Мнения на Birdie 2

• 234 141
  • 2 529
  •   1
Отговори
# 45
Според мен е от половите органи.

Не беше ходила по голяма нужда. Цветът на кръвта беше нормален, а не ръждив, ако това има значение. Като от рана.
Проследете за нова поява...

# 46
Здравейте Бърди! Пак искам да се консултирам с  вас.  Миналата седмица след остър тонзилит и прием на макропен синът ми уж се оправи. Интересно ми беше, че по антибиограма Макропена беше резистентен, но лекарят каза, че действа. Възможно ли е това?
От събота пак започна да вдига температура, лимфните му възли са много подути, има гнойни налепи по едната сливица и му се гади. Има температура 38 и кашли сутрин - влажна кашлица. Какво да правим? Как да се лекуваме? Дали е вирусна или бактериална инфекцията? Утре ще ходим на лекар, но до тогава какво ще ми препоръчате?
Предварително благодаря!
Около 40-60% от Стрептококите не са чувствителни на Макролидни антибиотици (Кларицид, Макропен, Азатрил).
Ако пък и посявката го показва, излишно е изобщо да се изписват.

Най-коректното е да се обадите на педиатъра, да го прегледа и да изпише нужното.
Ако е за АБ състоянието, Цефзил, Дурацеф или Аугментин са добър избор. Не Оспамокс!
7-10 дневна продължителност на лечението!

# 47
Според мен е от половите органи.

Не беше ходила по голяма нужда. Цветът на кръвта беше нормален, а не ръждив, ако това има значение. Като от рана.
Проследете за нова поява...

Това правя! Ако има нещо, пак ще пиша!
Благодаря, докторе!

# 48
 Здравейте!
 по съвет на другите мами копирам поста от темата ми за да ми помогнете

Дъщеричката ми получи доста странен обрив в началото на месеца. Бяхме на гости на родителите на мъжа ми във Враца. Там въведох в менюто на малката домашно козе сирене. Тя ядеше купешко краве от около три седмици но не редовно. Две седмици след като започна да яде козе сирене започна да се прищи в зоната на долния ластик на памперса на меката част на бедърцето. Реших, че е от новата марка памперси и след ден пак започнах да и слагам от тези, които обикновено ползваме и не е имала обриви от тях никога. Но петънцата продължиха да се появяват и то все повече. Странното е, че се появяват само по крайниците а по коремчето и гърба - не. Моника се разболя от летния грип с повръщане, температура и разстройство но врачанската педиатърка, която викнахме по спешност постави диагноза хранително отравяне и назначи диета с Милумил НА25 с вкус на моркови. Моника преди това пиеше Нутрилон2 и никога не сме имали проблем с него. Петната обаче се засилиха и цялото тяло на детето се покри с обриви и на следващият ден по спешност отидохме в Бърза помощ и там и биха инжекция  Урбазон. Обрива утихна за деня но на следващия ден пак започнаха да се появяват малките червени петънца, които постепенно се разливаха до големината на стотинка и се сливаха едно с друго. Отигохме на алерголог, пак във Враца, др.Павлова, която е ученичка на стария др.Мустаков и всички я възхваляват. Тя ни чете лекция два часа и накрая каза, че детето е направило алергичен шок от козето сирене. #Crazy newsm78
 Назначи лечение със сиропа за алергии Ериус, Дехидрокортизон на хапчета по схема и диета. Моника вече две седмици хапва само безмлечни каши в които добавям по малко пюре от тиква или ябълки и пие Фризосой. Гладна е като вълк милата но това е положението.
 И ето, че днес пак се появиха петънца!!!!!!
Дали е възможно да има алергия към насекоми, комари и бълхи? Защото вчера видях как един комар сочно я хапна а когато получи обривите във Враца намерихме бълха в легълцето и?
 Дали трябва да я заведа на кожен лекар и къде в София има такъв за деца?
 Прилагам снимки за да видите обривите и благодаря предварително bouquet

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=153635&photo=5
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=153635&photo=1
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=153635&photo=6

# 49
От вчера се появиха пъпки по вратлето и надолу до гърдите на малкия,до преди малко мислех 4е го е нахапала някоя бълха....слетобяд като се събуди имаше и до коляното,пак си рекох,4е вероятно е бълха понеже бяхме на село.....Сега след като го изкъпах му избиха още по ръцете на долу,по-гръб4ето има две три пъпки,на кра4етата до кокалчетата,а най-интересното,което ме наведе на мъсълта,че може би е шарка,4е има и между пръстите на ръцете

# 50
@monita911

Може ли да напишете сега с какво я храните?  голяма каша е станала... Sad
С какво я хранехте преди? малко по-подробно...
Защо Фризосой??

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=153635&photo=5
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=153635&photo=1
На тези снимки има този "дантелен екзантем" (обрив). Има ли по краищата му дребни бели люспички (лющене), като края е повдигнат (има ръбче, като че ли)?

Освен по краката, има ли на други места обрив??
След Фризосой обостряне??

Последна редакция: нд, 15 юли 2007, 23:07 от Birdie

# 51
@Йо

Това се покрива с картината на масивно нахапано от комари и/или бълхи и/или дървеници.
Особено ако няма температура и/или други симптоми.

п.с. тестисите на детето се напипват добре в торбичките, нали? особено десния? в ляво е без херния и просто тестиса е по-високо?

# 52
утре мисля да го заведа на лекар,ще видим дали ще има още....

п.п.за тестисите,да десния си е на мястото от както се роди,но левия от два месеца запо4на да слиза на долу...Бяха му насро4или операция на 28 юни в пирогов,но като отидохме Бранков каза,да из4акаме още 2-3 месеца...можело да се размине...

# 53
Здравейте и благодаря за бързия отговор  bouquet
 Моника е захранена в началото на 5-ти месец със зеленчукови пюрета, в 6-ти с плодови и каши, като от време на време в зеленчуковото на обяд започнах да слагам сиренце. С навършването на 7 месеца захраних и с месни пюрета - пиле и пуешко. Започнах да редувам през ден за обяд месно пюре или зеленчуково със сирене. Режима и беше следния :
 1.Сутрин към 8.00ч. АМ Нутрилон- изпиваше около 160-170мл.
 2. Малка закуска към 10-10.30ч. - плодово пюре или пасиран банан( от плодовете е опитвала банан, ябълка, круша и сладка тиква и ги харесва на пюре а сурови не)
 3. Обяда към 12-12.30ч. Месно пюре или зеленчуково с малко сирене
 4. Към 16.30-17ч. Плодова каша - ЛЮБИМАТА!!! хапва около 180гр.
 5. Малка вечерна плодова комбинация към 19-19.30ч. - около 100гр
 6. 21ч. АМ колкото и се пие, обикновено към 160мл.
 Никога не сме имали проблем с храните, само това, че не харесва особено плодовете в суров вид и не пие сокове. Вода зорлем успявам да я накарам да пийне в чист вид, на ден да и се събере към 150мл.
 Теглото на Моника преди боледуването беше към 7.500кг. при ръст 71см
 при боледуването от грипа с повръщане и разстройство беше видимо отслабнала но сега заради диетата на безмлечни каши и соево мляко бухна малко и е 8кг.
  А обривите са само като петна, нямат лющещи се участъци нито правят коричка. Само се появяват като малко червеничко петно и почват да се разливат до рамер на малка стотинка
 Снимките са направени точно преди Урбазона а след Фризосой няма обостряне, имаше обостряне слем МилумилНА25 с вкус на моркови  но той беше даван преди Урбазона и Фризосой

Последна редакция: нд, 15 юли 2007, 23:30 от monita911

# 54
утре мисля да го заведа на лекар,ще видим дали ще има още....

п.п.за тестисите,да десния си е на мястото от както се роди,но левия от два месеца запо4на да слиза на долу...Бяха му насро4или операция на 28 юни в пирогов,но като отидохме Бранков каза,да из4акаме още 2-3 месеца...можело да се размине...
Направете УЗ моля-казва истината веднага!

# 55
Здравейте и благодаря за бързия отговор  bouquet
 Моника е захранена в началото на 5-ти месец със зеленчукови пюрета, в 6-ти с плодови и каши, като от време на време в зеленчуковото на обяд започнах да слагам сиренце. С навършването на 7 месеца захраних и с месни пюрета - пиле и пуешко. Започнах да редувам през ден за обяд месно пюре или зеленчуково със сирене. Режима и беше следния :
 1.Сутрин към 8.00ч. АМ Нутрилон- изпиваше около 160-170мл.
 2. Малка закуска към 10-10.30ч. - плодово пюре или пасиран банан( от плодовете е опитвала банан, ябълка, круша и сладка тиква и ги харесва на пюре а сурови не)
 3. Обяда към 12-12.30ч. Месно пюре или зеленчуково с малко сирене
 4. Към 16.30-17ч. Плодова каша - ЛЮБИМАТА!!! хапва около 180гр.
 5. Малка вечерна плодова комбинация към 19-19.30ч. - около 100гр
 6. 21ч. АМ колкото и се пие, обикновено към 160мл.
 Никога не сме имали проблем с храните, само това, че не харесва особено плодовете в суров вид и не пие сокове. Вода зорлем успявам да я накарам да пийне в чист вид, на ден да и се събере към 150мл.
 Теглото на Моника преди боледуването беше към 7.500кг. при ръст 71см
 при боледуването от грипа с повръщане и разстройство беше видимо отслабнала но сега заради диетата на безмлечни каши и соево мляко бухна малко и е 8кг.
  А обривите са само като петна, нямат лющещи се участъци нито правят коричка. Само се появяват като малко червеничко петно и почват да се разливат до рамер на малка стотинка
Сега какво хапва след всичките перипетии?
След фризосой има ли влошаване? Защо го дадохте това мляко?

# 56
Фризосой го предписа алерголожката.
 Сега сутрин хапва от него и го харесва - 180мл.
 към 10ч. малката и закуска е пшеничена каша с плодово пюре
 за обяд и давам зърнена каша на Блевит с добавено пюре от тиква, защото и е любимо и поне малко да овкуся кашата - хапва с апетит 180гр.
 следобед хапва безмлечна бананова каша Беби с Фризосой - 180гр.
 към 19ч. хапва 100гр. пшеничена каша с плодово пюре или кашата на Нестле с рожкови пак смесена с плодово пюре
 21ч. - 180мл. Фризосой
 Сутрин преди първото мляко и давам 0.7кубика сироп Ериус и вечер преди последното мляко пак толкова - това е изписано пак от алерголожката.
 Тези дни свекърва ми е на гости в нас и понеже се пада така, че тя храни малката сутрин и вечер и забравила 2 дни да и дава сиропа. Аз вчера за обяд добавих 3 супени лъжици в обедната каша на Моника пюре на Сънвал от сладка тиква, ориз и пиле - процента на месото е 8% в това пюре. И ето, че днес пак се появиха малко петънца. И сега не мога обективно да преценя дали уртикарията още се чисти заради това, че е спрян за малко сиропа(понеже сега преди вечерното мляко отново почнахме да го даваме) или отново сме възбудили обрива с белтъка от пилето на обяд вчера...

# 57
Здравейте, Birdie! Имам питане относно синът на моя приятелка. Поддържаше висока температура 4 дни и заедно с това се появи и обрив по кожата на цялото тяло, болки в коремната област и накрая детето нямаше сили да стане. След ходене на поне 8 лекаря и Антибиотик се установи какво е -  пурпурата на Хенох - Шонлайн. Тя беше много притеснена, защото след влизането в болница температурата продължаваше и така се събраха 8 дни. Сега температура почти няма, обрива изчезва, но искам да попитам лечима ли е тази болест, възможно ли е да се възвърне. Лекарите не казват много. Изобщо как ще се развива детето за в бъдеще? Трябва ли да спазва диета? Благодаря Ви!

