Отговори
# 225
Някой беше писал ,че е по добре ако стриите са червени , а не бели защо????

# 226

Сузи аз пия Магне но си имам контракции. Доколкото знам като влезеш в 9-тия месец ги спират. Поне на мен така ми казаха. Ама и ти пиеш доста. Аз пия едно сутрин и едно вечер- по скоро е проифилактично  Peace

tedi_eneva защото пресните стрии са обикновенно червени и подлежат на ефективно третиране. Като станат бели е доста по- трудн ода изчезнат

# 227
РЕБУС от къде поръ4ахте кошарата  Mr. Green

# 228
Беличка, добре дошла отново  Hug пази се   bouquet
Ребусче, и аз работя още. надявам се утре вече да ми дадат болничния. ама то като за последно един куп неща ми се струпаах на главата  ooooh! ти няма ли да успееш да се измъкнеш вече? на мен ми е доста трудно да ходя на работа вече, а и се усещам, че не работя аккто преди - и ъкъла ми е другаде, и все съм умонера и леко неадекватна  Embarassed
стриите не побеляват ли след време?  newsm78

# 229
когато стриите станат бели нищо не ги лекува, освем пластична операция, тава знам аз

# 230
Вася даже питахме за теб  Mr. Green
Теди, въз основа на картона се пише един лист на който отгоре пише обменна карта и в него се попълват точно нещата, за които говориш.
Беличка добре дошла  Heart Eyes Ако те натоварва недей разказва, важното е, че сте добре!
Сузи до края на 8мия се пие и 9-тия се спира магнезия, освен ако лекарите не са казали нещо друго.

На мен преди малко една приятелка ми изпрати стихче, от което така се развълнувах и така ревнах, много мило ми стана и реших да ви го дам и вие да го прочетете. Дано ви хареса:

Всичко знам
за тебе, бебе!

Днес татко ме гушна и радостно рече:
„В корема на мама живее човече.
Дали е момченце или пък момиче?
Дали ще е братче или пък сестриче?

То колкото житено зрънце е само,
но спи и расте под сърцето на мама.
И сигурно много прилича на тебе,
когато си бил във корема и бебе.”

Туй, че нашето бебе пораства, е ясно.
Ами как се побира? Не му ли е тясно?
„Не, не се тревожи! – Мама права застава. –
Виж, коремът ми също расте, наедрява.

Все едно е хралупка – тъмна, топла и мека,
все едно е къщурка – и просторна, и лека...
Ден след ден се заобля, ден след ден се издува –
има място за бебчо дори да лудува!”

Вече в кухнята често заседява се мама.
Ние с татко се смеем, че похапва за двама –
два банана изяжда, две филийки препича...
И след малко от глад към хладилника тича!

Ала то е, защото се храни със нея
бебчо, дето в корема и кротко живее.
Как, ще питате вие, като няма устичка?
Ще ви кажа – през някаква тайна тръбичка.

Понякога мама бледа лежи.
Навярно коремът и доста тежи.
Тогава съм мил – безшумно се движа
и заедно с татко за нея се грижа.

Когато заспи, стихват стъпки и песни –
съня и не бива никой да стресне!
Влакчето даже мирува, кротува,
защото и бебето също сънува.

Колко много коремът на мама порасна!
Всяка рокля предишна сега и е тясна.
Вътре бебето шава, премята се, рита
и почуква с юмруче... За мене ли пита?

Знам, не вижда оттам непознатия батко,
но познава гласа ми и този на татко,
затова му разказваме как си мечтаем
скоро заедно с него у дома да играем.

С нетърпение питам: „Защо ли се бави?
И кога ще излезе? Да не би да забрави?”
„Още малко остана – моят татко отвръща. –
Ще ухае на бебе после цялата къща!”

Най-накрая е тук! Вече имам сестриче!
Вижте, то се усмихва! Вижте, то ни обича!
Ох, как искам по-бързо да стане голямо!
Не расте ли и братче в корема ти, мамо?

Автор: Мая Дългъчева
взето от сп. Мама

# 231
  • София
За Магнерота на мен ми казаха до началото на 9 месец да го пия като след това не било хубаво защото можело да се преноси,не че и без него не се!
Аз от днес го спирам!
За стриите ..... моите са яко червено-лилави и ми казаха че така могат да седят и година дори и повече,било пак е до кожа,никой не знае!Иначр опрвията е само лазерни процедури и има ефект  Peace но пък е скъпичко!
Иви много е хубаво и аз се разчуствах много! Heart Eyes Flutter

# 232
  • Stavanger,Norway/ Varna
Аз пък се 4удя на тия хап4ета дето ги пиете. И аз съм с контракции, но мисля 54е това е напълно нормално, във вси4ки книги го пи6е, в нета каквото съм про4ела съ6то. Те са си 4аст от процеса. За6то трябва да се тровим с химии напразно.

Сузи, ти ми скри 6апката с тия хапове дето ги пие6. Спирай ги, мила. Не ти трябват. сега е лято, ядем витамини в натурална форма, по- добро от това няма  Peace

# 233
Хайде и ние с Милена вече сме в 9-я месец.......Тя е с болки в корема.....Почти постоянни и умерено силни...нещо не е и в кондиция - дали от жегите, дали от други неща, леко изнервена...

# 234
  • Пловдив
tedi_eneva свещичките са Полжинакс(или нещо такова).
ребус не си единствената на работа-и аз си бачкам и не мисля нито за багажи за болница нито за раждане.
Беличка радвам се че сте добре Hug

# 235
  • UK
 Здравейте мами  Hug Само ви пиша и отивам да лягам, че в мен война и мир става направо  ooooh! такова джаскане става, че не знам какво му става на това дете  Crazy... 3 пъти се преобърна ту седалищно, ту главично  #Crazy Направо подскачам заедно с него  ooooh!... Дано да е добре мишленцето ми и да си играе само  Praynig

shoshi84 за направлението ме праща гинеколожката ми... аз съм със Spina bifida и не требва да имам никакви напани и за това иска да ми напишат направлението, че съм за задължително секцио... и от там трябва да ходя при анестезиолог да ми напише, че не мога да съм със спинална упойка... а с пълна заради прекъсването в гръбнака ми  Peace

Беличка до добре си дошла отново при нас   bouquet стискай още няколко дена..  Hug

Хайде оставям ви, че след малко ще ми излезе от някъде  #Crazy Чао за сега   bouquet

# 236
  • Ланкър, планините Овнерог
Здравейте и от мен! Някои сега си полягват, а аз ставам  Flutter Поне се наспах.

Горе-долу успях да ви прочета.

Вася, здрастиииии. И аз чакам с нетърпение пустия 12.07. А, да видим. Ако наистина е тогава, ще те метна на 1-ва страница като истински врач. Може да поизкараш и някой лев така.

Беличка
, стой си тука поне още 2 седмици, де. Никъде няма да ходиш вече.

Някой беше написал, че искат пари в б-цата, ако си без обменна карта и направление. Не би трябвало, това се води спешен случай. Ами, ако родиш преждевременно? newsm78

# 237
tedi_eneva свещичките са Полжинакс(или нещо такова).
На мен ми бяха преписали Полижинакс (кутииката е сиво и розово-6 вагинални ампули).
Купих си ги , но не ги използвах защото като прочетох листовката и ме хвана страх.Пише да не ги използват бременни и кърмещи жени. Може в 8-9 месец да няма опасност не знам, мене ме беше страх защото бях в началото-3-ти месец. newsm78

# 238
Бели4ка, много ти за зарадвах, да знаеш  Hug Да се пазиш и аз ще последвам собствения си съвет, че нашият сладур и той се е разбързал!

Ребус, няма ли кой да те замести на работа? Не знам какво работиш, но все пак поне на РД може някоя колежка да те отмени, както се казва  Crazy То аз хубаво ти говоря, ама допреди 2 години и аз като тебе все ба4ках като за последно  Crazy
Аз работя от вкъщи, но не всеки ден и не по цял ден  Grinning Пък и с приближаване на лятото още по-малко  Laughing Иначе, ако имам предложения из други краища на Италия ги отхвърлям, че не ми се рискува с пътувания по самолети или с колата самичка  Confused

Оставам с впечатление, че в Бг ви дават адски много лекарства. Тук- нищо, дори за контракциите, трябва много да ме хванат, за да ми дадат бускопан и то в краен случай, по макс. 2 на ден, ако проблемът все още съществува, ме пращат в спешното.

Иначе, аз сега си купих матерната, че ми беше свършила. Ходих на курс препарто и ни дадоха пак едни огромни кутии, подозирам отново пълни с реклами  Crazy Има обаче и една мостра на превръзка за след раждане и две списания познайте какви !! - Пътеводител за бебе-шопинг. Ей това се казва подарък  Mr. Green

# 239
  • Златна Добруджа
Най-накрая - здравейте и от мен  Hug
Сутринта докато се набутам и то стана време за излизане, та не успях даже кафето да ви сервирам  Grinning

Беличка - добре дошла отново   bouquet
Вася78, като си почнала да предсказваш, я вземи един поименен списък да направиш  Mr. Green
Маме, то май никоя от нас не е в кондиция - днес имам чувството, че имам тежести на краката и се движа на забавен каданс  Crazy

Чакам сега монтажници за климатика - то беше цяла одисея със закупуването му /покрай горещините и мострите от магазините изчезваха/. Към 4-ри пък смятам да ходя при личния, че към обменната карта искат сърдечен статус и кардиограма. А като знам каква опашка ще е ...  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт