Важно - машина за хляб - 3 част !

• 47 673
  • 535
  •   1
Отговори
# 345
  • Стара Загора
Ще кажа разбира се.  Laughing

# 346
  • Стара Загора
Докладвам  Laughing
Мармалада (по скоро е конфитюр) стана много вкусен. И много добре изглежда.

Eто и снимката: ЦЪК

Последна редакция: пт, 03 авг 2007, 12:15 от Лалка

# 347
Здравейте момичета, имам нужда от вашата помощ. Моята машина за хляб е Shnaider и има 8 програми, но тъй като не мога да преведа коя за какво е ползвам само Basic-основната за хляб до сега. Иска ми се да пробвам и нещо ново, но... не смея да експериментирам. Ще помоля някоя мама-майсторка да ми преведе другите програми за какво са: 1. Basic, 2. Quick, 3. French, 4. Rapid, 5. Whole Wheat, 6. Cake, 7. Dough, 8. Bake
Благодаря!
P.P. Ако някой има същата машина и има възможност да сканира и изпрати преведената книжка към машината ще съм благодарна още повече. Моята е купена 2-ра употреба и нямаше нищо в кашона освен нея Sad а имам мерак да си я използвам ... за сега срещам затруднения.

Докладвам  Laughing
Мармалада (по скоро е конфитюр) стана много вкусен. И много добре изглежда.

Eто и снимката: ЦЪК
Лалка, сладкото изглежда прекрасно, личи му, че е и мн вкусно, поздравления

# 348
Ваня, ако не се появи преводач, ето един онлайн речник, който може да ти помогде с превода :

http://www.eurodict.koralsoft.com/

Аз със негова помощ си преведох програмите на моята ФИФ-ка.

Ех, ние сме на море и 10 дни вече не съм вкусвала домашно изпечено хлебче. Направо ми липсва моята "Ганка", както си я наричам на галено  Laughing.

# 349
Ще помоля някоя мама-майсторка да ми преведе другите програми за какво са: 1. Basic, 2. Quick, 3. French, 4. Rapid, 5. Whole Wheat, 6. Cake, 7. Dough, 8. Bake

Чак сега виждам въпроса. Всички машинки са на един принцип. Така че спокойно можеш да питаш за всичко.
Дали имат 3, или 15 програми - все едно. Виждам, че имаш 2 бързи програми. не им се доверявай много. Изпробвай "на сухо", така да се каже, дължината им и ако са под 2 часа, ги забрави. Бързата програма е с около час по-къса от нормалната, която от своя страна е около 3.20ч.
Ето и превода на програмите:
1. Basic/ Основна, нормална програма ( На нея можеш да правиш всичко - от хляб до козунак)
2. Quick/ Бърза (Горе ти обясних вече)
3. French/ Френски хляб
4. Rapid/ Супер бърза ( не я препоръчвам)
5. Whole Wheat/ Пълнозърнест хляб ( При мен тя е с предварително загряване, така че да не се стреснеш, че машинката не тръгва)
6. Cake/ Кекс (Аз я нямам, но предполагам, че е за тесто с бакпулвер, не с мая)
7. Dough/ Тесто ( Тук машинката прави тестото, то си и втасва в нея, но не го пече. Любима моя програма. Моята е 1.30ч)
8. Bake/ Печене или Допичане (1 час)

Ако имаш още въпроси, питай спокойно.

# 350
И да ви похваля Хрушчовото тесто. Вече го описах някъде, но усещането при работа с него е невероятно, все едно правите масажче на бебешко дупе. Меко, нежно, пухкаво.

