моля за мнение за изследване на микробиология

• 444 769
  • 1 064
  •   1
Отговори
# 720
  • София
Извинявай, пропуснала съм го
Ако средно МЦ е 29 дни този МЦ О. може да е по-късна и МЦ да е по-дълъг.
Добре е да засечеш О.

# 721
Добре е да засечеш О.

Няколко месеца я засичах с тестове ( а и сама усещам почти на 100 % кой е денят) , ходих и на преглед с вагинален ехограф на 10я ден от цикъла за да видят за настъпваща О и беше налице.   Въпросът ми е какво да правя с тези ниски нива  newsm78  има ли как да ги подобря и за какво да внимавам  Thinking

# 722
  • София
Добре е да засечеш О.

Няколко месеца я засичах с тестове ( а и сама усещам почти на 100 % кой е денят) , ходих и на преглед с вагинален ехограф на 10я ден от цикъла за да видят за настъпваща О и беше налице.   Въпросът ми е какво да правя с тези ниски нива  newsm78  има ли как да ги подобря и за какво да внимавам  Thinking
Не е толкова просто - първо ЛХ трябва да се проследи няколко МЦ / защото може да е било и инцидент/
След това лекар трябва да прецени къде е проблема - в яйчниците, които подават сигнал на хипофизата, на самата хипофиза или в Гонадотропин-освобождаващ хормон / GnRH/ , респ. лутеинизиращия-освобождаващ хормон / LHRH/
При дефицит на ЛХ - може да се вкарва и отвън, но това лекар го преценява

# 723
Добре е да засечеш О.

Не е толкова просто - първо ЛХ трябва да се проследи няколко МЦ / защото може да е било и инцидент/
След това лекар трябва да прецени къде е проблема - в яйчниците, които подават сигнал на хипофизата, на самата хипофиза или в Гонадотропин-освобождаващ хормон / GnRH/ , респ. лутеинизиращия-освобождаващ хормон / LHRH/
При дефицит на ЛХ - може да се вкарва и отвън, но това лекар го преценява

Доктора каза, че няма никакви проблеми и да си бебеправим  newsm78

# 724
Анаеробите са досадни, а коките имат гадното свойство да правят рецидив. Дано да ги изтрепете бързо. Трябва да вдигнете лактобацилите - това е лесно.

Благодаря за отговор!!!
А дали знаеш как се вдигат лактобацили?  Защото ще мога да отида на лекар чак след 6 август.

# 725
  • София
Анаеробите са досадни, а коките имат гадното свойство да правят рецидив. Дано да ги изтрепете бързо. Трябва да вдигнете лактобацилите - това е лесно.

Благодаря за отговор!!!
А дали знаеш как се вдигат лактобацили?  Защото ще мога да отида на лекар чак след 6 август.

С Пробиотици

# 726
На мен лично са ми изписвали Лактажин мисля. Само имай предвид, че трябва да стои в хладилник.

# 727
Здравейте, може ли коментар по изследванията ми.
TSH- 5.639 uIU/ml    при норма-  0.55-4.78
Пролактин- 41.01 ng/ml     при норма-  2.8-29.2
От 2 седмици пия Еутирокс 50 микрограма. Лекаря каза, че след 2 месеца ще изследва и др. хормони и ще повторя и тези и тогава ще ми постави диагноза.  Каза ми, че съм нямала овулация. Въпроса ми е трудно ли се нормализират и наистина ли ще ми е доста по- трудно да забременея.

# 728
денис, може ли коментар  Hug Rolling Eyes
LH   3.78   IU/l   М(1.0-5. 8 ) Ж(фол 1.9-8.0; ов.11.3-59.0; лут 0.8-10
FSH   7.81   IU/l   М(1.0-10.5) Ж(фол 2.4-9.3; ов 3.9-13.3; лут 0.6-10
Estradiol   0.204   nmol/l   М(0.0-0.13) Ж(фол 0.08-0.79; ов 0.7-2.1; лут 0.0-1.13

на трети ден от МЦ  Peace

# 729
  • София
Здравейте, може ли коментар по изследванията ми.
TSH- 5.639 uIU/ml    при норма-  0.55-4.78
Пролактин- 41.01 ng/ml     при норма-  2.8-29.2
От 2 седмици пия Еутирокс 50 микрограма. Лекаря каза, че след 2 месеца ще изследва и др. хормони и ще повторя и тези и тогава ще ми постави диагноза.  Каза ми, че съм нямала овулация. Въпроса ми е трудно ли се нормализират и наистина ли ще ми е доста по- трудно да забременея.

ТСХ е висок, показва Хипофункция на ЩЖ
Трябва да изследваш ТАТ и МАТ
Пролактинът е висок - трябва да е около 12 - трябва лечение
Не се притеснявай тези неща се коригират с медикаменти, но трябва точно да се прецени къде е проблема.

# 730
денис, ще погледнеш ли и моят пост-благодаря ти   bouquet

# 731
  • София
денис, може ли коментар  Hug Rolling Eyes
LH   3.78   IU/l   М(1.0-5. 8 ) Ж(фол 1.9-8.0; ов.11.3-59.0; лут 0.8-10
FSH   7.81   IU/l   М(1.0-10.5) Ж(фол 2.4-9.3; ов 3.9-13.3; лут 0.6-10
Estradiol   0.204   nmol/l   М(0.0-0.13) Ж(фол 0.08-0.79; ов 0.7-2.1; лут 0.0-1.13

на трети ден от МЦ  Peace
ФСХ е висок - може да е от годините / ако си над 35/ или показва, че нещо пречи на О.
Трябва да се повторят и ако ФСХ отново е висок - да се търси причината

# 732
благодаря ти, ще ги повторя др-я месец
иначе нямам 30  Hug

А какво др може да пречи на ову?

# 733
Благодаря ти!
А след 2 месеца лекаря ми е написал да изследвам ТСХ, ФТ4, анти ТРО и ТАТ  и с резултатите да ида при него.

# 734
  • София
благодаря ти, ще ги повторя др-я месец
иначе нямам 30  Hug

А какво др може да пречи на ову?
Някой хормон да е с по-високи стойности / простичко казано Simple Smile/
Повтори изследваията и следи О. поне с тестове за О. + БТ

Общи условия

Активация на акаунт