Рулца от патладжани

  • 5 261
  • 30
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • 3
  • Всички
  • Стара Загора
  • Мнения: 526


Патладжаните се обелват и се нарязват по дължина на парчета с дебелина около половин см. Може да се изпържат, но аз ги посолявам и ги нареждам в две тави и ги слагам да се пекат във фурната. По някое време сменям местата на тавите - гоната отива долу, а долната - горе. Така не стават толкова мазни като при пърженето. Като станат готови ги изваждам и ги оставям да изстинат. През това време смесвам извара със счукан чесън и копър. Може да се направи и с равни количества извара и натрошено сирене. На всяко парче патладжан в единия край сипвам по една лъжичка от тази смес и навивам на рулце. Нареждам в чиния и оставям в хладилника да се стегнат поне за 1-2 часа. След това си ги хапваме заляти с кисело мляко и с домати за гарнитура.

# 1
  • София
  • Мнения: 3 679
Супер звучи и изглежда - ще се пробва.

# 2
  • Мнения: 2 534
Ей, благодаря , че ми припомни този тип рулца , бях ги забравила , ще пробвам с тази плънка

# 3
  • Мнения: 2 012
Приятно изглежда ,а ще е и доста вкусно! Simple Smile
Хайде на патладжана !!!

# 4
  • Варна
  • Мнения: 1 037
Аз искам да попитам нещо-като ги печеш в фурна слагаш ли олио,към плънката може да се добави синьо сирене,знам че и с пармезан се вързва, който обича,но я дайте идея с какво да заменя изварата или синьото сирене,че въобще не сме им фенове.Само със сирене ще стане ли newsm78

# 5
  • София
  • Мнения: 4 294

Патладжаните се обелват и се нарязват по дължина на парчета с дебелина около половин см. Може да се изпържат, но аз ги посолявам и ги нареждам в две тави и ги слагам да се пекат във фурната. По някое време сменям местата на тавите - гоната отива долу, а долната - горе. Така не стават толкова мазни като при пърженето.

Ама никаква мазнина ли не слагаш в тавата  Thinking
Аз ще ги пробвам задължително, защото много обичам патладжани. Но ще сложа малко олио на дъното на тавичката, и после ще ги обърна по време на печене. Peace

# 6
  • София
  • Мнения: 3 816
Страхотна рецепта,още тези дни ще ги приготвя.  bouquet

# 7
  • Мнения: 187
Много удобно е да се използва в случая грилтиган! Naughty

# 8
  • Стара Загора
  • Мнения: 526
Забравих да кажа, че в тавата сипвам малко олио - колкото да се разлее по цялото дъно, не повече, и като наредя осолените парчета патладжан, върху всяко парче капвам по малко олио.

# 9
  • Мнения: 780
Това ще се пробва задължително  Peace . Снощи разрязах един патладжан на две , в едната половина изрязах капаче и го издълбах . Напълних с яйце, сирене , малко хляб и магданоз , запуших с капачето и сложих да се опече . Стана доста вкусно .

# 10
  • Мнения: 393
 smile3501 ще ги пробвам

# 11
  • Мнения: 27 524
Уау, звучи супер вкусно и лесно, тия дни обезателно ще се пробва, мерси за рецептата   bouquet

# 12
  • Мнения: 867
Рецептата ми е любима-само аз ги мажа с гъст  сос от майонеза, кисело мляко и чесън. Мезе трепач е.

# 13
  • Мнения: 14 499
Забравих да кажа, че в тавата сипвам малко олио - колкото да се разлее по цялото дъно, не повече, и като наредя осолените парчета патладжан, върху всяко парче капвам по малко олио.

аз не разбрах като ги посолиш, оставяш ли ги да се отцедят или направо ги редиш в тавата и слагаш да печеш? и колко долу-горе време ги печеш?

# 14
  • София
  • Мнения: 4 294
Забравих да кажа, че в тавата сипвам малко олио - колкото да се разлее по цялото дъно, не повече, и като наредя осолените парчета патладжан, върху всяко парче капвам по малко олио.

 Знаех си аз - правилно съм се ориентирала  Wink

# 15
  • Според сезона
  • Мнения: 297
Обожавам патладжан ! Сигурно ще стане и с тиквичка?

# 16
  • Мнения: 3 537
Забравих да кажа, че в тавата сипвам малко олио - колкото да се разлее по цялото дъно, не повече, и като наредя осолените парчета патладжан, върху всяко парче капвам по малко олио.

аз не разбрах като ги посолиш, оставяш ли ги да се отцедят или направо ги редиш в тавата и слагаш да печеш? и колко долу-горе време ги печеш?
И аз това искам да попитам, newsm78 ,нали трябва да се отцеди горчивата вода... Rolling Eyes
Иначе рецептата ще я спретна скоро, много обичам патладжани Hug

# 17
  • Варна
  • Мнения: 10 802
Отдавна правя такова нещо.  Wink

Май даже миналата година писах във форума тази рецепта.

Наистина е вкусно!

