На планина или на море, пазете се - пристига НОЕМВРИйското дете!!!

• 9 051
  • 281
  •   1
Отговори
# 30
Привет!  Tired

По физиономията ми познайте колко съм спала снощи  Sick

Карил, аз също возя Теа отпред до мен, но с гръб на движението.Не мисля, че иначе е по-безопасно, ако бебо реве и изнервя мама, докато шофира.Като е до мен ме вижда и не реве  Peace Мисля, че може отпред, но само в кошница и с гръб към движението.
Карил, Цвети, и аз давам било бисквитка, било хлебче докато хапваме по заведенията, но много бързо губи интерес и пак започва да вика.И Теа като Дани е много обидена, като й бръкна в устата да извадя половината бисквита, която си е навряла и ще се задави.Минава й само, ако й дам нова цяла бисквитка.Абе, това бебетата с висше образование се раждат в днешно време  Wink

Благодаря за подкрепата на Карил, Веси и ЦветиHug

Приятен ден на всички!   bouquet

Последна редакция: сб, 14 юли 2007, 12:19 от lightblue

# 31
Party Party PartyМЕРСИ МЕРСИ МЕРСИ!!!! Ще го возя отпред, едва ли ще реве ако е до мен!!!УРААААААААААААААААААААА Добре че ви питах, колко ли щях да се мъча....

# 32
  • София
Момичета, здравейте  Hug не съм писала от сто години, защото съм във Варна при мама и нямам нет... Затъжила съм се за вас и ми стана мъчно като прочетох, че пак има болнички, ама явно така ще е работата...
Карил, и аз возя понякога едната госпожица на предната седалка, но само ако има някой при другата на задната. Иначе двете се научиха да се возят сами на задната, но в началото много мрънкаха. Това, което помага при нас е да им пея - ако говоря не върши работа, трябва да пея... няма да ти кажа как ме гледат другите шофьори с тези отворени прозорци  Embarassed  Joy
Варненки, ако ме видите в Морската, свиркайте - аз съм с тъмносиня количка, двойна  Laughing на Хаук, с две пораснали русолеви буби с мнооого малко коса (за разлика от майка си, която е с дълга светла коса, която няма време да постриже). Ще се радвам да се видим на живо, ама аз съм мого лош физиономист и не мога позная на живо някого, когото съм виждала само на снимка  Embarassed

# 33
   Карил-честито за покупките-страхотни са ,ето и нашите:
     http://images18.snimka.bg/003436406-big.jpg
      http://images18.snimka.bg/003436407-big.jpg
      http://images18.snimka.bg/003436408-big.jpg
     http://images18.snimka.bg/003436409-big.jpg
      http://images18.snimka.bg/003436411-big.jpg
   Лаитблу-миличка напълно ти съчувствам-и Ивко като е крив едва го издържам -дори съм му повишавала тон.Незнам какво ти е мнението за леене на коршум ,ама Теа е толкова сладка и сигурно постоянно и се радват,та можеби има нужда от едно баеене.Миеш ли и очичките като се преберете?
    Ивиче аз на тебе разчитах за тестото ама ти само на бегом минаваш от тук? smile3540
    Цвети,Софкобофко ,Благодаря ви за отговорите по-въпроса ми за зъбчетата newsm47
 ИВКО НЯМА РАЗТРОИСТВО  СЛАВА БОГУ-явно е било от зъбчето,което блесна вчера,но благодаря и на мамите дали ми рецептата за оризовата вода newsm51
     Есма мила ми то ставаме голям отбор във Варна-дай тел ако искаш на лични!
    Ох прекалих......цунки

# 34
Да си похваля и аз чадото, че стана на 8 месеца вчера:) И честитки на другарчетата му:)

За колата и столчетата:
Докато беше с кошница Сашко го слагах отпред при мен, с гръб към движението - давах му биба и каквото си поиска докато карам.
Но от 2 седмици сме със столче и съм го сложила зад мен - малко е неудобно. Не знам дали да не го преместя на другата страна, че да ми е по-лесно на задръстване да му давам вода или да го гледам. Иначе през облегалката за врата му правя някакви смешки като спрем, вярно че и нас ни гледат странно хората от другите коли като пея и се усмихвам и всякакви муцки му правя за да не реве.. ама няма начин Simple Smile

# 35
Лайтблу, разбирам те и си представям как се чувстваш с малката, но сега когато Габи е болничка и с температура, детето като парцал отпуснато и си мисля, че важното е да ти е здраво детето, пък тези неща за които разкаваш ще отминат. Не се нервирай и този период ще отмине.
Ние снощи ходихме на спешен, тъй като пак се покачи Т и ни изписаха някакъв илач, който не е антибиотик и така спахме цялата нощ. Днес няма Т, но пак ака някакви гадории, но се надявам и това да се изчисти. И пак да кажа, от кърменето по-убаво нема наистина, благодарение на кърмата спряхме нещата там, докъдето бяха стигнали.

Есма, съжалявам, че няма да можем да се видим тези дни. Излизаме по малко в близките градинки засега. Вие докога сте тук?? Момичета, Роня са в Каварна, ние болни ... ади да идват по хубави дни и да се съберем наистина много ще бъде хубаво!!!

Клю, радвам се за вас  Hug

Днес Габи пи от чаша - имаме една порецалонова купичка, в която й бъркам пюрето и от нея пи днес от сокчето на Хипп против разтсройство и повръщане. Мноо й хареса да пие от купичката,а сока не го близваше от шишето с биберона.

Колкото до психо-развитието - казваме чао и здрасти (особено на влакчето в морската), правим боц, тези дни като не беше добре милинката направо се оплакваше на де който свари и го докарваше с интонация и звуци дори Simple Smile) Аз като й се скарам за нещо и накрая казвам - Ааааа и тя като се кара го прави същото, много е смешна, дори бърчи вежди все едно се кара. Верно, че разбира, когато й казвам Не за забранените неща и се съсредоточава все едно да запомни.
Всички тези неща са чудесни, но мисля всяко дете се развива съвсем индивидуално и зависи от темперамента и характера на детето. Аз имам приятели, чиито деца дори не казват Чао на година и 8 месеца, въпреки че майката отделя много време за занимания с детето, просто то си е такова. В един момент ще започне да прави всичко наведнъж.

Последна редакция: сб, 14 юли 2007, 14:07 от Изабела

# 36
  • София
Изабела, дано се оправи Габи бързо-бързо! Май наистина е някакъв вирус, много деца на приятели от Варна изкараха нещо подобно.  Hug А ние сме тука до 5 август.
Поздрави на всички пак  Hug

# 37
  • Отвъд алеята зад шкафа
Здравейте и от нас с Емка. Вчера бяхме за един ден на Созопол и Ема видя за пръв път морето. Ееее, няма такъв рев и пищене - умря от страх, а ние с баща й от смях. Снимала съм филмче и снимки, ама мога да ги кача чак в София, т.е след 1 седмица ще ги видите. Иначе на Созопол си е както винаги, на Градина също ....

За столчетата - на предната седалка не могат да се возят деца под 14 години, освен ако не са със столче. Ако има еърбег е забранено поставянето на столче С ГРЪБ КЪМ ДВИЖЕНИЕТО, т.е ако столчето е от по-големите групи може на предна седалка с еърбег.

Второ статистиката сочи, че НАЙ-ОПАСНОТО МЯСТО В АВТОМОБИЛА Е ИМЕННО МЯСТОТО ДО ШОФЬОРА.  Взети са предвид различни автопроизшествия и ситуации на пътя като например излизане от второстепенен път на главен с ляв завой например - тогава шофьорите най-често пропускат кола, идваща отдясно и тя удря именно мястото до шофьора. Има много такива примери. Аз лично Ема не я возя отпред, а отзад.

Рени - това, което се случва с Бу, аз го изживявам при всеки нов тръгнал зъб на Ема. Слава богу засега има 6 зъба и в близките 2 месеца не се предвижда да се появи нов, така, че поне малко ще си отдъхна.

Ема хапва вече много нща - едно от любимите й неща, когато сме на ресторант е пъстърва. Днес примерно изяде половинката на половин пъстърва, което е страшно много, защото и пъстървата беше голяма. Иначе на обед изяжда и по 260 гр. пюре. Иначе като цяло не мога да се оплача от държанието й по ресторанти - кротува си, смее се на всички наоколо, разни сервитьорки постоянно я обгрижват и тя...слуша много, няма гък, нищо...стига устата й да е пълна или да й дам някой сламка или лъжичка, с която може и 1 час да се занимава.  Mr. Green

# 38
E, да, но в новините казаха, че ако е отзад пре недай си боже удар бебето можело да бъде ударено от прелиташ отпред предмет. А кошницата дори и отзад трябва да е обратно на движението. Жени, на Ран стола не е зад шофьора и е удобно.

# 39
..абе, честно казано нямам мнение по въпроса къде е най-опасно и къде най-безопасно да се вози бебето..на катастрофата онзи ден, при която загинаха майка и две деца, бебето е било отзад в столче...Абе ДА НЕ ДАВА ГОСПОД, ...ама по закон как е - това ме интересуваше. Щом Цвети казва, че може отпред по посока обратна на движението, без еърбег...Значи - ВЯРВАМ, ама и това дето ГАДАМЕРЕЦ казва ..и то е вярно...УХ СЪВСем Се оБърках #Crazy

КЛЮ МНОГО са готини нещата..Ризките са тооолкова тънички и мекички...Супер са..Исках да взема и бански и обувки, ама ...незнам дали ще ни влязат в употреба..Може пак да отскоча до там, поне повод ще си намеря да се поразходя. Добри покупки..
Боденцата са добри, ама имаме доста от Премама, български също купувам много са евтини, а от борсата в Х ДИмитър има попадения на качество+цена.

# 40
добри съвети прочетох за пътуването ни към мзорето-сърдечно благодаря Hug
и аз знам ,че мястото до шофьора е най-опасно но на къси разстояния возя  Ина от пред в кошницата.Сега ще седи в столче и ще пиша после как е било Crossing Arms
бързо оздравяване на болните бебета.При разтройство в Самоков изписват педиатрите Хидрасек-10mg,има и от 30-но за по-големи деца Peace
Дени не му давай повече Панадол-само в краен случай.Нашият Осанит за зъбите по съдържание прилича на Камомилата-действа -опитай и ти Naughty
приятна събота   bouquet,а аз отивам на разкрасяване преди морето-баткото е при едната баба ,а Ина ще я гледа другата,таткото последно върти масажи на Боровец и от понеделник -отпуск

# 41
Тука пък казват, че на задната седалка по средата е най- безопасно за бебето, и поне до годинка (по закон), а даже и до две (по желание) седалката е с гръб към движението...
А виж дали ще прелитат предмети- това вече е друго нещо- аз свободно стоящи неща в колата не държа точно поради тая причина (знам че съм маниячка, ама това е!).

Имаме тук recall за органик кашите на гербер- били с неразтворяеми частици и с опасност от задавяне. Аз точно с проблематичната серия съм захранила нашето момче, ама слава богу не сме се давили... отврат!!! много съм ядосана... как може да мислиш, че правиш най- доброто за детето си, а те в първата му храна още да набутват боклуци... направо съм  #Cussing out #2gunfire Органик... дрън дрън....  #2gunfire

# 42
Здравейте момичета,
от четири дни нямаме нет и вие нова тема сте подхванали,ама пак е една готинааа...
Ето малко снимки от нас -ден преди да сме станали на 8 месеца,но утре няма да имам възможност и затова сега
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=143897&photo=74
и нататък.......
Има и снимки как се спи на село под асмата и с баба и дядо.
От понеделник ще замествам една позната в Технополис-гише ОББ(лизинг)и май само ще ви чета цяла седмица.Добре че е само за 6 дни,щото от сега ми е свито под лъжичката от нерви и притеснения.Свекито ще го гледа и какви ли не неща ми се въртят в главата,къвто е развей прах, #Crazy
 newsm17 newsm17 newsm17
дано всичко да е наред и да се вземе в ръце.
Да не ви занимавам повече-отивам да чета и после пак ще пиша.

# 43
  • Отвъд алеята зад шкафа
Значи Цвети столчето от група 0 и 0+ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО е с гръб по посока на движението, следователно може на предна седалка само ако няма еърбег. Следващите групи столчета вече се слагат по посока на движението и затова могат на предна седалка и с еърбег.

Пък предмет, който си прелита отпред може да удари бебето и когато то е отпред все пак. Но при челен удар и удар отстрани /най-честите произшествия/ най-опасно е мястото до шофьора - първо можеш да изхвърчиш през прозореца, второ да те смачкат отпред или отдясно, докато при такива удари задните места са най-незасегнати. Както и е малко вероятно да те ударят точно отзад.

Аз мисля с това столче да пътува отзад, а със следващото, което е по посока на движението евентуално и отпред, където имаме въздушна възглавница. Но най-сигурна се чувствам, когато е отзад.

А бебето в катастрофата май не е било в столче за кола, мисля  newsm78

# 44
Мда, и аз знам, че мястото до шофьора е най-опасно - не случайно казват, че това е "мястото на смъртника" /пу-пу/. Аз пък знам, че най-безопасно е мястото зад шофьора - защото при рискови ситуации инстинктивно шофьора прави така, че се "пази"...

Клюки, Карил - за какво намаление все пак става въпрос? Колко излизат тези сладки ризки, гащета?

Общи условия

Активация на акаунт