Пъчим гордо СЕПТЕМВРИЙСКИТЕ тумбаци, още малко мами-юнаци!

• 29 205
  • 291
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Добро утро и от мен. Тази нощ за първи път не се наложи да изключа климатика, значи ще да е било голяма жега. Нашият климатик е в хола, но разтварям вратите към спалнята, където спим, и се охлажда и спалнята, като до сега винаги съм го изключвала преди да заспим, защото става много студено. През зимата топлим с него хола, където ще бъде и кошарката за бебето и по тая причина съм се замислила къде точно да я сложа, за да не духа климатика директно в нея. Иначе аз без климатик не си представям в жегите как се живее, а пък за зимата ни излиза супер икономично като отопление, сравнено с парно. Та като цяло съм за климатика, стига да е настроен подходящо и да бъде поддържан правилно.

Kameliya, наистина е скъп този прах, но на мен ми се струва много икономичен. Това количество е концентрат (представлява не гранули, а ситен като сол) и при правилно дозиране ще стигне за 35 перални, а и повече (аз обикновено слагам на око и по-малко количество, в зависимост от количеството дрехи и замърсеността им).

Аз пера всички дрешки, завивки, пеленки, одеялца и спално бельо, но тапицериите на количката - не.

Стискам палци на отиващите на доктор. Само хубави новини от вас, моля! 

# 61
Munkamm,да ти кажа стана доста добре шоколадчето.То и аз нямах продукти,но майка ми щеше да минава на гости и й поръчах,ама ми купила 2 пакетчета сухо мляко от по 50 гр. като мислела ,че са по 100.  #2gunfire Направих само половин доза и излязоха 2 купички и половина-"идеално за нас,тримата "  Laughing
Саморасличе,ние имаме климатик,но в хола.За спалнята си взехме един конвектор,който е страхотен.Има си едно устройство към него,с което можеш да си го програмираш в колко часа на колко градуса да включи и т.н.(ние до сега си го настройвахме ръчно,ама май ще вземеме такова). Не изсушава въздуха,щото лично на мен от  климатика ми пресъхва гърлото като е на студен режим.Трябва да разпитам мъж ми от каде го купувахме и колко струваше,а може да го снимам и да ти го покажа ако искаш.

# 62
Привет и добро утро и от мен  Hug

Да ви похваля моя мъж, не мога да се сдържа! Вчера милото ми врътна такава бисквитена торта, че ми събра очите направо! Та сутринта закусих с торта от мъжа ми! Оооооооох, толкова го обичам!

Та за климатиците - ние сложихме климатици навсякъде вкъщи, само за спалнята, където ще е и бебето, ще инвестирам в овлажнител за въздух, за да не изсушава, че много хремаво става положението.

За прането - аз съм се псряла също на този Сано. Между другото те произвеждат един куп препартати, които чистят страхотно, но адски трудно се намират. Аз си заплюх един препарат за инокс, щото го видях от тези от фирмата за почистване, та питах - складът им е някъде на Красно селу, срещу гаража на автобусите. Обаче точно не разбрах. По-нататък ще му се обадя на този пич пак да го питам.

Среща-гореща на септемврийски мами!
Дата - 26 юли (четвъртък) - Мишока, Бенич, Кали, Bravy, Thumbelina, Hexina, Galia2007, Katrin7, Munkamm, Tiarra, Морена, Анири
Час - 18 часа (четвъртък)
Място - Дивака, Джепето. Прибавям към списъка и Папа Джо (не съм била там, но съм чувала хубави неща за него + има градина).

Ставаме силна банда шкембета! Радост за персонала

Хайде, до скоро

# 63
  • София
 bdbaloni на Leiche, да си жива и здрава и само хубави неща да ти се случват!

welcome на новата мама!

Аз съм още на вълната за слинговете и чета сайта, който basilisk е дала. Според мъжа ми, такова нещо не било за мен, защото или няма да мога да си го сложа, или ще изръся бебето.  ooooh! Та ми се ще да пробвам и да си преценя лично.  newsm78

И на мен ми е много горещо, добре че в работата има климатик, та се живее, ама не знам малкият в къщи как издържа през деня, а на всичкото отгоре ходят с детегледачката да взимат храна от детската кухня, която работи от 11.30 до 13.00.  #Crazy

Нямам търпение да изляза по майчивство, че и аз съм много разсеяна, а и вече ми се иска да съм си у нас повече време, да мога да си полягвам понякога през деня, а и да си свърша цялата отложена за тогава работа.

Благодаря на kali за темата за второто дете. Има доста неща, които родителите трябва да съобразяват, ще видим при нас как ще се получат нещата.

# 64
  • София
Hexina, зачисти си кутията със съобщенията, защото не мога да ти пиша.

# 65
  • Sofia
Ей ме мен за малко пак.... не ме свърта за дълго в никоя поза ни седяща, ни лежаща...
Спането... от както съм бременна, съня е мираж с кратки почивки и все повече илюзия се очертава Tired... , не че ми тежи тумбака ама просто не ми е удобно никак за дълго, както вече писах.
Докато сготвя например, така ме заболяват гърба и кръста, че после да не ми е никой пред очите ooooh! Close

Иначе някой дето питаше как готвя на тая жега ... ми на климатик....
...та в тон с питането на Саморасличето, колкото и противоречива информация да си прочела и тук като се изкажем ще си в същото положение...., щото едни са "За", други "Против". И тук мисля става на въпрос и в другите форуми има теми... и аз пак ще кажа- не с две, с повече отколкото имам ръце съм ЗА климатика.
На климатик спим и ние и децата, с бебето  при нас също ще ползваме климатика, просто креватчето няма да е срещу въпросния.
По пиринцип не правим температурата фрапиращо противопложна  на тази от вън, особенно лятото, че не го виждам никак здравословно да си седя вкъщи на 22С и като ми се наложи да изляза в жегата да колабирам от рязката смяна на температурата, та стоим на приятно хладно.

За прането забравих да пиша, че по принцип пера бяла бералня на 60С, та и бебешорските такива също.
Казвала съм, че съм против омекотителите.... зная, че софийската вода е мека, та не се налагат омекотители и препарати за котлен камък.
Количката ми, според иструкциите се пере на 30-40С и с препарат за вълна. Термо чувала  ще пусна в пералнята, но кошовете мисля да мина с парцалче със спирт и толкова. Така ще процедирам и с креватчето.
Обиколниците не бих прала на първо време, щото бебето не шава и не се допира до тях.
С одеялата мако ми е смърцафосано едно такова.... ще ми се да изпера, но ще ги действам май като обиколниците на първо време или прани на ръка или по вероятно на програмата за вълна, че тези испанските май са капризни на обработка и така. Rolling Eyes

Аз утре съм на ЖК и пак ще пускаме изследвания, та ще видя как е хемоглобина и дали да почвам и Тотхемата.

Манджата с тиквичките :
На око са ми продуктите... та запържвам( който не си пада, да задушава) за каратко доста моркови, след това добаявям лук и след малко тиквички на кубчета ама доста, като се позадушат/поомекнат добавям чесън нарязани  картофи на кубчета и вода, колкото (и малко повече) да се сварят.  Отделно сварявам ориз със олио и сол и по някое време добавям домати на кубчета( при мен са винаги обелени). Готовия ориз смесвам с  тиквичките и хубаво обърквам. Накрая мнооооого копър.
Страхотно върви с чесън.  bowuu

Кокосов чийзкейк

# 66
  • Кърджали, България
Абе, хора, вие да не помислихте, че лятото държа климатика на 22 гр.  Shocked Аз говорех за времето, когато Стоил се роди - от края на ноември нататък, т.е. тия температури, дето съм ги цитирала, се отнасят за зимата  Peace И, разбира се, струята на климатика не достига пряко нито до нашето, нито до леглото на детето!

