На планина или на море, пазете се - пристига НОЕМВРИйското дете!!!

• 9 055
  • 281
  •   1
Отговори
# 15
Дени,както винаги страхотно си направила темата.Весело изкарване и лек път на всички който заминават днес.Утре и аз ще кача снимки на Поли вече на 8 месеца,че сега апарата не е при мен.

# 16
Сварих чудна супа и я смлях в блендера!!! Днес за първи път ще ядем едно и също и тримата!
Това го пиша, просто да се разпиша в новата тема...
Всичко най хубаво от нааас!!!!   bouquet

# 17
Сварих чудна супа и я смлях в блендера!!! Днес за първи път ще ядем едно и също и тримата!
Това го пиша, просто да се разпиша в новата тема...
Всичко най хубаво от нааас!!!!   bouquet

Да ви е сладко Grinning

Габи следобед смъкна Т и ходихме при педи, каза, че не сме обезводнени и няма страшно .. дано!!!! Само, че като се върнахме пак вдигна Т детето,дадох и Нурофен(който действа много по-добре от Панадол-а междудругото) и сега малката спи.
Добре, че все още се кърмим и имам кърма, та удържаме фронта.

# 18
За съжаление това с разстройството си е вирус- ние го изкарахме всички в къщи (без Неда слава Богу). Потвърждавам, че Вомитусхил много помага при повръщане- и на Ран, и на Мария им дадохме само по веднъж и веднага спряха да поръщат, а до преди това- положението беше страшно- карахме ги да пият глюкоза, за да не се обезводнят. ПРи нас чаят от шипки действа безотказно затягащо, но давам и ентерол- дано не ви е пипнал тоя вирус....

Деничка, купи ХАломила- ще му подейства на детето добре

Клю, за зъбите- не се притеснявай- ще се съберат като израстват другите зъби. Ето ти едно доказателство - Ран с 2 зъба Ран с идеална усмивка

Рени, виж чл. 49- ал. 3 от Кодекса за социално осигуряване-  (Изм. - ДВ, бр. 104 от 2005 г., в сила от 1.01.2006 г., предишна ал. 2 - бр. 68 от 2006 г., изм., бр. 105 от 2006 г.) Когато лицето е осигурено на повече от едно основание, общият размер на дневното парично обезщетение не може да бъде по-малък от минималната дневна работна заплата, установена за страната.

Последна редакция: пт, 13 юли 2007, 21:54 от Цветина

# 19
Привет!
Клюки тази седмица в Бон апетит в сряда даваха рецепта точно за оризова вода и за супичка от морков при разтройство. Оризовата вода се приготвяла като се вари 1 супена лъжица ориз 10 минути , прецежда се и се долива до 500 мл преварена вода. Супата не я дочаках, че излязохме на разходка. Също каза да се дава чай от шипки или преварена вода с 3 % захар. дано ти помогне това.
Иначе заглавието на темичката е супер  smile3501
Само с хубави новини да я пълним!

# 20
КЛЮКИ БЛАГОДАРСКО ЧЕ НИ СВЕТНА ЗА НАМАЛЕНИЕТО ВЪВ ФОКС БЕБЕ!!!  bouquet

Ето с какво се сдоби Дани днес Hug http://www.snimka.bg/album.php?album_id=58921&photo=127
 http://www.snimka.bg/album.php?album_id=58921&photo=128   http://www.snimka.bg/album.php?album_id=58921&photo=133

Проходилката е отпреди месец....просто да се похваля, че чудна работа ни върши - поне за 15 минути Дани е спокоен...после....

ДАНО проблемите на бебетата да изчезнат яко дим Peace!!!!

ПАК ПРОБЛЯСВА НАДЕЖДА ЗА МЕН..има вероятност шефа на мъжа ми да му даде отпуска и ще ХОДИМ НА МОРЕ ИЛИ НА ПЛАНИНА

Последна редакция: пт, 13 юли 2007, 23:25 от Кaril

# 21
Привет и от мен!

Аз съм тотално изнервена и омаломощена  Close  Tired Моята зверюга не спира да пищи, да се дере и да мрънка по цял ден.Е, направо не знам вече, нищо не й харесва, седи и си мрънка, което преминава в истеричен рев.Сутринта стигнахме до там кумата ми да я вземе с количката да я разхожда, за да заспи, защото отново пищеше и ревеше и почти ме докара до нервна криза, след като снощи ставах поне 4 пъти да й давам вода и биба  Rolling Eyes НЕ ми дава да ям, като седна на заведение, защото почва да пищи лудо и да вика и на мен ми става неудобно от останалите клиенти  Embarassed Да не говорим, как ми се изправя косата, като започнем да се храним.Т'ва е ... хвалих се преди месеци, че хапва добре, а сега е направо ужас.Вече и попарата си не иска, изяжда по половин пюре, а от големите бурканчета 1/3.Стисва устата и край.Преди като я разсмея и при отворена уста и бутах лъжиците, ама сега захитря, че така правя и се смее със стисната уста или като види лъжицата и моментално я стисва.Единствено вечер си изпива млякото с каша.
Наоплаках ви се, ама не издържах.

