Лилибон, ние сме с теб и Криско!!!

• 98 920
  • 1 025
  •   1
Отговори
# 840
Моля се за смелата душичка и аз съм с вас, мило семейство!
Нека състоянието на сладкият Криско да се подобри по-бързо  Hug

# 841
Чак сега прочетох призива на таткото на Криско да не се изпращат пари за сега.

Моят син има скоро РД и реших да помоля поканените ни приятели да не купуват подарък за Тарик -, а да съберем  паричките, които биха отделили за подарък и да ги изпратим на бебчето.
Така или иначе, каквото съберем е вече наречено и ще бъде изпратено на Лилибон, а нали после и за лечението в чужбина ще трябват средства, така че няма да е излишно.
Просто не знаем с какво друго да помогнем , а не можем да стоим безучастни...Сърцата и мислите ни са с това малко и прекрасно човече..
Цялото ми семейство и приятели са съпричастни и се молим за бързото и успешно лечение на Криско!
Горещи прегръдки от нас!!

# 842
vessy78, възхищавам ти се! Щом можеш да лишиш най милото си от подарък, за да дариш на друго дете, достойна си за уважение и добрината ти ще ти се върне стократно!  Hug

# 843
  • Варна
Здравейте отново!
Преди два часа се прибрах от болницата. Ще изпишат Криско в сряда или четвъртък. Днес е бил по-спокоен, макар че са му излезли нови рани. Храни се нормално, дори вече има бузи. То след всичкото наливане с какво ли не няма и друг начин. Много сме благодарни на Мая от Добрич за изпратените кожи. Надяваме се Криско още тази вечер да спи по-удобно.
По отношение на репортажа - браво на НоваТВ. Поотрязали са точно частта с благодарностите към всички, които ни помагате, но пък вие нали си знаете  Wink. Иначе добре се получи. НЗОК едва ли обаче ще се трогнат - имат си процедура, която е достатъчно тромава. Поради същите причини няма смисъл в момента да се ангажират медии, депутати, президент и т.н. - ще затънем в процедури, а имаме работа да вършим.
До момента имаме официално предложение за безплатна диагностика от клиниката в Залцбург. Ще изчакам да видя до утре по обед дали ще имам отговор и от Фрайбург и Лондон. Също утре се надявам да имам информация и от дерматологичната клиника в Грьониген, Холандия. Ако детето може да пътува ще идем там, където се ангажират да ни приемат за поне две седмици и където ще се погрижат адекватно за раните му. А диагностиката ще я направим най-вероятно без да ходим в чужбина.
Някой спомена за клиничните пътеки. Да разкажа по повода една случка от тази вечер в болницата. Занесъл съм аз вечерята на съпругата ми и разни други работи и седим пред вратата на интензивното да се видим. Пристига леко (ама много леко!) забързана една докторица да търси явно дежурната. Намира я и казва: "Долу докараха две деца ударени от мълния, обаче няма такава пътека и не знаем какво да пишем, за да ги приемем..." Без коментар както се вика. Добре, че децата са само в шок и нямат изгаряния, а просто ще трябва да са под наблюдение следващите 24 часа.
Това е от нас за момента. Благодарности и поздрави на всички.

Ицо, известен още като "бащата на Криско"

# 844
  • София
Ицо,бащата на Криско,благодаря,че ни казваш как сте!
Наистина много хора чакат новини и се молят за бебчо всеки ден.Дано дадат положителен отговор от някоя клиника бързо и наистина да започне адекватно лечение на Криско!
Стискаме палци!

# 845
  • България Сливен
Макар и да не се познаваме ние Ви обичаме! Вие станахте нашето семейство! Страдаме така, както страдахме преди 4 години, когато се сбогувахме завинаги с нашето дете! Вярвам, че Бог ще е милостив към Вас и ще сътвори чудо за Вашето ангелче Криско!

# 846
Здравейте отново!
Преди два часа се прибрах от болницата. Ще изпишат Криско в сряда или четвъртък. Днес е бил по-спокоен, макар че са му излезли нови рани. Храни се нормално, дори вече има бузи. То след всичкото наливане с какво ли не няма и друг начин. Много сме благодарни на Мая от Добрич за изпратените кожи. Надяваме се Криско още тази вечер да спи по-удобно.

