Хубавите български имена като че ли са вече кът

• 43 397
  • 475
  •   1
Отговори
# 45
Незнам каква е модата с имената сега, но ми прави впечатление, че всяко второ момченце, с което си играе сина ми, се казва или Александър или Мартин.

Така е, аз май нямам познати, детето на които да не едно от двете. И сестра ми, и братовчедка ми също си кръстиха Мартин синовете.  Laughing

# 46
И на мен ми се струва, че хората се връщат към хубавите български имена ...
Така е и около нас. Изключения са странни или чужди имена.

# 47
Точно поради тази причина кръстихме детето си Боян, а и името е хубаво - мъжко и българско. Напоследък обаче улавям тенденция, че българските имена започват да се завръщат, като че ли попремина еуфорията от преди няколко години, където поголовно деца се кръщаваха с чужди имена. Но е и разбираемо като толкова години имаше забрана за чуждици, можеше само или българско или руско. Радвам се на сегашната тенденция!  Grinning

# 48
  • в Низината
Познавам родители, които са кръстили децата си с български имена и такива, които предпочитат имена от сериали, на певици, актьори. Синът ми си играе с няколко момченца в парка - Стилян, Георги, Майкъл, Стефан. Познавам едно момиченце, което се казва Бионсе и друго Тифани.

# 49
Повечето хубави български имена реално не са български, а са с латински или гръцки корен. Просто са навлезли в нашият език и сме решили, че са български.
Ето тук има наистина български имена - http://free.bol.bg/slavpagan/names.html

# 50
Под "български имена" хората разбират в разговорния език не такива с чисто български корен, а такива, които са в унисон с българските традиции, т.е. ползват се от години и са специфични за нашата държава.

# 51
  • София
И аз харесвам българските имена Peace Малко смешно ми звучат чужди в комбинация с фамилия на -ов,а или -ев,а
а скоро се запознахме с една Миранда на 1г и2м , явно майка й е фен на Сексът и града...
Познавам родители, които са кръстили децата си с български имена и такива, които предпочитат имена от сериали, на певици, актьори. Синът ми си играе с няколко момченца в парка - Стилян, Георги, Майкъл, Стефан. Познавам едно момиченце, което се казва Бионсе и друго Тифани.
ooooh!

# 52
Мисля, че тенденцията с типично чужди имена е отпреди няколко години. Тогава се срещаха недоразумения от рода Ивет -Мари Парушкова, Никол Хадживанкова, Мелани Чавеова и т.н. Сега все повече се срещат по-нормални за България имена. Моята дъщеря официално се казва Мария, но й викаме Мия. Тя беше много чакано дете и бяхме решили, че ако ни се роди дете ще бъде или Христо или Мария. Обаче не можех да възприема галеното Мими -звучи ми ужасно селско ит.н и затова с много мислене стигнах до Мия. Ако не беше толкова чакана щеше да се казва Мина -адски ми харесва това име, още от стихотворението на Яворов се влюбих в него. Или Ралица, Рая, нещо от този род.
Винаги съм харесвала имена, които означават нещо, но все пак трябва да се взима под внимание и съзвучието с фамилията.

# 53
  • северно море
И аз държа на българските имена,затова  кръстих дъщеря си Калина.Баща и е холандец и нямаше нищо против Peace

# 54
  • В полите на Пирин планина
Предпочитам типичните за България имена, дори да не са с български произход. Сещам се за две странни имена на децта на наши познати - Ерик и Никоела.

# 55
В нашия град има едно голямо момче Тервел и едон бебе с такова име. Аз също икам моето дете да е с българско име, за сега съм харесала Самуил за момче, за момиче е изчекнато, ама заради двете му баби-Сара и Елена, та Селена.

# 56
Незнам каква е модата с имената сега, но ми прави впечатление, че всяко второ момченце, с което си играе сина ми, се казва или Александър, или Калоян или Мартин.
За имената на момиченцата нямам наблюдения.
Права си, така е, и на мойте приятелки така се казват. Казват жените: "Ми тва име ми харесва, какво да направя като всяко второ се казва така". Аз пък исках да е малко рядко срещано. Въпреки, че и Деянчета напоследък срещам доста!

Мъжът ми е Деян и поради тази причина съм пристрастна към това име  Heart Eyes. Казвал ми е, че навремето са били двама или трима Деяновци в техния клас само. Не мисля обаче, че сега е много разпространено.

# 57
Калоян, Мартин, Кристиян и Алекс са най-често срещаните имена сред децата около сина ми. Особено Калояновците.
На мен вече не ми звучат странно чуждите имена, но първоначално ми беше смешно. Не ми харесва името Браян, но и на майката на Браян едва ли и харесва името Цветан (името на сина ми), един познат ми каза, че съм избрала супер селско име за детето си, така че въпрос на вкус в крайна сметка.
Баща ми е имал един съученик на име Кимирсен

# 58
Дребния ми се казва Свилен  Peace Кога му е именния ден????  Thinking

# 59
....
Баща ми е имал един съученик на име Кимирсен

Ние си имаме пък жив Ленин. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт