ВМ-НВХ С пържола под ръка заминавам на почивка-20част

• 18 265
  • 486
  •   1
Отговори
# 465
Сметаната "Роса" наистина е по-добра от другите и от тази на "Бор Чвор",която аз много ползвах преди. Аз я прилагам само на зеленчукови манджи. По една на манджа, стават 4-5 порции и аз изяждам с чиста съвест-1 порция!
Обаче, не че нещо...ама Фен не е добре, грижа го налегна за него си... Tired никакъв хапетит и силица няма и едва тренира два пъти на ден по половин час-40 минути, едва седи след туй и струва ми се ще мъчи да мре... Tired
Не правете тъй...
Лека нощ, на всички. Heart Eyes

# 466
Добро утро Simple Smile
Четох, аз...ама с бебо на ръце... Embarassed Някак си странно ми звучеше сметана, като си на диета. Сега прочетох по-внимателно. Но явно става въпрос не за сладката сметана (аз другата, за готвене никога не съм я ползвала-за по-некалорично. Ама май са ми стари данните  Wink) Сега се образовам-чета, чета  Laughing
Вчера ме заинтересува лененото семе-купих си и сега кисне в закуската ми-кисело мляко с мааалко овесени ядки ( и тях незнам дали са позволени  Embarassed). Нямам кафемелачка (май ще трябва да си купя), а от хаванчето тия семки заподскачаха като бълхи из кухнята  Laughing
Голяма съм новобранка, много неща не са ми ясни, надявам се да помагате  Praynig, а аз ще чета пооовечко (извънкласни дейности)  Peace
Менюто ми от вчера:
около килограм краставици - през деня
обяд: омлет от 2 яйца, с около 40 гр сирене, 1 домат
вечеря-задушени зеленчуци (имаше и патладжан-позволен ли е?)
Сега, понеже съм много засрамена от незнанието ми и нечетенето  Embarassed ще си смятам формулката, че даже и това не съм направила  Embarassed  Embarassed  Embarassed

ммм, тва ленено семе много вкусно, бе! Simple Smile

# 467
1. Лененото семе го мели
2. Сметана не ползвай течна готварска - растителна е, а заквасена - животинска е
3. Включи мазнини в менюто - зехтин, масло, сметана, все пак това е ВИСОКО мазнинен режим
4. Яж повече, яла си много малко като калории вчера, това води до несваляне, вдигни си калориите чрез точка 3

# 468
Денииии пак омазах май нещата-закусих 98гр шунка с 40гр кашкавал и 22гр лешници им хооооп 615калории #Crazy #Crazy #Crazy,иначе до сега Б-13,54 М-84,96 В-1,50 newsm78

РЕДАКЦИЯ
-Ето Тони виж
продукт   грама   белт.   мазнини     въгл.       ккал
Шунка      98       10,1     31,5        0         359
Кашкавал 40     20              30        2          300
Лещници 22   14,11           60,8   7,65   654,7

% Б (30)   % М (50)   % В (20)
                             кал:615,85

13,54               84,96                1,50

Последна редакция: нд, 29 юли 2007, 10:22 от Kpuccu

# 469
  • Варна
Много сте зле с математиката-ти Криси, как ще имаш 600кал от тая закуска...туй е невъзможно.Ей ще ме накарате да смятам сига, пък съм пръснала килера да чистя и изфъргам
Каква ти е шунката-свинска ли е, ако е такава е не повече от 150кал-даже по-малко, ох отварям Фитдей, ще се редактирам като сметна

Редакция-Крис, въпреки че не знам що за шунка си яла, избрах от Фитдей възможно най-калоричната-свинска, пушена и с мазнини
Та лешник+кашкавал+шунка =463кал/74%мазно/2%въглх(5гр)/24%белтък/2гр фибри

Незнам къде смяташ, но това е супер нереална сметка-накрая ще стане така,че не ядеш наполовина на това, което публикуваш

Редакция 2 -къде смяташ-във Фитдей ли, лешниците в моя фитдей съм въвеждала от пакетчето на ядките, кашкавала -също, а шунката я дирих-тяхна американска
Ето

лешкник 22гр -142/14/4/3  Калл/М/В/Б
кашкавал 40гр -132/12/1/8 Калл/М/В/Б
шунка,свиска, пушена с мазнини 100гр 189/13/0/17  Калл/М/В/Б

Последна редакция: нд, 29 юли 2007, 10:28 от Tonimirkata

# 470
Крисси, знам, че е досадно, но с оглед последните дни (или много малко калории, или много наведнъж) имаш нужда от планиране. Решавай от предния ден поне горе-долу какво ще ядеш. Като го правиш седмиза-две, после ще става на автопилот и няма да има нужда.
615 калории не е много ако поне беше минал обядът, но само за закуска си е много както и да ги погледнеш. Гледай да не минаваш 400 калории на ядене, тоест 3-4 хранения по 400 калории за деня. Не е нормално да имаш едно ядене от 600 калории и едно от 100 калории например - няма баланс. Разпределяй храната равномерно.
Зарежи ги и ядките. Поне засега. В много малко обем има много калории, човек се олива ще не ще. А и не са най-добрата храна честно казано. Ако нямаш абсолютно нищо друго подръка - ок, спасяват чат пат положението, но имаш ли и най-малката възможност - не се захващай с тях. Друго си е мазнина+белтъчина+зеленчук.
Ето например ако искаше днешната ти закуска да е оптимална щеше да 1. махнеш лешниците (много калории и то не от най-пълноценния източник), 2. сложиш краставица (зеленчук), 3. сложиш масло (мазнина), 4. да замениш шунката с яйце (шунката само тя си знае какво има в нея - химии, оцветители, захар даже, смао май месо няма  Crazy).

Редакция
Грубо сметнато е макс 450 калории закуската и то ако кашкавалът е 400 калории, а шунката 150.
Крисси, дано не си счетоводител, че с тая математика  Joy (шегувам се най-добронамерено   bouquet)!

Редакция пак
Леле каква е тая мега шунка 360 калории! Въх! На етикета ли пише така? Беконът даже има по-малко калории! От къде я взе тая цифра? Ако е от етикета - ок, ама ако някъде си я намерила - молИМ те - внеси редакция - 150 калории е максимум.

Последна редакция: нд, 29 юли 2007, 10:24 от Denichkata

# 471
Е нали кашкавала има мазнина? LaughingОх абе секретарка съм ама и н амилото майка му казва, че съм родена за счетоводител Joy Еми добре ще ги спра ядките, но имам и друг проблем алергия към яйцата и мога да ги ям най-млако през ден и не повче от две за деня newsm78

Ами смятам по на Роси таблицата..беш еми я пратил апреди време и съм допълвала някой неща, ношунката си е от нея ooooh! Не мога да работя с фитдей,защото храните на английски са ми мъгла ooooh! ooooh!

Рездакция:Ето сега майка ще прави манджа от зелен фасул,туй яде ли се?

# 472
Е щом имаш алергия хапвай шунка, ама по 50 гр да речем и слагай масло - кашкавалът е висомазнинен млечен продукт, но не е мазнина.

Веднага редактирай шунката в тая ми ти таблица!
От Спайдер:
Шунка    
к    м    б    в
93    5    18    0

Редакция
Ми не е ОСОБЕНО ПРЕПОРЪЧИТЕЛЕН, но една малка порция няма да те убие, все пак е зеленчук, НО дефинирай манджа - има ли олио, брашно? Ако да - НЕМА да ядеш, не даваме.

# 473
Добро утро!
Диди, пусни си менюто точно както си го яла - по часове, брой хранения, но на първо четене е твърде далеч от ВМНВХ. Ще помагаме, няма да се шашкаш Peace
Крисси, верно повечко си хапнала, ама понякога и така се получава. Шунка гледай да хапваш само в краен случай, че не се знае какво съдържа newsm78
Аз да се оплача - днес съм 800 г нагоре, подута съм като бременна - вчера обядвахме в Хепи след дъъълго обикаляне по магазини за фаянс и теракота /започваме ремонт на банята/ и както бях прегладняла си хапнах плюс обичайните неща картофи и торта. После като взе да ме пали на жажда - изпила съм сигурно 3 литра вода, заболя ме корема и даже не можах да вечерям. През цялото време ми се връщаше месото - скоро не знам дали пак ще им пробвам кухнята на Хепи Naughty

Редакция - и аз смятам свинската шунка някъде около 300-350 калории, нещо такова ми се върти в главата.

# 474
Добре момичета, а къде е най-удачно да се смятам..?Няма ли нещо друго освен фитдей-ето например и за някоя манджа дори не мога да сметна за фасула с доматите? newsm78

Мина, аз когато хапна торта или сладолед без значение дали е в Хепи после пия много вода и съм много подута...влияе ми ужасно, затова ги спрях Peace

А вие манджите за фитдей от къде ги намирате как са на английски?Айде другите неща мога да ги потърся в речник newsm78

Под манджа го разбирай с вода и масло или сметана-примерно зелен фасул с малко домати в тенджера?И най-важното как да си го сметна #Crazy

# 475
  • Варна
Няма такава шунка беееяй #Cussing out, Росито и тя яде по-малко явно, тая табличка много подвежда
Криси влез във Фитдей, в менюто New Custom Food и си въведи храните, използвай мярката "грам" и готово
Не разбирам защо ви е труден фитдея, като си направиш няколко менюта, после само си избираш от recent food или от добавените и готово-просто, лесно, мързеливо Sunglasses
 Ех Мина-аз като ядох сладките оная вечер бях с 2кг повече на следващияя ден, и аз така-след тях излочих поне 2л вода, а и беше към 22h вечерта и чак днес се поотекох. Спокос, просто няколко дни ще ти е дискомфортно

Криси като готвиш манджа си въвеждаш продуктите, после цялото количество делиш на порция и сметката също делиш на броя на порцията и получаваш твоята манджа
Примерно миш-маш-въвеждаш доматите, пиперката, сиренето, яйцето и маслото и готово
Същото е със зеления боб-1 кг боб, 300гр домати, лук, зехтин или каквато мазнини ползваш-получаваш сметката за цялата тенжера, преценяваш колко порции има и делиш числото  Х на броя на порциите и туй то-проста математика, нищо сложно

# 476
Висока съм 1,64 колко инча за фитдей?

# 477
  • Варна
абе пиши 5,3 и готово-то това ти трябва само за регистрацията-5,3 е към 1,70 см

отивам да си оправя къщата, ще се върна за нова тема-айде оправяйте се Heart Eyes

# 478
Аз да почерпя с водичка.

Знам, че Тони Мина и Роси си пият по много, ама за себе си и за останалите да напомня просто!

# 479
Тоя фитдей ми мери кашкавала с чаши..направо ще откача...с такъв мерак реших да се смятам там и речник свалих и накрая нищо! #2gunfire

Моля ви пак за помощ PraynigСам ли определя кое  как да смята?Без да настройвам нищо само си добавях храните от самия фитдей и ми показа 486кал на засука newsm78 а по моята таблица бяха 615-което ме убеди че тя не е вярна и реших да се смятам във фитдей, но....Обяснете ми моля как въвеждате количествата на изядената храна?

Последна редакция: нд, 29 юли 2007, 13:12 от Kpuccu

Общи условия

Активация на акаунт