ПЕДИКЮР- 2

• 77 801
  • 535
  •   1
Отговори
# 390
При загрубяла кожа на стъпалата на мен много ми помага един български крем - Кератолин. Продава се в аптеките, не помня точно цена, но мисля че беше нещо от рода на 4-5лв. Доста мазен е, а съдържа и много голям процент урея, заради което действа и излющващо. Когато съм редовна в използването му, изобщо забравям за всякакви пемзи и тем подобни - просто нямам нужда, а иначе през лятото крачетата ми наистина загрубяват много от постоянното ходене на чехли.
Сестра ми доста хвали и кремчето за крака на Талодерма, действието му е подобно на това на Кератолина.
Наистина обаче най-важното е постоянството. А тази педикюристка, която те е обиждала толкова, а и на всичко отгоре не ти е подобрила положението през това време, направо не е заслужавала да й платиш  #Cussing out

# 391
Имам нужда от помощ  Praynig
По време на бременността съм си "поддържала" сама краката, като съм ги търкала с пемза, с пили и тем подобни, но без да знам точно как е правилно да се прави.
В резултат петите са ми напукани и твърди  ooooh!
Ходих на педикюр преди няколко дни, но попаднах на една уж прехвалена жена, която ме направи на нищо  #Cussing out През цялото време ме обидажше, хокаше, каза, че краката са ми били като на селянка  Shocked че от толкова "поддръжка" съм ги унищожила и прочее.
Знаех, че е така и отидох за да ми помогнат, но тя ми се кара през цялото време като на малко момиченце  #2gunfire. Аз търпях, защото ми я бяха похвалили и се надявах, че ще ми помогне поне. Tired
Да, ама резултатът е нула. То ясно, че напуканото няма да се оправи с магическа пръчка, но цялата излишна кожа седи и прочее. Дори не ме лакира  Shocked И това удоволствие за 25 лева.  #2gunfire
Както и да е.

Въпросът ми е: има ли начин тази напукана кожа и ужасни крака да се оправят все пак и как? Нейният коментар беше: "само Господ може да ти помогне"  #Crazy Sick Пък не съм чак толкова зле все пак  Rolling Eyes Ако някоя от мамите-професионалистки тук може да ме посъветва, ще съм благодарна. Praynig
За сега всяка вечер се мажа с едно масло от Ши на Икаров, което ми помага за напуканата кожа на ръцете.

Моят съвет е да потърсиш в аптека съответния крем. Мисля, че разнообразието е голямо.
Аз нямам този проблем, но редовно си позвам кремове за крака на Ейвън и съм много доволна. Краката са ми мекички.
Потърсих малко инфо в нета за подобни кремове: Виж този линк - има два крема за пети
http://bodid.net/order_bg.html
От друг форум пък копнах тази рецепта:

Вземат се от аптеката 100 мл спирт, 100 мл глицерин и 50 мл амоняк. Всичко се смесва и се мажат петите, ако искате и няколко пъти на ден, ако нямате възможност само вечер. Ефекта се забелязва след няколко мазания.

Можеш да проследиш и съветите от подобна тема в други форум:
http://nokti.free.bg/cgi-php/phpbb2/viewtopic.php?p=21373

Успех! Simple Smile

# 392
Момичета бихте ли ми казали някакви ориентировъчни цени за педикюр,за педикюр с лак и само за лак на крачетата?Благодаря предварително   bouquet

# 393
kalli ,наистина си е за яд и отношението на тази жена, че и нахалството й да те критикува и да ти вземе парите за нищо....
Аз също писах,че ходих на педикюр,от който не съм доволна...Не стига,че работеше с продукти на Ейвън,които според мен са за домашна употреба,а не за порфесионална, но и аз си тръгнах с още по-груби  и драскащи пети,с нелакирани и неизрязани нокти, че и през цялото време педикюристката ми обясняваше,как трябва да се полагат усилия и в къщи,а не да се чака на готово или на тях за една нежна и хубава пета..../интересно за какво ли са педикюристите тогава..../
Моят свекър имаше доста напукани пети, и болезнени при това.Всяка вечер се мажеше с Дефламол и обуваше чорапи за през нощта.Сега няма проблеми...
А що се отнася до по-групата кожа,мисля,че освен пемзата, трябва да се търка и с т.нар. "ренде".

# 394

И аз искам да попитам същото... красота  bouquet

# 395
                       Аз пък търкам с 'ренде' непрекъснато, мажа с мазни кремове, спя с чорапки често, но... няма шанс никога да си докарам светлорозови петички... И винаги сухи са ми твърди. А никога не са били реално загрубели или пък (о, ужас) напукани... Предполагам е ген да съм с такива глупави ходила  Tired.

# 396
                       Предполагам е ген да съм с такива глупави ходила  Tired.

дали наистина е така Cry
съмнявам се,защото познавам хора със загрубели пети, които след като се върнат от педикюр споделят,че краката са им гладки  имеки като на бебе и се чувстват страхотно...

# 397
Благодаря за съветите  Hug
Искам да ви споделя моят резултат с маслото от Ши (Shea butter) на Икаров. За 5 дена мазане всяка вечер и после сън с памучни чорапки, напуканото изчезна  Shocked Остана само леко загрубяла кожа, но на пипане краката ми вече не са ренде  Crazy
Поне извлякох нещо полезно от оная грубиянка  Twisted Evil

# 398
Аз знам, че колкото повече се стържат, толкова повече и по-бързо загрубяват.
Само веднъж в седмицата гледам да ги пиля с пилата. Иначе само екфоалирам.

# 399
  • София
Аз съм много доволна от кремчето на Талодерма, напукани пети не съм имала, но редовната употреба, прави крачетата мекички и гладки. Мажа всяка вечер, а понякога и сутрин. С пила търкам един път в седмицата, с нея наистина не трябва да се прекалява. Peace

# 400
Здравейте,и аз се включвам в тази прекрасна темичка.
Наистина големи красоти правите.Аз също правя опити вкъщи да нарисувам нещо но никога не става еднакво или изобщо не става.Гледам да ходя всеки месец на педикюр ако имам възможност естествено.
Преди месец ми направиха декорация с Печати и стана страхотно направо се влюбих.До тогава не знаех че има такива печати.Жалко че не мога да ви покажа как изглеждаше.
Някой знае ли дали мога да си ги купя тези атрибути отнякъде?Аз съм от Варна.

# 401
  • София
Виж тук. Peace

# 402
Здравейте,и аз се включвам в тази прекрасна темичка.
Наистина големи красоти правите.Аз също правя опити вкъщи да нарисувам нещо но никога не става еднакво или изобщо не става.Гледам да ходя всеки месец на педикюр ако имам възможност естествено.
Преди месец ми направиха декорация с Печати и стана страхотно направо се влюбих.До тогава не знаех че има такива печати.Жалко че не мога да ви покажа как изглеждаше.
Някой знае ли дали мога да си ги купя тези атрибути отнякъде?Аз съм от Варна.
Ние сме дистрибутори на печатите,ако искаш ще ти пиша на лични  Peace

# 403
Аз знам, че колкото повече се стържат, толкова повече и по-бързо загрубяват.

и аз така съм чувала Peace

# 404
geleva благодаря ти
Роди бих желала естествено  Hug

Общи условия

Активация на акаунт