Карнивор

  • 3 160
  • 51
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 2 987
Отлични чернодробни показатели след 6 години хранене с мазнини и месо, брои ли се?
За холестеролът, обновете си информацията.

# 31
  • Sofia
  • Мнения: 29 073
Как сте с изхождането по голяма нужда при това хранене?
Пиете ли повече вода?
Аз като ям повече месо никак не съм ок с wc ☹

# 32
  • Мнения: 745
В интернет пространството Джаки Ролистенова може да ви бъде полезна, на карнивор е от доста години. Тихомир Рангелов също предлага режими , които са 90 процента карнивор. Дори само да ги слушате и да прочетете информацията, която дават, ще ви бъде от полза.
Ето ви и една карнивор баница на Джани /https://www.instagram.com/reel/ClBWkUrI1am/?utm_source=ig_web_copy_link/


Ето и резюме:
Рецепта за 100% Карнивор Баница
Здравей marieta ,

 

Изпращам ти моята рецепта за баница или тутманик без никакви въглехидрати, ядкови брашна и растителни олиа.

 

 

Знам колко е трудно да се устои на изкушението, особено по празниците, когато всички около нас си чревоугодничат и с нетърпение чакат празнична трапеза.

 

Няма да лъжа, тази баница не е 100% The Real Deal и е може би нещо наподобяващо по-скоро тутманик, понеже става пухкава и тлъста, но е в пъти, много пъти по-истинска от каквато и да е кето баница с ядково брашно!

 

Ядковите брашна са концентрация на антинутриенти, особено така широкоизползваното бадемово брашно, което е изключително висококонцентрирано с оксалати.

 

Прочети тази моя статия за повече информация относно оксалатите ↓


https://carnivorebg.com/антинутриенти/#Оксалати

 

 

И така, ето какви са съставките за приготвяне на баницата ↓

 

Както вече може би разпозна и се досети от видеото на рецептата в Инстаграм една от съставките е Pork Rinds или сушени свински кожички. И да, знам, че в България на този етап няма достатъчно голям избор на този продукт, но за сметка на това има предложение от Чифлик Ливади на пасищни кожички. Макар цената да е сравнително висока, за специални случаи може да се направи компромис.

 

Освен това, баницата е глезотия, не препоръчвам да замества основно ядене редовно, тъй като няма достатъчно хранителни вещества и не може да замени яденето на порция месо или дроб!

 

→ За моята баница аз използвах 100 грама натрошени кожички, но съм я правила и с половината на това количество. Получава се, но с леко по-яйчен вкус.

 

→ Следващата съставка е любимите ни яйца. Използвах 8 средни по големина яйца.

 

→ Сирене. Каква баница ще е без сирене! Може би забеляза, че във видеото слагам сирене само в едната половина на баницата. Това е така, защото останалите членове в моето семейство не ядат сирене. Могат да се направят всякакви замени, с шунка, с кашкавал, бекон и т.н според вкуса.

 

→ Газирана вода. Майка ми винаги залива баницата си с газирана вода, за да я направи бухнала и пухкава. Копирах това от нея и може би на това дължа тутманиковия ефект. Аз използвах 50мл газирана вода.

 

→ Масло - за намазване на тавата и ако искаш баницата да е сочна и мазна, нарежи няколко парчета масло и ги добави в готовата смес или върху разлятата баница преди да се сложи във фурната.

 

→ Сол и подправки по избор. Ако сиренето е солено няма нужда от сол.

 

→ Тавата, която използвах за тези съставки е с размер 19 на 25 см.

 

→ Изпекох до позлатяване на 200 градуса

 

 

Метод на приготвяне ↓

 

Тук няма нищо сложно и никакви особености. Разбих яйцата, добавих смлените кожички, ако цялата баница ще е със сирене още тук може и то да се добави. След като всичко се смеси добре се изсипва в намазнената с масло тава. Залива се с газираната вода и се слага в затоплената фурна.

 

След около 20 минути вече имаме златно покритие и Карнивор Баница!

 

В моето семейство това количество е достатъчно за 2-ма души, ако се използва като единствено ястие, а не допълнение към друго.

