Родители в UK - 9

• 22 150
  • 299
  •   1
Отговори
# 240
Мъжът ми го намери към 10:15/филмът/.Грозна картина по зле и от Освиенциум,а на директорката  #2gunfire #2gunfire #2gunfire приоритетите и КОМПЮТЪР.Децата умират от глад,а тя не е виновна та не е виновна.Как може такова безочие не мога да разбера.

# 241
Сега чакам предаването на Майкъл Палин/май така се казваше/да видим там как ще ни оплюят/ВВС1 тази неделя/

# 242
http://dnes.dir.bg/2007/09/14/news2102549.html

наистина е ужасно  Sad. горките деца  Sad. само че започвам да се чудя това някаква целенасочена кампания ли е на ББС срещу България, защото започва да прилича на такова...  Thinking

# 243
Мъжът ми го намери към 10:15/филмът/.Грозна картина по зле и от Освиенциум,а на директорката  #2gunfire #2gunfire #2gunfire приоритетите и КОМПЮТЪР.Децата умират от глад,а тя не е виновна та не е виновна.Как може такова безочие не мога да разбера.
Надявам се не си го гледала! Аз се разтроих толкова многои не мойах да спя,днес имам буца  в гърлото..а ти бременна!

http://dnes.dir.bg/2007/09/14/news2102549.html

само че започвам да се чудя това някаква целенасочена кампания ли е на ББС срещу България, защото започва да прилича на такова...  Thinking

Shocked  Ти гледа ли филма? Каква кампания  срещу държава,която оставя здрави деца да мрат като кучета! Или неудобните неща   да се правим ,че не съществуват,за да не се обиди ,видиш ли ,ДЪРЖАВАТА ! много,много  censored

# 244
Гледах го до края и сега си седя и си мисля как пък няма кой да им помогне ако не с друго то поне с храна и дрехи.

# 245
те дрехи си имаха.Даже домът не изглеждаше толкова зле вътре.
Но хоратааа... Outta Joint ,ако могат да се нарекат хора!

# 246
  • ENGLAND
Аз успях да гледам само началото, а след това хванах и края. Наистина потресаваща гледка. Но нека си признаем, че всеки в България знае какво е положението в подобни домове. Е, добре ВВС го показаха, но какво ще направят те за този дом? Нали все уж ни помагат, а къде отиват парите от тези помощи? И все пак този, който дава трябва и да знае къде отиват парите му.
Жалко е, че се показва все най-лошото от българската действителност. Все пак България не е онзи дето продава бебетата и тези дечица. А явно ще има и други подобни филми. За мен това вече е целенасочено плюене по България. Защо никой български журналист не дойде тук и не снима техните изцепки? Много има за снимане, Англия не е центъра на Лондон и палатите им в провинцията.
Сега чакам и филма на Майкъл Палин, да видим там как ще ни обрисуват.

# 247
В предаването на Майкъл Палин главен грой ще е АЗИС http://netinfo.bg/?tid=40&oid=1095940

# 248
Аз успях да гледам само началото, а след това хванах и края. Наистина потресаваща гледка. Но нека си признаем, че всеки в България знае какво е положението в подобни домове. Е, добре ВВС го показаха, но какво ще направят те за този дом? Нали все уж ни помагат, а къде отиват парите от тези помощи? И все пак този, който дава трябва и да знае къде отиват парите му.
Жалко е, че се показва все най-лошото от българската действителност. Все пак България не е онзи дето продава бебетата и тези дечица. А явно ще има и други подобни филми. За мен това вече е целенасочено плюене по България. Защо никой български журналист не дойде тук и не снима техните изцепки? Много има за снимане, Англия не е центъра на Лондон и палатите им в провинцията.
Сега чакам и филма на Майкъл Палин, да видим там как ще ни обрисуват.
Не можа да издържиш филма психически или се засече по  време с любим сериал?  Thinking
 В колко домове за сираци си ходила,че обобщаваш какво е положението в България. С какво си помогнала ,ако не си ходила ?А знаеш ,че е зле!
Защо англичаните трябва да направят нещо за този дом?!  Shocked Че той е български,наш! Ние какво правим за да променим положението? И Великобритания и България са част от ЕС, нали сме с уеднаквени стандарти вече! Да ама не! Защо все журналистите са виновни? Защо една англ. журналистка показва нещо,което никой Бг журналист не се нае да покаже?
 Защо винаги някой  друг трябва да ни е виновен за положението?
Хайде отговори си на тези въпроси и престани да пишеш глупости!

# 249
Проблемът е, че в БГ страшно много деца се изоставят, особено с увреждания  - вкл. неща които са преодолими (синдром на Даун, да кажем). От там нататък - няма оправяне - персоналът е ниско платен, неквалифициран, малко хора отговарят за много деца...

Специално за показания дом - искате ли да се свържем с Движението на Майките, и да направим кампания за средства тук? А те да се наемат да организират разпределението на място? Капка в морето...ама по-добре без нищо.

Не намирам такива предавания за преднамерени срещу БГ; фактите са си факти. Защо да си хвърляме прах в очите, и да си мислим, че всичко е наред???

Има една страница за online fundraising, където става много лесно, сега ще се опитам да я намеря; дано да работи за набиране на средства за чужбина (защото не могат да се използват данъчни намаления, ако средствата ще се изнасят).

# 250

съгласна съм с тебе Peace

# 251
И ти ли гледа филма или просто си пишеш,да има?
Изложи си поне гледната точка,доводи... Стига с това писане наизуст! #Cussing out

misholina,едва ли повече от 5 души в тази тема ще се навият да изпратят финансова подкрепа!Много жалко,но е така! Но определено трябва да се опитаме да помогнем,който с каквото може.Протестни писма,пари. Къде можем да създадем петиция до посолството ни ?Знае ли някой сайт?  Thinking

# 252
Визирах по-широка кампания (примерно, обръщение към всичките си колеги и познати, с линк към информация, и оnline fundraising - с кредитна карта или дебитна).

Ето страницата, за която си мислех: http://www.justgiving.com/

За да се получи данъчно облекчение, организацията трябва да е регистрирана в УК, и естествено тази страница взима процент.

Свързали са се с посолството преди да излъчат филма; ето официалния отговор от българския консул (беше на страницата на ББС). Както казах, нищо преднамерено и измислено няма; факти...Предложено им е да коментират, и т.н. (за филма и след това)
http://www.bbc.co.uk/bbcfour/documentaries/features/bulgaria-embassy-letter.shtml

# 253
Видях отговора,но това не пречи да пишем протестно писмо! Колкото повече граждански протест,толкова по-вероятно е да се мръднат!
Това е много добро с фонда. Кой ще  се наеме да го прави?

# 254
маcoball  , Wink по полека с тези гневни 4ове4ета.
 този филм не го гледах ...но съм гледала друг подобен /който пък ти може да не си гледала/...никой не откри  топлата вода с този филм...това е реалност в бг от години,не вярвам да не знаеш..Едва ли има нормално мислещ който да е на мнение 4е тези ''условия''за децата са нормални и чове4ни.но съвсвем друг е въпроса с каква цел е снимано и т.н.и наистина ли тези които снимат ги е грижа за тези деца или всъщност искат да кажат или покажат друго с този филм....има разлика.
 аз ли4но от 14г.съм свързана емоционално с такива деца /от домове/и сега продължавам,в процес сме за подпомагане на младежи от домове с наше съдействие/4рез наша фирма в бг/и се надявам колкото пове4е ми се дава толкова пове4е да давам.
  /мъжът ми работи тук в лондон в спешно отделение,лекар е.и повярвай ми  имат материал за такъв документален филм в тази страна относно здравната им система 4е могат да стреснат целия свят с него...мисълта ми е винаги има какво да се снима...въпроса е е с каква цел,кой наистина ще помогне за да не е така и т.н./ аз не се срамувам 4е съм българка /никога/ срамъвам се просто от определени българи и от дребните им души ...примерно като директорката на този въпросен дом заради който си толкова възмутена.

Общи условия

Активация на акаунт