Хубавите български имена като че ли са вече кът

• 43 583
  • 475
  •   1
Отговори
# 420
  • София, България
И аз харесвам Кристиян, но наистина много популярно стана. Както и Мартин, Александър и Калоян. Според мен това са най-котираните мъжки имена напоследък. И на мен ми беше трудно с мъжкото име, мисля че този път добре се справихме (Деян), но ако трябва да мисля още едно ще се побъркам. Дано следващото да е момиче  Laughing

# 421
Цитат
Izviniavaite 4e pisha na latinica, no v kyshti niamame kirilica na kompiutyra vse oshte. Cry
JIveem v 4ujbina, sypruga mi ne e bylgarin, no sina ni se kazva Teodor. Idva ot grycki proizhod Teos-ozna4aova gospod i Doros ozna4ava podaryk-podaryk ot gospoda.Toi si beshe i podaryk,poneje go 4akahme pove4e ot1,5 godini. Sega e na 1godina i 2 meseca i sled 6 meseca shte stava batko.Ako e momi4e znaem kakda go krystim, no ako e mom4e....Pomognete s ime s M.Az li4no haresvam mihail.Kakvo ozna4ava imeto?

PS:Kirilizirashta programa si slojihme, no pak ne profunktionira..... newsm78

Извиниаваите 4е пиша на латиница, но в кйщи ниамаме кирилица на компиутйра все още. :црй:
ЖИвэм в 4ужбина, сйпруга ми не е бйлгарин, но сина ни се казва Теодор. Идва от грйцки произход Теос-озна4аова господ и Дорос озна4ава подарйк-подарйк от господа.Тои си беше и подарйк,понеже го 4акахме пове4е от1,5 години. Сега е на 1година и 2 месеца и след 6 месеца ще става батко.Ако е моми4е знаем какда го крйстим, но ако е мом4е....Помогнете с име с М.Аз ли4но харесвам михаил.Какво озна4ава името?

ПС:Кирилизираща програма си сложихме, но пак не профунктионира.....

---------------------
Пиши на кирилица! Позлвай КРЕДОР!

Последна редакция: пн, 09 мар 2009, 12:52 от Доня Туфиня

# 422
Az li4no haresvam mihail.Kakvo ozna4ava imeto?

Михаил означава "който е като Бог", "божествен". Архангел Михаил е водач на Божиите армии, главният архангел, главният пазител на Рая и главен страж на Божия закон и затова е приет за светец-закрилник на войниците.

# 423
Михаил и Теодор много ще си пасват според мен Simple Smile

# 424
  • София
Аз съм много "ЗА" имената на децата да си имат църковен празник или направо да са на светец.
Михаил е много хубаво име , а и има аналог в чужбина- което също е някакво значение. А най- важното е- на теб ти харесва.

# 425
И аз си бях харесала Калоян, Калин/а и Ивайла. Доколкото видях са доста често срещани. За мен идеалното ще е да е с българско звучене, но малко по-рядко срещано. Голямо мислене ще пада.
По въпроса с българските имена в чужбина, моят братовчед, който е израстнал в Германия се казва Златомир. И името му го произнасят галено "Слято" Simple Smile. На мен ми звучи много сладко.
И още една история, като се родила леля ми е било модерно името Людмила. Но явно не така популярно на село и като питали дядото как се казва внучката, той отговорил "Лингуринка ли беше..?!"  Mr. Green

# 426
За мен идеалното ще е да е с българско звучене, но малко по-рядко срещано ..............................................И още една история, като се родила леля ми е било модерно името Людмила. Но явно не така популярно на село и като питали дядото как се казва внучката, той отговорил "Лингуринка ли беше..?!"  Mr. Green
Моята свекърва, отива да черпи в работата за малкия син (Кардам) и радост, чудо - една колежка я пита "Как се казва бебето?" и тя в тоя миг  ooooh! - ами Аспарух ли беше newsm78, Кубрат ли беше...

# 427
Az li4no haresvam mihail.Kakvo ozna4ava imeto?

Михаил означава "който е като Бог", "божествен". Архангел Михаил е водач на Божиите армии, главният архангел, главният пазител на Рая и главен страж на Божия закон и затова е приет за светец-закрилник на войниците.
Мъжът ми се казва Михаил и името е еврейско,затова не си харесва името, а сина ми се казва Илия,също еврейско, както и други подобни имена - Данаил, Гавраил, Давид...
Според еврейската митология Михаил е ангела, който взема душите на хората и ги праща съответно в рая или ада.

# 428
Не еврейско,а библейско. Wink
Персонажите присъстват и в двете религии-християнство и юдаизъм. Simple Smile
Както и да е.

Най-любими за момченце са ми Самуил,Серафим Heart Eyes,Калоян.
За момиченце-Павела,Магдалена.
Харесвам и Моран,Мейра,Лейла,Зив.
Не се знае след години,като имам детенце,какви ще съм ги оплела. Joy Joy Joy

# 429
Ние живеем в чужбина,мъжът ми е американец и тъй като не смятам да се връщам в бг и още повече че и останали те имена на децата са чуждестранни въобще не съм и мислила за български имена.Имената на дъщеря ми тук са си съвсем в норма,не ми пука особено като дойдем на почивка в бг кой ще се учуди на такова име.И второто дете така ще си го кръстим,а и освен това лично аз никога не съм смятала да си кръщавам децата Марийка,Иван,Калоян,Петър и др.Ако живеех в България пак бих избрала интернационални имена от типа на Виктория,Ванеса,Ема,за момче обаче  вмомента не се сещам Winkкато се роди бебка номер 2 ще пиша как сме я кръстили.Е,то тези дни ще е

# 430
Ние живеем в чужбина,мъжът ми е американец и тъй като не смятам да се връщам в бг и още повече че и останали те имена на децата са чуждестранни въобще не съм и мислила за български имена.

Имам много познати със смесени бракове и децата им носят български имена. Въпрос на вкус и желание да се поддържа двуезичието. В тези семейства съответните  половинки говорят и български.
Разбира се има и обратния случай, когато с доста странни български фамилии има странно подбрани малки имена тип  "Ричард Груев".
Споделям наблюдения, въобще не ги съдя, всеки има право да си кръщава детето както иска.

# 431
КТВ това и аз съм го забелязвала българските деца(не от смесени семейства) да се казват с някави много странни имена и винаги ми е било ако не смешно,то поне странно,няма да казвам конкретни примери,тук и без това ги има в голямо количество изброени.Но пък и по същия начин лично аз като сложа българското име на детето до чуждестранна фамилия,пак ми звучи не по-малко странно.Въпреки че тук чесно толкова много нации са се наблъскали,че вече нищо не ти е чудно,например аз за съседи съм имала какви ли не,японци,руснаци,немци,французи,испанци,и някои от тях бяха смесени семейства,и много глупаво ми звучеше името Олеся Фокс hahahaимаше и още по-големи бисери,ама нейсе Wink

# 432
Съгласна съм, трябва да звучат хармонично. Все пак е добре да се съобразиш и с възможностите на роднините относно произнасяемостта им. 

# 433
Според мен името най-вече трябва да се съобрази със самото дете и средата, в която ще расте. Баба Златка (примерно) след 15-тия опит ще успее да каже Кайл (примерно), но за самия Кайл ще е по-важно съучениците и приятелите му да могат да му кажат името.

# 434
  • Sf
Точно Мария, Иван и Петър са абсолютно интернационални, много повече от Ванеса или Тифани.

Общи условия

Активация на акаунт