На планина или на море, пазете се - пристига НОЕМВРИйското дете!!!

• 9 071
  • 281
  •   1
Отговори
# 45
  • Отвъд алеята зад шкафа
Иииих до кога е намалението във Фокс бейби? Че аз тая седмица съм в Сливен.....мрън-мрън, не искам да го изпуснааааа  Crossing Arms

Карилче, мисля, че тази тема се нуждае от твоя поетичен и хумористичен талант, а?
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=206751.0

Това е от конкурса за кърменето - басня на една мама, която копвам, защото е много смешна  Joy

КРАВЕШКА ЗАДРУГА

В нашия краварник стар
имаме си нов другар -
крава - мила и приятна,
мъничко неадекватна.
Не в час с новите тенденции,
но и с множество претенции -
под час тя вимето предлага,
със времето си, за да разполага.
Захранва рано със трева,
пои телето със вода...
Уж приема съвети от другите крави,
но слуша майка си какво да прави..
А тя всеки час по телефона звъни -
ВРЕМЕ Е С ЛЮЦЕРНА ДА ЗАХРАНИШ ТИ!!!
 - Как, бе майко, люцерната е вредна!
Може на детето да му е за последно?!
 - Коремчето му трябва да свиква -
продължава майка й да я навиква.

Изпадна кравата във притеснение
и в депресивно настроение
Млякото драстично намаля,
телето гладно замуча,
започна нощем да се буди...
Що да стори - наш'та крава се зачуди?

И взе решение - в кравалника стар
появи се на другия ден - ВЕТЕРИНАР;
прегледа телето и заключи тежко -
Ще трябва да даваш добавка - ЧОВЕШКО!

Потъна във размисли нашата крава -
ами ако спре изведнъж мляко да дава...
Няма никому веч' да е полезна...
хората могат и главата й да резнат?!
Помисли, пък попита "Лудите крави"
и те й казаха какво да прави:
 - Телето честичко на вимето да слага,
към тревица и водица то да не посяга;
цял живот ще има трева да яде
важното сега е мляко да му се даде!

Каза си нашата карава - "Какво пък -
от опит глава не боли, ще се пробвам!
Вярно, наричат ги лудите крави,
но може пък лудите да излязат прави!"
...............................................................

Какво се случи нататък знам, че сте наясно -
телето боза до първокласник!!!

dima_dari  - имаш един страхотен малък мъж  Hug

Последна редакция: сб, 14 юли 2007, 18:09 от gadamer

# 46
Нямаше ме 2 дена и сте изписали света  Grinning
Нашето столче за кола е на задната седалка на колата ми, с гръб към движението. Сега с новия закон, трябва и на баткото да купуваме, ама още се услушвам...
Ние с мъжо бяхме в София на рожден ден, та успях и аз да хвана намалението във Fox Baby. Баткото пък намаза от Wenice Kids, пък и аз си понапазарувах. Така, че всички са доволни, освен мъжо  Laughing Mr. Green
На всички болни бебоци - бързо оправяне  Praynig

# 47
ГАДАМЕР, незнам намалението докага е но едва ли ще свърши бързо, защото е на лятната колекция. Доста е заредено и има размери. В катастрофата с децата имаше столче, видя се от репортажа, да не говорим че в първия репортаж дадоха как извилчат от колата трупчето на детето...хванаха го за коланчето \ластика на панталоните\ с провесена главичка, ръчички и крачета..НАПРАВО РЕВНАХ!?!! как може да се допускат такива кадри..После във вечерните новини не дадоха този кадър Shocked Shocked Praynig

РОСИ, цените за мен са доста приемливи. Панталончетата от трико, ватирани са около 8-11 лв, ризките са 14.50. жилетката е 17 лв. Бодито е около 8 лв- до 11 лв. обувчиците мъжо каза че били около 9 лв. Бански има по 6 лв. Шапки, и други неща...За момиченцата има страхотни неща ПРОСТО ЧУДНИ!!!! иди поне да разгледаш, ако не си решила да купуваш...

ЗА КОНКУРСА ЗНАМ ОЩЕ ОТ РАННИ ЗОРИ ПРОЧЕТОХ. Хубави са стихчетата, но нали знаете че КАРИЛКА няма да ви изложи, а напротив...АМА РАБОТА СИ Е ТОВА И ВРЕМЕ най-вече, ВЗех да пиша сутринта, ама Дани се събуди и ....всичко делийтнах..Ще почна отново, най-вероятно късно вечерта, че...Иначе имам  Wink Sunglassesдве идеи..Просто малък план ми трябва и ще ги реализирам.

# 48
  • Отвъд алеята зад шкафа
Ох Карил, настръхнах за детенцето - Бог да пази нашите душички, да са ни живи и здрави  Praynig

За намалението - нямам търпение да с евърна в София и да се възползвам  Twisted Evil

За конкурса- - знаех си аз, че няма да ни изложиш - как иначе? Ти си най-големият талант във бгмамата   bouquet

# 49
    ВечеПетя-защо не се обади бе мила-щяхме да спретнем една срещичка-Ох  Роси за момиченцата има страхотни работки във Фокса-тайно да ви разкрия,че на Ивко-милитъри панталонките са момичешки-ама на мен ми харесаха и ми изглеждат год и за момче:
    http://images18.snimka.bg/003440153-big.jpg
    http://images18.snimka.bg/003440156-big.jpg
     http://images18.snimka.bg/003440160-big.jpg
   Изабела-дано бебка да е добре и по скоро мине вируса smile3541
   За столчетата ,Ивко вече е на столче зад шофьора-ох и дано идържи на дългия път който ни очаква следващата събота.
     Гадамер-защо пострига Ема 0 номер-за да и сгъстиш косичката ли?Ихиии вие може да сте с връзки за зъбките ама ние бързо ви настигахме- и си имаме 6 зъба като Ема-а 7-я по-късно ли излиза или просто при вас така се очертава?

# 50
ДВе достойнства имам малки
ако слушаш мъж ..са жалки.
но това е плиткоумие на
"мъжествено" безумие!!
Деветмесечно наливах и складирах матРиала
и щастливичка заспивах
"нещо на света съм дала".
като Бебо се роди имах ..
Еййй таквиз гърди,
Всяка капчица коластра беше
ценно изумрудче,
но в гърдичките е тясно,
трябва смучко все да суче!
И така със  стимулация
аз докарвах си - ЛАКТАЦИЯ!
Пиех чайчета от билки,
даже слагах малко мед..
Бях кат кравичката Милка
горда с циците напред!
Слушах форумските мами,
как се кърми до откат,
за да има ями-ями
трябва достичко инат.
И така забравих ...
честно newsm78
що е ден и що е нощ,
но пък беше най-чудесно,
Бебко, че събира мощ.

Благодарско бе, МАМЕТА,
че ми дадохте съвет!
БЛАГОДАРНОСТ от поета!

...и желая ви късмет!!!

...ох нещо ми я няма музата, едното е това...ама изсмукано, че музата ми обикаляше, обикаляше в хола...ама дъщерите все нещо ми говореха...и ....това ми роди мозъка...НОВ ден - НОВ стих!!!

# 51
Карил, супер е!!!!!!!  Пускай го веднага на конкурса!

# 52
М И Н А, мина ми черна котка път днес, пуснах го ...ама не съм доволна, мога къде, къде повече...нъц..Поезията е като секса, не винаги се стига до оргазъм.

упс Embarassed

казах го Rolling Eyes

# 53
Карил, което не става от първия път, става от третия Wink А това е забавно, ти си твърде критична към себе си Simple Smile
За возенето в колата - мисля че най-безопасното място е по диагонал на шофьора, а не точно зад него. Добре че се разписахме по тази тема, че ние Дарко го возим с лицето напред, а не с гръбчето.  Embarassed
Клюки, Карил, супер покупки.
Дима-Дари - Дариян е голям чаровник.
Ligthblue, и ние понякога ревем по заведения, и честно казано ХИЧ не се притеснявам. Дори снощи бяхме седнали на крайбрежната алея - порева си Дарко, обръщаха се... ама това е положението... демокрация, който не му харесва - да си смени мястото. Много съм благодарна в това отношение на промените на демокрацията. Мисля че беше социалистическо това, че децата не могат да се разреват по всяко време и всяко място. В Европата нали ги гледат по-либерално... и аз така - като му се плаче - плаче. След година-две като започнат да се тръшкат по земята, какво ще правим?
В тази връзка - силно неприятно впечатление ми прави из Морската когато родители (майка и/или баща) се карат на детето си или го удрят, защото не слушало... Един ден бях готова да се развикам на майката, която казваше на момиченцето си "всички видяха, че си лошо момиче" - какво му е лошото - тичало детето след влакчето... И това "всички видяха" - айде моля, БЕЗ данък обществено мнение.
Сори, много стана, и то револционно.
За протокола - Дарин не може почти нищо от изброените от Карил и Изабела... само се опитва да ходи много Wink
Esma, дано се познаем... че близнаците във Варна са често срещано явление последно време Wink Ако кажеш и кога и къде се разхождаш, да наобикаляме специално...
Клю, като сме повече - по-добре.. или както казва Мечо Пух "колкото повече, толкова повече" (ох, дали беше той).
Лека нощ и добро утро.. отивам да гладя, и да си чакам работния муж.

# 54
Клю, много набързо тръгнахме, та нямаше време за организация, иначе и аз се замислих за среща, но нямах никакви координати. А за милитъри панталонките, и аз взех такива на Моника, но стават и за момче  Peace
Карил smile3501

# 55
  • Отвъд алеята зад шкафа
Добро утро  Hug

Ема тази нощ не се събуди изобщо, чак в 6.00 стана да хапне и пак заспа до 8.30 часа. Оххх, дано да стане тенденциозно, а не да е случайност само за тази нощ. Междудругото аз нали съм свикнала да ставам и периодично на няколко пъти през нощта се събуждах и чакам тя да зареве....обаче нъц...ни стон, ни вопъл, даже се притесних по едно време това дете защо не се събужда и се върта, и сумтя, и не ми се спи и си викам - ей са тамън ще заспя и дзверо ще пусне алармата...ама не.   Praynig  Praynig  Praynig  Praynig  Praynig  Praynig

Карил браво на теб, страшна си, много готино стихче, но има време и възможност за още опити - Колкото повече, толкова повече   bouquet /Вени наДарИн.....ммда, Мечо Пух го е казал, завалията..../

Клю, Ема е 1-ви номер, не 0 № и я постригах, за да й се сгъсти косата и да стане по твърд косъма, че беше малко като пух. Сега като порастне ще е джиджана  Mr. Green А за зъбите четох, че долните два втори резеца излизат в периода 11-13 месец, та затова мисля, че имам два месеца поне спокойствие без бебешки истерии и ставане по 10 пъти на нощ
.

# 56
Варненки, ето я Esma с нейните бебки /мацката с червената блуза и руса коса  Mr. Green/:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=120548&photo=29
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=120548&photo=31
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=120548&photo=60
А това са Юли и Стаси: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=120548&photo=59

# 57
Благодарско, Рени!

# 58

Вени, ние вчера разменихме телефони със Силвия.

# 59
пиша днес за последно преди тръгване-дано само хубави и положителни емоции да изживеят ноемврийски мами и бебоци през следващите 2 седмици Praynig Hug
Карил страхотно пишеш в рима-поздравления  bouquet
на всички пътуващи за море и планина безпроблемна почивка
на работещите мами-успешна седмица
до скоро-ако мога ще пиша на чичото от лаптопа/той е управител на един ресторант на Слънчев бряг и ако го освободи за малко ще се включа
 Joy  car003  grinning039 helpура дойде време и за нас

Общи условия

Активация на акаунт