Карнивор

• 3 143
  • 51
  •   1
Отговори
Здравейте,какво мислите за този начин на хранене?
Безопасен ли е според вас и има ли резултати при тези които се хранят по този начин ?

# 1
  • Мадрид / София
Това ще рече хранене само с месо?

# 2
Излишният протеин в организма води до проблеми с бъбреците и стомашно-чревния тракт. И това е само малка част от това, което може да срещне човек по време на карнивор диета. Смятам че лекарите, които препоръчват само балансирано хранене, знаят за какво говорят

# 3
Аз се храня по този начин вече 6 години. Не знам за какви резултати питаш, ако е за отслабване, не знам, аз нямах излишно тегло.
Имах здравословни проблеми, които се решиха напълно. Чувствам се отлично и това е моето хранене до живот.
Аз се храня само с животински продукти. Ако трябва да сме педантични, растителните неща са ми като поддправка и рядко.
Вероятността да се консумира излишен протеин е нищожна, освен ако не се тъпче човек насила или не прекалява с проеин на прах. Просто е изключително трудно да преядеш с протеин. Има много силна обратна връзка между стомаха и мозъка при консумация на протеин, за разлика от тази при консумация на въглехидрати.
Бъбречните ми показатели се подобриха в сравнение с когато започвах. Освен ако човек не е с вече съкществуваща бъбречна недостатъчност, няма никаква опасност от увреждане на бъбреците на карнивор.

# 4
Спомням си бумът на диетата"Дюкан" и последствията, които тя донесе. Лично за мен протеинът е добро средство за изграждане на мускулатура, но в балансирано количество! Дозата прави отровата! От личен опит го казвам.
#BGMлоялнапрограма

# 5
Дюкан си е брутално, ако правилно си спомням какво е като режим. То хубаво протеин и той си трябва по принцип, ама там ни мазнини, ни нищо, поне в най-хард фазата в началото. Имаше около мен хора които пробваха, помня едно гълтане на сухо пилешко филе насила и почти нищо друго, с дни наред. Това няма как да е добро, за никого. Отслабваха иначе, де.
Карнивор не знам дали бих могла, че си обичам салатите прекалено много... но и не ми се е неложило де, може и друга песен да запеех ако бях на зор.
А вече питането кой какви резултати... не става ясно какви резултати се търсят, че не всеки е на режим за да отслабва. Има доста хора които заради здравословен проблем минават на карнивор, че даже и им помага. За някои е нужно само за сравнително кратък период, за други си остава за постоянно.
Ако е за диета за отслабване, то си е кето и за едните килограми не знам струва ли си ако не ти идва отвътре, става и просто кето. А и ако човек после се върне към храненето, на което е надебелял, то е ясно че няма нещо по-различно да се случи.

# 6
С Дюкан не съм запозната в подробности, само знам, че е високо протеинова диета за отслабване.

Карнивор не е високо протеиново хранене. Сигурно и такова може да се направи, ако човек иска, но при високо протеиновите диети може да се стигне до натравяне с протеини. На карнивор мазнините не се ограничават. Аз лично ям доста мазно и месото ми никога не е постно. Не нагъвам мас с лъжици, но пържолите са ми вратни, пилешкото е от бут с кожа, масло доволно на всичко слагам. Ако ястието е с пилешко или друго филе, добавям доста мазнина като сметанов сос и масло. Кафето също си пия с животинска сметана или масло.

# 7
А кафе и чай всъщност как се вписват в карнивора?

# 8
Зависи. Ако спазваш режим заради конкретен здравословен проблем, може и да не се вписват. Тогава й казват лъвска диета. Яде се само месо, с принадлежащите му мазнини и сол.
За мен се вписват, защото не ми създават грижи. Не съм фанатик все пак и не робувам на етикети Simple Smile Някои твърдят, че ако храненето ти е +80% от животински продукти се води карнивор. Няма твърди дефиниции обаче.

# 9
80% много по-добре звучи, то ще излезе че и аз така се храня от време на време. Особено зимата както няма голям избор на сезонни свежи неща.
Признавам си че не съм ровила за дефиниция, просто приех че карнивор означава без растителни храни.

# 10
То зависи и с каква цел се прилага. Ако е начин на хранене е нереалистично да няма абсолютно никога, никакви растителни неща. Ако е с определен срок и цел, тогава може да е стриктно. Всеки си го настройва според личните потребности и цели.
За мен лично е 95% ме устройва. В 5-те % ми е кафето, някои зеленчуци за подправка като лук в кюфтета например или гъби към свинското или кисели краставички към пилето Жулиен.

# 11
Здравейте, съжалявам,че чак сега се включвам.
Целта ми е да сваля едни 15 кг които ме мъчат от сумати време и то защото нямам воля за диети и постоянно да готвя лично за мен.Да не говоря ,че да броя калории ми е най противно...
Случайно гледах клип за карнивор,забелязах ,че калории не се броят ,което е улеснение за мен.
Може ли един примерен ден как минава с храненето?
Разбрах ,че основно се яде яйца,масло,мазно месце...
Някои рускини гледам се хранят един път на ден...други няколко
Има ли значение това колко пъти?
И пак да питам изчисляват ли се калории определени или това няма значение при този начин на хранене 😁

# 12
Яде се всичко що е от животински произход, а отслабването без да гледаш калории е понеже това си е вариант на кето хранене и то доста строг. В животинските храни въглехидрати няма освен в млякото и млечните, но и те не са съществени ако не приемаш други.

# 13
Нищо не се изчислява и брои и се яде до насита, което реално не е много, защото бързо се засища човек с протеини и мазнини.
Въпросът е обаче, че това не е диета за отслабване и има адаптационен период, който може да продължи и месец, ако се започва от общо хранене. След приключване, ако се ползва като диета и се премине пак на общо хранене като при всяка диета, ще има и връщане на теглото по всяка вероятност.

# 14
Нищо не се изчислява и брои и се яде до насита, което реално не е много, защото бързо се засища човек с протеини и мазнини.
Въпросът е обаче, че това не е диета за отслабване и има адаптационен период, който може да продължи и месец, ако се започва от общо хранене. След приключване, ако се ползва като диета и се премине пак на общо хранене като при всяка диета, ще има и връщане на теглото по всяка вероятност.
Значи след сваляне кг.вкара ли се малко въглехидрат и веднага йо йо ефект 🤔
Не става ли ако се мине преходно и бавно към нормалното хранене от чиста храна ,поне със зеленчуци и малко въглехидрати от време на време

Последна редакция: пн, 07 апр 2025, 15:41 от Мила25

Общи условия

Активация на акаунт