# 58
Фризосой го предписа алерголожката.
 Сега сутрин хапва от него и го харесва - 180мл.
 към 10ч. малката и закуска е пшеничена каша с плодово пюре
 за обяд и давам зърнена каша на Блевит с добавено пюре от тиква, защото и е любимо и поне малко да овкуся кашата - хапва с апетит 180гр.
 следобед хапва безмлечна бананова каша Беби с Фризосой - 180гр.
 към 19ч. хапва 100гр. пшеничена каша с плодово пюре или кашата на Нестле с рожкови пак смесена с плодово пюре
 21ч. - 180мл. Фризосой
 Сутрин преди първото мляко и давам 0.7кубика сироп Ериус и вечер преди последното мляко пак толкова - това е изписано пак от алерголожката.
 Тези дни свекърва ми е на гости в нас и понеже се пада така, че тя храни малката сутрин и вечер и забравила 2 дни да и дава сиропа. Аз вчера за обяд добавих 3 супени лъжици в обедната каша на Моника пюре на Сънвал от сладка тиква, ориз и пиле - процента на месото е 8% в това пюре. И ето, че днес пак се появиха малко петънца. И сега не мога обективно да преценя дали уртикарията още се чисти заради това, че е спрян за малко сиропа(понеже сега преди вечерното мляко отново почнахме да го даваме) или отново сме възбудили обрива с белтъка от пилето на обяд вчера...
От Фризосой и Нутрилон, кое повече харесва?
Има ли обриви по тялото??

Моето мнение е следното:
Според мен се касае за алергична реакция към някоя от многобройните каши на прах или храни, които давате. Дали е АБКМ? Едва ли с изява от 8 месец и никакви проблеми досега.

*Без РАСТ тест, или обширни данни за АБКМ, да се почва соево мляко е неправилно. Сега да направите РАСТ тест е недостоверно до известна степен, поради соевото мляко.
*Храненето на детето е пълно с каши и с неподходящи неща, а това не е правилно и много затруднява да разберете от какво са обривите.
*храните са въвеждани хаотично и без плавност. Козе, краве сирене не е добре да давате до около 10-11 месеца. Аз лично тиква изобщо не давам до годинка.

Моето предложение е:

*да оставите детето само на Фризосой +  един плод (по избор-круша може или ябълка->> в 16-17-18).
*да говорите за смяна на Фризосой с нормално АМ или поне с ХА мляко в къси срокове.
*след 5-6 дена само на мляко може да се въведат картоф+морковче (ако морковчето е проблем-тиквичка-не мисля че обострянето от Милумил се дължи на моркова) в 12-13-14 и да започнете "на чисто" само с домашно готвена храна без никакви каши на прах или бурканчета. Особено без Блевит!
*не мисля че има нужда от хранене в 10 сутринта или в 19 часа. 4 до 5 хранения в тази възраст са напълно достатъчни.
*Обривите може да се купират със Зиртек- Аериус не се дава в тази възраст и в тези смешни дози.
*предлагам също да направите посявка на носен и фарингеален секрет. Понякога Мораксела в носен секрет дава такива по вид обриви...като тип (вид) реакция към микроба.

Запазвам си известни резерви за някои от обривите по краката и ръцете, които ми се струват гъбичкови (със Стафилокок)-те най-често се причиняват от обилно мокрене при миене... но за да го разберете това, тези обриви трябва от близо да се гледат с лупа.

Последна редакция: пн, 16 юли 2007, 01:26 от Birdie

# 59
Здравейте, Birdie! Имам питане относно синът на моя приятелка. Поддържаше висока температура 4 дни и заедно с това се появи и обрив по кожата на цялото тяло, болки в коремната област и накрая детето нямаше сили да стане. След ходене на поне 8 лекаря и Антибиотик се установи какво е -  пурпурата на Хенох - Шонлайн. Тя беше много притеснена, защото след влизането в болница температурата продължаваше и така се събраха 8 дни. Сега температура почти няма, обрива изчезва, но искам да попитам лечима ли е тази болест, възможно ли е да се възвърне. Лекарите не казват много. Изобщо как ще се развива детето за в бъдеще? Трябва ли да спазва диета? Благодаря Ви!
Отговора зависи от диагнозата.
На каква възраст е детето?
Какъв бе обрива по характер, вид?

Общи условия

Активация на акаунт