Важно - машина за хляб - 3 част !

  • 47 693
  • 535
  •   1
Отговори
# 255
  • Мнения: 11 607
Аз от известно време си търся от този хлаб със зеленчуци на Техра,но нещо не откривам-и в Билла го няма в Плевен. Confused

Метро, Валенце....със сигурност има.

# 256
  • София
  • Мнения: 10 211
Аз от известно време си търся от този хлаб със зеленчуци на Техра,но нещо не откривам-и в Билла го няма в Плевен. Confused

Метро, Валенце....със сигурност има.
Laughingостава и Метро да ни направят в Плевен.Аз обаче ще продължавам да търся.Иначе току що сложих да се меси тесто с всякакви подправки-рецепта ала Валя. Mr. GreenДа видим какво ще излезе.

# 257
  • Мнения: 1 144
Момичета, направих козунак с козуначената смес на Техра. Първият не се получи добре, стана малко сух и сбит, като спазих пропорциите точно. При втория опит се получи страхотно. Спазих рецептата написана на опаковката, но добавих 20 мл затоплено прясно мляко, в което разтворих маята. Задължително на кубче, не суха. Първият път пробвах със сухата, но не стана. При третия опит ще намажа козунака отгоре с жълтък и ще го поръся със захар, така ще изглежда по-"козуначен". Може и да го сплета, ако не ме домързи.

За аромат съм сложила ванилия и лимон от ампулките на д-р Йоткер, добавих и малко орехи (не смлени, а леко начукани) и сушени кайсии, нарязани (стана добре, малко по-екзотично отколкото със стафидите)
Ето снимката, да ви е сладко  Laughing



Последна редакция: сб, 21 юли 2007, 15:19 от Stella Maria

# 258
  • Мнения: 11 607
Валенце, сега ще започват да строят метро във велико Търново...Другото може да е при вас......

Мами, казвам ви чао! Да ви работят машинките със страшна сила и все хубави творения да излизат от там - вкусни и топли! Тръгваме на почивка и не се знае кога ще се видим....Бъдете здрави!

И за перфектен резултат - слагайте и доза любов във всичко!

# 259
  • Мнения: 784
  Някой правил ли е с машинката тутманик или някаква друга солена закуска? Нещо не откривам такава рецепта, а мъжа ми си поръча такова нещо .......

# 260
  • София
  • Мнения: 10 211
Ами аз съм правила хляб със сирене,кашкавал и чесън..и разни други подправки.Но рецепта нямам-слагах ги на око,омесвам в машината,правя на топчици и бам в печката.Резултат-чудесен. Peace

# 261
  • Мнения: 182
Здравейте и от мен! Аз се бях позагубила, защото бях малко на почивка, но вече съм на линия и имам въпрос. Значи - много трудно изкарвам хлябовете от формата (машината ми е Аляска) - има ли някаква тънкост или просто си е така - бъркалките директно си остават в хляба. Иначе досега не съм имала провал, всички хлебчета ми стават супер.

# 262
  • Мнения: 4 300
Днес ще е Денят, в който ще се пробвам за сефте за нещо по така. Ще правя хляб в кашкавал, маслини и подправки, дано да стане ooooh!

А незнайно защо във Фантастико пред нас от сума ти време все няма от козуначената смес на Техра. А в тая жега не ми се бъхти до друг магазин с количката. Козунакът ми явно ще почака.

# 263
AniKar, моята машина е Аляска и аз имах проблем със бъркалките.Сега правя следното : първо обливам с по една супена лъжица олио всяка бъркалка и после наливам течност, разбито  яйце, шупналата мая и всичко останало по рецепта. Ако искаш, опитай и ти този начин,за да кажеш своето мнение,защото може би аз си внушавам,че така е по - лесно да извадя хляба без бъркалки.
Аз не мога да свикна с долната кора,защото ми се струва дебела и жилава,но не знам какво да правя.

# 264
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 594
Аз снощи правих козунак с готовата смес на Техра. Резултата е относително добър, но може и по добре. Има конци, но не е пухкав (и аз не знам как да обясня), но става за ядене.  Laughing
Може би, следващия път ще сложа още вода, та белким стане най-накрая.

# 265
  • Мнения: 182
AniKar, моята машина е Аляска и аз имах проблем със бъркалките.Сега правя следното : първо обливам с по една супена лъжица олио всяка бъркалка и после наливам течност, разбито  яйце, шупналата мая и всичко останало по рецепта. Ако искаш, опитай и ти този начин,за да кажеш своето мнение,защото може би аз си внушавам,че така е по - лесно да извадя хляба без бъркалки.
Аз не мога да свикна с долната кора,защото ми се струва дебела и жилава,но не знам какво да правя.
И на мен това ми дойде на акъла - ще пробвам, пък дано стане по-лесно. А пък за кората - не знам newsm78  Аз пък искам по-препечена горна коричка Rolling Eyes

# 266
  • Мнения: 182
Предчувствам първия си провал! С ръжен хляб с ръженото брашно на Техра (не смеска). Тестото стана супер клисаво и лепнещо, ама вече е късно за каквото и да е - започна втасването  Cry А пък уж спазих рецептата точно както е на опаковката  newsm78

# 267
  • Варна
  • Мнения: 634
Искам да попитам момичетата от Варна от къде си купуват брашно на Техра???Знам че го продават в Била,но във Варна Била няма ,проверявах на няколко места,но не намерих никъде.

# 268
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 594
МЕТРО нали има във Варна? Там също продават брашна на ТЕХРА.  Peace

# 269
  • Мнения: 4 300
Ето го моя хляб от вчера, първи опит за бял хляб с маслини и кашкавал, стана невероятно вкусен:
http://images18.snimka.bg/003520734-big.jpg
http://images18.snimka.bg/003520736-big.jpg

Общи условия

Активация на акаунт