Antonio, fa caldo... Italia - LXII

• 15 453
  • 295
  •   1
Отговори
# 150
Добро утро !
Аз вчера колабирах , добре че беше Самира та ми носи вода детето и ми пусна вентилатора .
Златото на мама е тя , жива и здрава да ми е много помага като е на кеф .
При нас е жега все още , но за след обяд го дават да захладни .
Ха дано , че съм жива умряла .
Наоколо съм както казва Кала ! Blush

# 151
Аз моите маймунки ги държа само по памперс и гащи в жегите от както има жеги .
Нощем спим на вентилатор без завивка и се потим .
Малките ги къпя по 2-3 пъти на ден само с вода  за да не усещат много жегата .
А това за пъпчиците е нормално не се тревожи Ники !

# 152
Ето ме и мен!
Ани, четките са една милиардна част от нещата, които знам, и не служат за нищо  Mr. Green

Да ви разкажа какво ни се случи тази нощ...
Обикновено в спалнята климатика работи, а мъжът ми си го регулира по някое време на тъмно - мисли си, че познава дистанционното достатъчно добре. Ок.
Лягаме ние и по едно време се събуждам - страшна жега! Взимам дистанционното вкл. светлина и виждам, че  го е настроил за 30 градуса и пълен вентилатор. Пече ни, човека  Laughing Оживяхме някак.

Хубава седмица на всички и добре дошла отново на Гери!

# 153
Здравейте на всички мами от Италия,наскоро една позната се върна от Италия и ми донесе като подарък  за дъщеря ми Medaglione Culla,та на него има написано и едно стихче,което за съжаление не мога да преведа Sad ,молбата ми е ,ако някой може да ми помотне,ще съм много благодарна Hug
  Angelo di Dio
che sei il mio custode
illumina,custodisci
reggi e governa me,
che ti fui affidato dalla
pieta Celeste
               Cosi sia

# 154
  • Torino,IT
Здравейте,
Тук е голяма жега...пак... #2gunfire #2gunfireужас..

Благодаря на вси4ки които ми дадоха информация по моя въпрос.
Искам да попитам по конкретно ТЦУГУМИ и МОЯ КУКЛА за нуклео фамилияре или стато ди фамилия как то4но се прави, защото това май е единствения на4ин да ме запишат в анаграфето. Отиваме с Паоло и той заявява 4е иска да ме запише в неговото нуклео фамилияре, като не сме женени ще стане ли? Жената в Адженция делле Ентрате каза да отида после с карта д'идентита в АСЛ и там ще мога да си избера и лекар.
В интернет в сайтовете на полицията и общината нищо не те осветляват по този въпрос с нуклеото.. Sad
Ина4е, ваканцията мина добре, малко бяхме все едно на угояване, аз както отидох с 3 кила отгоре се върнах с още толкова.. #CrazyВлади, в4ера минагхме през Ривароло да хапнем по един сладолед, бяхме в Торино кафе...Много е хубаво град4ето, гледах за блок с много хора по прозорците  с бинокли и самотна къщи4ка пред него и ти изпружила се по бански правиш тен , ма не можах да видя нищо...Кога се връщаш от ваканция, ниа пък отиваме командировка в калузо защото няма кой да гледа бабата.
Ина4е в4ера бяхме на излет до Гран Парадизо , кудето изгоряхме като раци, и затова минахме през твоите владения..
Искам да 4еститя на НИКИ малкия Габриеле, да е жив и здрав , много щастие ти желая...  bouquet
Това е от мен, весел ден на вси4ки.... Heart Eyes

# 155
Здравейте и от мен! Hug

Confused  Линдитка,много са заплели нещата с узаконяването.Не мисля ,че опита на двете Десита може да ти е от полза.Едната е женена,а другата отдавна има карта ди соджорно... Peace
  Явно след април 2007,когато е влезнал в сила новия закон е лесно за тези ,които са били с редовни документи преди това,но нещата са объркани за всички останали.. Confused

Thinking  Проблема е ,че няма закон за конвивенцата и както вървят нещата едва ли ще го приемат...

