Сънувате ли починали ваши близки?

• 313 014
  • 1 590
  •   1
Отговори
# 225
... Какво може да означава това?

Сънищата показват състоянието на собственото ти съзнание, на твоята психика.
Ако разкажеш сънищата си от малко по-голям период от време, можеш да научиш много за вълненията, страховете, угризенията, желанията си... Твоите.
И за дядо си може да научиш, разбира се, но за това как си го възприемала ти, какво си мислила за него, какво си очаквала, как си възприемала неговата личност приживе. И как понасяш липсата му днес.

Холограма, ти гледа ли филмчето по руската? Най-вече за теб го препоръчах.

# 226
Аз го гледах. Гледах една жена, която разказва, как изпаднала в клинична смърт и после идва в съзнание. Но това не е убедително. Как са я снимали???...., всичко това, което дават, как гледа онзи, дето я посреща от Отвъдното. Нескопосана серия е това, неубедителна.
Не видях този труп в моргата..., ако го има някъде, моля да ми дадеш линк.

Холограма отговори кратко, но изчерпателно на всички подобни въпроси с последния си пост.
Това е аргументираният отговор, но май не е достатъчно интересен...
Рени, казах и по-напред в темата - никой не може да каже на 100%, че след смъртта няма нищо. Няма доказателства нито за това, че няма нещо след смъртта, нито пък има, че има. Холограма се опитва да обяснява всичко научно. Но не е в това решението. Защото науката не е отрекла до сега, че няма нищо... Дори се правят безброй изследвания, дали има живот след смъртта. Но ако сме прекалено нищожни, за да ни се открехне тази вратичка преди смъртта ни? Защо пък не?

# 227
Ню, споменатите факти на възкръсване много часове след настъпилата смърт са официално регистрирани. Между другото, и в България се е случвало и не рядко. Не знам обаче да съществуват някакви учени които да систематизират и изучават тези данни.
В предаването обаче не беше само това.

Цитат
Защото науката не е отрекла до сега, че няма нищо... Дори се правят безброй изследвания, дали има живот след смъртта. Но ако сме прекалено нищожни, за да ни се открехне тази вратичка преди смъртта ни? Защо пък не?

По между другото, там се споменаваше, че за науката няма съмнения за наличието на отвъдното и живот след смъртта, но се събират материални доказателства.

# 228
  • Linz
Клиничната смърт е доста различна от окончателната, необратима смърт. Никаква вяра нямам на тия срещи с Отвъдното, независимо колко си вярват потърпевшите. Аз понякога се будя много афектирана от някой сън, дори да съм сънувала нещо супер банално. Съвсем нормално е халюцинации да предизвикват силни емоции... Този филм нямам желание да го гледам- така или иначе знам, че няма да ме убеди в нищо.

Ню, съгласна съм, че никой не може да докаже нищо. Не изключвам възможността да има някаква форма на живот или запазване на съзнанието след смъртта. Но сънищата няма как да бъдат срещи с починали или живи хора, те са плод на подсъзнанието.

# 229
  • Linz
По между другото, там се споменаваше, че за науката няма съмнения за наличието на отвъдното и живот след смъртта, но се събират материални доказателства.
За науката за да няма съмнения, трябва да има солидни доказателства. Едното е следствие на другото.

# 230
Клиничната смърт е доста различна от окончателната, необратима смърт. Никаква вяра нямам на тия срещи с Отвъдното, независимо колко си вярват потърпевшите. Аз понякога се будя много афектирана от някой сън, дори да съм сънувала нещо супер банално. Съвсем нормално е халюцинации да предизвикват силни емоции... Този филм нямам желание да го гледам- така или иначе знам, че няма да ме убеди в нищо.

Ню, съгласна съм, че никой не може да докаже нищо. Не изключвам възможността да има някаква форма на живот или запазване на съзнанието след смъртта. Но сънищата няма как да бъдат срещи с починали или живи хора, те са плод на подсъзнанието.

Тук не става въпрос за клинична смърт. Става въпрос за починал човек в напреднал стадий на рак с множество метастази, лежал няколко дни в моргата. След възкръсването, не е намерена и следа от ракови клетки в тялото.

# 231
  • Linz
Тук не става въпрос за клинична смърт. Става въпрос за починал човек в напреднал стадий на рак с множество метастази, лежал няколко дни в моргата. След възкръсването, не е намерена и следа от ракови клетки в тялото.
Това предполагам е изолиран случай. Тогава няма начин да се приеме сериозно. За филмовата индустрия вече няма нищо невъзможно.

# 232
За науката за да няма съмнения, трябва да има солидни доказателства. Едното е следствие на другото.

Има начини за научно доказателство без материални такива. Има исторически данни, стари трудове и статистика. Гледай все пак предаването. Ще видиш примерно как компютър изчислява жив или починал е човек по снимка.

Това възкръсване не е изолиран случай. Изолирани са случаите когато това официално се регистрира. Поговори с хора, които работят в морга, ще ти разкажат доста подобни!

# 233
  • Linz
Опитах... чувам само руски говор, няма картина Tired

# 234
Опитах... чувам само руски говор, няма картина Tired

Може би нямаш нужния плеер? newsm78 Малко съм боса с компютрите...

# 235
Дай ми линк към тази серия.

# 236
  • Linz
Не се появява образ... ако мога да го запиша на диска ще го пусна, но не виждам такава възможност в този сайт.

# 237
Дай ми линк към тази серия.

То е в същата серия и съвсем в началото.

Рени, за какъв диск споменаваш? Няма там такива опции. Записваш си го временно в папката, а след като го изгледаш можеш да го изтриеш и да записваш друго за гледане.

Екран излиза ли ти някакъв?

# 238

Веднага след препоръката ти.

Още на втората минута ми идеше да попитам водещия: "Ти какво решил си тука, с този трясък и искри...?"
Много екшън, много ефекти, много шум, много шев и кройка при монтажа.
Предпочитам простичко повествование, кротък и логичен разказ и не толкова задъхани кадри с блиц-ефекти на очевидци. Но понеже ми беше по-важен смисълът, опитах да го изгледам до края.
В нищо не ме убеди, а много исках.

Последна редакция: чт, 02 авг 2007, 04:47 от Холограма

# 239
... Холограма се опитва да обяснява всичко научно. Но не е в това решението...

Не научно, а логично...
Има логика в струнната теория, има логика в съществуването на 11 измерения, на паралелни светове... И това е достатъчно, за да предизвика интереса ми. А като се появят доказателства за тях - и вярата ми.
Защо "легализираните преводи" на задгробните послания, в които се пробва Ксения, не успяват?
Единствено, защото не мога да схвана какво всъщност твърди тя.
Че има задгробен живот и мъртвите го живеят в сънищата ни, които пък използват, за да ни говорят, утешават, предпазват от разни неща...

Защо го правят точно в сънищата ни? Имаме си съзнание и когато не спим.
Защо Ксения им разбира, пък тези, дето сънуват - не?

Айнщайн беше казал нещо в смисъл "Ако не можеш да формулираш нещо така, че да те разбере и дете, значи сам не си наясно  за какво говориш?" (извинявам се, че не потърсих точния цитат, дано поне автора му да не греша  Simple Smile)
Как формулираш твоята теза Ксения?

Но не така, сякаш Айнщайн е казал, че ако формулираш нещо като дете, значи си наясно за какво говориш.

Общи условия

Активация на акаунт