Родители в UK - 9

• 22 187
  • 299
  •   1
Отговори
# 195
Пепа и това ако не е голямо сродяване !  Grinning  Честито!  Няма начин да не си щастлива!   bouquet
Много неприятно ,че така се е случило с Тео! Сигурно всички сте били много уплашени! Томи много рядко се пробва да вдига крак,но не стига доникъде.Въпреки всичко ще махнем скоро преградата.
Исках да попитам всички мами тук :Знаете ли бебешка  добавка за мляко за недоносени  и бебета с ниско тегло ? Или къде мога да потърся такава?

# 196
  • На село (близо до Лондон)
Пиша само набързо...
Мишолина честита къща! Ремонтите и при нас нямат край....
Пепа голямо сродяване!!!

Добре доши на новите мами  bouquet

# 197
  • постоянно
Пепа и това ако не е голямо сродяване !  Grinning  Честито!  Няма начин да не си щастлива!   bouquet
Много неприятно ,че така се е случило с Тео! Сигурно всички сте били много уплашени! Томи много рядко се пробва да вдига крак,но не стига доникъде.Въпреки всичко ще махнем скоро преградата.
Исках да попитам всички мами тук :Знаете ли бебешка  добавка за мляко за недоносени  и бебета с ниско тегло ? Или къде мога да потърся такава?
Makoball,
виж това на Милупа за недоносени бебета.За Лилибон ли е? Аз и пратих линк на едно дръго  нещо беше с Е..нфамил или нещо подобно, но го има в Америка.Едно маиче от Чехия и каза че може да и прати това , което  тя търси - незнам дали се разбраха.....
Може у Милупата да   помогне.....
http://www.milupa-aptamil.co.uk/en/article.asp?chco_id=5257

Вили

# 198
Мерси Вили! Ей сега се връщам от Буутс,питах аптекарката-не беше и чувала. Ако не знаеш  точно име на каквото търсиш ,загубена ти е работата!  Sad 

# 199
  • Манчестър
Biju и мен много ме заинтригува тази информация... На фона на всички останали, които твърдяха, че български дипломи никой не признавал ... Значи все пак имало начин... Почвам да се замислям  Thinking И аз съм мениджър в банка, но съм далеч от мисълта, че там биха ме взели на подобна позиция...  Tired

Иначе ще се радвам ако момичетата се включат с идеи и отговори на въпросите на Бижу, които и мен ме вълнуват!

... с коя агенция да търся работа като self-employed и при положение, че тук съм мениджър към какви позиции да се стремя в Лондон?

Никои никога не е твърдял,че бълграски дипломи не се признават. признава ги,но които иска. В общи линии в БГ ако някои се бие в гърдите,че е завършил СУ или УНСС ,тук на англичаните това не им говори нищо. Самия Нарик издава тези документи само за информация, и наличието на такъв не ти гарантира,че дипломата ти е призната. По принцип зависи от самия работодател.......ходила съм на интервюта ,където са били възхитени от образованието ми и опита от БГ ,но за съжаление не е в УК. И накрая ме взеха в компания с добро име на пазара и без да поискат да ми видят дипломите и тн....,каквото бях писала в СВ-то това е.....A и приравняването на Магистър към Бакалавър за мен лично е много далеч от думата признаване.
Това,че си мениджър в банка за Бг се смята голяма работа,тук по мое мнение колкото си по тъп,толкова е по голяма вероятността да започнеш работа в банка. Изключвам професионалните финансови съветници ,завършили университети и тн..
А и самата дума мениджър в Англия е преескпонирана .....всеки става мениджър с един курс понякога. да не говорим в моята компания - отдел продажби - всички  са Business Manager, а няма нито един завършил университет. за мен лично всичко опира на късмет и наи-важното потенциалниа работодател да е отворен към чужденци.......защото расизма си го има,които каквото иска да говори...

Последна редакция: пн, 27 авг 2007, 13:46 от Ave

# 200
Как сте,мадами?
Постопли се времето и никой не влиза в нашата темичка!  Laughing

# 201
Здрасти на всички. Снощи се върнахме, бяхме до Брюж, Антверпен и Гент. Преди това бях в Бг.
Да не съм изпуснала нещо? Мишолина роди ли?

# 202
Твърдо "нье!" Стиска до след термин Simple Smile (и местенето, и ремонта). Но пък обещавам купон в новата къща като се роди бебо, живот и здраве!

Добре дошла, Алиса...Завист, завист за пътешествията...Пусни снимки!

Аз трябва да си сменя личната титла. Чувствам се "grounded" за един дълъг период от време.

# 203
А, Мишолинка, стискай, тогава.

Много съм туткава аз със снимките- докато се наканя да си прехвърля, прегледам, обработя и кача, бая време минава...

Не се притеснявай, бързо ще мине grounded-периода.

# 204
Здравейте момичета

От миналата година Ви чета с голям интерес, но имам 1 или 2 включвания, свързани с  въпроси за живота в  UK. От началото на миналата година в семейството ми се роди идеята 2008/2009 година да опитаме късмета си на острова. Избрахме този бъдещ период, тъй като на преден план бе създаването на второто ни дете.
Напоследък нямам много свободно време да чета във форума, но като ми се появи такова,  се възползвзм веднага.
В момента съм в отпуск по майчинство, но по-принцип работя в българо – германска фирма, като гл.  Счетоводител.
По-горе бе засегната темата за признаване на образованието придобито от нас в България и zlatnata tolumba описа начина по-който е оправила своите документи чрез NARIC, и понеже Шотландия е избраното от нас място, бих искала да се обърна лично към нея с няколко въпроса.

Здравей, zlatnata tolumba

В постинга си пишеш, че зимата в Шотландия вече е дошла, и от това си вадя заключение, че живееш там.
Ако имаш време и желание разбира се, би ли ми казала как се чувстваш в Шотландия, какво работиш там (Четох една статия на българския консул в Шотландия, в която пише, че те са добре настроени към българите и румънците и имат нужда от висококвалифицирана работна ръка от тези държави. Вярно ли е това?), как си намери работа!
Пиши моля те за всичко, за което се сещаш.
Предварително ти благодаря!
Благодаря и на всяка от Вас, която реши да сподели опита си и премеждията през, които е минала! 

Желая приятна вечер на всички Ви! newsm67

# 205
Ох, момичета гледам как си говорите за студ в Англия. Ние още сме в БГ и доскоро се пържихме от жеги. Сега малко позахлади, но...малко  Rolling Eyes Скоро ще се прибираме обратно към добрата стара Англия и ще трябва да се настройвам психически за хладно и дъждовно време  Laughing А я да ви питам, тези от вас, които са се прибирали наскоро в Бг, от летище София имало някакви лицензирани таксита, които вземали по 10тина лева до центъра и нямало опасност да те метнат нещо. Имате ли повече инфо? Питам защото моя съпруг ще си идва насам в неделя, та затова  Mr. Green

Лека вечер на всички, особено на необебилите се още мами  Mr. Green

# 206
  • Манчестър
Ох, момичета гледам как си говорите за студ в Англия. Ние още сме в БГ и доскоро се пържихме от жеги. Сега малко позахлади, но...малко  Rolling Eyes Скоро ще се прибираме обратно към добрата стара Англия и ще трябва да се настройвам психически за хладно и дъждовно време  Laughing А я да ви питам, тези от вас, които са се прибирали наскоро в Бг, от летище София имало някакви лицензирани таксита, които вземали по 10тина лева до центъра и нямало опасност да те метнат нещо. Имате ли повече инфо? Питам защото моя съпруг ще си идва насам в неделя, та затова  Mr. Green

Лека вечер на всички, особено на необебилите се още мами  Mr. Green

Да,има маи една такава работа. ОК Супертранс са,от Централна Автогара до Терминал 2 е около 8 лв. Имат контракт с автогарата и само техни коли спират там. Правихме лаф със шофьора(наскоро пътувах  по тази дестинация) и поне останах с впечателение,че имат контракт и за летището. Но все пак ме посъветва да попитам преди да се кача колко ще ми струва,защото дори и с надпис ОК Супертранс пак може да те излъже,ако не си чак...

# 207
  • UK
ОК супертранс имат договор, около 10 лева излиза до центъра.Да внимава да не се качи на ОК Супершанс- някаква измислена фирма, 3-4-5 лева на километър. Но такива коли едва ли имат достъп до летището.

# 208
Много благодаря за инфото, момичета  Hug

Да внимава да не се качи на ОК Супершанс- някаква измислена фирма, 3-4-5 лева на километър. Но такива коли едва ли имат достъп до летището.

Еее, ама българите сме много изобретателни  doh Значи, ще го накарам да си отваря добре очите и да гледа къде се качва, че...мъже  Mr. Green

# 209
Здравейте, момичета!
Изчетох цялата тема, за предишните ме болят очите от цял ден пред компютъра Grinning Приятелят ми е студент в Лондон, скоро завършва и ако има солидни доходи, с който да можем да се издържаме най- вероятно и аз ще се преместя там.
Имам няколко въпроса към вас. Бременна съм в 10г.с. и ме интересува как стой въпроса с осигуровките в Англия. Какво заплащат бременните там като става въпрос за държавните здравни заведения. Разбрах, че там трябва да се запиша на GP, който ми назначава акушерка и след това тя се грижи за мен до края на бременността. Simple Smile Интересува ме най- вече какво и как се плаща за прегледите и следенето на бременността ми. Това че съм осигурена в БГ има ли някакво значение?
Казаха ми, че за студенти било безплатно. Това дали важи ако се запиша например на някой курс по английски?
Благодаря ви предварително за информацията!   bouquet

А от летището нека вземе ОК. Ако е от старият терминал като излезе стоянката е в дясно, ако е от новия пак в дясно, но не се вижда от изходите ами трябва да отиде отстрани на сградата. Да не се връзва на хора, които стоят отпред и питат дали ви трябва такси. Wink

Общи условия

Активация на акаунт