Сънувате ли починали ваши близки?

• 312 951
  • 1 590
  •   1
Отговори
# 390

наитина е странно
но ако е влязла вода в часовника се получава побеляло стъкло и постепенно става прозрачно
може да отнеме доста време

# 391

наитина е странно
но ако е влязла вода в часовника се получава побеляло стъкло и постепенно става прозрачно
може да отнеме доста време

Еее, марси, да не мислиш че това не беше първата мисъл? Още като ми каза майка и първата ми реакция беше "сигурно е влязло вода и се е запотило". Но нищо подобно. Съвсем различно е едно матово стъкло от запотено. Имам братовчедка часовникар и тя също каза че такова нещо не е виждала. Предложи да му смени стъклото но ние не разрешихме. Ясно беше че това не е просто съвпадение. newsm78

# 392
Ксения, да е жива и здрава вуйна ти още дълги години!
Не зная дали е съвпадение, но няколко часа след смърта на дядо погледнах часовника му. Беше спрял- часовникът показваше часът на смъртта му Sad.

Последна редакция: пн, 27 авг 2007, 13:50 от баба Ягодина

# 393
 Shocked Shocked
такива неща за часовници не бях чувала още

# 394
Не зная дали е съвпадение, но няколко часа след смърта на дядо погледнах часовника му. Беше спрял- часовникът показваше часът на смъртта му Sad.

Да, това е доста често срещано. Rolling Eyes Някъде бях чула история за една двойка възрастни които си били дали обещание да дадат знак на другия ако има задгробен живот. Починал мъжът, а в деня на златната им сватба любимият му часовник спрял точно на часа на смъртта му.

# 395
  • Плевен
Аз понякога сънувам баба ми. Починала е доста отдавна. Всъщност снощи пак я сънувах. Беше в болница и аз исках да я видя,но не ми разрешиха,защото била много зле. Казах,че в момента я хранят с лъжичка.
Шантав сън. Реших,че трябва да купя нещо за ядене днес и го подадох на една приятелка.Отидох и в църквата и запалих свещичка.
Не знам дали така трябва. Странното е,че майка ми същата нощ е сънувала другата ми баба. По принцип рядко ги сънуваме,а сега и двете в една и съща нощ newsm78. Съвпадение явно.

# 396
Аз понякога сънувам баба ми. Починала е доста отдавна. Всъщност снощи пак я сънувах. Беше в болница и аз исках да я видя,но не ми разрешиха,защото била много зле. Казах,че в момента я хранят с лъжичка.
Шантав сън. Реших,че трябва да купя нещо за ядене днес и го подадох на една приятелка.Отидох и в църквата и запалих свещичка.
Не знам дали така трябва. Странното е,че майка ми същата нощ е сънувала другата ми баба. По принцип рядко ги сънуваме,а сега и двете в една и съща нощ newsm78. Съвпадение явно.

Няма случайни съвпадения в такива неща. newsm78 Поръчай в църква молитва за душите им!

# 397
  • Плевен
Ох,ти направо ме стресна. Утре ще отида да питам попа какво се прави в такъв случай.
Сега има да мисля цяла нощ страхотии. Откъм тези неща изпитвам панически страх.  ooooh!

# 398
Ох,ти направо ме стресна. Утре ще отида да питам попа какво се прави в такъв случай.
Аз го писах по-напред в темата. Отиваш в църквата, плащаш 2 лв. и казваш 10 имена на починали близки. Те ги записват и когато има такава молитва за починалите, изброяват имената и на твоите близки.
Аз често правя така за майка ми. Чувствам се по-добре от това.

# 399
И аз имам подобна история.
Дядо ми е починал, когато баща ми е бил студент в София. Починал е внезапно от инсулт. Мъката е била нечовешка, баба ми и баща ми са били съсипани. След погребението, баща ми си е останал в къщи известно време, колкото да се съвземе и се е върнал в София. Погребението и разноските по него глътнали всички спестявания, които баба ми имала. Тя изпратила баща ми с последните си пари и му казала, че при новите обстоятелства ще се наложи той да си потърси работа. Парите бързо свършили и баща ми останал съвсем без средства. Тогава започнал да сънува. Всяка нощ в продължение на седмица. Баща му се явява, сяда до леглото му, гали го по главата и го събужда. Казва му: "Не се мъчи, имам пари оставени за теб, в черното ми сако в гардероба са, отиди и ги вземи, не страдай така". Първите дни баща ми необръщал внимание на този сън, защото го отдавал на мъката по изгубения баща. В края на седмицата ни издържал и отишъл в пощата да се обади на баба ми-тогава друг начин на връзка не е имало. Баба ми, щом го чула, веднага извикала развълнувано-"Ако знаеш какъв сън сънувам вече цяла седмица" и му разказала същия сън, но в нейната версия , дядо ми сядал на нейното легло, галил нея и говорил на нея. "Срах ме да проверя в гардероба"-казала баба ми. Баща ми останал шокиран, хванал влака за Плевен и същата вечер намерили с баба ми 80 лева в джоба на черно сако в гардероба, отдавна неизползвано от дядо ми. С тези пари баща ми изкарал известно време, докато намерил работа. И до днес е необяснимо какво точно им се еслучило. Баща ми не религиозен, нито суеверен ипо принцип е скептично настроен към подобни разкази, но факт е, че подобно нещо му се е случило.

# 400

Да, това е доста често срещано. Rolling Eyes Някъде бях чула история за една двойка възрастни които си били дали обещание да дадат знак на другия ако има задгробен живот. Починал мъжът, а в деня на златната им сватба любимият му часовник спрял точно на часа на смъртта му.
И аз съм чуавала за такива неща! Когато двама много се обичат и искат да продължат заедно"там".....след смърта на едния  си "дават" занци...Любопитно!  Wink

# 401
  • Варна
нощи сънувах пак дядо ми. За втори път откакто е починал. Странно, защото вечерта докато правех нещо на мивка се чудех защо не го сънувам. Беше доста объркан сън. Бяхме се събрали роднини в баба ми, ама такива дето не се понасяме. Вуйчо ми, бившата му жена, братовчедка ми (вуйчото е луд алкохолик и се разведе изключително грозно, не съм виждала братовчедка си от 10 години), майка ми я нямаше newsm78. Странното е, че аз бях домакиня в жилещето на баба ми и дядо, а по принцип няма да го наследя..там ще се съдим до край. По едно време легнахме на едно легло да спим както едно време брат ми, аз, баба и дядо, ама баб ми падаше. Направихме дюшек в хола да спим всички (спяхме по този начин като малки. Всички бяхме поне 15 години по-малки. Аз почнах да наливам "акъл" на братовчедка ми и по едно време се сепнах...сетих се че това епомен на дядо, а той си лежеше на неговото легло заедно с брат. Отидох и се разревах, дядо ми ме погледан и каза:" Красе, що плачеш, ма?!" едно такова успокоително и блага. АЗ се махнах, как да му кажа че е умрял?!
Не можах да разбере защо беше прегърнал брат ми? Преди 15г. баща ми много го тормозеше, а дядо  ми все го защитаваше, може да е свързано с периода ...
Събидих се цялата в сълзи, всичкомокро, носа ми тече...
На въпросният помен, много плаках на гробищата и се изгорих с клечка кибрит(последното ми се видя странно)

# 402
Редовно ви чета и от някои рзкази настръхвам!
особенно отози за буйната на xenia!
аз се усещамче сънувам бащами преди да се разболее сина  ми!Тези   дни се замислих винаги съм мразела август месец, защото тогава  почина татко!
когато работех и винаги съм искала натози ден да не работя и  успявах!но като работех в чужбина и впоследния момент месложиха този ден на полет и много жестотко се изгорих!На следващата година разбрах че съм бременна на тази дата ,миналата и тази година нищо лоши не ми сеслучи!ще видим догодина,имам предвид откак  е роден сина ми на тази дата не ми се случват лоши неща
  bouquet

# 403
  • в моя свят на мир и любов
Моята майка много ми липсва и ми се иска да я сънувам, за да поговоря с нея. Но обикновено идва в съня ми само когато ми предстои тежко боледуване - на мен или на децата.

Иначе преди седмица ми се обадиха две жени, приятелки на майка ми от други градове, които ми казаха,че са я сънували.
Едната я е сънувала как чисти и шета в апартамента, където живеем, а другата как разхожда малкото ми дете в София.

Не зная какво да си мисля.

# 404
На мен също ми се е случвало нещо подобно.
Когато бях малка, много обичах да ходя на гости на прабаба ми.Много се разбирахме с нея, въпреки че бях много малка, постоянно се занимавахме нещо заедно, играехме на много игри и тя много ме глезеше.Когато почина, не ме заведоха на погребението, въпреки че исках, защото явно са се притеснявали, че съм малка и мога да се изплаша, не знам и аз.След погребението започнах постоянно да сънувам как отиваме на село и прабаба ми ме посреща на портата усмихната.Сънувах този сън много пъти и когато разказах на баба ми (дъщеря и) за това, тя ми каза че прабаба искала да се сбогува с мен, защото много ме обичала и трябвало да отидем на гроба и.След като ме заведоха никога повече не я сънувах, ама никога, до ден днешен не съм.Сега като се замисля баба може и да ме е баламосвала нещо, но подейства.Не съм суеверна и не вярвам много,много в такива фантасмагории, но наистина понякога се случват такива странни и чудати неща.
Та това е моята случка, доста по-обикновена е от на повечето тук, но аз ще си я спомням винаги, защото е едно от малките чудеса в моя живот, а и ми е хубаво да си мисля, че починалите ни близки са около нас, не ме е страх от духове,  хубаво ми е да си  мисля, че си имам ангел-хранител.

Общи условия

Активация на акаунт