АВГУСТ кой ли ще дочака, още от юли сме в атака

• 12 632
  • 299
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте момичета  Grinning
Надали си спомняте за мен, защото пиша на 10-на теми веднъж, но пък хвърлям по едно око от време на време. Виждам, че вече има 4 майчета, на които искам да пожелая много здрави и усмихнати бебчета.
Моят термин е на 14 август и вече сме в очакване, макар че моите усещания ме водят към това, че ще дочакаме поне началото на август. Имаме вече количка Чиполино Пуки, купихме някои дрешки, приготвени са ми нещата за болницата, макар и не в сак, така че май остана само кошарата. Спрели сме се на Дибо Танита, която е с люлка и с 4 чекмеджета, което на първо време ще ни спести скрина /поне за 3-4 месеца надявам се/. Единствено малко ме притеснява, че размера на креватчето е 120/60 т.е. малко по-малко е от стандартните 140/70. Но пък решихме с мъжо, че тъкмо като му омалее на това бебче ще дойде време за другото, така че се надявам да е добър избор  Laughing Laughing
Гера мисля че ти писа някъде по-напред за сайта на Ла Редут.  Има страхотни неща и на много ниски цени и аз се изкушавам да си поръчам нещичко. Обаче разполагаме с дебитна карта Виза в лева, та се чудя дали ще стане с нея. Аз попрочетох инструкциите от http://www.pazaruvane.com/index_laredoute.htm, където пише че може да се използва, но все пак ме притеснява че сметката е в лева. Би ли ми казала ти с каква карта ще пазариш.
За сега лек ден на всички. И обещавам че ще влизам по-често, защото вече съм си в къщи и почивам.  Hug

# 166
  • Видин
Честито на мама Бруно. Да ти е жив и здрав юнака и много да те радва

Мегита, много вкусна изглежда тортата. Като си започнала да раздаваш рецептата продължавай към мен  chef

# 167
du6anka, не знам дали ще стане с дебитна, з платих направо с кредитна издадена в БГ.

# 168
  • София
Честито бебче Калоян на мама Бруно!   bouquet Нека бебо расте здрав и щастлив и да радва много мама и тате!  Hug
Много се радвам.... а още колко много бебчета чакамеее......... Whistling Crazy Party
Аз ходих до ТК,оказа се че урината ми е със завишени Еритроцити и някакви си кристали ли .... нещо такова и се оказа че проблема е с бъбреците! Гледаха ме на Ехограф на който се виждат 2 камъчета в единия и 1 в другия бъбрем и като че ли има нещо и в пикочния мехур но не беше игурен понеже на бебо главичката леко беше затиснала там! Confused Предписа ми да пия Неоренал,Но-шпа и Спазмалгон но Спазмалгона само по 1 на ден защото никак не е полезен но пък ще спомогнел за омекотяването на шийката да станело по бързо тъй като бебо е започнал да се врязва там където трябва и се притеснява да не тръгне някой камък надолу и да получа бъбречна криза Confusedче вика не мога да те мисля!      
Мегита и аз чакам рецепта че като я видях  и ми се прияде Crazy Ще я направя Simple Smile
Гита не мен са ми превели пари от НОИ днес следобяд,че сутринта ги нямаше а сега ходих към 16.00 и бяха преведени! Peace Утре ще отидат за нещо за бебко Simple Smile

Душанка ние взехме легло Танита от Дибо и много ми хареса и да ти кажа никак не е малко и на мен в магазина ми изглеждаше така но нее...... екстра си е! Simple Smile Чекмеджетата са супер удобни и се затварят плътно та няма да събира много прах а и има и второ ниво за матрачето Simple Smile

# 169
  • Пловдив
честито на мама Бруно.Да е жив и здрав малкия Калоян.

# 170
  • UK
 Торта "Рококо"
 за блата: 5 яйца, 150гр захар, 100гр брашно, 2суп. л. какао
 За крема: 160гр смлени орехи, 120гр. пудра захар, 0,200л прясно мляко, 150гр. краве масло, 1 палетче ванилия
 За сиропа: 150гр. захар, 0,200л вода
 За глазурата: 80гр. захар, 2 суп. л. вода, 2-3 суп.л. какао, 40гр краве маслко.

