Родители в UK - 9

• 22 157
  • 299
  •   1
Отговори
# 255
Така, ето статия в БГ вестник, за същия дом (Могилино), от 1-ви август, 2007. За същата директорка ли става въпрос (не гледах филма)?

http://www.brjag.eu/index.php?option=com_content&task=view&a … 6135&Itemid=3

И тази е по-стара; това явно е най-ужасното място сред домовете в Русенска област   Tired
http://www.ruseinfo.net/news_11788.html

Как, ми кажи, се намира рехабилитатор за това място?????

Сега ще потърся има ли вече регистрирано "charity" в УК с подобна цел; ще е по-лесно да се направи нова кампания, отколкото да се регистрира нещо ново. Мислех си за БГ Сити Клуб.

# 256
Намерих подходяща платформа за нашата нова кампания; BGAID. Регистрирани; вече имат активен fundraising. Намерих ги и в Guidestar.

http://www.mybulgaria.info/content-250.html

http://www.guidestar.org.uk/gs_organ.aspx?CCReg=O1eaeXirhFqZ36DY … aria&cpb=#peo

Наемам се да се свържа с въпросния Марин Димитров (някой да го познава???), явно не са ми и далече (в Съри).

# 257
Ако искаш да кажеш ,че мъжът ти като работи в Лондон  е виждал такива неща тук (ти правиш сравнението ,с Англия не аз) просто не позна !Самото ти предположение е смехотворно и несериозно! Не помагаш единствено ти и няма нужда да се бием в гърдите с това,целта е друга  на това упражнение!
Докато не разберете значението на думата журналистика няма смисъл да те убеждавам в неща , на които гледаш от друг ъгъл. Журналистическата работа е да отрази. Това ,че ще има реакция е най-нормалното и очаквано нещо след такъв документален филм. Ако няма реакция , значи сме животни,а не хора! Относно емоушънките  смятам, че Точно тук и е мястото на тази  #Cussing out ,а не в темата за бримки на чорапи ! Но ти естествено може да имаш друго светоусещане...
п.п. не съм те виждала в нашата тема. Надявам се да пишеш и по други теми щом си запозната с живота и нравите  в  Uk.  Peace

# 258
misholina, въпросната статия ,за съжаление,е пусната след като е направен филма. Явно се е усетила накъде ще отидат нещата и може(трябва) да си загуби поста въпросната директорка.Рехабилитатори  могат да пътуват всекидневно от големите градове в околията.Стига да има кой да им плати автобусните билети! В много от домовете за сираци по селата персоналът ходи пеша до работа от близките градове!
Говори с този човек,добре ще е и да се срещнем с него ,ако може.

едит:оказва се ,че домът е пред закриване. Отивам да заведа Томи на градина и  ще чета после.

Последна редакция: пт, 14 сеп 2007, 14:48 от macoball

# 259
ето 2 линка:
http://news.netinfo.bg/?tid=40&oid=1097208

http://cherish.blog.bg/viewpost.php?id=69691
и
...''За закриване (преустановяване на дейността) е предложен само ДДМУИ в с. Могилино, обл. Русе, който е получил общ бал 36 т. Институцията се намира в населено място с под 1000 жители, с непълно развита инфраструктура и липса на здравни, образователни и социални услуги съобразно възрастта, развитието и потребностите на децата. Домът разполага със задоволителна материална база, но качеството на грижите е определено като незадоволително и лошо по отделните показатели. Децата живеят в условия на социална изолация, към тях не се прилага индивидуален подход. Персоналът няма нужната квалификация и положителни нагласи към промяната в модела на грижи за децата с увреждания в съответствие с въведените стандарти, а предоставянето на институционален тип грижа за тази рискова група деца не е потребност на местната общност.''

# 260
macoball....всъщност за какво е спора тук? едва ли някой е щастлив 4е в бг или в китай например има такива домове !нали?

/и само м/у другото..за кое не познах ..4е здравната система е пълен хаос в Англия.?...разсмиваш ме Simple Smile/

ина4е аз съм била във вашата тема преди но като /никол б/...може и да не се сещаш не пишех 4есто Peace

но хей ....все пак ако положението на тези деца се промени към по добро след този материал,зна4и е имало смисъл от него.крайно време е тези социални в бг да запо4нат да си вършат работата или там от коготом зависят тези де4ица/не само в този дом/

Последна редакция: пт, 14 сеп 2007, 16:05 от harriet TJB

# 261
Каква е връзката между здравната система в Англия и домовете за изоставени деца в Бг??? Мислех ,че правиш сравнение на социалните грижи за изоставени деца  с леки увреждания на двете места !

