Отговори
# 195
Разгеле! Изчетох ви!:)
То било голям кеф да разполагаш с тялото си! Правим огромни разходки без да се задъхвам, слагам си лаптопа на корема и чета легнала, ставам, сядам и СЕ НАВЕЖДАМ!!! спокойно!!!! Мислех, че никога няма да дойде отново това време! А чак сега започвам да се окопитвам май след раждането.
Сега по темите:
За вдигането на температура - аз вдигнах една неделя вечер и се наложи да звъня на доки в 9.30 Mr. Green, защото се страхувах да кърмя с Т=38,2оС. Та накара ме да пия един разтворим парацетамол и да се изцедя хубаво, защото обикновено било от задържане на кърма в гърдите. Макар и да не ги чувствах особено напрегнати, се оправих след като ги изцедих. Каза ми също да не кърмя ако съм с над 38!
За болката при пишкането - и аз я имах до скоро и то не само при пишкане, но понеже е малко ... интимно, реших да трая и да питам чак на консултацията. Е, вече ми пооминава, но съм по-спокойна като поне знам от какво е била.
За пиенето на вода от бебоците - и аз си мислех че няма нужда, но доки ми се накара - аз как съм щяла да преживея тези жеги без вода?!? Това 'само на кърма' било американската теория, която не е много подходяща за нашия климат. Сега трябва да пием по 150 мл подсладена водичка на ден ( повече от 100 рядко успяваме, обаче). В началото малко трудно я възприе, но сега даже сам си я иска.
А от днес се опитвам да му пробутам и чая на ХИП  от копър, но яко му се муси и не му се услажда. За сега обаче съм по-инат от него и дано има резултат.
И да питам пак: Вигантол-а и Еспумизана как точно им ги давате? Много съм несигурна като давам лекарства..
Разписах се точно като невидяла май newsm78

# 196
  • в мечтите си
Маминки какво давате за тези ужасни колики? Аз Давам чайчето на Хип но не помага много,Цеци не реве но се гърчи и го боли  Sad

Последна редакция: вт, 24 юли 2007, 17:12 от mixilena

# 197
  • sf
пак да кажа, че вигантола го капя направо в устата, а капките за колики в млякото, а който е на кърма може в лъжичка.
на моя много му хърка носа, а не виждам секрети вътре. а и всяка сутрин го чистя профилактично  newsm78

# 198
  • София
Вики аз сега четох Спок,нормално да си похърсват с нослетата.
Колко често сменяте чая ако не е изпит?Какви са на цвят акитата на тези който са на АМ и дават за колики чай?

# 199
  • ГОре на черешата...
Извинете ме, че нахлувам в темата ви, но искам да помоля Андромеда да си прочисти ЛС, че пощ. й кутия е задръстена...

# 200
Вигантока ,заедно с Еспумизана го давам с лъжичка,ама от днес започвам да давам Вигантол направо в устата- и без това е дна капка само.
Бяхме на консултация- ЕВА е почти 4кг вече(без 20 гр)- като си направих сметка че за 30 дена е качила 1кг и 600 направо се опулих.Досега ме беше страх че не се начжда милото,сега вече ново двайсе-много яде и това също не е добра.Минавам на 4 часов график с хапването.И докторката каза през ноща не се ли събуди сама изобщо да не я будя дори и 8 часа да са минали.В този ред на мисли, една позната много ме шашна-вика ми оооо много е наддала това е опасно-може да получи разширен стомах или рахит да я хване  newsm45 Как може да ми ги говори тези неща.......................................
За нуждата от вода- аз съм на мнение че не е задължително да се дава.Ако урината е ясна, не е тъмна всичко е наред.Ева пие най много по 20-30 гр на ден и то не всеки.На консултацията малката се изпишка и докторката видя урината й каза че е перфектна, а не беше пила водичка от ден и половина. ТОВА ОБАЧЕ Е САМО ЗА КЪРМЕЩИТЕ МАЙКИ,ТЕЗИ КОИТО СА НА АМ МАЙ ТРЯБВА ДА ДАВАТ ВОДА.

# 201
  • sf
Цитат
една позната много ме шашна-вика ми оооо много е наддала това е опасно-може да получи разширен стомах или рахит да я хване   Как може да ми ги говори тези неща.......................................
колкото и гадно да е, тя е права. за това е опасно преяждането.
а на мен ми казаха две капки вигантол.  newsm78
на Виктор акитата са гъсти като каша с цвят на златисти жълтъци  Crazy

# 202
Хай и от мен  и честито на новородилите!    bouquet

mari_eta, прочистих я  Embarassed

Чета ви за режима на хранене и пак не разбрах - давате ли нощно време на бебетата си да ядат??? Питам, защото нашето педи каза да правим 6 часа почивка през нощта, обаче какво се случи тази нощ - мъчих се да го събудя в 12, нъц - спи толкова дълбоко, че топ не може да го събуди и се отказах. След това сам си се събуди в 2 и нещо, а преди това беше ял в 8.30  Shocked След това си мина на нормалния режим - 6, 9, 12 и т.н.
Леле като чета все към втората седмица ви почват колики, а ние още на 5 ден почнахме с тези "екстри" Cry, но май не са силни още и засега само се присвиваме без рев.

На бременните или преносващи мами  Там -там, Янамама, титини и всички останали - не се натискайте за предизвикано раждане ако не се налага!!! Софи Бо е абсолютно права - аз като бях още в родилното имаше случаи на предизвикани раждания със системи и само ги мъчиха момичетата - никакъв ефект, даже болки (а някои с болки, но без разкритие и с висока шийка, което е много неприятно). Аз до последно преди да родя бах само с мижавите 2 см разкритие и цяла нощ се мъчих с болки докато изгладя шийката (като ме приеха - нищо, даже док ме пита сигурна ли съм, че не ми е объркан термина). След това внезапно бебето само тръгна и оттам нататк - лесно  Grinning - от 2 см разкритие и се роди за няма и 2 часа.

Забравих да се похваля, че днес ни падна пъпчето  Hug
  Hands Clap
Ето го и моят бебчо:
http://www.snimka.bg/profile.php?view_album&album_id=156456

Последна редакция: вт, 24 юли 2007, 20:03 от Andromeda

# 203
Здравейте! Много ви благодаря за поздравленията.  Ние сме у дома и сме много щастливи, леле колко е хубаво вкъщи . Бебо е добре, храня го с кърма, засега е много спокоен, дано така е занапред. Мъжът ми си е вкъщи и ми помага много. Сега Делян спи, аз сърфирам, таткото е на пазар. Почвам да чета изписаното.

# 204
Здравейте на вси4ки!4ета Ви с голям интерес,но покрай бебето времето е кът.Много ми е нужно вашето мнение и какво мислите по въпроса за това дали слагате сол във водата на бебето? и Защо го правите? Благодаря Ви ! Много Здраве и Много целувки на БЕБОЦИТЕ!

Последна редакция: вт, 24 юли 2007, 21:22 от myki

# 205
  • USA
Не, не слагам сол. Недей да го правиш.

# 206
  • София
Сол,това защо,аз за първи път чувам

# 207
  • sf
абсолютно е вредно даването на сол до едногодишна възраст!!!

# 208
Здравейте,скъпи юлки!
Съжалявам че сгорчавам радостта от появата на вашите бебенца,но една силна жена (бивша бъдеща юнска майка) се нуждае от нас.Тя е истинска героиня-вижте историята и:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=209193.0
До скоро и аз бях на ваше място,а сега наблюдавам дъщеря си и си мисля че можеше да съм на нейно място...

Благодаря ви от цялото си сърце!

# 209
Добро утро!Нощта беше кошмарна-ужасен задух и жега,чак сега захладня,ама аз получих болки в кръста подобни на родилните и скокнах.Сега пия кафенце,хапвам и се чудя ще изкарам ли до утре или днес ще раждам,незнам колко бързо ще се развият нещата при второто раждане?По Закона на Мърфи,точно днес и утре ще съм по цял ден сама с детето,трябва да го водя по разходки и всичко нужно.Като гледам само аз и Фил не сме достигнали термин-хмм  newsm78.Фил,мила май ти ще закриваш сезона. WinkОтносно солта,МУКИ има впредвид слагането й във водата на бебо,докато се къпе до 40-я ден,с оглед на поверието,че така детето като порасне няма да се поти много или поне няма да му мирише потта.В различните краища на БГ се прави и вярва в това-аз също и брат ми,всички от моя край са солени,но принципно в цял свят и съвремените педиатри отхвърлят категорично този бабешки метод!Има мноого теми по въпроса.

Общи условия

Активация на акаунт