МАРТ-2006

• 10 662
  • 267
  •   1
Отговори
# 255
Ей , Дани , много хубаво и вълнуващо!!! Желая ти една безпроблемна бременост  bouquet А Писи си е послушна и мисля ,че ще се справите , пък и ще е на 2 години и малко , такаче кураж  Grinning А до Варна ще остскочите ли да те напрегръщам ( тя нали Писси си е тук , ама незнам този дълъг път как ще ти се отрази при това положение )?
 Стела също е назад в говренето , бръщолеви си нейни някакви , само мама , дай , тата - това се разбира. И аз се дразня като я питат кога ще проговори , е когато е готова тогава. Иначе всичко разбира.
Ради , Стела също намали много яденето , кара само на яйрян, таратор,кашкавал, карсатавици и кърма. Или са зъби или е от жегите ( макар да не е толкова топло) .
Доскро от мен !

# 256
Безмерна 4естита бременост,много се радвам за теб Hug
Зори наистина много ти е порастнала щерката и се е разхубавила,да я цункаш по сладките бузки Heart Eyes
Ази изумена съм,4е Бояна прави ве4е прости изре4ения smile3501Има ли и други де4ица на този етап?
Jessy питаш ме за говоренето,Дани разбира вси4ко и на български и на португалски,но има в ре4ника си само 5 или 6 думи на португалски и 2 или 3 на български,така 4е засега не мога да кажа как ще е,с нетърпение 4акам да проговори.
Цунки на вси4ки  Hug

# 257
И Виктор не говори  Crossing Armsзнае едно мама,баба и кака .И като започне кака та кака ,и на мен така ми вика  hahahaА и бръмчи само да види кола .Не говори и това си е ,всички ми викат ,учи го ,нали и книги разглеждаме и всички звуци на животните повтарям......явно си е до дете .Цял ден си бърбори на негов си език ,неразбран,чак ми се ядосва и ми ръкомаха ако не му отговарям .

Зори,ето и една рокля от мен

http://www.svatbata.bg/fashion/roklia-meseca.html.

тук има доста рокли по каталозите
http://www.svatben-katalog.com/

Последна редакция: пт, 10 авг 2007, 06:27 от radi-t

# 258
здравейте момичета,

докато Благо още спи да се включа и аз. Вчера се чух с Мила, на вилата са, добре са, Бобата щурее по цял ден. Праща специални поздрави на всички мами и целувки на всички дечица Hug
Благо казва 5-6 думи, другото е на неразбран за мен език. По цял ден всички му говориме, да го учиме а той само се хили.
лек ден

# 259
Дани, взели сте страхотно решение! Лека бременност и малък, сладък палавник след 8 месеца ти желая...
Мами, това с говоренето става като това с ходенето - едни се хвалят, други се шашкат... Когато-тогава.... Това го разбрах след като влачих Иван по лекари на 10 месеца, че не се изправя сам... Пък си проходи на година и 1 седмица и сега е като хала... За говоренето няма да се шашкам въобще... Навсичкото отгоре явно иван си мисли, че говори и не си дава много зор да изговаря правилно думичките, но драма нямам с това. Наскоро разбрах, че влага някакъв смисъл в думите, бръщолевенето имам предвид като разбрах какво значи непрекъснатото повтаряне например на $джъш та$ и ми дава нещо. Аз си мислех, че значи дръж това, но се оказа, че е често повтаряното от мен - Виж това... Сигурно влага смисъл и във всички останали непрекъснато повтарящи се за мен безмислени звукосъчетания, но аз не ги разбирам. Също не смятам, че разбира всичко, както и че леко преувеличавате с вашите деца.... Ако разбират всичко, както твърдите, вземат ли отношение по темите за увеличаването на цената на хляба или войната по пътищата... Това, че са научили къде са им играчките, ела, дай и подобни прости команди не значи, че разбират всичко и останалите майки да се шашкат от факта, че реално осъзнават, че техните деца разбират малко. Тази история дето някакви деца рецитират стихотворения на година и половина са градски легенди... Мда, едни деца повтарят правилно думичките, а други ги повтарят грешно - като на моя джъш та, ама всички говорят.... Притеснително е само това, когато не издават никакви звуци.... Ако издават - значи говорят и ако не ги разбираме проблема не е в децата, а в нас...

# 260
Безмерна, поздравявам ви за решението! Браво и на тати, че бързо се е осъзнал и навреме! Лека и безпроблемна бременност ти желая!
Пус, щом си в Бургас, обади се да съберем децата.
Относно храненето, на Дени никога не й е било приоритет! Много често има такива периоди, в които яде само кисело мляко и нищо друго не кусва. Научила съм се да не й давам зор, а колкото толкова. Няма вероятност да умре от глад. Като не иска да се храни, предлагам нещо друго и ако и него не ще, я свалям от стола за хранене и това е до следващото хранене. Между храненията най-много някоя бисквитка или плод да й дам. Като беше на 1г1м имаше един период през който две седмици нищо не щеше да вкуси. Накрая установих, че просто иска и тя да държи лъжичка. Аз я разбирах че нещо иска, но не се оставях да бъда манипулирана "дай това дай онова и ще ям", така просто не става. Но лъжичка и дадах и от тогава е една цапаница, обаче започна да се храни сама, като вече неуспешните опити да си оцели устата са много малко. Просто трябва да се разбере какво точно иска детето, възможно е от топлото да му се хапва само млекце или само плодове, това е нормално, ние също си имаме такива периоди лятото обикновено не ни се ядат топли манджи

# 261
Здравейте, не съм писала отдавна ,че все не ми остава време ,но сега с тази хубава новина нямаше ка да не се включа.
Дани много се радвам и вълнувам и ти пожелавам безпроблемна и лека бременост  Hug Heart Eyes

Иначе ние сме добре захванали сме се с някакъв голям ремонт и вкъщи е ужас ,но ще стане доста хубаво и удобно или поне се надявам  Mr. Green
Трудничко е малко защото и децата са си по цял ден с нас ,но в неделя майка ми си идва и ще помага.
А за говоренето ние имаме много голям напредък в последната 1 седмица просто немога да повярвам ,че за няколко дни научи над 10-15 думи и даже изречения прави ,но общо взето са ,,къде е тати,, или ,,къде е бибата,,абе само като търси нещо . Иначе не млъква по цял ден говори си на негов език ,но всяка измислена дума си има смисъл или поне така ми се срува в някои моменти.
Другото странно е ,че много пее ама по цял ден а като му се доспи започва сам да си пее нани ,нани бебе и много хубаво казва думичките. Има и една друга песен която много пее ама още немога да разбера какво означава, звучи горе долу така ,,ликааа тиии,,  Joy
 bubi4ko  добре дошла в нашата темичка  Hug
Зори честито и от мен   bouquet пожелавам ви много разбирателство и любов. /ще се поразровя за интересни рокли и ще ти пусна и аз. Майка ми преди да замине за Италия шиеше булченски и абитуриенски рокли и това е било пред очите ми от както се помня и винаги много съм се интересувала та имах яко интересни модели някъде по компютъра ама сега съм на вълна кухни и обзавеждане та ще трябва да потърся малко  Hug Heart Eyes/
И да не пропусна да кажа ,че всички снимки на дечицата са страхотни  Heart Eyes растат като гъбки  Heart Eyes

# 262
  • Варна
Хайде малко снимки и от нас. Simple Smile

# 263
Ха ха Гер4о естествено,4е никой не си говори с детето за политика,ама то това се подразбира.Децата разбират това,което им се говори.Ти на Иван за войната по пътищата ли му говориш?
Приятен уикенд на вси4ки Hug

# 264
  • София

И аз мисля,че няма място за притеснение относно проговарянето на децата.Всички деца са различни,някои по-рано ,други по-късно,със сигурност обаче, няма да има непроговорили Simple Smile
Дани казва много думички,прави изречения от 2 думи,например:"Няи пъту!"-преведено-"Дани пътува" или "Няи долу"-"Дани иска да слезе долу" и още няколко такива елементарни.

Кате,много са сладки дечицата Hug,Габи колко много е пораснала!

Ради,не се притеснявай HugИ Дани има такива периоди,особено като го мъчи някой зъб,хич не му е до ядене.

Нук ,добре дошли на родна земя! Hug

Новата тема  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=213245.new#new

# 265
Еее, Кате, много са ти сладки дечицата  Hug

Герчо, не мисля, че някой преувеличава. Аз примерно като казвам, че Алис разбира всичко, което й казвам, имам предвид, че като я накарам да направи нещо и тя го прави веднага -  да донесе определна играчка, да ми покаже определен предмет или животно, разни домакински задачки - да пъхне нещо в пералнята, да ми помогне да сгъна прането, да занесе някоя пластмасова чиния до масата, ей такива неща, виж бизнес план още не може да прави  Laughing, но като й покажа, веднага ще се научи  Mr. Green

Що се отнася до яденето, аз тотално се отказвам вече да го възпитавам това дете, може да умира от глад, реве, но докато не й дам нещото, което яде /сиреч готовите пюрета или сандвич със сирене/, седи гладна. Добре че поне яде много плодове.

# 266
здравейте милички! много благодаря за поздравленията още веднъж, много сте мили!
като бях при лекарката не ми изчисли термина, нали говорихме за друго, но аз като си го изчислявам сама сега излиза, че е 08.04.2008. Пак ще е пролетно бебе, живот и здраве.
От два дни ми се гади по цял ден и  едвам се държа, а ходя и на работа, като се опитвам да се стегна. Има ли някакво лекарство против гадене или нещо, което облекчава?

Кате, разгледах снимките на Преско и Габи  Grinning Преско май още не е свикнал с водата, а Габи много сладичко се смее, супер са и двамата!

по отношение на говоренето и при нас няма напредък, но пък аз въобще не съм се замислила, че изоставаме или нещо подобно, всичко е индивидуално. Браво на дечицата, които вече казват по 2-3 думи в изречение!

целувки и приятна събота и неделя!

# 267
Мммм, овне, ще се видиш в приключение  Rolling Eyesза гаденето на мен ми помагаше студена вода бавно и на глътки, по този начин се стресира стомаха. Лекарства не помня вече, ама май не съм пила.

Общи условия

Активация на акаунт