Лилибон, ние сме с теб и Криско!!!

• 98 082
  • 1 025
  •   1
Отговори
# 915

Мама nandi, майката на Мария, чиято идея все още е на първа позиция е една от нас. Само че пише в
"Деца с увреждания и хронични заболявания". Останах с впечатление, че разчита на тия пари.
Ненормално е да пиша за това в темата на Криско, нали? В такъв случай мислете защо го правя.

не е нормално да. препдолагам, че почти всички гласували за Криско, са гласували и за МАрия. аз лично разгледах и другите идеи и гласувах за всички болни деца. Да не го превръщаме в надпревара... а наградите като цяло са смешни.

# 916
Едва ли ПИБ са предполагали че така ще стане...

# 917
За някои семейства са много пари.
Да, аз съм сигурен, че не са очаквали да стане надпреварване между идеи за лечение на болни деца.
Само една шофьорска книжка виждам в шестицата, и даже ми е непонятно как е там.

# 918
Да, аз съм сигурен, че не са очаквали да стане надпреварване между идеи за лечение на болни деца.

шофьорската книжка е на една мама от форума. пак благодарение на форума се е навряла там ooooh! ужас. да поясня, че аз не съм гласувала за нея.
за мен 1500 лв. също не са малко пари, но зависи за какво. за много неща са адски малко пари.

# 919
  • София

Не знам ... на мен би ми било супер неудобно да пусна такава идея, знаейки, че има хора, за които тези пари са наистина жизнено важни.
Гласувах за децата(веднага щом пуснаха идеята), но не ми дава да гласувам повторно, а някои мами казаха, че може.

# 920

Да и затова вината не е на ПИБ - а на държавата ни!
Родителите са принудени да правят чудеса от храборост за да осигурят най-нормолното нещо за едно дете - лечението от което се нуждае!!!
Срам, срамммм!!!
Не е истина - първата идея която подкрепих беше на момичето, което иска да зачене дете - и на нея няма да и стигне и първата награда!!!
И тази идея също не би трябвало да е там ако имахме нормална държава с нормално функциониращо здравеопазване!

Напротив в този конкурс наистина трябваше да се състезават шури идеи за шофьорски книжки, за пътувания до Хаваите и за други такива весели неща. Но неволята кара хората да се залавят за всяка сламка.
Яд ме е на всички тези абсурди, с които сме принудени да живеем!

В нормалните бели Европейски държави никога нямаше да има проблем за детенце като Криско и Мария да получи нужната помощ. Абееее не ми се говори направо! #Cussing out #Cussing out #Cussing out
Още ли няма вести от НЗОК?!

п.с. пак и тук да драсна /нищо че темата е за Криско, знам че родителите му не биха възразили/ - дайте глас и за детенцето на Елвира- то по-скоро е за самата нея де! Времето е малко и няма как да измести Криско и Мария но поне да не го измести него някой.  Sad Sad

# 921
  • София
Всеки ден влизам да видя за добри новини за слънчевото момче. Радвам се, че нещата се подреждат лека полека. Стискам палци процедурната част да се реши и скоро да заминете в чужбина, в болница, в която ще ви окажат най-адекватната помощ и надявам се лечение! От сърце се моля за здравето на Криско и цялото му семейство  Praynig

За гласуването - гласувах за болните дечица и ми е толкова мъчно, че не всички ще получат достатъчно средства...

# 922
Lennyh  толкова безбожно права си............. за всичко, което си написала.
Помня един случай, от болницата на проф. Чирков, идваха майки от Македония, с болни дечица и ги оперираха при него, държавата им плащаше всичко - лечение, при когото желая, път,престой, следоперативен период................
Можем ли нещо да променим, можем ли да изискаме парите от НАШИТЕ здравни осигуровки къде да отиват, а не банда безделници в НЗОК да решават, кой има и кой няма право да бъде лекуван, кого да обрекат на бавна смърт и кого не. Чета в сайта за единен смс номер - не можем да помогнем на десетките деца имащи нужда от спешни трансплантации, става дума за много пари, за изключително много пари, за някои от тях, са пуснати по 5 - 10 смс, аз лично, съм напълно и тотално отчаяна и не знам на кого по - напред да помогна, не знам и с какво, а съжаление милиони нямам........а как ми се иска в такъв момент да ги имам..................
Ели, Ицо всичко ще се оправи, ще видите, ще облекчите мъките на Криско, и той ще порасне голям и хубав, сигурна съм, изчетох половината нет, ще се справите, ние ще ви подкрепяме  bouquet  bouquet  bouquet

# 923
Lennyh  толкова безбожно права си............. за всичко, което си написала.
Помня един случай, от болницата на проф. Чирков, идваха майки от Македония, с болни дечица и ги оперираха при него, държавата им плащаше всичко - лечение, при когото желая, път,престой, следоперативен период................
Можем ли нещо да променим, можем ли да изискаме парите от НАШИТЕ здравни осигуровки къде да отиват, а не банда безделници в НЗОК да решават, кой има и кой няма право да бъде лекуван, кого да обрекат на бавна смърт и кого не. Чета в сайта за единен смс номер - не можем да помогнем на десетките деца имащи нужда от спешни трансплантации, става дума за много пари, за изключително много пари, за някои от тях, са пуснати по 5 - 10 смс, аз лично, съм напълно и тотално отчаяна и не знам на кого по - напред да помогна, не знам и с какво, а съжаление милиони нямам........а как ми се иска в такъв момент да ги имам..................
Ели, Ицо всичко ще се оправи, ще видите, ще облекчите мъките на Криско, и той ще порасне голям и хубав, сигурна съм, изчетох половината нет, ще се справите, ние ще ви подкрепяме  bouquet  bouquet  bouquet

Чут Чут   да за огромно мое съжаление съм права! Така бих искала да не съм. С малкия ми син ми се наложи да правя някое и друго изследване повече и на няколко пъти попадах на лекари, които бяха работили в чужбина и ми казваха че във въпросните държави прегледа не само е рутинен, но и се извършва в родилния дом.
Също така приятели лекари, които имам са ми разказвали какви грижи се полагат /особено пък за деца/ с по-особени и тежки заболявания. Остави физическите условия при които живеят в болниците че са на светлинни години от нашите, но и медикаменти и апаратура и всичко е на възможно най-високо ниво.
Държавата поема разходите!
Ако родителят има здравна застраховка, се радва на всички есктри, но дори и да няма дете не е оставено така на самотек както нашите деца български!!!
ДОКОГА !!!

Аз съм чувствителен и емоционален човек, да признавам си всеки такъв случай ме впечатлява и както казваш ти в такива моменти наистина искам да имам възможност да помогна на всички с много повече от това което сега мога.
Не знам тези служители в НЗОК от чиито решения зависят човешки животи как си лягат вечер да спят, как сядат на масата, как гледат собствените си деца. Да знам че дори и самите служители не са виновни, защото те работят според процедури и инструкции и какви ли още не инструкции.
Трябва да се апелира на висок глас да има съществени промени в законите!!!
Всички които се ангажирахме със случая с Криско, всички които ни пука за децата на България трябва да подпишем петицията на Митбул и не само това трябва да НАСТОЯВАМЕ ДА ИМА ЗАКОНОДАТЕЛНИ ПРОМЕНИ!

сори за дългия постинг  Embarassed Embarassed Embarassed
но мисля че това са неща за които трябва да се говори!
Колкото повече толкова по-добре!

# 924
Найстина е невъзможно да избереш между няколко болни дечица за кого да гласуваш #Cussing out Аз също гласувах за всички. Найстина е тъпо, всичко това нямаше да се налага ако държавата си вършеше работата и на родителите не се налагаше да правят чудеса от храброст за щастието на мъничетата си  #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out Нищо ново под слънцето, ние си знаем всеки да се спасява както може. За съжаление така се оцелява в България  #Cussing out #Cussing out #Cussing out
Цитат
Аз съм чувствителен и емоционален човек, да признавам си всеки такъв случай ме впечатлява и както казваш ти в такива моменти наистина искам да имам възможност да помогна на всички с много повече от това което сега мога.
Не знам тези служители в НЗОК от чиито решения зависят човешки животи как си лягат вечер да спят, как сядат на масата, как гледат собствените си деца. Да знам че дори и самите служители не са виновни, защото те работят според процедури и инструкции и какви ли още не инструкции.
Трябва да се апелира на висок глас да има съществени промени в законите!!!
Всички които се ангажирахме със случая с Криско, всички които ни пука за децата на България трябва да подпишем петицията на Митбул и не само това трябва да НАСТОЯВАМЕ ДА ИМА ЗАКОНОДАТЕЛНИ ПРОМЕНИ!
Браво Lennyh Подписвам се под това  Naughty
Но да не се отклонявам от темата. Продължавам да мисля за Криско и семейството му. С вас сме, стискаме палци за бързо и благоприятно развитие на нещата. baby_neutral baby_neutral baby_neutral