# 262
Еми да няма връзка
-А прези няколко години с мъжа ми работехме в Англия и сега но само той и имаме къща на 60км. он Лондон наистина Супер е и сигорно щом се роди малкия ще заминем там

# 263
Каква е връзката между здравната система в Англия и домовете за изоставени деца в Бг??? Мислех ,че правиш сравнение на социалните грижи за изоставени деца  с леки увреждания на двете места !

и не смея да правя сравнение ,специално грижата им тук за умствено изостанали или с подобни проблеми е  нещо за което полагат много грижи,...не си ме разбрала правилно,съжалявам.
/идеята ми беше ,4е ако някой английски журналист иска да прави сензация или просто да излага факти вместо да рови в чуждия двор,има си в неговия за какво да се оглежда...примерно как умира бебет поради единствената при4ина ,4е в отделението има само един доктор и той е зает с друго раждане/секцио/в момента,бях о4евидец на слу4ая ,който всъщност не е едини4ен..но това е съвсем отделна тема за която дори не ми се пише....просто по рано го споменах бегло за да спомена 4е и тук си имат доста стряскащи факти за които да снимат/ но пък от друга страна ...щом нашите нищо не снимат и търпят такива условия ,не е 4удно други да го правят.

# 264

Сега ще потърся има ли вече регистрирано "charity" в УК с подобна цел; ще е по-лесно да се направи нова кампания, отколкото да се регистрира нещо ново. Мислех си за БГ Сити Клуб.

По-добре Friends of Bulgaria.
На 28-ми има бал по случай 10 години от съществуването на Бг Сити Клуб и ще се съберат малко пари за благотворителни цели. Но проблемът е контролът върху използването им. Friends of Bulgaria имат по-добра система (трябва нов покрив на дома за деца- не получаваш пари за покрив, ами майстори да го построят например, също обучават учители за работа със деца със специални нужди). Но това е капка в морето все пак.

# 265
  • Манчестър

и не смея да правя сравнение ,специално грижата им тук за умствено изостанали или с подобни проблеми е  нещо за което полагат много грижи,...не си ме разбрала правилно,съжалявам.
/идеята ми беше ,4е ако някой английски журналист иска да прави сензация или просто да излага факти вместо да рови в чуждия двор,има си в неговия за какво да се оглежда...примерно как умира бебет поради единствената при4ина ,4е в отделението има само един доктор и той е зает с друго раждане/секцио/в момента,бях о4евидец на слу4ая ,който всъщност не е едини4ен..но това е съвсем отделна тема за която дори не ми се пише....просто по рано го споменах бегло за да спомена 4е и тук си имат доста стряскащи факти за които да снимат/ но пък от друга страна ...щом нашите нищо не снимат и търпят такива условия ,не е 4удно други да го правят.

Съветвам те да следиш предаването Панорама по ББС..доста често има подобни филми за Англия,така,че не виждам какво толкова има да се дискутира.......това,че показват каква е деиствителността в БГ - ми да покажат,нали сме в ЕУ,ама щото така трябваше да стане,не,че сме заслужили или сме готови.....Филма не съм го гледала.но знам какво е в домовете,защото всяко лято нося дрехи и играчки в един Дом за бебета....Апропо,вероятно не знаеш,че докторите не се занимават тук с раждания,занимават се акушерките........

# 266
 Joy  ами в слу4ая  АВЕ....на жената и трябваше доктор ...не акушерка...ако оби4аш много не ми казвай 4е ти като раждаш не би искала доктора да е наблизио...аре сега Naughty  и съм раждала достатъ4но пъти в англия така 4е знам  как е тука.и на мен ми се струва абсурдно в страна която е водеща сила /англия/да има такива неуредици с фатални последици в здравната им с-ма.
 интересно защо никой бг жуналисти не идват да снимат тук/а не 4е няма за какво / нали смеЕС Wink но понеже англи4аните по принцип се 4увстват господари на света.
.по рано ме обвиниха 4е съм се тупала в гърдите като споменах 4е от дълги години имам връзка с дете/деца/от подобни домове и 4е фирмата ни в бг е планувала подпомагане на младежи от домове.....AVE..ти като споменаваш за дрешки и разни ...дано да няма подобен коментар, всъщност сигурна съм,4е  няма да има.тук по принцип си държите на ''старите кадри''
 и не се бъркайте от коментара ми за излъ4ването на филма ...и със съ4увствието ми към тези деца,нали не си мислите 4е  видиш ли по жалостиви от вас нема никъде Simple Smile

