Да ви напомня за този десерт-хит от миналото лято

• 34 791
  • 258
  •   1
Отговори
# 105
Направих я, стана перфектна на вид и твърдост. Но никой у дома не я хареса, май не е за нас тази рецепта.

# 106
  • Бургас
Но никой у дома не я хареса, май не е за нас тази рецепта.

и у нас е така тортите с кисело мляко сама си ги ям  Laughing

ето една рецепта от мен ама с блат също става разкошна. Laughing
Един блат може и готов ,може и да се направи.
Разрязва се на две.Едната половина се слага в тавичка.Нареждат се плодове според сезона.Взима се една кофичка кисело мляко в която се слага захар на вкус/аз съм го правила и с половин степче за цвят/,настъргва се кората на един лимон и се изтисква сока му в киселото мляко.
Залива се .Слага се другата част и пак така.Маже да се направи и само с един по-тъничък блат.
Редят се плодове и се залива с киселото мляко,захарта и лимона.Като пресои в хладилник става супер.
Ако на някой му се стори интересно може да пробва.На мен лично много ми харесва. Peace

# 107
  • София
и моята стана, притеснявах  се, че бисквитите бяха други-обикновените на "Победа".С половин кг ягоди я направих, 3 млека "На баба" ми отидоха, на мляко по с.л. захар сложих. Съвсем стегната си седи и на сладост е добре, мммм

kloie мерси за идеята, защо се слага лимон newsm78, ще пробвам без него, че го мразя, киселото мляко попива ли в блатовете newsm78

# 108
И моята торта сега отлежава Joy Не се стърпях като прочетох за нея, макар да не съм сигурна дали ще е по вкуса ни (аз не съм голям фен на киселото мляко Blush). Преди да си легна ще я опитам, че иначе сън няма да ме хване...Утре ще докладвам за резултата Peace

# 109
Стана много добре - притеснявах се, че киселото мляко , с което я правих беше по-воднисто а не от тия нишестените кисели млека, обаче стана. И на вкус много ни хареса - правих я без захар.

# 110
Аз направих уж половин доза,за да я опитаме.
Моите наблюдения:на половин пакет бисквити("Житен дар " с масло) отидоха почти две кофички кисело мляко и мисля,че можеше да поеме още.Или май съм сложила много мюсли.
Направих я с ягоди,банан и сушени тропически плодове,но и трябваше още сладост.Тъй като не ми харесва идеята за захар в млякото,смятам да настържа един шоколад.
Определено е много добра и става за минути Peace.С мъжа ми докато се чудехме какво й липсва и от парченце на парченце,тя свърши,така че днес повтарям Mr. Green.

# 111
Тортата вече е наполовина...наистина е много свежа и вкусна...определено подхожда на сезона Joy

# 112
С мъжа ми докато се чудехме какво й липсва и от парченце на парченце,тя свърши,така че днес повтарям Mr. Green.
Аз стигнах до някакъв извод какво и липсва - полях си я отгоре с кондензирано мляко(подсладено) и стана още по-вкусна  Mr. Green

# 113
Вкъщи сме от феновете на Торта Мюсли на sladka hapka. Мога само да и благодаря искрено, че  сподели с нас рецептата   bouquet
Правих я няколко пъти и през зимата - с банани и замразени горски плодове. Сега отново по-честичко я приготвям, но с ягоди. В момента поредната порция отлежава в хладилника. Утре и снимков материал.

# 114
  • София
Както вече писах определено съм изкушена да я направя. Само искам да попитам много ли се усеща вкусът на киселото мляко, тъй като и аз, и дъщеря ми не го обичаме много. Или преобладава вкусът на другите продукти - плодове, мюсли?

# 115
И аз да се запиша тук,направих тортичката в събота,ползвах овче мляко ,ягоди и бисквити на житен дар.Върху ягодите най-отгоре наръсих с какао,понеже не сложих захар в млякото,а пък и ягодките не бяха много сладки,мюсли ползвах на Николов с ядките и то не е сладко.Докарах я прекрасна на вид,но мъжът ми каза ,че не му е сладка,за това пък сина ми я омаха за нула време.Днес пак ще правя,но ще сложа някакво сладко в млякото или какао и ще я правя с киселото мляко на баба,ще видим какво ще се получи. newsm78
Благодаря за рецептата много ми допадат рецепти за торти със кисело мляко или заквасена сметана. Hug

# 116
Както вече писах определено съм изкушена да я направя. Само искам да попитам много ли се усеща вкусът на киселото мляко, тъй като и аз, и дъщеря ми не го обичаме много. Или преобладава вкусът на другите продукти - плодове, мюсли?
Вкусът на киселото мляко определено се усеща, но преобладава вкусът на мюслите - поне при мен, защото бях сложила доста обилно.

# 117
  • Някъде на път....
Страхотна е, днес пак я спретнах!  Peace  Hug

# 118
Вече 3то лято правя тази торта. Варианта с ягоди и банани ми е най-най-любим.
Току що изядох половин тава (не се шегувам) и реших да видя дали все още се пише за нея във форума (рядко влизам в готварския  Embarassed )
Очевидно е, че тортата има много фенове и аз съм един от тях  Crazy

# 119
Утре ще я пробвам, но май ще миксирам кис.мляко със заквасена сметана 1:1 и само с банани от към плодове... ще споделя какво се е получило

Общи условия

Активация на акаунт