# 925
Мили момичета, прави сте,това не е надпревара, и Криско и Мария и всички останали .... те имат еднакво право да стоят под крилата ни Heart Eyes. Аз мисля че това гласуване обаче показа нещо съвсем различно - това че сме много и че сме надъхани! Всички тези 9 000 гласа са нашите и на нашите приятели! Те всички само са чакали знак от нас за да направят необходимото. Ние сме сега една вълна от помощ и негодувание, помощ за децата и негодувание към всичко, което се изпречва на пътя на тяхното добруване! Ако сме организирани можем да се превърнем в цунами и да повлечеме правителство и закони, така да ги раздрусаме че да ги е страх да броят оцелелите. Момичета, ние живеем в държавата, в която се карат най-скъпите и най-пресни пресни модели коли. В тази същата държава нямало пари за болни деца  #Crazy. Ако така я караме, наистина няма да просъществуваме дълго като нация. А и защо ни е? Защо да се гордея с миналото когато толкова се срамувам от настоящето?
Подготвям дълго писмо за общ имейл на моите приятели, в което да им съобщя, че тепърва ще им пращам писма да се подписват под петиции, да дават и разпространяват идеи, да пращат пари и т.н. ако искат да не ми четат писмата .... но те ще ги четат, зная. Лично за мен връщане назад няма - станах майка и никое дете не ми е чуждо, ничия детска съдба не ми е безразлична.  извинете за дългия пост  Embarassed. Чакаме новини от Криско...  Heart Eyes

# 926
Също така приятели лекари, които имам са ми разказвали какви грижи се полагат /особено пък за деца/ с по-особени и тежки заболявания. Остави физическите условия при които живеят в болниците че са на светлинни години от нашите, но и медикаменти и апаратура и всичко е на възможно най-високо ниво.
Държавата поема разходите!

Така е ,момичета...Аз съм в страна,която не е в челните редици в Европа по здравеопазване.И въпреки всичко бременноста ми със третото дете мина приятно ...със необходимите грижи и съвети от страна на лекар и матрона .Почти всяка консултачия минава с малко куфарче безплатни подаръчета и мостри на бебешки шишета,биберони,кремчета,шампоани ...и безплатен абонамент за сп.Моето бебе и аз  -испанският му вариант...Родих в държавна болница ..настанени бяхме в стая за де жени с баня и тоалетна и специален кът за къпане на бебчовците.Храната може да се избира между три менюта.В 10 и 16 часа ти носят кафе с бисквитка...И всичко без да дам едно евро...Изписването става тихо...само с Тати ...без цветя ,подаръци и почерпки за персонала...никой не очаква това...Сега детето ми е със симптоми от аутистичния спектър ...няма да ви разказвам и за грижите за него...Тъжно ми е,че в Родината ни не е така....Бегло си спомням една статия ,която четох преди години..."Слънчевите и просторни  сгради на Здравната ни каса са обзаведени по последна мода....докато момиче в двора на мизерна болница" бере душа",докато родителите и търсят конци N 5 "...Нямам думи...

# 927
Ние сме с Криско и семейството му, а само от НЗОК няма "хора", които да подадат ръка на мъничето #2gunfire Къде сте държавни служители, та нали и мама Ели и татко Ицо работят, за да Ви плащат заплати на вас #2gunfire...
Хех сладкишка и да се възмущаваш и да не се, работите няма да станат по бързо щото си плащаме данъците! Системата ни е много тромава там е проблема! Чакаме се надяваме нещата да се развият п -бързичко и малкото човече да го погледнат навън, там малко надежда има за него! Praynig
Знам, че само си мърморя без резултат. Яд ме е на тия търтеи от НЗОК и от Министерството. Яд ме е, защото ако аз работех в НЗОК и зависеше от мен съдбата на детенце нямаше да спя, нямаше да се буткам нито секунда и по възможно най-бързия начин щях да придвижа документите. Какви процедури толкова има, какво чакат - да им свършат отпуските... bambam

# 928
  • под шипковия храст
това е темата във форума за другото бебче http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=210015.0

няма ли новини за Крис? гледах репортажа по Нова. и то съвсем случайно, вече си мислех, че съм го пропуснала... тия в НЗОК как не се побъркват от бездействие?! сигурна съм, че кръстосването на краката е мн.изтощително занятие #2gunfire това е принципа на работа от едно време - колкото по-сложна е процедурата и по-дълго време отнема, значи работата е извънредно трудна!!! да не си помислим случайно, че става толкова лесно и бързо...

# 929
  • София
Аз и всичките ми близки, колеги и приятели
гласувахме за Елвира, Мария и Криско!!!

Само ме обзема безумна тъга и оправдан гняв!
Представяте ли си до къде ни е докарала системата ..........

Под мотото "Лятото обича свежите идеи"
да гласуваме за живота на ДЕЦА, на НАШИТЕ ДЕЦА

Думи нямам .............

Общи условия

Активация на акаунт