# 67
Брех, днеска май всички дружно ще ходим на консултации и дружно ще готвим  hahaha
Аз нали съм от супер интелЕгентните, та си запазих час за 16.30 ч.  Blush bash
За прането - ще пера всичко без количката /на моето памучно одеяло пише 60 градуса, ама първоначално ще го перна на ръка/. За праха за пране  Rolling Eyes - най-вероятно ще се спра на Персил сензитив - в момента го ползвам за нашето пране, щото го купих вместо другия Персил  smile3534 - няма остра миризма, даже на моменти ми се струва че не мирише, ако не сложа омекотител, ще ми легне по-евтино от израелския, пък и не съм много убедена, че израелците ще ми направят по-доброто от персила ...  Rolling Eyes
еее, Мишоче, да ти е живо и здраво мъжлето, че за в бъдеще много ще ви готви  Peace моят е чревоугодник и се включва активно с манджите, така че много разчитам на него  Mr. Green  /като бременна е - дояде ли му се нещо, докато не го направи, няма мира  Sick/ .
Айде аз да поизпера едни пътечки набързичко, и след това ще се опъвам до заветната консултация  newsm53
Саморасличе, инвестирай в климатици мила, че в тия жеги не се издържа - пък и зимата ще ти е супер - гледай да е еднакво ефективен и за топло и за студено, ние щото сме без, че нали сме на квартира да не дупчим, ама друго си е със ... пък като ти е студено - винаги можеш да го изключиш нали  Hug

# 68
Добро утро, мами! Simple SmileВсички сте толкова милички!Благодаря  за топлото посрещане! Heart Eyes
Стискам палци за Ани и Доци и  чакам новини от прегледите! newsm10 newsm10 newsm10
По въпроса за прането си мисля, че с бебешките прахове ще си вършат работата.Нали са създадени специално за бебоци!Аз лично ще използвам пералнята.Не се считам за много компетентна по тези въпроси Blush, даже ето и последната ми издънка - сега сме на етап обзавеждане на бебешката стая и съм измислила всичко чак и какви играчки ще купя да наредя за да му е интересно на бебчо. Реших да се похваля на майка ми и взех да и обяснявам до най-малката подробност за интериора на стаята . Тя ме изслуша внимателно без да ме прекъсва и накрая ме попита: "А ти къде ще спиш?" ,а  аз и отговорих "В спалнята, защо!?!" и в момента в който и отговорих се сетих, че едно малко новородено бебенце изисква 24 часа да бъде с майка си. До този момент не се бях замисляла, че то неможе да спи само!Нали ще ставам мама за първи път , та тепърва ще се уча!Сега ще пренареждам всичко за да има място за диванче на което да спя!
За климатика  - сега ме спасява от горещините, държа го на 24 градуса и се чуствам добре. Но за бебенце гледано на климатик незнам!На мен също ми е интересно да прочета мнението на някой с опит!
Виждам , че почти всички имаме несгоди с тумбаците! И аз се въртя(бавно и тромаво) по цяла нощ!

# 69
  • Кърджали, България
Моренко, тенкю за вкусните рецепти   bouquet Тоя кокосов чийзкейк направо ми замириса от екрана на компютъра  Hug Отивам да си купя Баунти поне!

Относно прането - пера и гладя всичко - дрехи, чаршафи, обиколници, одеала... Количката не съм я прала, само я забърсах хубаво с влажен парцал, а отгоре й постилах пелена  Peace На Стоил перях с Тео бебе, щото за друг не бях чувала  Thinking , но сега ще видим...

Мише, браво на твойто мъжле   bouquet

А, и, Кали, и аз да ти благодаря за линка към темата за второто дете  Hug Има ценни съвети  Peace

Чакаме добри новини от мамите, които са на консултация днес  Hug

Аз в понеделник ще ходя да ми тестват хемоглобина, да видим дали се е покачил след вчерашната ударна доза от два Венофера.

# 70
  • София,
Здравейте мамита,

Мишоче, препаратите на САНО са наистина прекрасни! Аз ползвам много от тях! Пера и нашите дрехи със САНО, но течния и съм много доволна! Синята вода в тоалетната ми е на сано! Имам страхотен препарат за петна с който само напръсквам дрехата и я слагам в пералнята! Излиза като чисто нова! Ползвам и техния препарат за канали.............. Гъби за почистване на плотове за готвене! А и мокрите кърпички на САНО също са много добри! Много много съм доволна! Аз си ги пазарувам от един магазин в ДРУЖБА! Там е пълно с тяхна стока! А и действително всичко е концентрат и се ползва много време! Прахта я ползвам поне 3 месеца, но аз купувам предимно от течната! Само като няма течна купувам прах! Розовия концентрат най-много ми харесва!

А колкото до прането на бебешките неща: с Ивето изпрах дрешките, оградниците и пелените! Количката не съм я прала, защото не съм слагала бебето направо на тапицерията и, ами върху спално комплектче за количка!
Прала съм всичко в пералнята! От моята етърва Верич разбрах като се роди Крум, че омекотител не е хубаво да се слага в началото и предполагам че няма да слагам, въпреки че на Ивето съм му слагала от първия ден и никога не съм имала проблеми с кожата му (но всички деца са различни)

Добре дошли на новите мами, чак сега можах да прочета нещо..........
И съм сигурна, че мамите които са на преглед ще се върнат доволни и щастливи!
Аз съм в събота, точно когато ще съм се разихрила в апаратамента, но...........

И аз много се въртя нощем и то доста трудно! Спя с възглавница между бедрата, защото така ми е по удобно!

Да се похваля - ДНЕС ВЗИМАМЕ КЛЮЧОВЕТЕ от новия апартамент! Много съм развълнувана!

Инче искам да те чуя, а те няма в скайпа!

Целувки на всички мацки!

# 71
  • у дома с любимите си хора
Привет и от нас с бебека!
Тази вечер СПАХ !!!!Но в 7,30 се оцъклих и край!
Тиара,за прането-аз пера бебешките неща на 40 градуса,то май повечето бебешки и детски неща се перат на толкова/поне така пише на етикетите/.Омекотител не ползвам,защото обичам да си ми миришат на бебешки прах.Иначе пера с Тео бебе.
Първите дрешки на Виктор мама ги опра на ръка със сапун,защото както каза някой първескини не перат. NaughtyНО след това всичко само в пералнята.Разбира се отделно от нашите дрехи.Имам си кош за прането само на Вико,който седи до шкафа за повиване и преобличане на дечко и като се съберат достатъчно неща ги пускам.Зная,че до 40-я ден прането се прибира от простира преди залез слънце и не бива нощем да стои навън.
Количката съм я прала само веднъж и то не цялата,а само отделни части.Иначе винаги съм постилала пелена в количката и върху нея поставях бебчо.Тук има поверие,че под пелената се поставя скилидка чесън-да пази от уроки,а на прага на входната врата,ако имате килимче/чердже се поставя червено конче под килимчето.Тези неща ми ги каза акушерката,когато за първи път дойде на посещение у нас.
Моренка,ще ти пробвам рецептите!Аз много обичам тиквички и дори днес готвих супичка от тиквички.

# 72
  • у дома с любимите си хора
Пропуснах да поздравя новата мама!Добре дошла при нас!Тук е много забавно,дано да ти хареса!!!

# 73
  • морето и сините вълни :)
ей ма на след  консулт..

И положението  кво да ви кажа  не розово ами ЦИКЛАМЕНО чак при мене...Първо доки беше силно опулен че термина ми вече  според бебето е  29-ти август Shocked Shocked Shocked
бебето е ГОЛЯМО 2450..Сега пак сме  момченце Joy Joy Joy JoyТуй нащо бебе е уникално просто,голям чешит..
Пъпната връв продължава да е около врата и навсякъде другаде, между краката, до корема-абе много дълга пъпна връв.И  се заговори вече за раждането--- аз се спекох много като чух тез неща  и моя мъж веднага почна да пита доктора квоп ще правим.Доки каза ами с таз пъпна връв, с тва голямо бебе,и катос е има предвид  предното  раждане...май ще да е секцио...
Но полседната дума  имала майката -демек аз.. Peace Peace

Вече съм в шаш и паника  защото ми наближава  времето..бебето излезе на ехографа 36-та седмица #Crazy #Crazy #CrazyГолям толуп..доки каза че и аз съсм се  уголемила #Crazy #Crazyабе ужас ви казвам...
отчетох се сега отивам да правя на мъжо за хапване Praynig

# 74
  • София
Здравейте!
Ани, честито за цикламените новини  Joy Все така да расте твоя мъжага, все някак ще излезе от корема, важното е да е стабилен  Wink
Успех на всички други, които са днес на преглед, чакам само добри новини  Praynig
Завиждам на всички, които имат климатици, аз в момента съм като парцал, вкъщи сигурно е 40 градуса и ушите ми вече бучат. Изследванията ми показаха, че имам кетони и кристали в урината, а кръвното  ми е 90/40. Явно съм се обезводнила, опитвам се да пия вода, ама нещо не ми се отдава, за храна да не говорим. Някой да има идея как да си стимулирам апетита  newsm78
Бенич, честити ключове  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт