Казваш: "Човешкото съзнание превъзхожда мозъчната дейност, а значи духовното не се поражда от материално. ( И в Библията е казано "роденото от плът е плът, роденото от дух е дух")".
Тук си абсолютно права (но, според мен). А, как е доказано, че съзнанието е съставка на духа (или душата-не разбрах точно в тази теория) научно? За да е такова, то трябва да е чрез съответните научни методи, а доколкото ми е известно, съзнанието досега се свързваше с чисто биохимичните процеси в мозъка. И всякакви изследователски експерименти се правеха на тази база. Ако то (съзнанието) е плод на физиологичните процеси в тялото ни, как се доказва наличието му след смъртта. Ако пък е нещо друго, нематериално, как се регистрира с методи, пригодени за изследване на състоянието на материята? Тези неща не са обяснени в препратките, които си дала. Написаното там е много любопитно, но не видях наука в тях. Само теории, разкази на очевидци, хипотези и прочие ненаучни твърдения.
Аз вярвам за разказите (майка ми и втория й мъж са изпадали в кома и са ми разказвали интересни неща, но това е друга тема).
Има много случаи свързани с връзка между другия свят и часовниците.
не става. Стъклото на часовника станало абсолютно матово и непрозрачно.