ЯНУАРЧЕТО расте в мама, трети месец вече си минава !

• 12 988
  • 286
  •   1
Отговори
# 60
  tara5  - да оказва се, че повечето на плодове и зеленчуци са т.н. изкуствени. Но не знам кое е по-добре за бебето: изкуствената храна или витамини на хапчета newsm78
  Но знам кое е най-добре да имаме контакт с хора, които отглеждат екологично чисти продукти Simple Smile

# 61
  • Варна

Но знам кое е най-добре да имаме контакт с хора, които отглеждат екологично чисти продукти Simple Smile
   newsm10 Абсолютно съм съгласна!!!

# 62
Деси и аз не вземам от всичко,което ми предложат,само когато ми се преяде. Grinning
Алекс миличка,почивай повече и по-малко се натоварвай,макар че знам че е трудно с малката.

# 63
slanchgoled, на този етап фолиевата кисилина не е задължителна, на бебето гръбнака вече е оформен; но и не ти вреди ако я вземаш. Важно е да я вземаш редовно първите 12-13 седмици, аз моята я спрях.

# 64
Здравейте!

Чак сега сядам на компа SadСутринта се събудих с адски болки в кръста, кой беше питал дали има и други...Едва пристъпвах, кошмар.
После ходихме криво-ляво за кухнята и на връщане докато мъкнах Пресил нагоре по стълбите му се луксира ръчичката в лакетната става Cry
Та на бегом до Спешното, забравих и кръст и всичко ConfusedНаместиха му я за секунда и той забрави, слава богу.
Следобед ходих на специалист по вътрешни болести, защото не можех точно да разбера дали ме боли кръст или бъбрек.Гледаха ме на видеозон, оказа се че не е от бъбреците, а някакъв радикулит, стояла съм на течение, ама поне ще мине все някога.
И бебето намаза един видеозон, без да съм искала, аз не го видях, но подскачало сериозно, трябва скоро да го усетя по мои сметки Grinning

Добре дошли на новите момичета!  bouquet

Алекс, не се шашкай, просто почивай повечко.И аз предният път бях с плацента превия, до края се вдигна, родих нормално.Имаш още мнооого време Hug
И сега ми бяха казали, че е превия, утре ще видим има ли подобрение, нямам търпение да отидем на преглед Heart Eyes

Ваня, честит ти рожденик!  bouquet  bouquet  bouquet

# 65
  • Карлово
Ваня, честит ти рожденик!
Добра дошла, Индиана!
Деси, аз в повечето случаи отказвам, такива бабини девитини някак си ми изпаряват желанието да хапна от предложеното.
Алекс, почивай си!Всичко ще е наред, ще видиш!

Фолиевата киселина я спрях вече, тия дни ще трябва да си купя някакви витамини, вероятно Пренатал ще са.

За среща - може да се включа в някоя пловдивска след 20 август.
В крайна сметка решихме да дадем Мартина в ясли, ще я приемат към 20 август. Ще има месец да свикне, защото аз от 15 септември съм на работа. Но от сега си мечтая как ще имам свободно време, ще дойда може би на училище с 9 месеца в Пловдив, ще се запозная поне с пловдивските мамчета януарки и т.н. Laughing

# 66
  • Варна
Добро утро!
Вчера забравих да кажа, и аз съм ЗА срещичка. С предишната ми бременност много се събирахме, и сега сме си приятелки  Laughing
Филипа, на Мони й се е вадил лакътя вече два пъти, много сме опитни по въпроса  Laughing Случвало се много често на тази възраст. За плацентата знам че може да се вдигне, не се притеснявам толкова, просто сега вече знам че кървенето ми е било оттам, и че трябва да продължавам с магнерича, а не да го забравям  Tired
За витамините - аз ще пия още ФК може би месец, имам останала още. Незнам какво друго - вчера този доктор ми изписа някакви нови витамини, някой чувал ли ги е - Granigil или нещо подобно. Незнам дали ще ги купя  newsm78
Микки, дано не боледува Мартина, ще видиш че и ти ще се чувстваш по-добре, особено ако й хареса.

Хубав ден на всички!

# 67
Добро утро , момичета!  Hug
Надявам се че всички сте добре, харесва ми идеята за среща...
Алекс, почивай си и не го мисли много, и на мен ми бяха лепнали "плацента превия" при бременността със сина ми (и при това ме гледа някакво светило от МД - 15 мин разглежда, после извика свой колега и още 15 мин - изкарах си акъла - какво ли видяха толкова...- накрая "плацента превия") - да , ама не - оказа се че матката ми е обърната (незнам колко често се среща, не ми е създавало проблеми) - е смених доктора и всичко завърши добре (също имах леко кървене в първите месеци), а за витамините - сега е сезона на плодовете - има всичко , според мен е напълно излишно да се взимат допълнителни химикали, още повече ,че синтетичните витамини съвсем не се усвояват така добре от организма.
Vania_84 - честит ти рожденник (малко със закъснение) - жив и здрав, и много да ти помага!!! Peace (само за бейлиса си мисля...)
много се разприказвах - Успешен и лек ден, момичета!  bouquet

# 68
Добро утро сладурани  Hug
Indiana007: Добре дошла при нас  Hug Желая ти лека бременност и да споделяме много положителни емоции  Grinning
kokonka: Кога ли и в България ще стане така... Тук сядаш някъде и искаш зала за непушачи, а те те настаняват в едно в също помещение с пушачите, само че на масата няма пепелник... Добре, че съм свикнала с дима и пушачите...
Алекс, мила, почивай си повече, полежавай си повече и всичко ще е ОК. Само спокойствие  Hug
tara5: Аз още си допивам ФК - имам за около десетина дни. След това, като отида на преглед на 02.08. ще попитам доки дали трябва нещо допълнително  Peace
Слънчогледче, аз фолиевата я пия редовно, досега не съм я забравяла, но мисля, че не е проблем да я пропуснеш. Въобще не се притеснявай  Hug
biko: Миличка, аз мисля тези дни да се обадя тук там и да проуча за спорта и от началото на август почвам пилатес или йога. Ако си още навита ще ти се обадя  Grinning

Много целувки от мен и много усмивки  Grinning Grinning Grinning

# 69
  • Варна
Здравейте,
това с витамините и аз съм се замислила, ама нещо май не съм им привърженик.. моя доктор обикновено казва че ако се чувствам добре, значи всичко е наред...ама как може една бременна да се чувства добре newsm78
Днес ми е ден за доктори. Сега сутринта трябва да отида до Джипката да взема едно две направления за мен и за малката, а следобяд най-вероятно съм на гинеколог. Да видим какво прави човечето.
Тук времето днес е леко гадно, доста духа..и май ще вали.
Исках да ви питам, дали някой се е замислял за вземане на стволови клетки. Знам че още е рано, но се чудя има ли смисъл, доста противоречива информация четох, и сега съм малко объркана? Вие как мислите, има ли желаещи за тази процедура?
Лек ден на всички!!  bouquet

# 70
  • на плажа
Добро утро и от мен! Вече нямам търпение - утре е последният работен ден и излизам в отпуск - само една седмица, но все е нещо. Ще ходим на моренце и се надявам на хубаво време, за да мога да си топкам д..то във водата и да правя упражненийца.
 Хонора, и аз имах обърната матка, но при бременност няма такова понятие - изправят се. Обърнатата матка не е проблем, просто шийката е наклонена на другата страна и това е важно при манипулации и интервенции, защото инструментите също са извити ( това ми го каза моят док Heart Eyes).

# 71
  • В полите на Пирин планина
Здравейте момичета,

Алекс добре, че си посетила още един лекар за успокоение. Дано кървенето отшуми бързо и не се повтаря.

За сега допълнителни витамини няма да пия. Имам още малко фолиева и ще я довърша.

Придърпванията и леките болки тук-там са си екстри на състоянието  Mr. Green Мен ме заболява гърба от седене пред компютъра по цял ден и карам половинката да ме разтрива.

Снощи бях на преглед - бебчо е пораснал, колкото се полага, но не ми каза мерки и теглилки и не можах да зърна нищо. Аз си знам, че моят доктор е консервативен и не настоявам много-много.

Илияна на Вава за стволовите клетки идеята принципно е много хубава, но в БГ практиката е малко млада, съмнителна и доста скъпа, поне за моите финансови възможности.

Приятен ден на всички Hug

# 72
Добро утро, днес малко късно пристигнах на работа, но много ми се спеше ...
Хвърлих едно бързо око по написаното ...

За ФК - на мен ми казаха, че вече няма нужда да е пия, но аз имам  около 10 -20  табл. та ще си ги глътна .
Доки ми препоръча Центрум Матерна - въпреки приема на останалите плодове и зеленчуци каза, че ще е добре да си е взимам и за така правя .
Алекс, почивай си повечко и всичко ще е наред ! Hug Hug Hug

За срещика съм - ЗА ! Ще ми е приятно да се запознаем !

Сега да питам и аз нещо :
Вечер като си легна и като си сложа ръцете на корема и  си усещам , че има нещо там !
Все едно някой ми чука от вътре лекичко .... в началото си мислех, че си въобразявам, но и мъжа ми го усети .  Мислех си да не са газове, но те са различни ...
Дали е това, което си мисля ?!  newsm78
Имам планове да се запиша скоро на курс за бременни ?!
Вие какво мислите ?!
Айде, че пак много ви надух главите рано, рано ...

# 73
Относно Стволовите клетки- и на мен идеята ми изглежда много съмнително в нашата страна. newsm78

# 74
Усмивчице, и аз мисля да се запиша, но за съжаление съм в София...

Общи условия

Активация на акаунт