Да ви напомня за този десерт-хит от миналото лято

• 34 811
  • 258
  •   1
Отговори
# 75
Ето къде   попаднах на "нашата "  вкусна лятна тортичка!  sladka hapka , това ти ли си? Embarassed

# 76
Чак сега попаднах на тази рецепта и вече нямам търпение да я направя Joy ще докладвам как е станала! Hug

# 77
  • Czech Republic
Ето къде   попаднах на "нашата "  вкусна лятна тортичка!  sladka hapka , това ти ли си? Embarassed

labrex, 100% не е Сладка Хапка!

# 78
не, лабрекс, не съм аз. Вероника Дамянова е поредната некоректна "майсторка", на която й липсва  елементарно възпитание, за да сложи с малък шрифт уточнението, че рецептата е взаимствана от друг кулинарен сайт или форум. Към тази рецепта ще напиша своя коментар, ако някой от вас има мнение по въпроса, може също да го направи.

Преди време бях пускала отделна тема специално за това, периодично въпросът се повдига и в конкретни теми за дадено ястие - феноменът "кражба на интелектуална собственост" в интернет става все по- популярен.

И ако никой няма да направи въпрос, че някой му е "откраднал" рецептата за боб яхния или супа топчета, не така стои въпросът с т.нар. авторски рецепти.

Като примери от последната седмица мога да ви подоча тази торта и тортата "Рафаело" на наталина, която се кипри с променено съдържание на захарта и преразказано обяснение ето тук: http://forum.all.bg/showthreaded.php/Cat/0/Number/1897717/page/0/vc/1

# 79
На мен на ред бисквити ми се харчеше половин кофичка от кафявото на баба...

колко бисквити са на ред  Hug и петит бьор ли са?
Някой ппробвал ли е с бисквити еверест или руен с дупки ? Whistling

# 80
Не слагай "Еверест" или други меки бисквити - ще стане каша.
Дори със "Закуска" не съм убедена,че ще се получи консисетнцията на торта - а по-скоро на мек крем.

"Пти бьор" са идеални за тая рецепта.
Бройката на ред зависи от размера на тавичката, която използваш.

# 81
Аз само питах горе-долу за колко бисквити на ред е изразходвала половин кисело мляко, за да стане тортата вкусна и не водниста  Peace
 а иначе ми е ясно , че бройката зависи от от тавичката , но да речем яко тя за 16 бисквити е ползвала половин кисело мляко аз за 8 бих ползвала 1/4 ...
за това питам....
 Blush

# 82

labrex, 100% не е Сладка Хапка!

Пак ли? Аз пък, като едната наивничка, реших, че е тя.................. Embarassed Помня, че беше написала, че рецептата е нейна импровизация и едва ли само аз съм го прочела.

sladka hapka
Цитат
не, лабрекс, не съм аз. Вероника Дамянова е поредната некоректна "майсторка", на която й липсва  елементарно възпитание, за да сложи с малък шрифт уточнението, че рецептата е взаимствана от друг кулинарен сайт или форум.

Съжалявам, аз пък се зарадвах, че съм те разконспирирала, помислих, че така се казваш. Ами, не знам каква трябва да си, за да изтипосаш като твоя рецепта, която е и толкова популярна.

Последна редакция: пт, 05 окт 2007, 11:35 от labrex

# 83

Flutter Стана много вкусна тортата, едвам изчакахме сутринта  Crazy

# 84
  • Sofia
Изглежда много вкусна ще взема и аз да я пробвам.

# 85
  • Някъде на път....
Тази торта е суперррррр!  Peace
sladka hapka,   bouquet

# 86
Мисля, че сега е време да направим тази прекрасна торта с ягоди!!! newsm10

# 87
Тази торта е страхотна, хем икономична хем вкусна, Сладка хапке много ти благодаря за рецептата. Аз вече няколко пъти я правя и рекламации няма.Само да споделя ако нямате против - първия път като я правих използвах бисквитки петит  бьор или както там се казват, но понеже млякото ми е домашно а не купешко и разбила се няма нишесте в него бисквитките много се размекнаха, от тогава само с най-обекновени бисквитки я правя и е разкош.Тази неделя ще я спретна с ягоди от градината и съм сигурна, че много ще я харесаме вкъщи.Благодаря още веднъж на авторката  bouquet.

# 88
  • Някъде на път....
стуци, аз ще бъда във вашия край - да дойда ли да я пробвам, че съм и луда фенка на тая торта!  Embarassed

# 89
Заповядай, винаги ще се намери още едно парченце.Аз преди малко забравих да кажа че си купих специално за тази рецепта мюсли с шест вида сушени плодове и ядки мисля на Николов беше и съм много доволна от него.Пък и цял килограм си е и не ми се налага всеки път като реша да правя да купувам на нестле

Общи условия

Активация на акаунт