Пъчим гордо СЕПТЕМВРИЙСКИТЕ тумбаци, още малко мами-юнаци!

• 29 208
  • 291
  •   1
Отговори
# 75
  • Бургас
Хей Ани, с кво го отглеждаш това бебе бе? Много голямо. Но така както си мени пола да не са двечки. Почнах да се замислям.
При мен нищо интересно жега и половина е. Сега ще ходя да ударя един парцел, че да взема да разхладя малко.
Тумбелинка, за да задържиш течностите в организма пий айрян със сол. А колкото да яденето поне салатки или пъпеши и дини.
Чао до скоро

# 76
Ани, ама как така ги сменят тези термини само след един преглед??  #Crazy И моят вчера го смениха на 10 дни по-рано, а днес гледам и твоя мръднал точно с 10 дни назад. Някой от по-сведущите по тези въпроси може ли да ми каже как се мести термин, като аз винаги съм си мислела, че той се определя от датата на последния цикъл, т.е. от предполагаемата дата на овулация и зачеване, които са си фиксирани и немат мърдане.
Че аз вече съм доста объркана дали терминът ми последно е 20-ти или 30-ти септември, а 10 дни си е бая разлика...  newsm78

Имам и още един въпрос към вече раждалите мами, както и към тези, които са по-напред със седмиците. Кога обикновено се появяват стриите по корема? Предполагам, че е силно индивидуално, но мисълта ми е, има ли някакъв пик примерно в 8-9 месец, защото тогава коремът расте най-много? Питам, защото аз се мажа много усилено и засега, слава Богу, нямам стрии. Ама много се чудя дали може изведнъж като вляза в осмака да ме изненадат...  newsm78

P.S. И, Ани, честито, че бебокът е добре, а пъпната връв да се надяваме, че няма да създава проблеми. И дано не си му купила вече много розови дрешки.  newsm47  Уфф, като си помисля, че и моят, милия, не казва още съвсем какъв пол е и иска да ни изненадва...  Rolling Eyes

# 77
thumbеlina, много се надявам да е пораснал бебчо достатъчно. Утре ще разберем със сигурност - на преглед съм и трябва и болничния да ми дадат. Дано всичко да е наред...  newsm17  А за апетита, ами просто си помисли какво ти се яде, яж нещата, които ти се ядат и които по принцип обичаш. И пий вода много, т.е. течности - сокчета, плодове повечко, айрян. Дано всичко се оправи при теб бързо. Peace

Morena, 10х за инфото. Това си е вариант наистина  Big Ups  Твоята свекърва май е царица в кухнята. Няма лошо, да ти ежива и здрава и да те слуша много и да ти помага Wink

Ох, включвам се и аз по никое време.
Момичета, жегата е ужасна и просто не мога да спя!  newsm45
Събудих се обляна в пот и нямам мърданка наникъде. Гледам термометъра - навън 27 градуса!!!  newsm11 Какво ще се прави през тази бременност просто не знам - дават до края на юли и целият август да е така.

Та климатикът снощи започна да издава едни странни звуци и го бях спряла за през нощта с намерението да правя течение, ама... то не се живее! Сега директно го пускам, пък ако ще да се взривява от преумора, ще купуваме друг.
Иначе по общите бебешки въпроси, прането само в пералня, разбира се, като аз ще пробвам и Тео Бебе и този прах Сано и ще реша кой ми харесва повече като миризма и ефект.
Саморасличе, и евала ти на канибализма!  newsm47  Аз едва-едва хапвам по нещо лекичко, а като чуя за месо в тези жеги и всичко ми се обръща. Но определено е по-полезно да се ядат пържоли, отколкото въглехидрати примерно, така че дерзай смело.  Laughing Аз пък съм се побъркала на тема тиквички и диня, така че, Моренка, давай новата рецепта, че моите тиквичкопроизводни вече започнаха да се поизчерпват.  Wink
Това е засега от мен, ще легна да се опитам да поспя малко, че утре направо не знам как ще се става рано за работа... Weary

Ужас, едвам ги изтрайвам тия жеги и се надявах поне следващата седмица да разхлади малко Cry Вкъщи няма климатик и ако е вярно това, което казваш, направо не знам какво ще правим. Нощем само се въртя плувнала в пот и се събуждам през 1-2 часа  Cry

Доци, при теб наред ли е всичко?

# 78
Анииии, кефиш ма! Да е жив и здрав мъника - пък момче, момиче, се тая! Пу-пу-пу! Ей такива радостни новини все да има! Бравос!
Палечке, и аз имам твоя проблем с апетита Simple Smile Ми то бебето май си знае. Аз плющя плодове до откат и тук таме някоя постна манджичка и мнооого таратор. Та така се захранваме с малкия Simple Smile

Среща-гореща на септемврийски мами!
Дата - 26 юли (четвъртък) - Мишока, Бенич, Кали, Bravy, Thumbelina, Hexina, Galia2007, Katrin7, Munkamm, Tiarra, Морена, Анири
Час - 18 часа (четвъртък)
Място - Джепето (Картата)
Адрес - ген. Йосиф Гурко 19 - Това е най-в центъра и правят резервации, а има и градина!

Ставаме силна банда шкембета! Радост за персонала

Хайде, до скоро

# 79
  • морето и сините вълни :)
хексинче-ами  той ехографа си показва  термина според размерите на бебока Peace.Нашия както е голям бебок..(тоз моя мъж все големи бебета ми прави  Shocked #Crazy) затова се измества термина напред.Инъче ти си стойш с определен термин по лекарски му там но ехото си показва всичко...сега  съм на преглед чак на 9-ти август..и сигурно  бебока ще е над 3 кила  Shocked Shocked..и след това ще ме мятат сигурно да ми следят тонове ,монове,абе ще ме метнат бая под наблюдение Confused ConfusedЗатова  ви казвам че  ме хвана шубето нещо

аа Лекси-ами  последния месец бях на диета..а то глей кво става,нашия са ушишал яко братче... Sick SickДа расте детето... NaughtyКолкото толкова ...ми така де Joy

охх едвам издържам на жегата ,направо  е неуписуемо  вкъщи.Ужасно е  и още незнам кви куп думи да казвам... Sick Sick
аз мисля днеска да спретна един  тюрлю гювеч аз му викам,,ориз,тиквичка,доматче,патладжанче,морков и тва ще го хакна в една тава и хич да не го мисля...само че ще е  по късните вечери че сяя нещо хич не ми се нрави да готвя Sick Sick..

то пот се лей от мене Sick Sick
айде лек ден на всички  отивам да опъна кокала и първо да си тегля един душ Mr. Green

# 80
Ани, браво бе мила - да не счупиш рекорда на бебето гигант, ей  Mr. Green А пък за термина и за килата - моя док не се води по принцип от датата, която показва ехото, тъй като според него било неточно. Нооо с тая увита връв ... ще да си планираш секцио за края на август може би  Peace пък и ще се отървеш по-раничко  Peace всъщност - прегледът ти е минал добре според мене, така че споко  Hug
Hexina, за стриите могат да дойдат, а може и не - фактори много: мазилата, ген и т.н.  Rolling Eyes

# 81
Basilisk, би ли ми казала от къде в София купуваш чисти етерични масла? Специално от чаено дърво ме интересува, ако си виждала някъде? Марсаж!

# 82
  • морето и сините вълни :)
vesela_123 --мм дааа  мина добре и аз така мисля.Заговори се за раждането...Само дето се надявах таз пъпна връв да се беше отвила...ама нище  ooooh! ooooh!

# 83
еее, Ани, няма да те е страх от секциото пък сега ... споко бе - всичко ще си мине мноого добре  Hug аз се сещам поне за 2-3 приятелки, които пак биха родили твърдо със секцио  Peace едната е даже с 2 бр. секцио, кюртажи, задържания, но е супер доволна  Peace щом ти е добър шивача  Joy Joy Joy пък и аз напоследък мисля доста дълбоко по тоя въпрос  newsm78

# 84
хексинче-ами  той ехографа си показва  термина според размерите на бебока Peace.Нашия както е голям бебок..(тоз моя мъж все големи бебета ми прави  Shocked #Crazy) затова се измества термина напред.
А аз като пълен дебил продължавам да питам. Последно кой термин от двата е по-верен?
Защото аз като говорих вчера с моето доки и той каза, че това с нормите за тегло на бебето било супер глупост (затова и не ми каза колко показва апарата, че тежи моето). Даде пример как бебе родено в края на 9-ти месец може да е между 2,500 и 5,500, но това не значи, че едното е по-здраво или "по-добро" от другото. Било си строго индивидуално. Както е при възрастните - едни са големи и високи, а други по-дребнички.
В този ред на мисли, ако твоето сега е по-големичко от нормата, може просто да е тръгнало да се ражда 4-5 кила (не че ти го пожелавам де) и да си спази първоначалния термин. Или...??  newsm78 Съвсем се обърках аз...  Shocked Rolling Eyes

# 85
  • Sofia
Анич браво на бебока!

Хекси,  аз пък пак ще кажа нищо по- вЕрно от термин определен от ПРМ Crossing Arms Grinning..... другото си е относителна работа.
Точно .... както си писала....това, че е едро бебето не значи непременно, че му е време да излиза... друг е въпроса, че за нормално раждане ще е по- трудно. Така мисля аз. bowuu

# 86
  • Севлиево
Eто ме и мен най-накрая,ама нямам нищо интересно за казване.След близо 3 часово чакане,понеже доктора ми беше в операция инцидентно,аз успях да влеза.Обаче като разбра че на 22 трябва да ми даде болничния преди раждане,реши да ми пусне изследвания и в понеделник хем да направим консултацията,хем да ми даде болничния.Сега виждам че за втори път ще ми изследва хемоглобина.Досега ми е пускал само обикновенни изследвания,които се правят на обикновен профилактичен преглед.Учудващо,но не съм ядосана за това че чаках дълго за нищо.А може би защото се бях настроила,че трябва да идвам за болничния в понеделник.Понеже нали не се дава предварително.Та момичета в понеделник пак,ама трябва вече да свиквам да трамбовам до доктора всяка седмица,защото още малко и съм в 9ия месец.
Да ви кажа аз сега какво знам за термините,щото при мен се разминават с поне две седмици.Та съм чувала че най точен е термина който е посочил първия ехографски преглед.Но все пак бебока сам решава кога да излезе.Като гледам обаче августинките,които са започнали да подраняват с по 2 седмици и аз се готвя психически за по-ранно раждане.
В сравнение с официалния ми термин,когато бях в 5ия месец ехографа показа че съм с две седмици напред.После в седмия пак бях с две седмици напред.Бебока вървял големичък каза док.Предполагам че щом вече два пъти ми показва едно и също мога да се подготвям за август.Сега ако ме гледа пак в понеделник и ако пак каже че е с две седмици напред вече ще съм по- сигурна.Но в крайна сметка когато дойде само да ми е живо и здраво.
Ани,желая ти да вземеш най-правилното решение за теб и бебето! Peace

# 87
  • София,
Hexina, миличка, стриите се получават след раждането, защото тогава кожата се отпуска и ако има стрии се виждат!
Споко щом се мажеш всичко ще е ОК!
И да има голяма работа!!!!!
Анич не се притеснявай изобщо - важното е че бебока е добре, а колко е голям и как ще излезе няма значение! Секциото е добро за бебето, но не за майката!!!!

Това е за сега изчезвам че ме викат да работя!

# 88
  • Кърджали, България
Бенич розовка, честити ви ключове  Hug Ха сега, дано се нареди и работата с градината на Ивето  Peace Айде, довечера в скайпа след 5 часа? Че на работата нали съм с кю...

Ани, страхотни новини - голямо бебе  baby_neutral И аз ще искам на 30-ти да видим моето, че нали малко слабичко вървеше, дано съм го поохранила   Heart Eyes А, и пъпната връв ще искам да я видят къде, че ми е голям зор, нещо много съм се притеснила!

# 89
doci i ani,бравооо,много се радвам,че всичко при вас е наред!!!  Hugе..все ще ги родите тези бебета не се притеснявайте,че са големи,да са живи и здрави пък когато и както дойдат!!!   Laughing айде аз пак ще полегна,че тая жега ме скапвааа!  Heart Eyes и хубав нед на всички!!!!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт