"На планина или на море Декемврийчето се смее и расте"

• 9 645
  • 286
  •   1
Отговори
# 135
  • сто акровата гора
Сончето татосва  Joy Сутрин се събужда, оглежда се, вижда "тата" и се започва едно та-та-та-та  hahaha А той разбира се се дуе като паун, не се говори с него  Smile През деня като започне да татка и се оглежда да го търси, ама то са едни мелодични гальовни интонации, не е за приказване, подмазвачка такава  Blush Пък мамамамамаамамам е само тревожно и настоятелно, когато има зор някакъв, аз съм за спешни случеи по подразбиране  Rolling Eyes
А иначе седи стабилно момичето, но не може да се изправя, не я и карам де, тя ще си усети.
За плодовете, аз давам ябълков сок, ябълка и банан пасирани заедно, черешки давах като им беше сезона, нашата доки казва че на който плод му е сезона него да давам суров, само това лято да е на нектарини, по нататък може и праскови и кайсии, че нектаринките са "голи" , круша съм давала, имах едни домашни ранни много сладички. Сега й правих сини сливи, сварени и й дадох водичката, действа й разхлабващо, другото го намачках, но не знам дали има смисъл да й давам, то като е минало 5 мин да ври, едва ли нещо полезничко е останало  newsm78
Виж сирене и мляко прясно или кисело не съм давала още, вероятно сега след консултацията ще въведем сиренце.

# 136
  • София
Хе хе и ние сме на да-да, освен това мн обича да си запушва устата с ръка докато ааааа-ка и се получава като бойния вик на Тарзан Wink
Соси за бибата май и Ева я ползва като Соня за приспиване и игра, но честно казано не се притеснявам дали ще свикне, по време на коликовия период съм ИСКАЛА да свикне, мн ми е хубаво детето само да заспива(или с биба), ама от скоро е такъв рахат, преди на ръце само.
Сурови плодове от скоро давам намачкан банан в кашата(елдата дето я мразим) или самостоятелно, круша, праскова,пъпеш,мн малко диня, черешки само е близвала.
За сокчетата и аз уж гледам да не преклаявам с количеството, но поне 50 си изпива.
Инче аз за кисел мисля да пробвам точно защото с кашите нещо не става,не ги долюбва много.Ще споделя като го сефтосаме.
Мен нещо ме гложди, че не иска да си държи сама шишетата, дори и за водата дето има дръжки отстрани, едва ли е супер важно(а и на мен ми е приятно да си я храня), но все пак има бебета от 4тия месец си държат, при вас как е?Нали в един момент и от чаша ще трябва да се учат newsm78

# 137
  • Düsseldorf
Още не съм сколасала дори да се запиша, а утре заминаваме за Сливен за 4 дни и скоро няма да пиша повече. Но поне да ви следя, вие вече ще сте в нова тема сигурно де...
Оох, добре че малко захладня, сладки сънища и спокойна нощ на всички!  Hug

# 138
macko ние си държим сами шишетата и сам се храни с млякото а водата му от 2 седмици е в чаша с мек накрайник и нея си я държи човекът  hahaha а пък ние два дена сме на ба-ба-ба... по цял ден ми бабосва само като има зор или иска нещо тогава ма-ма-мооо  bowuu

# 139
  • Бургас
Мен ме посъветваха вече да взема чаша на Петър, щото нали шишета не ползваме....да се учим с чаша, че течностите се поемат с лъжичка много трудоемко.....
посъветвайте ме каква чаша да взема като за начало?

# 140
  • Vaudreuil Canada
Ние казахме два пъти ма-ма и от там нататък само та-та-та-та... чат пат да-да-да и ба-ба-ба ... но татосването ни е любимо ...

# 141
Здравейте,декемврийки!
Съжалявам за черния си постинг,но една майка-герой има нужда от нашата помощ.
Историята и може да намерите на:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=209193.0
Помолиха да ме да предупреждавам,че в тази тема има подробности,които могат дa ви разстроят.Все пак това са нещата от живота и всяка една от нас би могла да бъде на нейно място.Четете само колкото можете да понесете и за всеки случай прилагам само банковата и сметка:
 Елена Генчева Енева
Първа Инвестиционна Банка Варна
IBAN BG 66 FINV 9150 10BG N0JZ EN
BIC FINVBGSF

Благодаря ви сърдечно!

И аз мислих да напиша линк-а.
С Божията благословия дано всичко се оправи и да оздравее малкия Кристиан на мама Lilibon!  newsm17

macko ние си държим сами шишетата и сам се храни с млякото  hahaha , а пък ние два дена сме на ба-ба-ба... по цял ден ми бабосва само като има зор  bowuu

Сам пие мляко, вода. От няколко дни Криско казва: ба-ба-ба-бла-бла-ба-ба  newsm53

# 142
Брей, проговориха ни дечицата вече  Party големи станаха.И ние днес по повод на гостито на баба и дядо голям "лаф" им спретнахме, с едно нежно гласче- а на тях медец им капе на душичките Laughing
Мацко и Томи сам си държи шишетата от горе-долу 4-ия месец, че даже и се сърди като му го държа надолу да тече по-бавно, щото пие като фурия.Но споко- има време за всичко, както знаеш Индивидуалност.
За суровите плодове, давам му диня, пъпеш, банан и  ябълка, обикновено намачкани с вилица, по около 50-ина грама мах.За мъхестите и аз знам, че са алергени и не давам.Кисел ядем рядко и то с едни кисели физиономии...
Възглавница и аз ще сложа след годинката.
Вержи, дано всичко мине успешно с Лорката Praynig
Честито дипломиране на  Клеми и дано успееш с кариера, свързана със специалността, не като мен на 360 градуса.
И едно лекичко въпросче накрая : гласувате ли доверие на свекитата (визирам тези, дето не ги долюбват много-много) да излизат сами да разхождат бебите, че аз нещо май не мога да се пречупя, пък то едни фръцни...
Айде лека и спокойна, че нещо се разбърборих Heart Eyes