# 18
  • Den Haag
  • Мнения: 1 846
Ще се пробва, много обичам патладжанчета  Flutter

# 19
  • Стара Загора
  • Мнения: 526
Забравих да кажа, че в тавата сипвам малко олио - колкото да се разлее по цялото дъно, не повече, и като наредя осолените парчета патладжан, върху всяко парче капвам по малко олио.

аз не разбрах като ги посолиш, оставяш ли ги да се отцедят или направо ги редиш в тавата и слагаш да печеш? и колко долу-горе време ги печеш?
И аз това искам да попитам, newsm78 ,нали трябва да се отцеди горчивата вода... Rolling Eyes
Иначе рецептата ще я спретна скоро, много обичам патладжани Hug

Да, оставям ги малко да се изцедят, все едно, че правя обикновени пържени патладжани. Но понеже не ми се стоеше в тази жега в кухнята да пържа, затова ги опекох. За времето - не мога да кажа точно, наблюдавам ги и като се позачервят сменям местата на тавите, като се зачервят пак - са готови, да придобият цвета на пържен патладжан

# 20
  • Mediterraneo
  • Мнения: 38 485
Ще използвам темата да ви споделя моята рецепта, която спретнах за тази вечер.

Бях решила да правя патладжан бюрек, но много ме домързя  Blush

Изпекох патладжаните във фурната. Смесих две яйца, малко масло и сирене, колкото поеме. В тенжера от йенско стъкло наредих пласт печен патладжан, пласт яйчена смес, после галета, премесена с чесън на прах. И така, докато ми свършиха продуктите.
Завъртях яденето за 7-8 минути в микровелето и се получи нещо фантастише  bowuu Галетата направи страхотна спойка на нещата и яденето се реже като торта.

Сервирам със салата от царевица, рулца от раци и чеснов сос. Щеше ми се да имам пресен копър, сигурно много ще си подхожда  newsm78

# 21
  • София
  • Мнения: 4 294
Момичета в събота направих рулцата от патладжани, ометохме ги за норматив.
Много са хубави, не се бавете, а ги спретнете  Peace

Валя благодаря за чудесната рецепта  Heart Eyes   bouquet

# 22
Да кажа и аз. Това ще готвя тази вечер. Още снощи съм изпекла лентичките патладжан. Тази вечер само ще завивам със сиренце. Смятам и със доматен сос да полея. Утре ще кажа как се е получило.Много  bouquetза рецептата. Имам от свеки страшно много зеленчук. Тъкмо се чудех как да го оползотворя нещо по така.

# 23
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Валя, ама те чудесни бе!   bouquet

# 24
Направих рулцата. Станаха супер bowuu.Аз им сложих плънка от сирене и яйце и отгоре ги залях с доматен сос. Ето ви и снимка. Извинявам се че е толкова калпава но много бързах ,защото моят кумчо вълчо от тавата напираше да ги излапа Mr. Green

# 25
А снимката не излезна. Намира ми се на десктопа на компа. Ако кажете от там как да я плесна тук веднага ви я давам.
Извинете за невежеството.

# 26
Сега да пробвам пак
http://rh.foto.radikal.ru/0707/f3/67628e5ee2bf.jpg

Я стана за голяма моя изненада. А Валя ти как си публикувала така без да се отваря отделен линк. Я сподели Hug

# 27
  • София
  • Мнения: 4 294
Сега да пробвам пак
http://rh.foto.radikal.ru/0707/f3/67628e5ee2bf.jpg

Я стана за голяма моя изненада. А Валя ти как си публикувала така без да се отваря отделен линк. Я сподели Hug

FREZI не съм Валя, но можеш да прочетеш тук  Wink

Аз като ги правех, половината ги залях с доматен сос (домати, лук, чесън, малко захар, вегета, черен пипер, магданоз), а другата половина от патладжанените рулца със сос от кисело мляко, заквасена сметана, копър и чесън.
На мен лично и двата варианта ми харесаха, а на мъжа ми определено втория със соса от киселото мляко  Peace

# 28
  • Стара Загора
  • Мнения: 526
Ами преди да копираш адреса на снимката, натискаш бутончето, което е над полето за писане на отговор най-ляво - на него има нещо като картинка в рамка и като застанеш с курсора на него, без да го натискаш, след 1-2 секунди излиза надпис "вмъкни изображение". Като го натиснеш ти излиза следното: [имг][/имг]. Заставаш по средата - след [имг] и поставяш адреса на снимката. След адреса трябва да ти остане [/имг].
"имг" трябва да е с латински букви - img, но като го изпиша така, в мнението не излиза нищо, затова го написа с бълг. букви.
Дано да съм обяснила разбираемо.

# 29
Благодаря ви Валя и Дудинка  bouquetЩе пробвам. Така да обичам да готвя пък друго си е супер рецепта със снимка.

# 30
  • Мнения: 3 388
Аз правя подобни рулца от патладжани, тикви4ки, разли4ни филета. Зелен4уците оба4е пека на грил, така стават много диети4ни и красиви  Sunglasses Плънката ми е кремообразно сирене, тип Филаделфия и нарязани на тънки ленти4ки други сирена, тип ка6кавалени и филета  Peace
Забу4вам всяко рулце с кле4ка за зъби.

Общи условия

Активация на акаунт