Вече всяко малко СЕПТЕМВРИЙСКО бебче има плюшено мече и пухено елече

• 16 456
  • 303
  •   1
Отговори
# 195
  • гр.Варна
Хексина, моето мнение е, че не бива бебето да спи при Вас.
Още от начало трябва да го сложиш в отделно легалце(кошарка), защото има опасност да го затиснете като спите и тримата заедно. А и смятам, че е редно всеки човек да си знае легълцето. Може кошарката да е "залепена" за вашето легло, но нека бъде отделно. В началото на теб ще ти е лесно, но после като свикне с вас, как ще го отделиш на друго легло, че и в друга стая.
Това е моето скромно мнение! Дано да съм ти била полезна!

Приятна вечер на всички!  bouquet

# 196
Hexina, на твое място бих си поговорила сериозно с мъжо ти ...  Thinking щото оставиш ли го така - да играе по свирката на майка си, после немож го опитоми, пък и ще е вече къснооо  Naughty
Бени4, честито ви ново жилище     bouquet да сте мноого щастливи в него  Hug сигурно няма по-голяма тръпка от това да си го обзавеждаш и правиш  Hug
Мирта,  магазинът на Чиполино се намира на Кукленско шосе, в близост до митницата в една от улиците минава се прелез /ми не мога да ти го обясня по-точно .../ ама вие ако тръгнете да го търсите - ще попитате и ще го намерите  Peace не мога да кажа, че има фрапантна разлика с магазинските цени  Thinking, пък и не съм сравнявала конкретен модел... има и складове на Брезовско шосе, в които и количките били по-евтини, дрешките също, но дотам не съм стигнала още ...
Кали, ква марка са  покупките Laughing
Хексина, и аз като Люси мисля, че бебето трябва да си има собствено легло  Peace

# 197
Хайде ето ме и мен - много проблеми с нета тези дни, та бях зачезнала. Пак сума ти теми сте разцъкали в мое отсъствие  Grinning
Tiarra, био зехтина в София го има в Пикадили, Елемаг и Фантастико. Но днес майка ми ми каза че и във Варна в Пикадили имало био зехтин, макар на друга марка, така че от тука ще си купя.
Lillebi,
Тези мебели са супер на мебел-ген, много ми харесват, следващият път от тях ще купувам, благодаря ти.
И аз като juju мисля, че детската поза от йога е супер за предлежанието (щот и мойта бебка засега е седалищно). Краката трябва да са добре разтворени, за да има място коремът да се помести между тях. Има и модификация човек да се опре на лакти и да си подложи дланите под брадичката - супер удобно е и така има още повече място за корема. Няма да се шашкаш, коки, ще ги завъртим тези бебета!
За спането на бебето при мама и татко, аз съм супер "за". И не само аз де. По принцип по тази тема се спори. Официалното становище на Американската академия по педиатрия например е да не се спи съвместно. Но има някои известни педиатри, сред които Сиърс (има линк към сайта му в началото на темите ни), които се противопоставят на тази препоръка и твърдят, че трябва лекарите по-скоро да научат родителите как да спят безопасно с децата си, а не да им казват да не го правят (защото било опасно). Има изследвания, че съвместният сън намалява в пъти случаите на Синдром на внезапната детска смърт, много добре се отразява на кърменето, на отпочиването на родителите и на емоционалното и въобще на цялостното развитие на детето.
Изобщо нали се сещате - в продължение на стотици хиляди години еволюция сме спали заедно с децата си, а отделянето е едва от век, че и по-малко. На бебетата им идва малко непривично, щото очакванията им са заложени от еволюцията, а не от американските филми  Wink
Както и да е, това всяко семейство си го решава, но просто ви го пиша да не се притеснявате ако бебето ви или вие имате желание за съвместно спане, супер е. Няма такива простотии, че после не може да го отучиш - сами се отучват дори, стига да не им пречиш. Моят син е спал кажи-речи половината от живота си  в едно легло с нас - когато сме били във Варна или на път. През останалото време си спи в неговото, което е до нашето. Нямаме проблеми с тези неща изобщо. В момента на Златните спи между нас с баща си също. Има и мноого други мами из форумите които практикуват този начин на спане и чиито деца също се отделят в един момент почти сами, със съвсем леко насърчаване.
Единствено е опасно да се спи с бебе ако родителите са със силно наднормено тегло, ако пушат, пият или вземат успиващи лекарства. Добре е също така бебето да е от страната на майката, а не между двамата (макар че и това все пак е индивидуално). Защото майката е тази, която развива супер дълбоко инстинстивно чувство за детето и никога дори насън не може да го притисне, а също и се събужда при най-малката нужда, щото я усеща.
Трябва разбира се да има някаква преграда или леглото да е опряно в стена да речем, за да няма опасност от падане. Продават се даже специални прегради за съвместен сън, които се монтират отстрани и се подпъхват под матрака и така бебето спи между мама и преградата. Имаше в продавалника такава.

