ЮЛСКА жега не ни плаши, щом в прегръдките ни ще са нашите юнаци

• 13 634
  • 283
  •   1
Отговори
# 180
  • Sofia
Иве, браво на теб! Ама моя пищи та се къса - сега с татко му се опитваме да елиминираме причините! И за това се чудя дали не си излоква много набързо млякото. Ние сме със шишета на АВЕНТ - мисля сега пратя Ники да купи Чико и НУК по 1 бр - току виж имало резултат...
сега решихме да го оставим да си пореве 5 мин - може пък да е проклетия неговото ... като го вземем на ръце и млъква.
Я кажете как по-бързо уригвате вашите малчовци, че нашия му трябва много време ...

Днес бяхме на разходка в парка - едни мами като ме видяха да му правя мляко и ме питат учудени - защо не го кърмиш, така ще му е най-добре - стана ми много криво и виновно - да се оправдавам, че нема как да го кърмя - едвам изцеждам по 10 мл без да е ял (дясната гърда хич и не пуска мляко ... )

# 181
  • На края на вселената!
Новина

bubi_73 е родила на 29.06. бебе Диан 2350гр, 47см със секцио (термин 28.07)

# 182
  • София
Здравейте и от мен!
Честито на всички нови мами!  bouquet
Момичета, моят термин е утре и взех да се чудя,ако не родя до утре,как стои въпроса с болничния ми преди раждане? Трябва ли да бъде удължен след изтичането му(до 12 юли включително е) и от кой?Или като родя от болницата ще ми издадат и за дните,преди да родя ,ако пренося?
Иначе май няма изгледи за раждане. Миналата седмица док ми каза,4е ще родя след термин и май ще се окаже прав! newsm78

# 183
ОХ,Аркси като чета и се ядосвам!Така на времето като пишех в кърмаческия и исках съвет как да отбия Надина,те ми викаха-ама как ще я отбиваш малка е още на година и четери месеца,кърми я поне до две години.Има фанатици направо на тая тема,а в същото време съм виждала мами дето кърмят до две години,а пушат.По принцип точно чувството за вина те депресира най-много според мен като родиш.Защото се изисква от теб едва ли не всичко да знаеш,бебо реве за щяло и не щяло,а ти като майка се чудиш какво да направиш.На всичко отгоре като срещнеш някоя майка-тип идеална,лошо да ти стане.Например за кухнята-има такива дето им готвят и им замразяват храни и не ги записват на детска кухня,щото била гадна и незнам си какво-да се чувствам виновна,че не готвя на детето си-ама в кухнята храната е топла и разнообразна,а не замразена и аз предпочитам да го държа на вън да си играе,отколкото да се търкаля в къщи,докато готвя.Тепърва ще се сблъскваш с това.Всяка майка е най-добра за детето си!

# 184
  • София
Здравейте и от мен Grinning
Честито на всички нови мами. Да са им живи и здрави рожбите и да им носят много радости. smile3525
И аз днес бях на запис на тонове - много добри, без никакви контракции. Доки уж щеше да ме гледа за разкритие, ама го отложи за следващия път.
Докато не съм забравила да ви подсетя вече родилите мами. Искайте си направление за ортопед за бебоците. Най-добре е да се заведат още 1-вия месец, че ако Недай си Боже има проблем със ставичките той може да се коригира до 3 -тия месец. Не забравяйте Peace щото някои педита си правят пас и изчакват до по-късно.
И аз официално от вчера съм в почивка. Ама то било много гот да се мотаеш... Wink Дано само и беба поизчака още някой друг ден.
Веси, и аз бях така първата бременност, ама нямам никакъв спомен какво направих с болничните. Обади се на джи пито или на гинеколога си и ги питай.

# 185
  • София
Веси[/color], и аз бях така първата бременност, ама нямам никакъв спомен какво направих с болничните. Обади се на джи пито или на гинеколога си и ги питай.
[/quote]
Софи,май така ще направя,но ще изчакам до утре,че знае ли човек-бебка може да реши да излиза тази нощ newsm12

# 186
Здравейте и от мен.Днес пак е плодотворен ден,гледам нови бебоци имаме    bouquet  Да са живи и здрави.Ние днес напазарихме повечето неща за бебо от Вис Виталис в Пловдив,много сладки и евтини неща има,дано са и качествени.Някоя мама може ли да ми каже,щом шишетата ми са на Авент,и помпата за кърма ли трябва да е на Авент,за да стават шишетата,или може да е друга   newsm78  Малко тъп въпрос  Blush