Последна редакция: сб, 15 сеп 2007, 12:08 от harriet TJB

# 267
  • ENGLAND
Не можа да издържиш филма психически или се засече по  време с любим сериал? 
 В колко домове за сираци си ходила,че обобщаваш какво е положението в България. С какво си помогнала ,ако не си ходила ?А знаеш ,че е зле!
Защо англичаните трябва да направят нещо за този дом?!   Че той е български,наш! Ние какво правим за да променим положението? И Великобритания и България са част от ЕС, нали сме с уеднаквени стандарти вече! Да ама не! Защо все журналистите са виновни? Защо една англ. журналистка показва нещо,което никой Бг журналист не се нае да покаже?
 Защо винаги някой  друг трябва да ни е виновен за положението?
Хайде отговори си на тези въпроси и престани да пишеш глупости!
Я понамали тона и обидите. Не на теб ще давам отчет какво съм правила по това време. А тези, че и други въпроси и аз мога да ти задам. Не ме познаваш и не знаеш какво знам и какво съм направила.
А твоята инициатива да помагаме не е ли малко закъсняла?
Доколкото разбрах от линковете дома ще го закриват, а след този филм сигурно още този месец. Но разбира се има и други домове, макар и в не толкова критично състояние.
Да ние сме част от ЕЮ, но защо трябва да сравняваме двете страни. Социалните фондове в Англия са натрупвани още като беше империя, крадени пари от колониите. Друг е въпроса, че и те вече издишат. А в българските фондове няма нищо. Е, това не се каза във филма.
Мислиш ли, че ситуацията в дома не я знаят и по-нагоре?Само, че всичко опира до пари. И до закона, който позволява да си захвърлиш детето по този начин.
Журналистите не  са виновни, но защо се показва в Англия само и единствено най-лошото, отрицателното от българската действителност. Все пак България не е този дом и онзи дето продаваше бебетата. Нали така? Или и това е глупост.
И май само когато трябва да плюем България темата ни достига бързо до 15 страница.

# 268
Домът все още работи. Предложен е за закриване  от социалните преди година,но от съответното министерство са решили ,че  всичко е Ок там.Който иска по някакъв начин да помогне   да пише. Останалите може спокойно да си заровите главата в пясъка,да си успокоите съвестта с коментари за гадните англичани ,че ни маскарят,да си кажете ,,вече е късно,, ,да занесете 1 торба стари дрехи и каквото там ви помага да имате чиста съвест и да спите спокойно!  Peace 
Кой какво мисли и немисли не помага и грам на децата!

# 269
А аз предлагам да спрете.Никоя от вас не е виновна или
нещо може да направи за домовете в Бг.Все пак има
държава,която нехае не само за домовете си....

Сираците, снимани от BBC, жертвани заради 60 служители
14 септември 2007 / News.dir.bg
60 души ще останат без работа, а това е единствената им възможност за прехрана, ако бъде затворено сиропиталището, смята кметът на русенското село Могилино, който е получил разпореждането за затваряне на дома, но не го е изпълнил.
Това става ясно от информация на БГНЕС за сиропиталището след излъчването в Лондон на филма за "Изоставените деца на България". Филмът е сниман през септември 2006 г., разказва служителка на дома. По това време сиропиталището е било посетено от специална комисия, в която са били включени представители на 5 министерства. Домът има 3 предписания за затваряне и това е трябвало да стане до една година. Около 20 младежи над 18 години е трябвало да бъдат преместени в други социални заведения, а децата - в други домове или приемни семейства. Според директора на Агенцията за закрила на детето в Русе Мариела Липчева домът не само че не затворен, но с пенсиите на децата-инвалиди са били купувани дрехи и храна, вместо да бъдат внасяни по банковите им сметки. За това е сигнализирана икономическата полиция. Директорката на дома Катерина Петкова и нейният заместник в момента са в годишен отпуск. През 1999 г. в същия дом избухна скандал, след като се оказа, че починало дете е било заровено в гроба на друго, тъй като нямало места в гробището. Още тогава ръководителят на областната служба за социално подпомагане е внесъл предложение в министерството на труда и социалната политика домът да бъде закрит поради липса на квалифицирани кадри в района, включително и лекар.

Общи условия

Активация на акаунт