Много добри новини... като махнем новите ранички... Но щом Криско е спокоен, това значи, че усеща любовта с която го обграждате и всичката любов, която му пращаме мислено от всякъде ...

Аз съм убедена, че вие в момента сте най-добрите мед. сестри за него. Имате два месеца преднина пред останалите (тъжно но факт), но това да не ви обезсърчава и отчайва. Сигурна съм, че ако намерите кого да обучите - ще ви е от голяма полза. Имате и две други деца и както не ги споменаваме въобще тук, всички прекрасно си даваме счетка как те страдат заради бебето и заедно с вас... Те имат огромна нужда от вас и вниманието ви сега ...

Да се надяваме всичко да е наред и сряда да ви изпишат. Предполагам, че взимането на кърв и абукятите ви създават проблеми, но тоав е по-малкото зло, както обичаме да казваме българите.

През цялото време мислим за вас и ви подкрепяме, нека това ви окрилява, когато ви е най-трудно, не издържате на напрежението и неизвестните пред семейството ви. Вие сте избрани да спасите тази малка душичка и всички виждаме, че се справяте отлично, за което ви се възхищаваме. Затова и ще направим кой каквото може, когато ви е нужна помощ.

# 847
Ох,дано малкото слънчице се оправи бързо!  Praynig
Възхищавам се на родителите затова че са много силни!
Благодаря, че ни информирате непрекъснато!

# 848
Татко на Криско, благодаря че отделяш ценно време, за да ни информираш. Прекланям се пред Вас! Сподели с нас от какво имате нужда всички Вие - цялото семейство, другите дечица, с какво да помогнем на Вас?

# 849
Моля се за вас да сте силни, а Криско да оздравее Praynig

# 850
  • Пловдив
Компютъра ми се прецака в петък и беше на ремонт до вчера вечер. Много съм изтървала, дори за репортажа за Криско ! Дано по-скоро се оправи детенцето. Не спирам да мисля за него. Ужасно ми е мъчно... Дано Господ се смили над душицата малка и му даде много сили за напред!  Hug

# 851
Lilibon, Ицо, моля ви да споделите с нас малко повече за Криско-  храни ли се добре, спинка ли добре, усмихва ли се? Все такива неща, които едно бебе прави. Защото толкова много неща изчетохме за тази пуста болест и аз все си представям как плаче бебенцето от всеки допир. Бих искала да знам, а и сигурна съм и всички други които са съпричастни с вас, че има моменти, в които Криско е щастлив и че се усмихва често.
По отношение на това, че няма смисъл да се шуми по медии - не съм съгласна. Може би за вас това ще е допълнително натоварване, но колкото повече се шуми толкова повече хора и по специално медици ще научат за тази болест и когато следващия път ( да не дава господ) се роди такова детенце, лекарите ще знаят, че има такова нещо и няма да превързват детето както им падне, ще знаят че трябват специални превръзки и  няма да се губи излишно време. И може би ще се изчистят клиничните пътеки на НЗОК.

# 852
vessy78  ,много красив и хуманен жест!  bouquet
Гледах репортажа по Нова,какво мило семейство са Елена и Ицо!А за "нашето" бебче какъв бонбон е,нямам думи...ама защо не го дадоха по-отблизо да видим бузките колко пълни са станали  Simple SmileЧакаме добри новини за раничките и лечението! Peace

# 853
  • София
Здравейте Ели и Ицо!
Гледах репортажа по Нова, чета и тук във форума когато имам време.
Знайте че всички тук във форума на бг-мамма сме съпричастни с вашата мъка. Нищо че по Нова са съкратили част от репортажа.
Криско е много сладко бебче, дано по-скоро му се окаже необходимата помощ  Praynig
А за здравеопазването в България нямам думи, вашия случай или на тези двете дечица ударени от мълнията които са дошли в болницата, са само част от нашата потресаваща действителност. Сигурно има доста случаи които не се споменават в медиите и хората просто не научават истината за "чудесното здравеопазване" в България.

Прегръщам малкия Криско  Heart Eyes

# 854
Имате и моята подкрепа. Нека Бог е с вас и да помага!
Криско е толкова сладък ... Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт