Слънце, плаж, море, а през ДЕКЕМВРИ бебе ще реве!

• 12 422
  • 294
  •   1
Отговори
# 135
  • Sofia
Аз съм израстнала с куче и нищо ми няма, така че не мисля да пазя детето си живот и здраве. Пък и кучето ми е с всички ваксини. Не мисля , че има проблем бебе и куче да съжителстват  newsm78

# 136
На мене ми хареса заглавието да Simple Smile

А да се разделя с кучето изобщо не седи пред мен като вариант,не мога изобщо без това животно, не случайно си казвам за него че ми е като второ дете-може да е твърде неразбираемо но....тва е.
И се чудя бебето ли в самостоятелна стая,куч ли да убедим че вече не може да спи на спалнята...

# 137
Аз съм израстнала с куче и нищо ми няма, така че не мисля да пазя детето си живот и здраве. Пък и кучето ми е с всички ваксини. Не мисля , че има проблем бебе и куче да съжителстват  newsm78

То и аз съм израснала от малка със животни но сега с таткото имаме малко хм..спорове по въпроса да го наречем
иначе и моя си е със всички ваксини и обезпаразитявания.Аз не виждам смисъл след като и да не го пускам в стаята какво??
Те кучетата си ходат навсякъде и без това,та точно от една стая да го пазя....незнам.
Още повече след всяко погалване трябва да си сменям дрехите ли?? newsm78 newsm78
Направо незнам.

# 138
Мeжду другото хареса ли ви заглавието за нова тема,което написах по-нагоре Hug
Хареса ми  Hug
Кучето не пречи на бебето, повечето деца израстват с кучета покрай тях. Просто е неоходима по голяма хигиена. Когато се роди племеника ми му взеха малко коли и растяха заедно.

# 139
Аз пит-а го взех когато малкия ми беше на година и половина и си израснаха в една стая,но сега поне нали нямало имунитет и тн...

бтв ето едно клипче което направо ми напълни душата,сори че усърдно оспамвам темата:
http://youtube.com/watch?v=d8srLAuVfT0&mode=related&search=

# 140
мерси, poctor и се радвам за твоя резултат. аз въпреки моя лош БХС, все си мисля, че просто не може бебето да не е ок
аз съм за детето ми да расте с кучето. ние живеем в къща сега, а в софия - мезонет и ще ги разпределя по етажите в началото. ще поддържаме още по - голяма хигиена и така. даже ако след 2 години си построим нашата къща, ще искам да имаме още едно куче

# 141
  • Sofia
Moonlight, нали виждаш в каква мръсотия живеем и какъв въздух дишаме. Тези деца не можем да ги отгледаме в стерилна обстановка дори и да ни се иска, пък и си мисля , че трябва и някакъв имунитет да им се изгради, така че съм твърдо за куче

# 142
Много мина,малко ни остава-нека през Декември всяка да е горда мама
Много е хубаво, но на мен хич не ми се струва да е останало малко Wink
Клер, Венчо радвам се, че амниото е минало добре. Сега и едни хубави резултати и всичко ще е ок.
За кучовете, моите май няма изобщо да живеят с бебето. Стари са и ще си останат при майка ми. Миналата седмица водих една приятелка с 9 мес. бебе на гости при моите кучки и направо ми дожаля за тях. Девойката още не ходи, а какъв тормоз им наложи, направо нямам думи. Ето и доказателства: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=153010

# 143
Мами резултата ми от БХС е 1:5000. И миналия път беше толкова някъде, добре че е така, че се съмнявам дали щях да правя амнио, ако се наложеше. Освен това защо си мисля че болестта на Даун е само при момчетата? Така де при тях се изявява, а момичетата евентуално да са само носители? Някой помни ли?

# 144
Мами резултата ми от БХС е 1:5000. И миналия път беше толкова някъде, добре че е така, че се съмнявам дали щях да правя амнио, ако се наложеше. Освен това защо си мисля че болестта на Даун е само при момчетата? Така де при тях се изявява, а момичетата евентуално да са само носители? Някой помни ли?

Няма такова нещо. Може би я бъркаш я хемофилията или далтонизма. Ама няма страшно - не сме дофтори.

# 145
  • Варна
Със сигурност и момичетата страдат от Даун - виждала съм болни дечица. Когато сестра ми раждаше, в нейната стая имаше една мама на около 43-44 г с бебе-момиче с Даун. Тя знаела и преди да роди, че детенцето е болничко, но решила да го роди, защото преценила че може да няма втори шанс...
Браво за резултата от БХС! Чакаме още мами да се похвалят с такива новини!

# 146

Прави сте аз съм се объркала

СИНДРОМ НА ДАУН
(ТРИЗОМИЯ 21)

1. Определение. Децата с този синдром вместо 2 имат 3 хромозоми 21.

2. Честота. Средната честота на този синдром е 1:700, но с напредване на възраста на майката се увеличава и честотата. При майки на 35 години тя е1:100,  а след 45 години е 1 : 50,   след 50 год. Е 1 : 15 новродени.

3. Етиология. В 95% от случаите се касае за неразделяне на 21 хромозоми по време на мейозата. В 80% от случаите се касае за предшественици на яйцеклетката.

4. Форми. Има 2 форми на заболяването свободна и транслокационна. Послледната е наследствена.

5. Клиника. Синдрома на Даун има характерен външен вид : малка обиколка на главата,  косо разположени очни цепки – монгололоиден тип,  малък нос и малки уши,   отворена уста с изплезен език,  къса шия,   голям и отпуснат корем - жабешки корем,   четирипръстна бразда на ръката – маймунска бразда. Тези деца са с тежко умствено изоставане IQ 50%. В 50% от случаите има вроден сърдечен порок.

6. Лечение. Трябва да се използват специални възпитателни програми, за да могат децата с този синдром да се адаптират в обществото и семеиството.

7. Прогноза и генетичен риск. 25% от децата умират до 1 год.,  50% до 5 год.,   като само 10% достигат до 40 год. Генетичния риск при свободната форма зависи от възраста на майката. При наследствената или транслокационна форма,  зависи от вида на транслокациата: при транслокация 21 върху 21 рискът за следващата бременност е 100%,  а при транслокаци 21 върху всяка друга хромозома е 33%.

# 147
Миналата седмица водих една приятелка с 9 мес. бебе на гости при моите кучки и направо ми дожаля за тях. Девойката още не ходи, а какъв тормоз им наложи, направо нямам думи. Ето и доказателства: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=153010
Joy Joy Joy Горкото животинче  hahaha
Големи са сладури и тия на клипа  Joy

# 148
Аз съм виждала из парковете бебета на по няколко месеца да ги разхождат с кучетата, и разказват, че от много малки бебета(е, предполагам едно около 2м няма да пускаме кучо до бебо) са пускали кучетата да ги подушат. След това много ги пазели (е и ревнуват де, но няма как). Аз мисля, моето дете да го науча да уважава животните и да ги тормози възможно най -малко (макар, че това е обречена кауза първите години предлогам, но все пак, дори четох в някаква книга, че е хубаво детето да се учи да уважава кучето (дом. любимец), а не да го тормози, та дано успея).
И ние искахме къща, намерихме си в Нови искър, но човека се оказа несериозен, та сега ще взимаме 4-стаен и мисля, че ще намерим място на кучо (ама докато свикне...никак не е спокоен на ново място, а сега мисля, да го уча да спи в коридора, а не на или до спалнята и да ни ближе по ушите  Laughing )
Приятен weekend ви желая скъпи мами, всичко да е наред с вас и бебчетата, а и кучовците ви, и всякакви любимци  Hug

# 149
Ние когато се преместихме Арес много трудно свикна.Беше доста неспокоен и скимтеше и виеше след нас като излезехме.Даже беше пробил една огромна дупка на вратата и добре че не  е продължил още малко та да излезе отвън.Сега като си се върнахме пък във къщата е доста по-спокоен защото излиза на двора когато си иска а там му бяха под час разходките.
Та ще свикне ма търпение и време трябва.....

Общи условия

Активация на акаунт