Карнивор

• 3 145
  • 51
  •   1
Отговори
# 15
Е за веднага не знам. Вероятно не е веднага, но постепено, ако се върнеш към навиците, които са довели до напълняването. Вероятно може да се вкара някакъв въглехидрат постепено и до някаква степен, но колко и какво точно, вече трябва да си пробваш.

# 16
Йо-йо ефект се получава при режими и диети с Ограничено хранене. При карнивора няма как да се получи, защото няма ограничаване на порциите.

# 17
Не, но ако човек се върне на стандартно хранене с много въглехидрати, вероятността да се върне в изходно положение не е малка. Няма да има спад в метаболизма, но ефектът на различните макроси върху организма си е налице.

# 18
Всички режими , в които има грамажи на храната водят до Йо- Йо ефект. Дефицитът на храна води до Йо- йо ефект.

# 19
Мариета, Вие колко време се храните карнивор?

# 20
Всички режими , в които има грамажи на храната водят до Йо- Йо ефект. Дефицитът на храна води до Йо- йо ефект.
Това най-често е така, но каква връзка има с темата за карнивор храненето?
Ако някой си ограничава храната на карнивор до степен да е недохранен, това си е резултат само от собствената му недобра преценка. Поначало това не е начин на хранене който да е диета за отслабване, нито пък предполага "дефицит на храна".

# 21
Достатъчно, за да имам мнение. Занимавам се с здравословно хранене от 1995 година, когато излезе първата книга в България Съчетаване на храните за здраве. Карниворът не е за всеки, защото месото е киселинна храна. За да е здрав човек е необходимо да има отличен Алкално-киселинен баланс.

Natka, Мила 25 се опасява от йо йо - ефект и затова стана дискусия.

Ето ви един пример от моите записки:

Позволени храни:
месо: телешко, свинско, пилешко, пуешко, карантия, агнешко, свинско и др.;
риби: сьомга, скумрия, раци, омари, херинга, сардини и др.;
животински продукти: яйца, свинска мас, костен бульон, костен мозък и др.;
млечни продукти: сметана, зрели сирена, масло;
вода.
Примерно седмично меню

Ден 1

закуска: яйца с бекон
обяд: пуешки кюфтета, пушени коремчета от сьомга
вечеря: телешки стек, пилешки дробчета или омар
снакс: малка купичка от пармезан, телешка пастърма
Ден 2

закуска: скариди, яйца, малка купичка заквасена сметана
обяд: риба тон, телешка пастърма, свинска пържола
вечеря: агнешки джолан, миди, телешки дроб
снакс: малка купичка от твърдо сирене чедър, костен бульон
Ден 3

закуска: яйца, сьомга, наденица
обяд: телешко или свинско месо, скумрия
вечеря: пуешки кюфтета с малко пармезан
снакс: сварени яйца и скариди
Ден 4

закуска: пъстърва, накъсано пилешко месо, бекон
обяд: телешки кюфтета, малко чедър, пушена сьомга
вечеря: омар, филе миньон
снакс: сардини, телешка пастърма
Ден 5

закуска: яйца, пилешки наденички
обяд: печено агнешко, пилешки дробчета, свински джолан
вечеря: миди в масло, пържола със сметана
снакс: костен бульон, пуешка пастърма
В заключение може да кажем, че диетата е ефикасна, но много рестриктивна. Твърди се, че може да подобри здравето, но за това няма никакви научни доказателства. Тя е богата на мазнини, но не съдържа никакви фибри и полезни растителни съединения.

Като цяло диетата е ненужно ограничаваща. Балансираната здравословна диета е най-добрият начин на хранене, което ще ви осигури много повече ползи за здравето.

Последна редакция: пн, 07 апр 2025, 19:33 от mari eta72

# 22
Не питах с какво се занимавате, а от колко време се храните карнивор. Мерси за неотговорът.
За алкално-киселият баланс и месото като киселинна храна като чуя и ми става ясно моментално уклонът.

# 23
Не питах с какво се занимавате, а от колко време се храните карнивор. Мерси за неотговорът.
За алкално-киселият баланс и месото като киселинна храна като чуя и ми става ясно моментално уклонът.

Не обичам ограничения и крайности. Аз наднормено тегло за 52те си години , никога не съм имала. Сигурно затова мога щастливо да се изказвам и съчувствам искрено на хората, които трябва години наред да са на режими.

# 24
Това някакъв флекс ли е, че не сте била дебела? И аз не съм била, е и?
Какво общо имат съчувствието и щастливите изказвания с темата, от която явно си нямате и идея? Става ясно, че не сте била на карнивор и нямате личен опит, ами филосовствате на общо основание.

# 25
Аз пак питам каква е връзката с дефицита който се очаква да доведе до йо-йо, на мен това не ми стана ясно.
А разлика определено има между това да свалиш тегло и да се храниш занапред разумно и здравословно и това да се върнеш към предишното хранене, от което е качено излишното тегло.
Вторият вариант много ясно че пак до същия резултат би довел, какво друго? Но той щом има нужда от промяна, приемам че поначало не е удачен начин на хранене и тогава защо би го искал човек?
Първият вариант пък изобщо не го считам за "цял живот диети и лишения" (отново - на карнивор не се предполага лишение и недохранване, че евентуално да продължат завинаги) а за просто разумен начин на живот, което също е далеч от крайност.

Какъв е смисълът да си "мерим" кой е бил дебел и кой не? Аз съм била. И какво? Повече тежест ли имат така думите ми или по-малко? Grinning
Аз самата не се храня карнивор, поне не през повечето време е ако имам някой такъв ден - така се е случило просто.
За всеки режим ще се намери някой за и някой против, ако е там въпросът, но нека да няма изказвания тип последна инстанция.
И аз считам веганите че се ограничават ненужно, но не ходя в техните теми да им съобщавам какво мисля...

# 26
Това някакъв флекс ли е, че не сте била дебела? И аз не съм била, е и?
Какво общо имат съчувствието и щастливите изказвания с темата, от която явно си нямате и идея? Става ясно, че не сте била на карнивор и нямате личен опит, ами филосовствате на общо основание.

Да търсите под вола теле  е вашата статегия. Да се храниш с месо не означава,че имаш опит  и че разбираш. А тази драма да определяте кой какъв е от дефицитите, които имате. Попълнете ги, че не може да сте на всяка манджа мерудия.
ЧОВЕК, който разбира и познава храните като цяло, може да си се храни както прецени и да  бъде  щастлив винаги.

# 27
  • Sofia
Попадат ми клипчета в инстаграм на едно младо момиче хранещо се със сурови меса,карантии,яйца,сланина…
Това ли е хранене карнивор?

# 28
В инстаграм може да се види всичко. Подбирайте си източниците.

Доли, аз сурово не ям. Сланината ми е каквото идва в комплект с месото. Например ям вратна пържола, не филе.

Карнивор няма точна дефиниция, приема се че ако над 80% от примената храна е от животински продукти е карнивор. Това не е диета, а начин на хранене. За мен рестриктивно е да мислиш за храна непрекъснато. Дефицити нямам, здравословни проблеми вече също.

Мариета, под вола теле не търся и дефицити нямам, поне не хранителни, но съм мерудия на тази точно манджа, защото имам опит и познания, за разлика от някои други само с претенции че са чели опитващи се да се изтъкнат в анонимен форум. Wink

# 29
  • Мадрид / София
Толкова месо и мазнина не е добре за черния дроб и холестерола. Нито едното нито другото дават ранен ефект, тоест минават незабелязано. Ефекта се демонстрира след години. Бъдете внимателни и с едно на ум.

Общи условия

Активация на акаунт