# 198
Здравейте мамчета,

Бенич, честита ви нова къща! Много детски смях да я изпълва и само усмихнати лица да има в нея. Ако имаш нужда от някаква помощ, понеже съвсем скоро минах по този път, ще се радвам да ти помогна Simple Smile

Кали, честито и на теб! Абе, почва много да ме е срам от мене си  Embarassed Embarassed Embarassed Нищо не съм взимала, а вие даже чанти за болницата стягате!

Хексина, и аз мисля, че отрано трябва да тушираш тези напрежения и ясно да се аргументираш защо и какво не ти харесва в поведението й. Не нападай, само за да нападаш. Аз скоро и аз едно хубаво се бях оплакала от свекърва си, та не си единствената. Аз ясно заявих на мъжа ми, че повече няма да търпя капризите и егоизма й и да прави каквото си знае, но нас да не ни занимава с това.

Хайде, лека вечер от мен.

# 199
Хайде и аз да се включа и оплача малко.
Снощи една съседка така ме ядоса и се скарахме и после цяла вечер и нощ ме боля корема. А днес трябваше да съм на консултация и лекарката само погледна резултатите от ФМ и вика добре, довиждане. Ама как така довиждане, аз искам направления за изследвания и казвам аз. Е даде ми, та утре ще ми точат кръвта. И и казах че имам болки ниско долу и втвърдяване на корема, особено като ходя и тя казва" ами лежи повече и недей да ходиш много" И само това беше, а аз едвам се прибрах до нас. та сега мами и аз ще си седна малко на д-то и ще полежа вкъщи тези дни и дано да ми мине, че малко се стреснах. Е поне ще имам повече време за нет:)
Чудя се дали да не взема да пия поне но-шпа, но не знам дали това ще повлияе на изследванията на кръвта утре.
Ама много ме разочарова тя докторка. да мине тая бременност и няма да стъпя там.
Сега отивам да лягам, после пак ще се включа.

Хексина ама как си издържала да не се развикаш на свекървата поне за цигарите.
Добре че мойта е добричка за сега. Тя най ме жали, и даже много разчитам на нея като се роди бебо. дано така да е и занапред.

Аз забраних да се пуши в новата ни кола, и вече не разрешавам даже и в стаите, а само в кухнята. Добре, че ме слушат:)

Бенич честит нов дом!!!

Благодаря на Вилиан за списъка   bouquet

# 200
леле момичетааа,тук най-накрая заваля Simple Smile яко гърмеше и после се понаваля за 5 мин,самооо!дано поне малко е разхладилооо,сега вече отварям прозорците Winkнадявам се да се сбъднат прозгнозите и да разхлади следващите дни  Praynig!чао за сега  Heart Eyes

# 201
Eто за съвмk … 77;то малко повече подробности - то всъщност има супер много информация из нета, ама тази поне е от академичен проект - от Университета Нотр Дейм в САЩ, където се занимават с изследвания на съня.
Та сред дългосрочните предимства на съвместното спане се изреждат ето какви:
- изследване на английски деца от средната класа показва, че никога неспалите в леглото на родителите имали склонност да са по-трудно контолируеми, по-малко щастливи, по-избухливи и по-страхливи.
- изследване сред студенти в университета - момчетата, които са спали при родителите си по някое време между 0 и 5 години имали по-високо самоуважение, по-малко страдали от чувство за вина и тревожност, по-често правели секс  Wink.
- Жените, които са спали с родителите си като малки, се оказало че имат по-добро себеуважение. Като цяло явно съвместният явно сън помага за самочувствието, увереността в себе си, чувството за близост, като създава усещането че родителите ти те приемат.
- децата, спали с родителите си, получавали по-добра оценка на поведението си в училище и били малцинство сред тези, на които се е налагала психиатрична помощ.
- пак според английското изследване, децата които според самите им родители били по-трудни и по-зависими от мама и татко, се оказват в по-голямата си част такива, които не са спали при родителите.
- цитира се и едно много мащабно изследване сред различни етнически групи в САЩ, където се оказва, че навсякъде независимо от етноса, поспалите с мама и татко демонстрират по-голямо задоволство от живота.
Авторите на изследванията подчертават, че резултатите едва ли се дължат на начина на спане като изолирана практика, а по-скоро като елемент от цялостен родителски стил на отглеждане на децата в по-голяма близост и по-силна връзка с родителите.

# 202
  • София,
Ехей, много ви благодаря за хубавите думи и пожелания!!!!

Знам, че започва търчането по магазините, но това вече е много хубава емоция!!! Пожелавам го на всяка от вас! Само дано да се разреши проблема и с детската градина.....

Кали, каква ти е количката, че аз исках на Чико - Кортината, но се оказа, че вече внос нямало..................
liudmila73 много ме трогна пожеланието ти, особенно за искрените приятели.....
Мише. благодаря - ще се възползвам от съветите ти....

А мацки не е ли време за среща????[/b]

# 203
Аааа, Пете, нидей си пожелава! Утре не требе да вали, че местим къщата!!! Може в понеделник чак  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
В тоя ред на мисли, Дудуланке, недей простира, моме! Молим те!

Катринко, ти стой и си леж, пък за тичане ще имаш мноооого време! Но-шпато може да си го пиеш. Те си изследват левкоцити, еритроцити, хемоглобин и тия неща, а туй лекарство не им се отразява.