# 143
  • Варна
ние изобщо нямаме мегдан да държим биберони. мързи ни и толкоз!
хем дръжки сложих , ала бала.... като ги хване ги дърпа и си вади биберона от устата и почва да си играе.
за сметка на това много обичаме да бием шамари на биберона, и лъжицата, и мама ,и каквото ни попадне.по този повод също се научихме да пляскаме с ръчички  smile3501

иначе казваме дядя, тата, от скоро и баба. Мама е последна дупка на кавала  smile3506

# 144
Nikki_Ivanova ,взех на беба чаша с мек накрайник на Авент,но изобщо не я иска!  newsm78
macko, Ноли си държи шишето сама,но аз предпочитам да контролирам нещата (такава съм си Контролъорката ми викат  Laughing ) и не я оставям самичка!  Naughty
Бибата-залагалка и Ноли я ползва за играчка и когато й дойде кефа си я лапа! Често заспива без биба,но на мен ми е много сладка като си я цоцка - бебешка му работа!  smile3504
Уффф,аз съм на 3 ракии и една (засега!  newsm78 ) биричка и така се разнежих нещо,а мъжо ми естесвено все още е на работа!  Blush
Никога не съм предполагала,че мога да изпитвам толкова силна обич! Сигурна съм,че и вас е така!  Hug Наистина няма нищо по-мило и прекрасно от децата! Извинете ме и не ми смейте,ама съм си такава...изпадам в моменти на умиление понякога!  Blush
Ако има и други мами на биричка - айде наздраве!  cheers
 Fiffi ,не гласувам доверие на свеки почти за нищо - имам си причина - наблюдавала съм я как се грижи за другите си внуци и не ми допадат маниерите й!  Naughty Фасони не ми раздава засега и не мисля,че ще посмее - не,че съм чак толкова страшна,просто тя е слабо аргументирана,че да спори с мен! Аз съм Овен и бая ми знае устата! Забравих да кажа,че иначе свеки ме кефи - за лафче е идеална и прави много подаръци (страхотни! Laughing ) Малко кофти звучи май  newsm78 ,ама на 3 ракии съм много искрена! Само се надявам зълва ми да не е у форумо!  Joy

Последна редакция: ср, 25 юли 2007, 23:28 от мимина

# 145
Здравейте мога за сега да се похваля само с мойта малка сладурана до края на седмицата може би ще имаме зъбче и да чукам на дърво до сега почти не съм осетила как са пробили само леко ми помрънкваше и беше кисела нищо друго е нямало...а и за думичките(стичките който казваме се точно като бебчето на shemet_neveroiaten

# 146
  • Варна
момичета утре една моя съученичка от гимназията ще ражда планово секцио
стискайте палци всичко да мине леко ! 
в петък сме на свиждане с още 4 кудкудячки от у-ще  Mr. Green (еееех кога пораснахме беее  Cry)

# 147
Теодора за сега е яла само суров банан, но вчера бяхме на гастроентеоролог и каза да продължа с ябълка, круша, пъпеш и натам забравих. Днес най сетне и ние пробвахме мръвка и да ви кажа услади ни се.........явно няма да е вегетариантка  Joy Напоследък се опитвам сама да и правя пюренцата и понеже ги правя ден за ден си нямам идея в хладилника колко време издържат. Мамите които са по-информирани да ми помогнат.
Иначе и наш тати кат пуяк се движи щото малката принцеса доста напевно повтаря таа-таа-таа, а също така и баба и дада. Мама още не я познаваме. Също така като индиянче като вика аааа и си запушва устата и то пак звучи като баба.
И не на свеки точно вчера си мислех, че колкото и да ми се иска да разчитам просто няма как..........грам доверие и нямам.
Клеми ти си ми и съкварталче.......ще те чакам да се видим  Mr. Green

# 148
Точно така, аз захраних с плодове. Всъщност първо с каша, седмица по-късно към нея започнах да прибавям пресни плодове. Такава е гръцката схема за захранване. Но яде само круша, ябълка, банан, сокче от пъпеш и мнооого рядко диня. Лекаря не позволява да дам други плодове. Не, че моя звяр яде плодове де, вече трета седмица не признава нищо освен пъпеш и диня.

Последна редакция: чт, 26 юли 2007, 11:47 от shrew

# 149
Забравих да кажа,че иначе свеки ме кефи - за лафче е идеална и прави много подаръци [/size] (страхотни! Laughing ) Малко кофти звучи май  newsm78 ,ама на 3 ракии съм много искрена! Само се надявам зълва ми да не е у форумо!  Joy

hahaha hahaha

Еееех,днес се живее.Малко се поразхлади.Ние онзи ден ходихме при баба в провинцията,обаче там беше невероятна жега и ние се прибрахме,понеже малкия хич не можеше да спи там.А тая нощ си спа без да се буди сто пъти за вода и какво ли не.Сега седим с него на двора,пийвам си кафе и пуша цигарка.

Общи условия

Активация на акаунт