 

 

Надявам се, че тази рецепта ще ти хареса и ще ти е от полза при Коледните и Новогодишни изкушения ♥

 

 

П.С - Тази баница спокойно може да се използва и като хляб. Пропусни сиренето и маслото и използвай друга форма за печене.

 

 

Поздрави,

Джани

 

 


# 33
  • Мнения: 2 987
Как сте с изхождането по голяма нужда при това хранене?
Пиете ли повече вода?
Аз като ям повече месо никак не съм ок с wc ☹

Никакви грижи аз лично в нулите. Водата ми е на поискване, тоест когато съм жадна пия като не съм, не.
Какво значи "като ям повече месо" какво друго ядеш? Какво значи проблем във 00, в какво се изразява?

# 34
  • Sofia
  • Мнения: 29 073
Не прекалявам,но и бързо ми омръзва месото.
Запек получавам ☹
Ям яйца,млечни…малко зеленчуци и рядко плодове.

# 35
  • Мнения: 745
Не прекалявам,но и бързо ми омръзва месото.
Запек получавам ☹
Ям яйца,млечни…малко зеленчуци и рядко плодове.

Мазнини трябват с месото, и няма да имате проблем.

# 36
  • Sofia
  • Мнения: 29 073
Трудно ми беше преди да ги ям и  все ги изрязвах от пържола или друго месо,но покрай опитът ми за кето свикнах и вече ми е вкусно да има мазнинка 😋
Обаче съм без жлъчка и не знам дали е добре за мен 🤔

# 37
  • Мнения: 2 987
Няма проблем за жлъчката, но ако преди не си се хранила с много мазнини, трябва постепено да ги увеличаваш иначе може до разстройство и други храносмилателни проблеми да имаш докато нещата влязат в релси.

Мен млечните ми създават проблеми. Кашкавалът запича, от прясно и повече кисело мляко ми къркорят червата и ме разхлабва, а от маскарпоне получавам пъпки. По-полека с млечните.

# 38
  • Мнения: 745
Трудно ми беше преди да ги ям и  все ги изрязвах от пържола или друго месо,но покрай опитът ми за кето свикнах и вече ми е вкусно да има мазнинка 😋
Обаче съм без жлъчка и не знам дали е добре за мен 🤔

Ще имате проблем, ако ядете повече. Трябва да намерите вашето количество. Аз съм с прегъната жлъчка и това ми създава проблем. Също и не разграждам мазнини. Внимавам винаги.Но ако искате да ядете карнивор, няма да стане без мазнини, защото запекът е сигурен.

# 39
  • Мадрид / София
  • Мнения: 7 080
Отлични чернодробни показатели след 6 години хранене с мазнини и месо, брои ли се?
За холестеролът, обновете си информацията.
Много си надъхана, момиче. Толкова токсини не са за мен. Ти като искаш храни се така, аз не те спирам. Ама и много фалшиво звучи, направо подозрително се вижда отстрани. Но не е моя работа да те спирам. Казах каквото мисля без да се заяждам, нито ще продължа в спор.

# 40
  • Мнения: 2 987
Когато установиш, че цял живот те лъжат и накрая отвориш очи, не виждам какво чудночовек да е надъхан. Все ми е едно как ти звучи, не ми се отразява на ежедневието нито на кръвните показатели. Просто ми омръзна да чета нонсенс.
Не знам за какви токсини говориш.

# 41
  • Мнения: 14
Здравейте! Има ли някой на Карнивор?

# 42
# 43
  • Мнения: 745
Аз от време на време, по 10 дни в месеца минимум.

# 44
  • Мнения: 24 564
При мен се случват такива дни от време на време, не гоня карнивор нарочно но се храня ВМНВ и понякога ако няма хубави зеленчуци в сезон и нищо от наличните не ми хване окото, ги пропускам. И остава на практика само животинската храна, кафето и евентуално някоя маслинка.
Не ми е драма, ако го правя постоянно ще ми липсват салатите че си ги обичам, но за по някой и друг ден съм ОК.
Еднакво добре се чувствам, което не при всеки е така - повечето посягат към такъв режим при наличие на проблем за разрешаване и съответно там вече е друго.

Общи условия

Активация на акаунт