Аааааа, Вилиан, специални благодарности за списъка! Сега ще има да врачувам тука на цялата рода Simple Smile

Това за срещата добра идея. Как сте за другата неделя - 22 юли???

# 204
  • Sofia
Жужу  не знам точния адрес на Пинокиото ама съм минавала покрай него безброй пъти, та е ей тук - http://bgmaps.com/services/maps/redir.asp?redir=2&key=780091 … c050d99bbe9145be0 ......
а има и един нов, дето не му се знае адреса май.... до нас е, аз по чехли слизам до него Grinning .... на Цар Симеон и К. Величков .... абе ако дойдеш до тук... ще свирнеш и ще те ескортирам.... и Дибо е на един хвърлей разстояние и Стефи и Слънчице и Млечко и Пигис-а... и Малкия принц..... Crazy

Сега се сещам, че бях обещала адресите на бебешките магазини да наснимам от спаравочника си и съм се отнесла ooooh!, та ще се поправя тия дни, непременно bowuu

Бенич честитО дом мила, със здраве и кеф да си го плзвате, да го напълните с детски смях, та да се пръска по шевовете.
И като гледам колко неща си запланувала за 9я месец, да не забравиш да родиш!!! Hug

# 205
здравейте, мамчета. Аз най - накрая се наканих да седна пред компа.
Вилиян, и от мен благодарности за списъка. И мойта глава се мъти от тия работи, но все отлагах да търся инфо по въпроса, та много се изкефих, като видях списъка. Само едно тъпо въпросче- тъй като "Й" не е означено със свое число, си мисля, че сигурно се приравнява на "И". Хайде да ни осветлиш и по този въпрос,а?
Бенич, честита ви къща. Друго си е да знаеш, че еи имаш свой покрив над главата.
Ани, аз мисля да си паза отпуската, защото съм сигурна, че след като изтекат 9-те месеца, ще закъсаме финансово и когато дойде време за това и си кажа, кайде Павлинке, на работа,стига си мързелувала, че детето мизерува, ще имам да ползвам отпуск за 2006, 2007 и 2008г. Така че преди да фалираме, да се възползвам от отпуската си.
Нехина, не прави такива глупости да войдисваш на когото и да било, че ако стане някой  гаф, ти и мъжа ти ще си страдате, така че не си струва, повярвай ми.
Веселка, ти май си основен източник на информация и координатор за цяла южна България, браво на теб.
Нели, в петък ще идваме до В .Търново да пазаруваме вече за бебока. Много ми се иска да се срещнем, но сигурно ще натоваря много, че преди това съм на доктор в Горна, после кой знае колко ще обикаляме и сигурно ще се скапя, като се има предвид постоянния ми мързел, най- вероятно няма да имам сили, но не ми се друса още веднъж специално за покупки. А, освен това мисля да ида и на 3Д в Търново, така че сигурно ще го отложа за по - нататък.
Камелия, ти къде мислиш да раждаш, някъде в Търновско или по - далеч?
Хайде, момичета, целувки от мен и икакви контракции.

# 206
И аз мисля, че бебето трябва да си спи отделно, но първите месеци няма как да го оставя в друга стая (както правят още отначалото в Щатите и им се чудя на тези майки не се ли притесняват така).
Ще си спи залепено до нашето легло, а след 6-я месец ще ходи отделно, че да не стане като случая с една моя колежка. Има двама сина - тя спеше на спалнята с малкия, а мъжа и с големия в детската. Едният го било страх, а другият бил свикнал и плачел. И така с години. Чак като се преместиха в нова къща, децата се навиха да се отделят в детска стая, а тя щастливо дойде един ден на работа и възкликна "колко било хубаво да спиш до мъжа си и да се гушкате".
А за срещата, що да не е през седмицата към 5-6-7 вечерта, когато вече е по-прохладно?

# 207
  • Sofia
 doh Бряххх... забравих да честитя возилото на Кали и чакам снимки с повече от нетърпение  Crazy  .... та честито Кали!  bouquet Hug

# 208
  • София
Качих снимки на количката в ново албумче при останалите на септемврийки.

Бени4, аз виждам, че Кортина на Чико се продава по он-лайн магазините. В Пакостник например я има. Виж по фирмените магазини на Чико може и да е останала някоя.

Забравих да кажа, че в бебешкия FOX има 50 % намаление и оттам минах и малко се поулях. За нюборн почти нищо не е останало, но за 3-6 месеца все още има неща, а цените са много привлекателни. Ако не ме домързи ще снимам и тях. За който не знае, магазинът се намира на 2 етаж на МОЛ-а на Стамболийски.

# 209
  • София,
Мацки за срещата и аз викам през седмицата, че аз може и да не мога в почивните дни!
Но ако се приеме неделната, ще направя всичко възможно....

Та ако искате предлагам така:  19 юли 2007г. четвъртък от 18:00 часа...........
Другото предложение е на Мишето 22 юли 2007, неделя ............

Дайте да решим...........................

П.С. Моренка разсмя ме искрено с това за раждането!!!!

Кали - мерси ще проверя

Общи условия

Активация на акаунт