# 187
Аркси тези вашите ревове сигурно са от колики не знам дали храната влияе по някакъв начин върху тях. Ние даваме за колики еспумизан капки през ядене по 25 капки в шишето отделно чай от копър сега мисля да включа и анасон и отделно слагам по 5 топченца хамомила във водата за пиене. Уж всичко това успокоявало ама преди малко такъв рев му дръпнахме към 40-50 минути не мога да я успокоя. Ще трябва да ги преживеем няма как за съжаление. Между другото на нас топлите кърпи върху корема изобщо не помагат.

# 188
Цитат
Комшийките от Гео Милев,избрахте ли си вече педиатър и кой?А кога става записването?
Избрахме си доктор Антонова, в поликлиниката на Коперник (не и знам номера). Записването е след издаване на акта за раждане  Simple Smile
Искре, не им обръщай внимание на тези фанатички (браво на Яна за определението  Hug) много нетактични хора има
Ели Hug
Честито на буби73. Живо и здраво да й е бебенцето   bouquet
Софи бо, мерси за инфото за педиатъра   bouquet

Имам предложение - когато съобщаваме за ново бебе, да изпращаме съобщението и на ЛС на july2007. Така на тази от нас, която включва бебенцето в списъка, ще и е по-лесно. Няма да се налага да преглежда цялата тема с лист и химикалка и да записва данните на новите бебета

Последна редакция: ср, 11 юли 2007, 16:56 от marisasav

# 189
  • sf
аз изведох малкия на 5тия ден. а сега вече само между 12 и 15-16ч не е навън. и в момента, че вали, ама пък спи на терасата. ама го мъчат яко колики милия.
аркси, въобще не им обръщай внимание на такива. каквото можеш си направила. аз пък знам деца, които са кърмени почти година , а боледуват много повече от такива, които и ден не са. така че всичко е много относително.

честито на новите мами!

# 190
  • Sofia
момичета, мерси за подкрепата.  Hug

на моя днес му сменяме от НАН на ХИП яденето - че може и от това да реве. и вече почвам да го будя да яде по часовник, защото ако не е така направо ни побърква.
за коликите - сега ще започнем с инфакол, че саб симплекс-а явно не помагат. чайчето на Хип от копър не знам дали върши работа. аз се опасявам дали не се нагълтва с много въздух от силиконовите зърна - докато засмуче както трябва му требе време на човека и се изнервя.

Веси, а това "хамомила" от педиатър ли ти е изписано? предполагам е хомеопатично?

# 191
Здравейте и от нас
Честито на всички нови мами   bouquet Да са здрави и послушни бебочковците  Hug
Силве в крайна сметка успя да се пребориш и си роди нормално  Hug
Вики и аз съм в отбора на недоспалите, тази нощ мишоната реши да си побудуваме двете и да повиси на мама на гърдите  Crazy
Вчера ходихме да ни прегледат и вече тежим 3230г., наддали сме 295г за 8 дни, педиатъра каза че е добре и ни потвърди че имаме колики, та пием чайче за сега само. А петънцата на вратлето били родилни и ще изчезнат.
Аркси напълно съм съгласна с Яна, не се самоизмъчвай. Ти си най-добрата мама за твоя бебун  Hug

# 192
  • sf
помощ!

току що ми се обади mixilena. пита дали някой знае къде продават българската ваксина, която се слага при несъвместимост на РХ то. моля ако някой знае да каже, понеже нямам време да ровя усилено, а да си призная не четях както трябва за този проблем  Embarassed

# 193
рокси си беше взела ваксина от аптеката срещу тина киркова
дано има и днес
за болничния - аз сега се връщам от ЖК и питах че май и аз съм се засилила да преносвам
казаха ми да изчакам да родя и после да пратя таткото с личния амбулаторен картон и гинеколожката ще ми издаде допълнителен болничен за колкото дни трябва

# 194
  • Sofia
55

Сега ще ви прочета и ще пиша пак.   Crazy

Записах се първо с остаряло инфо , честито на родилите, здрави бебчета, спокойни дни и нощи и бързо свикване едни с други да ви пожелая на фона на нашите разговори за бели нощи и колики.

Последна редакция: ср, 11 юли 2007, 18:21 от mds

Общи условия

Активация на акаунт