Рени, разбирам те мила.Аз през деня я приспивам легнала до мен на спалнята и и хващам ръцете, щото докато са свободни не спира да пипа и се разсейва.С другата ръка я потупвам лекичко по гръбчето и тя се унася.Неизменна част от програмата е "Пеят, скачат палците" и "Зайченцето бяло"  Mr. Green

Честито на всички празнували тези дни!

Верче, ще ни липсваш.  Hug Весело изкарване!
Дени, и на вас приятно изкарване и хубаво да си починеш  Hug

За кухнята...ние сме записани до нас за септември.Записах я още миналия месец.Искат само 9 бурканчета и бележка от педито, че няма алергии.

Желая на всички болнички да оздравяват бързо  Praynig

Много съм сдухана, момичета  Sad Не ми се пише повече, но много ви обичам  Hug Отивам да си рева в дупката, в която пак съм паднала, ама се надявам да е временно.

Лека нощ и дано мъниците ви спикат  Praynig

# 22
Лайтблу, и Дани беше така ...сега би ме разбрала какво съм имала впредвид оплаквайки ви се.... Cryсъщата работа....Сега е по-спокоен, според мен децата сто пъти ще се променят докато мааалко поотраснат. Същите сме със стискането на зъби и с ходенето по кръчми. Напоследък ПУ ПУ ПУ седи мирен като с баща му ядем в ресторанта НО В СТОЛЧЕТО ЗА КОЛА КАТО СЪМ САМА С НЕГО и КАРАМ Е АД!!! моли се това да не те сполети, че по-лошо нЕма!!! като почне да се дере, ама с рев, рев, рев....неможе да се кара при такива условия, пък нали е отзад зад шофьорската седалка....ти да се обърна, нито да спра, нито да го турна отпред до мен... newsm78Така че има и по-лош момент Tired

РЕНИ, същите сме ..Дани се върти като пумпал, колкото и да му се спи...да не говорим, че за разлика от вашите деца моето се ЧЕШЕ, нали още има рана на ръката..ОБАЧЕ АЗ МУ ДАВАМ ВИНАГИ НЕКВА ДРЕБНА ИГРАЧКА, лека гризка или една от ония силиконовите гривни \антирак\ на баща му..той си я премята, аз му пускам пеещата камбанка, затварям вратата ...Често след малко се чува рев по бебефона, и нещата се повтарят и повтарят, докато камбаната не загрее Joy

# 23
# 24
 1countingsheep

Hug лека нощ момичета

# 25
леле, какво става с ноемврийчетата ни - еднакви оплаквания едновременно. Tired 
Ники вече си отваря устата с охота само като му подавам нещо с пръсти - тогава знае, че ще пробва човешка храна /доматче, плодче/, а иначе - стисната уста и скорострелно въртене на главата. Thinking Приспиването ни отдавна е по глезения начин през деня - в количката или на ръце /като стискам  неговите/, вечер /евентуално/ на гърдата.... чудо! Карил, Ники си мечтая да дойде времето да заспи сам, душо....па макар и с рев.        А за прословутото ни НЕпиене на вода и сокчета отдавна ви се оплаквам... ooooh! Пийва по няколко глътки от капачката на шишето, с останалото се олива...и това е. Thinking
Ради, Рени, стискам палци да намерите начин за "укротяване на опърничавите, и да споделите опит! И на нас приспивната ни песен още от батково време е "Зайченцето бяло" и "Мила моя мамо"
Хубаво изкарване на пътешестващите Дени и Верчето!
И аз ще предприема авантюра за седмица - заминавам при прабабата ни с момченцата ми и братовчедите им /10г и 16 г/. Те са големички и добрички, уж, надявам се да издържа! А ако си почина, би било чудесно!
Целувки и...ви желая поспаливи ,добри, кротки  и ящни дечица!
Ще ми липсвате! Heart Eyes

Последна редакция: сб, 14 юли 2007, 00:26 от Vesseto s

# 26
Хм, аз съм решила да не се оплаквам ако не спя нощем, ами да се хваля, ако някоя нощ спя, че, вече съм досадна сама на себе си  Sunglasses.
Моят Данни чат пат се лъже да заспива сам, САМО за дневното спане- за нощното е голяма борба и ако го оставя сам се дере и пощръклява... та е гушкане, цицане, четене на книжлета... уф! Рядко се отрязва вечер сам, и то само ако не му е бил достатъчно дневния сън и е къпан, евентуално.
Мога да се похваля че моят Хубавец вече 3 дни подред изпива по 120мл вода или сок почти на едно пиене, благодарение на което предполагам, вече не ака барабонки, ами меки пупу-та- но и със шишето ми беше голяма борба- в крайна сметка вече е време да пие от чашка с накрайник, а той едва сега вдена за какво служи биберона... В тоя ред на мисли- от свеки пие формула от шише, ако не ме вижда мен наоколо (слушайте Цвети, права е!!!)... ама от баща си не щеше, или може би ние не сме били достатъчно настоятелни... ммм така...
Днес ни пристигна драгоценното гърне Бейбибьорн, ама като го сложих преди да заспи- рева и не му хареса, утре пак ще го пробвам за малко...
Хайде спирам да ги редя тука, че сме будни и бучим от креватчето!!!!

# 27
Аз като си помисля и май нямам особено глеми проблеми с приспиването- естествено, не заспива сама- само ако е в количката- взимам я на ръце когато вече съвсем се е изтощила, малко й пея, люшкам я и заспива. Напоследък обича да заспива на корема ми. Ако обаче е много нервна и не става с друго я слагам в кошницата за кола и  люшкам, но трябва да не е на пода, а във въздуха. Тежи, ама...

Ради, всичко е на периоди- скоро и този ще премине- аз също като Карил давам хляб като седнем в заведението, защото иначе пищи. Не е гладна, но й се яде - вижда маса и иска нещо от нея.

Карил, защо не го возиш детето на предната седалка до теб- доказано е, че най - безопасното място за кошницата е на седалката до шофьора, но с изключена въздушна възглавница. Аз вчера щях да пиша на Злати, че не е нужно да се гърчи с двете деца отзад- ние правим така- Неда е на предната седалка, Ран в стола отзад и аз до него. Живот и здраве като преместим и Неда в стол мама ще си пътува отпред при тати като бял човек

# 28
ДОбро утро момичета!!!

Цвети, за първи път чувам, че най -безопасно е отпред да детето. СИГУрна ли си..Аз нямам еърбег, в такъв случай ако ме спрат полицаи...Нали деца до 14 или до 12 \не помня вече\ не бива да се возят отпред
newsm78ЛЕЛЕ, моля ви се проверете със сигурност да знам, а не да се мъча...ООО ЦВЕТИ ти нали сега това го учи бе жена....АКО е така ще го слагам отпред Hug
За психо-развитието да споделим, ....какво правят \казват\ вашите беборани?? Дани отдавна прави "боц"\що учене беше Tired\, сега като питам "Дани добро дете ли е?" и той върти глава утвърдително, като е на кеф маха с ръка за "Здравеееей" и "Чаоо"Казва ба-ба, ка-ке, рядко ВЕЧЕ "ма-ма", чат пат "де-де". Приспива се, тананикайки си както го правя аз.- "ъъъ-ъ-ъъъ" Mr. Green, пали и гаси лампата, като минем\носейки го\ покрай ключа. Запали я и поглежда нагоре..После се чуди, че спира да свети..Мисля че почва да прави връзка между причина и последствия...ДАНО по-бързо да я направи, че често като не му се яде посяга да удари лъжичката с пюре, вчера отхвърча всичко върху мен и по дивана, аз го тупнах леко по ръчичката и му казах .- НЕеее!! . Странно той НЕ зарева! До една година детето трябва да се научи, \да му се казва\ на непозволените неща НЕ! това поне го четох в един учебник, пък и Спок го пише-.

Последна редакция: сб, 14 юли 2007, 08:43 от Кaril

# 29
    Чл. 133.
      (2) (Изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Превозването на деца до 12-годишна възраст е
забранено на задната седалка на мотоциклет или мотопед и на предната седалка на лек
автомобил, освен ако за детето е поставена допълнителна специална седалка.

Карил, в Закона не  го пише, но даваха и по новините и на кръстовищата раздаваха листовки, че ако е изключен еърбека най- безопасно за бебето е на предната седалка до шофьора- ние отдавна си я возим така- иначе няма събиране- полицаи са ни спирали и не е имало проблем

Общи условия

Активация на акаунт