Ето го след няколко часа в хладилника:

Ето малко проба с него:

Утре пак  Laughing

# 351
  • Стара Загора
Ухааа. Това няма да го показвам на мъжа ми  Mr. Green

# 352
А машинката читава ли е още  Laughing

Много е лесно това тесто. Правиш го - половин час, защото не втасва в машинката. Вадиш го, слагаш в тенджерка с капак. не увеличава много обема си, може би го удвоява. Сутринта вадиш и правиш. Джемма е правила кремвиршки с него. А, още едно предимство. пече се много бързо - 15-20 минути.
Ама е доста тежичко. Хапнах една сладка и имам чувството, че няма да огладнея в близките 10 дни  Laughing

# 353
  • София
Аз пък имам проблем с правенето на хляба и се надявам да ми помогнете да го разреша.от известно време-около седмица,нещо не ми става хляба-нито се надува като хората,нито коричката му е хубава,ронлива е,като го режа падат едни трохи...не е истина.Нищо не съм сменяла по рецептата,правя го както обикновенно.Днес реших,че може да е от живата мая,нещо да не е добра,правих със суха-същата работа-плачевен резултат.Сега смених и брашното-ползвах ОЛА,сега взех някакво на Ера Елит и в момента се меси пък да видим.и не мога да разбера къде е проблема...много се нервирам. Crossing Arms

# 354
Колко мая слагаш? И ан мен в жегите, ако не намаля маята, ми става едно голямо нищо.

# 355
Здравейте и от мен много яка тема чак сега се включвам,още съм на тема купуване на машина за хляб.Моля препоръчайте нещо на сносна цена ,че хляба много поскъпна.Извинявам се че не съм прочела цялата тема сигурно има какво да се научи ,ама е доста дълга.Мерси предварително.

# 356
  • София
Колко мая слагаш? И ан мен в жегите, ако не намаля маята, ми става едно голямо нищо.
Ще пробвам да намаля маята Confused
Здравейте и от мен много яка тема чак сега се включвам,още съм на тема купуване на машина за хляб.Моля препоръчайте нещо на сносна цена ,че хляба много поскъпна.Извинявам се че не съм прочела цялата тема сигурно има какво да се научи ,ама е доста дълга.Мерси предварително.
Май последно четох в темата за машини Северин от сайта на Бон Апети за около 80лв.Прегледай все пак темата,доста има написано! Peace

# 357
  • София

Вярно е, че темата е много дълга и е в 3 части, но относно това, какви са машините, трябва да се чете най-вече първата част. В следващите се обсъждат предимно рецепти и конкретни случаи. Това в случай, че искаш да си изградиш собствена представа.
Моето мнение е, (както тук ме посъветваха мен навремето) че всички машинки правят едно и също и то съпоставимо добре. Моята е ФИФ, техните цени (според споделеното тук и според моята памет) са между 25 и 80 лв!!!! Голяма разлика за една и съща (2 модела да бъдем точни) машинка, но това е - складове, магазини, различни градове... На подобна на горната граница цена са и Аляска, и сега по време на промоцията на БонАпети бяха и Clatronic и Severin. В по-горен ценови сегмент (над 100 лв) са Moulinex и Severin по магазините.
Успешен избор.

# 358
  • Стара Загора
И да ви похваля Хрушчовото тесто. Вече го описах някъде, но усещането при работа с него е невероятно, все едно правите масажче на бебешко дупе. Меко, нежно, пухкаво.

Ето го след няколко часа в хладилника:

Ето малко проба с него:

Утре пак  Laughing
Cathie  дали можеш да напишеш рецептата за това тесто че вече и аз не зная   къде да ровя да я търся .

# 359
  • Стара Загора
Kраси, ЕТО ти темата за тестото.  И аз мисля да го пробвам тези дни.

П.С. Днес масих с машината само тесто. Не се включват реотаните на моята. Само си меси. (това по повод онзиденшния ни разговор). Да не си пуснала някоя друга програма. Аз пуснах на 9.

Cathie , здрава е машинката. Обаче мармалада като изстина се появи леко горчив вкус. Нещо не е както трябва. А ги обелих портокалите. Ще опитам още веднъж, но ще изкисна портокалите поне 2 дни в студена вода с надупчена кора по съвет на съфорумка.

Общи условия

Активация на акаунт