Слънце, плаж, море, а през ДЕКЕМВРИ бебе ще реве!

• 12 428
  • 294
  •   1
Отговори
# 165
Да скоро карах ангина.Явно наистина имунитета ми е доста понижен.На работа не хоя от 2 месеца.Предната ми бременост не съм боледувала толкова,направо лудвам.По цял ден стоя вкъщи и този грип тръгна от едни обикновени сополи прихванати от детето,сега се страхувам да не я разболея,защото нейните сополки се оправиха за един ден.Днес бях направо труп,но вече взех да живвам.
За антибиотика ме притеснява,че го пия за втори път,не се ли натрупва,пък и съвсем скаро карах ангината.
Благодаря ви за съчувствието и помощта.

# 166
Лекарите не биха ти предписали антибиотик, ако не е необходимо наистина. Не се безпокой, пий каквото са ти дали, за да не те повтори и на всяка цена вдигай имунитета. Ако трябва, консултирай се с някой много печен доктор как да засилиш имунитета,  тук из форума може някое момиче да ти препоръча. Аз като бях бременна с Косето карах някаква жестока кашлица, имах чувството, че ще родя от нея, така се дерях. Много е гадно да си болна като бременна, разбирам те.

След ангината взеха ли ти секрет от гърлото, за да видят дали си се изчистила добре?

# 167
  • Бургас
Здравейте!Много съм добре!
Всичко на бебето му е добре.плацента.пъпна връв!Върви по едро!Аз си усещах.че ще е момче.много съм доволна!Имам приятелки.едната е бременна и ще ражда преди мен.която каза..............И надявах се на мома!
Другата пък преди моята ФМ..........Стига с тези момченца.трябва да е момиченце!
Интересни хора.никога не съм била такъв егоист!За мен е важно децата ми да са здрави.спокойни.защото има много изнервени и агресивни деца.благодарение на супер изнервените си родители.това е наблюдението ми!Незнам чудя им се на такива хора с големите предпочитания за пола на детето!Пък и съм на 25години имам шанс за още едно все пак след време!
Добре дошли на новите мами и честито на булките!Приятен ден Ви желая! 

# 168
добро утро! Hug
у дома се спи "като къпан"...снощи съм заспала като "заклана", тази сутрин си станах обичайно към 8 без 15, но се чувствах отпочинала...Иринче, радвам се за теб, аз междудругото минах към 4 и 15 щото някой не беше дошъл и вече в 5 без 10 бях готова...но, както вече писах трябваше да поостана...е, свършихме я тази работа, сега ще чакаме резултатите, разбира се, добри ще са Praynig

това от мен за сега...желая слънчев и хубав ден!  bouquet

# 169
  • София
Здравейте,мили мамчета  bouquet
Да дам отчет и аз след вчерашния ми безумен ден,който премина при какъв ли не доктор Laughing Сутринта бях при Савова да види резултатите.Тя ме прегледа пак на ехографа (оказа се ,че ми била правила ФМ,но аз не бях разбрала,че беше точно това),който пак показа ,че всичко е ОК.После много си говорихме.Понеже ме праща д-р Бранкова при нея,а тя много уважава мнението й,ми каза да се посъветвам с Бранкова за това кой най-добре да ми направи амнио.Бранкова беше една от първите,които почнаха да правят амниоцентези в България,но вече отдавна не работи в МД,а в Св.Лазар и там става дума за големи суми,както знаете.Първоначално ми беше казала да отида при Димитрова,но след като разбрала,че и Савова прави,каза да го направя при Савова - щяла много по-внимателно да ми направи от Димитрова (само предавам нейните думи,а не моя извод Wink). Също така Бранкова ми взе кръвна проба пак за БХС,който стана за 2 часа готов и показа ,че всичко ми абсолютно в нормите.Тя също така ми предложи да ме запише при Томова ,но това трябваше да стане във вторник,а със Савова сме говорили за евентуална амниоцентеза също за вторник.В края на краища,след ,като видя,че вече се навих на амниоцентезата,каза ,щом съм решена, да я направя.
А след обяд бях пак на още една ФМ при д-р Димов,който също не видя никакви отклонения при бебока. И,между другото,и двамата със Савова ми казаха,че Томова не е специалист по ФМ,а кардиолог ли,нещо друго ли,това вече забравих,не ми беше толкова важно (пак предавам чуждо,а не моето, мнение).

Та така, вчера се влачих къде ли не.Успокоих се,че всичко е наред ,новсе пак реших да си направя амниото.Притеснявам се само,че ще съм вече в 20-та седмица и няма ли да е доста рисковано...Ама все пак го взех решението и чакам вторника.В понеделник пак ще ходя при Савова,но ,мисля,че няма да има промени.

П.П.Клер,вчера ,като бях при Савова,тя ми каза,че на нейна много близка Димитрова й прави същия ден амнио.Сега разбирам,че си била ти Wink
Много близки ги била пращала при нея за да отхвърли емоционалния момент по време на операции.
И дано резултата е прекрасен  bouquet

kalinuccia,a ти правила ли си амнио или не?И,ако да при кого и кога?

Последна редакция: нд, 15 юли 2007, 12:36 от veshti4ka

# 170
Леле, колко сте изписали пак. Поздравления на всички с хубави резултати и стискам палци на чакащите такива. Булките са страхотни и вярвам, че са си изкарали страхотно  Heart Eyes
Последните дни четох теми за раждането, въпреки че е още рано. Като отидох да раждам и ми казаха: "Хайде, дишай, да видим сега кой е чел сп. "Мама". Както се оказва, дишането е съвсем малка част. А каквато съм оглупяла напоследък, сигурно ще трябва всеки ден да чета едно и също, че нещо да ми остане в главата  Grinning Мислили ли сте си вече за раждането?

# 171
Здравейте мамчета!

Иринка, Ива, Клер, много се радвам че всичко е минало успешно и сте се успокоили! Сигурна съм че резултатите от амниото ще са чудесни!   Hug

Стела Мария, аз вчера ходих на гимнастиката за бременни в Младост 1 и смятам понеделник също да отида, така че ще съм там! Вчера бяхме само двечки, с още една бъдеща мама в седмия месец. Инструкторът е и инструктор по йога. В началото има загряване, упражненията са основно за ръце с малки гирички, после легнахме настрани, малко крака и пак ръце и после малко упражнения за разтягане. Бързо мина единия час. Аз се поозорих малко и сега имам лека мускулна треска на ръцете, но иначе се чувствах много добре след тренировката. Следващият път ще го давам по-полека. Много ще се радвам да се видим там в понеделник! Simple Smile

[хммм, малко редакция след няколко часа] - всъщност имам доста по-неприятна мускулна треска отколкото си мислех, особено на гърба. Явно без да се усетя доста съм се натоварила. Ако не ми мине до понеделник, може и да пропусна тренировката.  Confused

Последна редакция: сб, 14 юли 2007, 16:27 от анима

# 172
  • София
Здравейте! Simple Smile Ето ме и мен,малко късничко днес,но цял ден така ме боли главата...Може би е от това,че не съм се наспала като хората.Точно по този повод исках да ви питам откакто забременяхте имате ли проблеми със съня,спите ли по-малко и как се чувствате сутрин.Аз например,преди ставах към 11-12 часа,а тези няколко месеца ставам не по късно от 8:30.Това не е характерно за мен.Даже днес се събудих в 7:30 без никаква причина Thinking

# 173
  • BABYLAND
Будя се лесно през нощта, след това заспивам много трудно. Сутрин понякога отварям очи рано-рано и после не мога да заспя, друг път заспивам, след час се будя, после пак и пак...та с триста зора успявам да поспя максимум до 9.00.
   В началото на бремеността имах проблеми със съня...няма заспиване. Бях чела че е хубаво преди сън да се пие чаша затоплено прясно мляко с мед. Имаше ефект, сега май пак натам вървят нещата.

# 174
мама яни ацетона в урината е много опасен, но когато е инцидентен не е толкова страшно. при предната ми бременност така здраво се бях обезводнила от повръщане и р....во и влязох в болница чак след 2 дена да ми преливат банки. сигурно не ацетон съм имала ами незнам какво. яж картофи варени и овесени ядки, те махат ацетона. пий много течности 1-2 дена. за антибиотика няма никав проблем и 5 пъти да го пиеш.
много се радвам за ивалинаи и клер че всичко е минало добре, за останалите момичета също  Peace
днес бяхме на пазар с татито, купихме му страхотен бански, джапанки за всички и други щуротии. на мен така ми се ходи на моренце ама едва ли ще ида да му треперя през цялото време дали няма да прокърви нещо, та ще пратя майка ми с мъжа ми и дъщеря ми. в хотела ще са много смешни - един татко, една баба и малко дете  hahaha
това е от мен сега си ям царевицата дето я сварих и ми се види много вкусна  Grinning

# 175
  • София
Това за млякото не го знаех и ще го пробвам,дано има ефект Hug Иначе главоболието ми е гарантирано Grinning

# 176
  • BABYLAND
Мен нещо ме стяга корема и се притеснявам да не са контракции.
   Усещам втвърдяване на моменти - но това е бебето. Чудя се дали да не си предпиша сама Магнезий? Thinking

# 177
  • Габрово
Голди, да ти кажа и аз си самопредписах магнезий  и болките ми изчезнаха. Бяха доста силни на моменти и също ми се втвърдяваше корема, даже ходих на бърза помощ, но и там и после на прегледа с видеозон не откриха нищо обезпокояващо и казаха, че било нормално да ме боли и не ми предписаха нищо... е, да, ама аз не съм мазохистка Sad

Ох, искам да идва септември да поразхлади малко, че не се живее в тия жеги  sweating

# 178
  • София
Здравейте мами,
След поредната дълга пауза и седмица изпълнена със събития хей ме на отчет след ФМ-а. Бях се записала при Мазнейкова за четвъртък, 18.10 и още в без 15 се бяхме подредили тримцата нетърпеливци. Е, доста си почакахме. Графика вървеше с час назад, тя излизаше да наглежда едно раждане, и дъщеря ми накрая просто не се сдържаше на едно място. Както и да е. Само ще вметна, че ми направи много неприятно впечатление, че преди мен беше записана една мама за 18.00ч., а след мен за 18.15. Не знам дали редовно си отделят по 5(!)-10 минути за преглед, но вероятно това е причината за забавянето.
За да бъда докрай откровена, при нас нямаше много причини за забавяне. Абсолютно всички показатели на бебока са в норма, всичко му е здраво и въобще освен да повтаря, че всичко е наред и е чудесно друго не каза. Е, вече може да ми турнете синята количка.И тук идва голямата ми драма. Дали защото малката все говореше за бебето като за момиче, дали по някакви други причини, аз явно се бях настроила за девойка и новината изобщо не ме зарадва. И бъдещата кака също увеси нос като чу, че ще е момченце. Сега се чувствам ужасно объркана. Няма как да не изпитвам чувство за вина и да не се чувствам нещастна, поради факта, че най-важното - това, че детенцето е здраво не ме радва достатъчно. Сигурна съм, че с времето ще ми мине, но не мога да си представя кога точно ще е това. Чувствам се като най-егоистичното,себично и ужасно същество. Cry Когато решихме да бременея втори път мислите ни бяха насочени към момченце, исках да имам бебе много силно, а сега... просто не изпитвам нищо към малкото същество вътре. Ужасявам се от себе си.
Не знам как беше при вас, но когато родих Ния, първите ми седмици с нея бяха направо кошмар.  След 9 месеца мирно съвместно съжителство и радостта от мърдащия се насам-натам корем изведнъж се оказах с някакво човече в ръцете, което не знаех как да държа, не можех да нахраня и въобще радостта и въодушевлението от това, че ще бъде майка отстъпи място на страховита паника и най-искрен ужас. Дано никоя от вас не е минала през този ад да си казваш, че не си добра майка и че сигурно никога няма да обичаш детето си истински. Въобще докато усетя майчинско чувство и да си позволя да я обичам с цялото си сърце мина поне месец.
И сега ме е страх дали ще мина пак през същото. Ами ако Ния не го заобича, ако въпреки вниманието ни и към нея почне да ревнува. Все си казвам, че това е от хормоните и след време ще се успокоя, но наистина ще се радвам на вашата подкрепа докато тази нова паническа вълна не отмине.

# 179
Добро утро на всички!Е в неделя пак рано ставам и това си е.Даже ме е яд на себе си...
ПОздравления на всички момичета с хубави резултати от БХС и на тези минали амниото без проблеми... Peace
Оф мен тази треска ще ме тресе тази седмижа...след като миналат ане успях на мин ана преглед и да отида да си направя БХС.Ако знаете какви Филми ми се въртят в главата...ужасна параноичка съм, ама какво да направя това е по силно от мен Embarassed
Баба Тонка не се обвинявай че не си се зарадвала на синята количка сигурна съм, че като гушнеш малкото човече всичко ще си дойде на мястото...даже си мисля че като мине седмица от новината за момче ще започнеш да се заглеждаш по сини неща с хубаво чувство Hug
Моя лекар преди месец се опита да ми каже че маи ще е момче, но аз съм била в третия месец..а аз му казах че не му вярвам:-)
МОже би реакцията ми е била точно същата като твойта но в по мек вариант.Аз също имам една девойка но пак искам девойка, а таткото и малката са в партия за момче:-)но няколко дни след като бях на доктор започнах да мисля като за момче и всъщност незнам точно какво ще  е, но някак си се настроих че каквото доиде ....
Аз мисля че тези хормони са ни измили мозъците...Предния път като че ли не бях чак толкова...даже не мога да кажа каква newsm78
Така че се успокой и не се обвинявай за нищо.Гледай да си добре ти и бебето, а това че всичко е наред само може да те радва..всяка майка чак ада и кажат това Peace
Лек ден на всички и прохладен!

Общи условия

Активация на акаунт