Родители в UK - 9

• 22 181
  • 299
  •   1
Отговори
# 210
JeniB ,регистрираш се в NHS и от там нататък всичко ти е безплатно.

# 211
  • Манчестър

Не е съвсем безплатно,т.е. зависи от статута ти. Наскоро моя позната,току що пристигнала от БГ в същото положение трябваше да си доказва статута,ако не - ще си заплаща всичко. Чувам и за други случаи с БГ по NHS.

# 212

Не е съвсем безплатно,т.е. зависи от статута ти. Наскоро моя позната,току що пристигнала от БГ в същото положение трябваше да си доказва статута,ако не - ще си заплаща всичко. Чувам и за други случаи с БГ по NHS.

Какво значи да си доказва статута?

# 213
Аве,Ами нали тя пише,че ще дойде,ако съпругът и има работа,значи се осигурява-себе си и семейството си.

# 214
Аве,Ами нали тя пише,че ще дойде,ако съпругът и има работа,значи се осигурява-себе си и семейството си.
Ами той не ми е съпруг и като студент има право на почасова работа, където не съм сигурна че ще му плащат осигуровки. Ако трябва аз ще си внасям сама осигуровки без да работя. Не знам обаче по колко се внася месечно и дали биха покривали следенето на бременността ми и изобщо има ли такъв вариант. Grinning

# 215
Здравейте момичета!
Имам нужда от малко разяснение по въпроса с градината. newsm78
Моята мома англичанка е родена Октомври 2004,такааа ...
Отивам аз днес в близкото у-ще да питам как става въпроса със записването,
имам предвид 2,5 часа на ден,а там една лейди ми обяснява:Няма такова нещо от
4г ги има тези 2,5часа на ден  Naughty
Аз ли отидох на грешното място,те ли не ме разбраха или аз тях...незнам
Само да допълня...водих я мин.година и до  Април тази на прискуул,2.5часа на ден
и плащахме £6 на сесия,от там разбрах,че като навърши 3 и става фрии.
Моля ако някой е по-навътре с нещата да даде едно рамо.  bouquet

# 216
Здравейте, момичета Simple Smile!

Бихте ли ми казали, как стои въпроса с детските ясли и училищата в Шотландия?
Има ли целодневни детски ясли и училища и съответно как стои въпроса с езика? Питам защото големият ми син говори малко английски език, но това със сигурност не е достатъчно за започването на редовен клас с неговите връсници. Има ли български училища?
Имат ли някакви изисквания към децата и техните родители?
Зная, че въпросите ми станаха много и може би Вие сте отговаряли многократно на тях, но ще съм Ви много благодарна, ако решите да отговорите на въпросите ми  bouquet

Благодаря и лека и приятна вечер на всички Вас!
 Simple Smile

# 217
Diorella,  детето има право на 2.5  безплатни часа на ден, от учебния срок след навършване на 3 г. Твоето дете е родено октомври, ще има право на тези часове от януари. Друг е въпроса, че  училището (държавно предполагам), в което си питала, най-вероятно предлага градина, която започва от 4 г. възраст. Затова така са ти отговорили - че като стане на 4, тогава. Синът ми беше в частна детска градина и след навършване на 3, започнаха да му приспадат от таксата по 2.5 часа на ден. От другата седмица тръгва в градината на бъдещото си училище, която е само по 2.5 часа на ден и е безплатна.

Надявам се да съм ти била полезна.  Simple Smile

# 218
Ахаамм,ясно!Ще питам в ДГ тогава,мерси!

# 219
Diorella, привет!
аз съм в подобна ситуация като теб ... моят син е роден декември 2004 и кандидатствахме за място в едно прискуул до нас, където казаха, че действително след навършване на 3г. е фрии 2.5 часа на ден.
знаеш ли, дали има такива "градини" където може да се доплаща за допълнителни часове след тези, които ни се полагат, защото в тази нашата няма такава опция ... сега май ще трябва да търся и други тук ... че ако нямат спейс съвсем ще я закъсаме ...

момичета, въпросът с признаването на дипломите и опита от бг живо ме интересува и мен. надявам се и аз в бъдеще да мога да започна в лондон работа свързана с предишната ми или с квалификациите ми ... знае ли някоя от вас как са заплатени маникюристките тук - примерно, ако изкарам допълнителен курс в страната дали ще имам по-големи шансове и добро заплащане? образованието ми е свързано с немски, май не е много на почит този език тук, някакви наблюдения?
чудя се и как ще съчетая и грижите за двете ми деца по-нататък, кой ще ги гледа ... проучванията ми показаха, че излиза скъпичко по платени нърсарита ... направо акълът ми не го побира как ще мога да почна работа ...

ще следя темата ...

ние също от края на април сме в "нова" къща ... големи ремонти и обзавеждане, но много трудно се получава това, което съм замислила относно вътрешния дизайн ... много чакане за доставките, понякога ги нямат в наличност и се чака месеци за точно това, което сме харесали ...решила съм да правя ориенталска спалня, не знам дали ще се получи, но смятам сама да украся някои елементи и се надявам да стане.  не можахме да завършим всичко до раждането на дъщеричката ми (средата на юли) и сме оставили другите неща за пролетта, когато има вероятност с децата да си идем към бургас и таткото на спокойствие да продължи с ремонта. как ми се иска като в онова предаване "изненадите на диби и травис" да дойдат майстори и за 3-4 дни тотален ъпгрейт на къщата ... имат страхотни идеи за някои неща. имаме много проблеми с банята - искам да сложим стъклена преграда на ваната, но прозорецът пречи, а тези завеси са толкова грозни ...в кухнята трябва да къртим, за да поставим аспиратор над печката, а за миялна машина няма тръби ... английското старо строителство се оказва по-проблемно от българските стари селски къщи, особено когато къщата е залепена за 2 други.

Последна редакция: вт, 04 сеп 2007, 15:40 от S T A R D U S T

# 220
Здрасти градска!:)
Ами във всяко нърсери трябва да го вземат и ще му ги приспаднат тези 2,5ч.
И ние бяхме в такъв прискуул,а дефакто нърсеритата могат да приспадат часовете.
Ти в коя част на Лондон си?Имаше един сайт,в който можеш да провериш всички
у-ща в Лондон,ще го потърся и ще го пусна тук.

# 221
в бромли съм, югоизточен лондон. ще ти бъда благодарна! Praynig около гроув парк.

# 222
http://www.childcarelink.gov.uk/index.asp-тук можеш да видиш близкоте до вас ДГ,прискуллс и т.н

# 223
много благодаря!

днес сутринта записах Жоро в още едно нърсъри и се надявам от двете опции все едно да ни приеме ...бяха много любезни и казаха, че за януари е почти сигурно, че ще имат места. Laughing

# 224
Като тръгнеш от Grove park station по посока Bromley,от левия край има един прискул.Всички съседни деца чиито родители работят на пълен работен ден ходят там.
Нямам представа колко струва,но съм чувала само хубави отзиви.Съседчето плачеше като дойде време да го местят от там в училище.
За полувин ден приемат и в училищата където според мен е по добре защото свиква със средата и ще продължи за по дълго.

Общи условия

Активация на акаунт