Antonio, fa caldo... Italia - LXII

• 15 388
  • 295
  •   1
Отговори
# 210
Добър вечер !!!

Цугуми, може и за темерут да ме помислите, но на мен не ми стига само любимия човек за да бъда щастлива. Аз шанс давах и продължавам да давам на новия си живот, но не успявам да се приспособя и това си е. Влече ме БГ.

# 211
Анджи, в какво се състои това "влече ме БГ"? Конкретно казано.
Защо намираш Италия (Киоджа) за толкова неприемлива? Какво ти липсва?
Аз, мисля, бих се чувствала зле и неприемливо само на място, което е гадно от гледна точка на природни дадености. Обичам изобилстваща зеленина, обичам да има много вода наоколо, да има смяна на сезоните... Аризона, например, не е за мен Simple Smile Не, че съм била там, но от гледане на филми, в главата ми изникват разни гледки на суха и разцепена земя, по която вятърът влачи пущинаци.

# 212
Имам въпрос:
Каква е разликата между Сухо мляко 1 и Сухо мляко 2?
Аз давам на Андреа Plasmon 1. На последната визита при педиатъра, той ме посъветва да започна вече да давам Plasmon 2. Засилих се да го купувам, но на опаковката съвсем ясно пише, че това мляко не трябва да замества майчината кърма през първите шест месеца от живота на детето. Формулата на това мляко е за деца по-големи от шест месеца.
Андреа е на 3 месеца.
Отново купих Plasmon 1.
Каква е разликата между 1 и 2? Имате ли идея защо педиатърът ме посъветва такова нещо? Thinking
Някоя от вас давала ли е номер 2, преди детето да навърши 6 месеца?

# 213
Анджи, в какво се състои това "влече ме БГ"? Конкретно казано.
Защо намираш Италия (Киоджа) за толкова неприемлива? Какво ти липсва?
Аз, мисля, бих се чувствала зле .....

Аз оня реферат по темата го редактирах до 2 реда, не исках да натрапвам мнението си на Анджи.
Но ако погледнем по-принципно въпроса може да се поразсъждава (намирам си извинения)..  Laughing
По принцип мисля, че си права - има места, в които не бих живяла - не само покрай природни дадености, но и като стил, организация, атмофера и възможности.
Първият път, когато дойдох тук една от целите ми беше да се огледам. Мъжът ми казваше, че ще разберем дали сме двойка едва когато се прибера в София, при моя живот там. И точно така стана.
Когато си дадеш сметка, когато си направиш анализ какво печелиш/губиш, когато си дадеш сметка как ще промениш негативите в позитиви.. нещата се избистрят много. Малко като суот анализ звучи, но е така - човек трябва да прави такива неща, особено при такива драматични крачки.  Точно защото ( и Анджи го каза май) едната любов не винаги е достатъчна. На мен ми липсват само хората. И то по начина по който съм свикнала да ги имам. И то точно определени хора. Нищо друго не ми липсва и с всичко друго съм от свикнала по-свикнала, че даже и ми натежава, като отида за 10 дни в София. Драмите са част от прехода ( нали помниш моите). Минава.

За сухото мляко грам нищо не знам  Mr. Green

# 214
Добро утро !
Сестра ми е тръгнала и съм много щастлива дано всичко е наред и пристигнат на време утре сутринта в 10 както ми казаха вчера .
Аз съм максимално напрегната , но ще ми мине утре .
Ани , не зная какво да ти кажа по въпроса за изкуственото мляко , аз нали съм мунтафонка та не съм имала взимане даване със сухо мляко .

# 215
Вчера имаше земетресение ! - което аз усетих бая гадно беше .
Много ме е страх от такива явления !
Вие имате ли страх от земетресения , наводнения ... ?

# 216
негативите в позитиви
Да, това е клЮчово!
Анализът може би се прави преди крачката.
Когато вече си прекрачил, остава да се огледаш в новата ситуация и да я оцениш според хубавите й страни (ако искаш да си щастлив).
Постоянното жонглиране със сравнения е затормозяващо и води до малко излишен критицизъм.

Един пример:
Липсват ни някои мебели за хола и трябва да си ги набавим нови. Други мебели имаме в наследство. Харесвах по-голямата част от старите мебели, които заварих тук. Сега съм се впуснала в проекти по преподреждане, разглеждам каталози, сравнявам мебели.
Резултат: Старите мебели, които преди ми харесваха и не ми пречеха, вече не ми харесват. Joy

Не знам дали се разбира какво искам да кажа, но наистина е пример по темата.

# 217
разбира се, да.
животът е пълен с възможности, стига да не идеализираш твърде.
сравненията са вредни, не водят до никъде, ако и когато си взел крайно решение.
виждам ги като неизбежни само в самото начало - първите седмици, месеци, когато старото те влече назад, а новото е твърде неясно. после става бреме, което замъглява взора. сравнението може да служи и за патерица, ако не се сблъскаш точно с това, което си очаквал, а  държиш на това, че си на верния път.
когато си забил като хан аспарух меча и си рекъл " е тука ще е " от там насетне остава да градиш нови неща и да строиш мостове с миналото ( и то по предпочитания, което е голям плюс).
представи си какъв шанс е да се отзовеш пред един празен бял лист на 25-30 години.
И какъв шанс е да имаш свободата да запазиш това, което искаш от миналото, изхвърляйки ненужното.

# 218
Mда,анализът със сигурност трябва да се прави преди кра4ката,мисля и аз...В слу4ая създавайки семейство с 4ужденец трябва да си много наясно срещу какво се изправяш,какво пе4елиш/ако говоря за мен-семейство,2ро дете/и какво губиш/пак за мен пример-диплома и професия/Трябва да си наясно с приоритетите си в живота,кое ти е по-важно и от кое ако се налага можеш да се откажеш.Семейство и приятели може да загубиши при брак в Бг.Имахме една позната от Видин,омъжена в Ямбол.Та тя си ходеше по 1 път в годината.Тя и синът им имаха проблеми при пътуване с кола и се решаваха на тази кра4ка рядко.А да се отиде до Видин друг на4ин няма.И то във време в което нямаше компЮтри,Скайп и други екстри.Хора от 4ужбина виждаха роднините по-4есто...А да си сам,в друг град,дори и в Бг,не е лесно...Даже,мисля,това,4е си наясно 4е е друга нация те уляснява да приемеш разли4ността.Мисля,4е 4овек трябва с радост да си ходи да види близки и познати и с радост да се връща тук,където му е къщата и семейството.Това е нормалният вариант мисля.Както ве4е казах и аз не съм от него,но в последните години там бях много наранена,от4аяна,нещастна...4увствах се като в хваната в капан...Душата ми живееше ве4е навън,много преди тялото ми да се премести.Сега имам някакъв посъзнателен страх,4е вратата по незнайни при4ини може да се затръшне зад гърба ми ConfusedНадявам се просто с времето лошите спомени да избледнеят
Така 4е,съм последният 4овек сигурно,който може да обвини някой друг  за това как се су4вства.Мисля оба4е,4е веднъж създадено семейство,4овек става отговорен към него.Трябва да му осигури максимална възможност за спокойствие.Да се гледа в бъдещето,а не да се обръща поглед назад...Едва ли мъжът,ще се 4увства комфортно ако знае 4е жената не е щастлива.В слу4ая и дете има ,не бива да расте раздвоено,децата усещат настроението на родителите си.Лошото е оба4е,4е семейството на съпругът на Анджи никак не улесняват този преход...
Сонитке,сънувах те тази ве4ер... Crazy
П.С.А,за сухото мляко,просто 1 е по докарано до колкото са успели до кърма,а 2 се приближава пове4е до сухо мляко от обикновено прясно мляко.За това разликата е възрастова-до и след 6 месеца.Взимай си 1 все още,не знам защо ти е препоръ4ал педиатъра 2,можеш да го питаш...

Последна редакция: чт, 02 авг 2007, 13:04 от Italina

# 219
Стига съм редактирала,пиша наново.... Whistling
Дани,аз на голямото земетресение в Стражица,бях там в едно съседно село,на у4ебен лагер в Ястребино.Така 4е,да не ти разправям какъв страх ме тресе от тогава.Станала съм като сеизми4на станция-1ва ги усещам.Ей,да кажат майка ми и сестра ми,само да ми дръннат,4аши,прозорци,скокнала съм #CrazyВ Бг специално подреждах 4ашите така,4е да не се допират,ина4е звънят и кола да минава покрай нас.....

# 220
Италинке, как си ме сънувала?  Crazy

# 221
  • Torino,IT
Привет  Hug

Анджи, мила, напълно те разбирам как се 4увстваш, и аз все още по цял ден се питам още колко търпение имам Паоло да е единствения 4овек с който говоря ве4е станаха 2 месеца и по цял ден да гледам телевизия..Ужасно е... Tired
Мъжът ти те 4ака , а и Маттео е страхотна компания.мисли за това  Peace
Съжалявам 4е пак навлязох в темата за копъра, явно това е неизменна 4аст от разговорите в на4алото, но истината е 4е много ми липсва , а и ането което веднъж купихме само прили4а външно на копър, ина4е на вкус е нещо ужасно. То се е видяло 4е и аз май ще накарам да ми пратят, но докато стане това кажете моля откъде да си взема нещо което да го наподобява на вкус поне, може би финокето, обещавам 4е няма да повдигам пове4е тази тема. Peace Hug
Днес ще опитаме пак да се свържем с анаграфето, но друг клон откъдето да попитаме как да ме запишат. ooooh!
Сон4е, как си мила?
На вси4ки желая успешен и прохладен ден!
  bouquet Heart Eyes  bouquet Heart Eyes  bouquet Heart Eyes

# 222
Беше нещо като филм4е,в което разказваш как си се омъжила,за сватбата,как прекарваш времето си у дома,готвеше нещо,ама не запомних рецептата..... ooooh!

# 223
Беше нещо като филм4е,в което разказваш как си се омъжила,за сватбата,как прекарваш времето си у дома,готвеше нещо,ама не запомних рецептата..... ooooh!

Grinning

Виждам, че не си ме сънувала да раждам, обаче  Mr. Green Нищо, може тази вечер  Hug

# 224
Добър ден! Hug

newsm78 Линдитка,да не са се объркали и да са ти дали за ането нещо друго?
 И това е възможно,защото при нас в Карефур има почти винаги и си е истински копър.  Peace
 Веднъж на пазара и мен ме прекараха с нещо,което приличаше на копър ,но вкуса беше различен.  Twisted Evil
Един съвет от мен за документите: ходете на място,по телефона най-лесно се отказва. Mr. Green

Анджи ,разбирам много добре какво имаш предвид. Hug
 newsm78 При мен имаше нещо подобно преди години,но вече отдавна съм отвикнала от бг начина на живот.Промениха ми се приоритетите и вкусовете. Peace
Постепенно ще свикнеш.Хубаво е ,че имаш Маттео ,за да ти запълни времето. Peace

Ленка,не е диетата на Дюркан.Ходих в Бг на Вега тест за несъвместимост на храните и просто спазвам нещата,които не трябва да ям ,плюс един ден глад и после прочистване на плодове и чай,както е през Лунната диета и после ограничаване на калориите до 1000 на ден.Засега се чувствам добре,да видим до кога ще мога да издържа. Rolling Eyes
   Апропо,пратила съм ти едно лично още преди 2-3 дни,ама  си остана глас в пустиня... Rolling Eyes

Дани и аз гледах вчера по новините за земетресението. Confused
Добре че не е било много силно. Peace

Общи условия

Активация на акаунт