Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво е мнението за новата тема?
Кога е препоръчително да се направи феталнa морфологична ехография?
Какви са препоръките за подуване на краката по време на бременност?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво е мнението за новата тема?
-
Кога е препоръчително да се направи феталнa морфологична ехография?
Феталната морфологична ехография обикновено се извършва между 19-та и 22-ра седмица от бременността. Въпреки това, ако не се визуализира всичко в този период, може да се наложи да бъде направено отново по-късно. Препоръчителното време за феталнa морфологична ехография варира при различните лекари. Някои препоръчват тя да се извърши между 25-та и 28-ма седмица, докато други предпочитат по-ранна оценка, около 16-та седмица. Важно е да обсъдите с вашия лекар най-подходящия момент за вас и вашето бебе.
-
Какви са препоръките за подуване на краката по време на бременност?
Подуването на краката по време на бременност е често срещано явление. Препоръчително е да избягвате да стоите или седите дълго време, да избягвате топлата вода и да използвате ледена вода за облекчаване на подуването. Важно е също така да се консултирате с вашия лекар за допълнителни съвети и препоръки.
-
Какви са мненията за миомите по време на бременност?
-
Какви са мненията за феталната морфологична ехография?
Аз в четвъртък бях на ехограф по ЗК. Меко казано съм разочарована. Висях едни час пред кабинета, докато разни познати и връзкари ни пререждат, накрая не стига, че ми се навика, че не била тази датата/а той ми каза 26 юли, на мен хич не ми беше удобна, ама нейсе/, а и набързо прегледа бебето, нищо не ми каза, прочетох после в бележката до личния какво е написал, не че нещо разбра. Джипито ми каза, че от тия дни имат нови инструкции за прегледи на бременните. В 5 месец вече ни се полага още един ехограф, и още един преди раждането. Тези талони имат право и на вторични прегледи в срок от 45 дни, така че стават 4 ехографа още. Мисля да ги пропусна, ако не намеря по свестен АГ, който работи по ЗК. Ще има и нови кръвни изследвания в 6 месец.

Ето тук качих снимки:
Радвам се, че амниото е минало добре.

нищо не мога да сложа в устата си. Товами се случва за 2-ри път и така ме държа 2-3 дни, поне вече знам какво не ми носи на стомахчето и няма да го ям повече
За коремчето....ами аз съм си все така, вечер го има сутрин го няма.... 

. А до началото на отпуската има още 3 седмици...Аз имам коремче и доста ми личи. С килограмите вече не знам колко съм +, не се меря вече, но със сигурност съм 5 отгоре. На 6.08 съм на ЖК, а на 10.08 съм на ФМ. Между другото много бързо минава времето. Докато се усетиш и месецът хвръкнал. Няма да усетим кога ще дойде януари.