynig Praynig Praynig

# 216

Е, на някой само начупващо, ама и това си е за предпочитане...

# 217

Embarassed Rolling Eyes Embarassed М-м-м,да включих,ама малко късно  Embarassed Мислех си че има и някаква друга маска  ooooh!

ама съм и аз една,все едно тая тема (+ останалите 11 ) за пръв път я виждам....Може да е от слънцето  Whistling

# 218
Момичета,какво ще стане ако слагам само тривитаминол на косата и стоя с него  Thinking

# 219
Вчера пробвах, проблемът беше, че до вечерта косата се омазни - виж по-горе, Зизи е дала обяснение...

# 220

Момичета, поздравления за косите!
       AGNYA, би ли казала марката на това алое, моля, много ми харесва как блести косата ти  и е много гладка!  Grinning
      Деска, наистина ти съчувствам...  Cry Желая ти скоро да се отърсиш от мъката и да станеш майка на едно малко красиво бебче!   bouquet
       Каталина, и аз досега разпитвах за фитовала, но случайно попаднах на снимка и се сетих какво е - ползвала съм го преди около 5г, капсулите и шампоана, ама резултат не видях...  Crossing Arms
      Между другото, коментарите тук ме отказаха да си слагам зехтин, както и да се боядисвам (мислех да ставам червена)... и по-добре! Благодаря ви!  Hug

# 221
Майка ми си купи няколко вида масла, защото си прави крем за лице с тях и аз използвах момента да се намажа:

1/2 суп. л. сусамово масло
1/2 суп. л. бадемово масло
1/2 суп. л. масло от гроздови семена
1/2 суп. л. масло от жожоба
1/2 суп. л. прасковено масло
1/2 суп. л. кокосово масло
1/2 суп. л. оцет
1 суп. л.    ракия
2               жълтъка

След час ще отмия и се надявам ефектът да е добър  Praynig

# 222

Хайде, мина час - докладвай Wink  bouquet

# 223

Хайде, мина час - докладвай Wink  bouquet
мда и  на мен ми е интересно  Praynig
просто Петя Алое Вера на АдиФарм

# 224
До: ANGYA
Искам да те попитам,какво забеляза след приема на алоето,и след колко време горе-долу,щом трябва да се пие 10 дена и след това почивка newsm78

Общи условия

Активация на акаунт