Разгледай из този форум,какви абсурди има ...

http://www.comuni.it/servizi/forumbb/search.php?mode=results
 http://www.comuni.it/servizi/forumbb/viewtopic.php?t=30815&h … hlight=comunitari

Вместо да се улеснят нещата,то са се забатачили много повече...
Зависи явно и от комунето ,дали ще попаднеш на благосклонен служител... Sunglasses
Принципно записването в стато ди фамилиа е на база редовен престой,т.е. нещата са вързани. Tired
Пробвай да те впишат за колф,както беше предложила Деси. Rolling Eyes
  newsm78  Друг вариант е да си търсиш работа и след 01.01.2008,когато се освободи ограничителния режим към Бг да се узакониш.В крайна сметка не е останало много време.  Peace

# 156

Angelo di Dio
che sei il mio custode
illumina,custodisci
reggi e governa me,
che ti fui affidato dalla
pieta Celeste
               Cosi sia

Божествен Ангел ,
Пазител мой
освети и грижи се,
дръж и води ме,
като съм ти поверен от
Небесната свят
нека бъде така (тук е по-скоро Нека Пребъде...знам ли  newsm78 )

.....малко помощ от другите мадами,че не съм наясно с църковните текстове....това е част от нещо,но по-точен превод не ми идва на мен....ако някой е по-наясно да ме поправи,моля  :peace:

Ссс,а свири ли,че аз моя чак след сумати месеци без да искам разбрах,че се натиска отзад и свири ахахахаха

Последна редакция: пн, 30 юли 2007, 16:03 от Kaлa(Bella13)

# 157
Брава,Калче! Hug

Тъкмо и аз бях готова с превода,но ме изпревари...
На мен повече ми звучи като Нека Пребъде,или може би както е в края на бг молитвите "Амин" Peace

Я кажи докъде стигна с диетата? Hug
Аз съм днес на лунната диета,но не знам дали ще издържа до края на деня,че ми пада кръвното много бързо...

# 158
Момичета ,много ви благодаря!Вие сте чудесни,още веднъж ви  Hug

# 159
Момичета, свекър ми почина тази нощ. Поне не се мъчи много и видя и другия си син, който си дойде преди няколко дни. Това ме успокоява донякъде.
 Praynig

Линдита, честно да ти кажа, аз точно в периода с документите не бях много адекватна (първите месеци на бременността) и правех, каквото ми кажеха. Имам смътен спомен, че първо отидохме в Службата за чужденци, за да си извадя карта ди соджорно (беше преди април месец) и Давиде носеше справка за доходите си и че съм на негово карико. Той спомена и на служителя, че съм бременна, защото тогава още не бяхме женени. Определиха ни дата след два месеца (края на април) да отида да си взема картата. Междувременно отидохме в Общината, където ми дадоха един формуляр, в който си писах данните и че отивам в нуклео фамилиаре на бащата на Давиде (всички се водехме официално на регистрация на един и същи адрес, само че ние живеехме отделно). Сещам се, че трябваше да се попълват някакви документи за собствеността на къщата и Декларация на собственика, че ме приема да живея там, нещо подобно беше.  На другия ден след подаването на форумляра са минали виджилите да проверят дали аз наистина съм на този адрес, нас ни нямаше, естествено, но майка му и баща му са казали, че очаквах нещо подобно. В Общината попълних някакви формуляри, малко пришпорихме нещата, защото междувременно ми изтичаше срока за личен лекар и ми дадоха някакъв лист, който е нещо подобно на Соджорното. След една седмица някъде отидох да си взема карта дидентита. Междувременно само с онзи лист отидох в АСЛ и ми промениха срока за личен лекар до края на годината.
След като се омъжих, Давиде ходи да се оправя сам, разбрах, че ме е включил в негово нуклео фамилиаре и че вече лекарят ми е постоянен. Сега чакам тессера санитариа, като мога да отида и аз да си я взема от някакъв адрес.
Предполагам, че е много объркано, но горе долу, това е което сме правили.

Дани, ох, колко ми е познато това с колабирането!  Sad Миличката!
Няма да забравя няколко пъти, в които ми се случи и в София преди да дойда, и тук. Пази се! Ти сигурно най-добре знаеш как.
 Cry

# 160
Tsugumi прегръщам те Hug
Мир на праха на свекър ти Praynig Praynig Praynig

# 161
Моите съболезнования ,Tsugumi   Praynig Hug
 Бъди силна и да се пазиш!  Hug

# 162
 Wink Ники,изтрий нещо от личните ти съобщения,че от 2 дни се опитвам да ти пиша и все е пълна кутията ти. Rolling Eyes

# 163
Tsugumi, моите съболезнования!  Hug
Мир на душата на свекър ти  Praynig

# 164
Тсугуми, моите съболезнования - кураж на теб и семейството ти!

Общи условия

Активация на акаунт