Приготвяне на блата: яйцата се разбиват със захарта до побеляване. Прибавят се брашното и какаото. Всичко се разбърква и се изстипва в торвена форма, застлана с хартия. Пече се в умерена фурна.
 На кема: Млякото, захарта и смлените орехи се сваряват до сгъстяване. След като сместа изстине, се прибавят разбитото масло и ванилията.
 На сиропа: Захарта и водата се варят за 5 мин.
 На глазурата: Захарта и водата се сваряват на гъст сироп, прибавя се какаото, разбърква се добре и се слага маслото.
 Опечената и изстинала торта се разрязва хоризонтално на две половини ( аз използвам конец ), сиропира се леко и се пълни в крема. Отгоре и в страни тортата се намазва с глазурата.

Аз разбих течна сметана за розичките  Peace

# 171
  • София
Мегитка,мерси мила! Simple Smile
Ди83 как сте вие? Simple Smile Растете ли ?Simple Smile Слушкате ли?  Heart Eyes

# 172
Момичета, благодаря ви за хубавите пожелания! Дано бебчето ми се оправи бързо, защото е много гадно да родиш, а да се прибереш без бебе. Не го пожелавам на никого. Много внимавайте, направете си задължително микробиология, колкото се може по-рано, защото на мен ми откриха бактерии, които най-вероятно са провокирали раждането и сега бебо е с пневмония. И да направя една корекция - Калоянчо е дълъг 46 см. Аз го родих в Шейново, секцио, защото беше седалищно разположен и даже с едното краче  беше тръгнал да излиза. Не е страшно и вече се чувствам почти възстановена. Това е засега, ако ви интересува нещо питайте. Чао

# 173
  • София
Милата,предполагам колко е гадничко да си си в къщи а бебо там но нали знаеш че трябва да порасне  малко  повечко преди да се сблъска с средата навън! Мисли си за това как ще го гушкаш много скоро! Heart Eyes
Пожелавам ви да растете здрави и много да се слушкате с Калоянчо!  Heart Eyes Hug

# 174
  • Пазарджик
bruno  Hug Всичко ще се оправи и Калоян скоро ще се гушка при мама - сигурна съм!

Димяни, пий и повечко водичка и биричка  Hug

# 175
Здравейте мами!
Днес се задействах за инфо за тези 180 лева помощи които би трябвало да получавам, само че ЖП-то беше в отпуска и сестрата не можа да ми отговори на въпросите. Надявам се някоя от вас да е в моето социално положение и да ми помогне...Значи аз не съм работила и не работя, какво трябва да направя и към кого трябва да се обърна, за да си получавам така наречените помощи? Трябва ли ми болничен лист и към кого трябва да е адресисарн, при положение че нямам работодател?
Мерси предварително  Hug

# 176
  • Ланкър, планините Овнерог
Бруно, честит мъж! Ще се оправи, ще видиш. Иначе те разбирам, сестра ми беше така 40дена. Тя вкъщи, малкия в болницата. Но всичко ще е наред.

# 177
Бруно, дано бързо да се възстановити и бебчо, и ти  Praynig
Беличка, питай в майките най-добре

моя мъж ми се обади, че е болен, сага го чакам да видя на какво дередже е  Sad гузно ми е, защото напоследък ми се въртят едни в главата, че ще му се случи нещо лошо  Sad

# 178
Meqita-страхотна торта, ето аз вече се раздразних!  Sad Ще взема тези дни и аз да приготвя една Simple Smile

Димяни-дано всичко се оправи. Аз съм така на Неоренал от февруари, защото ми бяха открили песъчинки и за 3 месеца се оправих, но все пак профилактично продължавам да ги пия. Пий много течности!

# 179
Бруно ,не се притеснявай за Калоян4о!Щом е в болницата ,значи вси4ко е под контрол!!! Grinning Малко търпение и ще се гушкате скоро вкъщи! Hug  bouquet
А каква ти е бактерията?Аз имам стафилококова.
И още един въпрос: как ще го нари4ате малкия сладур?Мъжа ми не мога да го навия за името само ,защото не можем да му измислим галено.Но на мен това име ми е много любимо!!!!! Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт